Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Full fart!

Kategori: Allmänt

Söndag kväll igen! :)

Dålig uppdatering i helgen, den har varit full med roliga grejer så tiden fanns liksom inte...

I fredags var S. på jobbfest så jag bjöd in mig själv på middag hos mamma ;) Gjorde Key Lime Pie med Felix och denna paj är nog topp 5 för mig faktiskt! Plus att den är gööörenkel:

Digestivekex, typ 6-7 st beroende på hur stor form du har och hur mycket botten du gillar. Jag gjorde i en 24-cm i fredags
Typ 50 g smält SMÖR
Lite socker

Smula kexen i en matberedare, i med smöret till du ser att det börjar tjockna och lite socker. Tryck ut i formen och in i ugnen typ 5-10 minuter i 200 grader. Ta ut den och låt den svalna.

Till smeten kör du 4 äggulor, 1 burk kondenserad mjölk och 1,5 dl limejuice i matberedaren och liksom tjockar ihop den några minuter. Häll smeten på kexbotten och in i ugnen igen i cirka en kvart, tills smeten har stelnat. Ställ i kylen när den svalnat av och servera med vispad gräddde :)


Fräsch och god!

Annelie har skissat på huset och nu börjar vi verkligen känna att det är på G! :)
Nedan är entrésidan och den sidan som kommer vara mot garaget. Inte helt klart men till 97% skulle jag nog säga!




Baksidan och sidan mot grannen :) Dörrarna på baksidan kommer vara glas hela vägen ner och anledningen till att de inte är centrerade är för att vi flyttat ut en vägg i köket för att göra det större och då blir det såhär serni! :)
Och den lilla ritningen uppe till höger är placeringen som typ alla utom vi kom på ;) Garaget ska ju såklart stå i linje med det prickade!

Igår var det julpysslande och bak för hela slanten hos M. och P. i sumpan :)


Lussebullar!


Grymt impad av C.'s mukkler ;)

Och medans vi tjejer pysslade i köket så gjorde killarna.. Tja.. Ingenting :)



Jag och M. rullar mozartkulor till dödagar!


I receptet stod det att det skulle bli 25 st.. Yeah right! Men supergoda så det var i slutändan bara bra :)


Och när 4 tjejer ger sig på en deg går det fort! Har nog aldrig varit med om ett snabbare lussebak :)

Sen gjorde vi spaghetti och köttfärssås till hela gänget och invigde L. i Kinect :D Har fortfarande träningsvärk efter boxningsmatchen mot S. :)


Efter allt gottande tog vi idag en prommis i Tyresta nationalpark som ligger bara 5 minuter från oss, och det känns inte precis som 4/12 när det är såhär grönt och porlande på marken...


Eftersom det är nationalpark och naturreservat så får man inte "ordna" skogen utan det som ligger och faller ska liksom ligga så... Tror kanske man får flytta om det faller på en av stigarna men annars är hela skogen full av massa lustiga träd och rötter som är lite hipp som happ!

Den här lilla söta krabaten stod i en av hagarna och såg så ensam ut....

Och något lerig! ;)

Sen blev vi bjudna på glögg och peppisar med massa smarr hos J. & E :)


S. sniffar i sig romglöggen ;)

Sen skulle pojkarna leka doktor med vår PS3, då det tydligen ska gå att laga med hjälp av en värmepistol och kylpasta... Känner mig lite skeptisk men det går nog ;)


Vi får se om utgången blir successfull! :)

Nu rullar reprisen på Så mycket bättre, blir en lugn och skön söndagskväll efter en fantastisk helg med fantastiska personer, går liksom ingen nöd på oss alls :)

Puss & kram!