Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Regelkapning och sardellpizza!

Kategori: Allmänt

Mixad helg det här... Började kapa reglar till huset igår men sen var lilla Bygma stängt idag så då kunde vi inte köpa mer, då fick vi pyssla med sånt där man helst inte vill men måste... Tippen, deklarera, byta däck på bilen + tvätta densamma både utvändigt och invändigt... Sen fick vi finbesök av M & P som kom förbi med fika och umgicks en stund, väldigt välkommet :)

Nu har det äntligen slutat regna och solen har faktiskt varit framme i 3 dagar (!)


En något mer torr platta!


Vid avloppen är det ju fall och där ville S. plaska runt lite... Why not? ;)

Sen var lyckan total när det ÄNTLIGEN var dags att ta fram sågen och börja kapa!



Med förstärkning :)




Inte helt överens med sågspånet... Och inte helt smart att smörja på läppglans strax innan... Just sayin...!

Sen la vi ner för dagen och åkte hem för lite middag!

Fick ett ryck och gjorde eget smör, skitgott! Suuperlätt - häll 5 dl vispgrädde i en bunke och 1 dl creme fraiche eller 1 dl gräddfil + lite flingsalt och vispa utav bara H! Vispa, vispa och vispa till det börjar komma vatten och är alldeles grynigt - tar 10 minuter ungefär. Häll bort vattnet och kör i iskallt vatten på smöret (ja, PÅ smöret) tryck runt det några gånger och häll av vattnet, upprepa 2 gånger till tills vattnet är klart. Kör i lite extra flingsalt och vispa runt några gånger till - vill man smaksätta kan man såklart göra det.


Inte den snyggaste bilden precis - men gott :) Servera rumsvarmt!

I helgen kunde vi premiäräta i uterummet - very nice!



Och den lilla röda saken ni ser längst ut på bordet ska ni få recept på nu - PROVA!!!! Jag var superskeptisk eftersom den innehåller oliver, sardeller och en massa lök men det var jättegott :) (S. var bjuden men valde att åka in till stan och träffa en kompis - så ni vet ;))

Sydfransk lökpizza - Pissaladiére - 6 port:

Deg:

2 tsk torrjäst
1 tsk socker
350 g vetemjöl
1 tsk salt
2 dl varmt vatten (torrjäst klarar upp till 45-50 grader)
1-2 msk olivolja

Blanda jäst, socker, salt och mjöl i en skål och tillsätt vatten och olivolja - knåda till en deg och jäs till dubbel storlek under bakduk.

Fyllning:

6 msk olivolja
4 stora tunt skivade rödlökar
3 pressade vitlöksklyftor
1 burk (400 g) krossade tomater
1 tsk tomatpuré
2 tsk hackad färsk oregano
2 tsk strösocker
salt
nymald svartpeppar
olja att pensla med
100 gram sardellfiléer i olja - avrunna
svarta oliver

Värm olja i en panna, rör ner lök och vitlök och stek på svag värme i 15-20 minuter så det blir mycket mjukt. Tillsätt tomaterna x 2 och oreganon och sjud 5 min. Tillsätt sen socker, salt och peppar och låt koka ihop. Den kan stå på låg värme på spisen ganska länge, ska bli krämigt.

Ta upp degen och knåda lite lätt - dela i 2 delar och kavla ut två pizzor - pensla med lite olja och lägg på varsin plåt.
Grilla bottnarna på grillen - 2-3 minuter - lägg tillbaka på plåten, fördela fyllningen på bottnarna och lägg ut oliver och sardeller - lägg tillbaka på grillen och låt ligga 4-6 minuter tills kanterna är frasiga!


Skär i bitar och ät ljummen - MUMS!!!! :D

Några vårtecken har också börjat poppa upp :)


Vitsippor på tomten


Och några blå rackare hos mamma :)
Nu känner man faktiskt att det äntligen är på G med sommar och värme - väääldigt skönt efter allt detta regnande!

Nu har S. tänt grillen och mamma städat ur frysen "Oj, här hade vi ju massa oxfilé vi kan grilla" ;)
Så det ska nog gå ner :)

Hoppas ni alla har en skön söndagskväll!

Puss & kram!



Grunden = check! :D

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN!!! För att uttrycka det milt :) Har regnat nonstop i 4 veckor känns det som, några dagar fint men annars bara massa kalla droppar vareviga dag... Och igårkväll började det spöregna igen, och när man ska gjuta sig en grund får det inte regna serni! Men Gud eller Allah eller nån annan svävande snubbe måste ha hört bön för från kl 6 imorse till kl 15 var det uppehåll, precis den tiden som behövdes för att killarna skulle kunna gjuta :)

Så nu är det bara att köra järnet... fast inte ikväll ;) Idag är vi helt huslediga och slappar hemma :)


Stora plattan lämnade vi till killarna men några små hål vid rören gjorde vi själva :)


Like a giant elvisp! Wheee!


Sen var det bara att kaka igen hålet!


Najning... behöver jag aldrig mer i hela mitt liv göra känner jag!


Sen... Var det äntligen dags! Imorse 06:40 mötte S. upp killarna på tomten :)


Och när jag kom efter jobbet var det såhär fint! Som ni ser så regnar det igen så jag iddes inte kliva ur bilen, vevade ner rutan och fotade ;)

Fantastiskt skönt, nu kan S. dra igång precis när han vill och i vilken takt han vill :)

Nu ska vi fortsätta njuta en en ledig kväll - Ice Age 3 är på 4:an om en stund hörde jag hehe!
Foten har nu läkt för er som har undrat, går nu under smeknamnet "spiken" på jobbet - älskade elever ;)

Puss & kram!

Shoot me, shoot me now....!

Kategori: Allmänt

Som två blöta hundar har vi rasat ner i soffan, tomten är klar för gjutning om det bara slutar regna nångång!!! Imorrn kväll är det ledigt så då blir det inlägg med bilder och sånt som man ska ha på en blogg ;-) Nu ska vi bara tina upp, kanske dricka en kopp te och känna oss grymt nöjda :-) Puss & kram!

Armering

Kategori: Allmänt

Återigen har jag dunsat ner i soffan helt slut i kroppen och skallen... Var på tomten 9:45 imorse och sen körde vi till 17:30! J. var med idag också och det var tur det, för idag har vi burit armeringsnät till förbannelse, det har gått jättebra men tungt var det!


Fick finbesök imorse av morfar, han och S. diskuterade fram lite lösningar på avloppsbrunnen :)


Sen var det dags att börja lägga näten, sakta men säkert så blev det lagt! Fattas en liiiiten förarglig bit men det hinner vi fixa i veckan :)

För två veckor sen såg det ut såhär:



Och idag när vi la ner för dagen kunde vi konstatera att vi är nöjda med oss själva som faktiskt har åstadkommit detta:


:D På torsdag kommer mågra killar och gjuter grunden, vi har efter många turer och hit och dit bestämt oss för att leja för det, vi orkar helt enkelt inte!  Så då gör de klart det på en dag och sen är grunden KLAAAR!!!! Då smäller det på riktigt :)
Men stolta är vi iaf över oss själva som fixat grunden från scratch :)

J. har fotat med sin kamera idag och den tar typ 1000 bilder i minuten så vi kommer t.o.m. att ha film från de två senaste dagarna - till allmän beskådan på inflyttningsfesten :)


J. har agerat vattenmästare idag och grävt diket så vi får bort våran pool som byggt sig själv på våran tomt, utan våran tillåtelse I might add! ;) Men sen rann det så fint så :)

Till veckan ska vi göra klart armeringsnäten, naja ihop allting, städa undan allt skräp som samlas och dra elledningar - bland annat!

Hoppas ni alla har en skön söndagskväll :)

Puss & kram!

Kantbalkar och full styrka

Kategori: Allmänt

Dagen har gått som smort :D Vi är ju full styrka igen i LinLin Bygg eftersom min käre bror och svägerska är hemma igen från the big USA, J. har hjälpt oss hela dagen med att få klart kantbalken så vi kan naja armeringsnäten imorgon :) Vad skulle vi göra utan dom???

Veckan har gått i ett rasande tempo! Fick stanna hemma tisdagen också med lilla fossingen innan jag pallrade mig iväg till jobbet på onsdagen... Och då blir ju veckan väääldigt kort ;)


Vattenrören som S. spårat in i frigoliten

Och eftersom jag är kvinna...


så sopade jag! ;)


Äntligen nere i sina hålor!


Och sen på med nästa lager cellplast!


Hjärtväggen får lila förstärkt cellplast.. Naaaw ;)
 
Igår var S. ledig hela dagen och la klart allt och även all golvvärme så idag när vi kom var det dags för kantbalkarna :)


Varmt och skönt för mina frusna små köldpaket till fötter!


J. tar en funderare :)


Två nöjda pojkar som fick kapa armeringsjärn med ett kraftigt verktyg :) Boys and their toys....


Najningen har gått i ett!


På plats! Ska förhoppningsvis stå emot all tyngd ;)


Najar ihop den sista! :D

Imorrn blir det armeringsnät över heeeela plattan, nu ska jag lägga mig raklång i soffan och kolla på en rulle :)

Puss & kram!

Pust!

Kategori: Allmänt

Vi lever, dåligt med bloggen denna vecka...! Varenda kväll har ägnats åt grunden och idag var S. ledig för att lägga golvvärmen, skitduktig har han varit :-) Lovar att uppdatera med bilder i helgen, är så jädrans toksluuuut båda två efter denna vecka, dött av i soffan framför Let's Dance och det blir en tidig kväll :-) Puss & kram!

Aj! (igen)

Kategori: Allmänt

Fick bli en hemmadag idag i soffan... Lyckades kliva på en spik igår som gick rätt genom skosula och två par stumpor! Ska bespara er bilderna men liiite svor jag allt ;) Imorse kunde jag inte stödja på foten så det var bara inse faktum och stanna hemma. Yrkesskada kallar jag det hehe :D

Men vi har hunnit med mycket annat som inte innebär ojande över en spik!


S. gör det sista på avloppet


Klart! "Bara" att skotta tillbaka singlet och använda rakan för att få ut det igen... GUDARS vad det var tungt! Bra träning :)

Sen när det var någotsånär rakt kunde vi börja lägga ut cellplasten som alltså är ett fancy schmanzy ord för helt vanliga frigolitplattor.. Jorå, fint ska de va ;)


Första på plats :D


Tips från coachen: Om ni ska såga frigolit - klä in er i plastfolie från topp till tå så slipper ni se ut som en drug deal gone bad!


Detta kändes som värsta lyxliret att lägga ut efter allt slit med avloppet :) Tlls jag gjorde illa lilla fossingen vill säga, fast vi körde faktiskt på 2 timmar efter det också så vi gav inte upp!


När vi hunnit detta packade vi ihop för dagen, S. är på tomten nu och jobbar men min prekära situation förhindrar mig från att delta ;)
Så jag ligger snällt i soffan och försöker vila mig i form, får vi se hur det går :)

Fick en glad överraskning idag, ringde på dörren helt plötsligt och utanför stod min käre morfar med en present :) Han hade varit på byggaffärn och köpt najtråd och nån najare (alltså jag vet inte vad det heter men man drar ihop tråden med den) till armeringen, stort tack säger vi för det! S. åkte bort och testade på en gång och den funkade tydligen väääldigt bra :)
Vi är så fantastiskt tacksamma för all hjälp vi får från höger och vänster med allt möjligt, kan omöjligt rada upp alla men ni är guld värda!

Puss & kram!

Bilder

Kategori: Allmänt

I know, I know... Dåligt med bilder på slutet men nuså!

Detta har vi sysslat med senaste veckan :)


Vuxenpusslet fortsätter...


Osså fram med spaden och hoppas att vi är någotsånär rätt ;) Hehe nejdå, vi har ju såklart en ritning!


Tätas och skarvas och allt sånt där viktigt för att det ska bli tätt!


Eftersom vi lagt till en toa på övervåningen så fick S. fundera lite på hur vi bäst skulle få upp rören, han som gjort ritningen tyckte vi skulle dra genom varje golvås men det tyckte inte rörisen och S.


Såsisådär blev det :) Sen är det några meter kvar men vi tar det en bit i taget :)

Igår när S. kom hem så gjorde vi ett ryck och åkte bort och eldade bort stora rishögen, det var perfekt eldväder med duggregn och tvärsurt i marken eftersom det regnat nonstop i 5 dagar... ;)


Micke hjälpte till :)




Åh hjälp det brinner!!!! :)


Och det brann snabbt kan jag lova, jag hade ställt in mig på att det skulle ta 4-5 timmar men på med diesel och Mickes erfarna eldningskunskaper så sa det bara fräs! På en timme var allt det stora nedbrunnet...


Rökmonster!

Fick brinna lite till innan vi kunde åka hem och duscha!
Har nog aldrig varit så skitig som jag/vi var igår kväll... Mickes glasögon luktade rök!


Byxorna åkte rätt in i tvättmaskinen ;) Och allt annat!

Idag när vi vaknade var det full snöstorm (?!) Detta aprilväder alltså... Så just nu har vi en inneförmiddag och gör lite budget och får ordning på lite papper så hoppas vi att det lättar snart så vi kan fara bort och fortsätta med avloppet :)

Kommunen då? Bygglovschefen ringde igår eftermiddag och summa summarum så får vi fortsätta med bygget, men taket på altanen är för långt ut... Så vi har tre alternativ: Dra in taket och låta altanen vara som den är, dra in både altan och tak (båda dessa är kostnadsfria) eller låta det vara som det är men då ansöka om ändring av bygglov för en extra avgift som vi inte vet vad det är än, skulle få besked om det efter helgen... Allt detta för 96 cm... Så ja, "lite" suckande blev det här hemma igår. Grymt irriterade båda två men på nåt sätt löser vi det, vi har liksom inget val! Läxor man lär sig helt enkelt...

Puss & kram!

Nopp!

Kategori: Allmänt

Inget besked än, men vi kör på ändå...!
Fortsatt med avloppet både igår och idag, och det är alla kategorier det absolut sjukt TRÅKIGASTE jag gjort i heeeela mitt liv!!! Klagar inte, bara konstaterar :) Men ett steg i taget så ska det nog bli grund av det här också :)

Kort inlägg idag, ville bara uppdatera att det inte är nån förändring, bilder kommer imorgon på rördragandet :)

Puss & kram!

Officiellt en skitdag!

Kategori: Allmänt

Usch! Rätt in i verkligheten igen efter lite ledigt, och då menar jag inte på jobbet... 38 samtal har ringts idag från min telefon, vet inte hur många gånger jag pratat med tjejen i växeln på kommunen. Long story krympt: Strulet med husplaceringen tog fart idag igen då jag var tvungen att ringa och dubbelkolla om det räcker med grannens muntliga medgivande på att vi kommit 96 cm närmare hans tomt eller om vi måste skicka in skriftligt till kommunen... "Hur menar du nu, har ni ändrat husplaceringen?" BitchAlex: Eeh, ja! Du var ju med på telefon när beslutet togs... "Nä det minns jag inte, då vill jag ha in en blankett för ansökan om ändring av bygglov" (+ lite annat som sas häremellan) 
BitchAlex: Det kan du glömma, jag kommer inte göra ett skit till när det är ni som gjort fel! "Hur menar du att vi gjort fel?".... *här nånstans sprutade röken ur öronen på mig*!!!
Man kan säga att kommunikationen brast lite där... Och jag vet, jag vet, don't get mad - get to work!
Så jag gjorde precis det. Både bygglovschefen och förvaltningschefen plus lite annat löst folk på kommunen  fick samtal från en något mjukare Alex när jag lugnat ner mig några hekto. Innan hade jag hunnit ringa till S och skrika åt han i luren att han för i h*****e får ringa till X på kommunen och kolla vad som sagts EGENTLIGEN för jag har inte vart med på det samtalet och jesus och hans moster... ;) 

Så, ja ungefär där är vi nu... Imorgon räknar jag med att någon återkommer och vill det sig riktigt illa så stoppar de bygget tills allt är godkänt, men jag känner mig inte så "sugen" på det och det tror jag kommunsnubbarna förstod idag när jag pratade med dom.

Var glad över att jag jobbat/jobbar i en kommun som tjänsteman som det så fint heter, så att jag kunde slänga mig lite med "förvaltningslagen *mummel* gynnande beslut *mummel*.." och andra fancy ord!

Återkommer med besked, nu ska jag dö av i en soffa tror jag :)

Puss & kram!

Inramning :)

Kategori: Allmänt

Påskafton 2012 kommer gå till historien för oss som en väääldigt bra dag! :D

Långfredagen började liksom lite sådär vädermässigt och sen fortsatte det typ så hela dagen...


Snöflingorna var många och blöta! Här är ena kortsidan och halva långsidan klara, jag står ungefär där matbordet kommer vara :)


S. fick ta till rondellen för att kapa några element, och säger åt mig att ta på mig skyddsglasögonen eftersom betongen kan yra lite... Men jag orkade inte gå och hämta dom, tänkte vara lite effektiv istället....


Sådärja! ;)


Sen upptäckte vi att ledningarna inte låg riktigt som de skulle, så det var bara ta fram spaden och fixa!


Singel var förvånansvärt tungt! Fåran uppgrävd...


Och så var de gula daggmaskarna borta :)

Sen åkte vi hem och firade mammsen som fyllde år, mormor och Sven kom på besök och kvällen innehöll både dans, tårta och kortspel för de vuxna, jag och S. gick och la oss haha :)

Idag när vi vaknade var vädret på vår sida :)


Blåste iofs som tusan men SOL var det ju, så inte klaga :)


Körde igång med andra kortsidan och gör 75 % av den innan vi bestämmer oss för att fortsätta på nästa sida... Och det var tur att vi gjorde det!
När man lägger såna här kantelement så har man en fixpunkt man utgår från, som man ställer in med en laser.. Sen har man en sån här piffig liten "laserläsare"

som känner av om man är för högt, perfekt eller för lågt. Först får man kratta,packa, sen mäta, sen kratta igen och packa eftersom det typ är helt stört omöjligt att få till det första gången. Och är det för lågt får man strö ut mer grus och kanske lite marmorkross... Men till slut så får man det där lilla strecket som säger att höjden är perfekt :D
Så dagen innan när vi gjort två sidor var allt lugnt men idag så tinade marken under tiden vi håller på så lasern sjunker under tiden vi håller på och mäter... Not good!

Så ja... Efter den lilla upptäckten blev det bara "gör om, gör rätt"


Uppslitet!


Äntligen rätt :D Vi lär oss ;)




Vattenpasset gick varmt och det stämmer! :D


Tänkarpaus :)


Sen körde vi ända in i kaklet och fick klart hela vuxenpusslet ;) Öppningen som man ser är nu stängd och när vi kollade runt hela så diffade det cirka 3-5 millimeter på hela plattan så vi känner oss rätt nöjda med det för tillfället :)

Imorrn blir det avloppsdragning och annat skoj :)

Puss & kram!


Kantelement!

Kategori: Allmänt

Straight from work var det upp till tomten och påbörja grunden! Tog en sväng förbi ICA på vägen hem men att åka till Sveriges största ICA Maxi på skärtorsdagen var kanske inte en av mina mest framstående idéer :S... ;)
Hem kom jag oskadd iaf!

Detta sysslade vi med idag:


Nu är singlet utlagt och rören sticker upp lite varsomhelst ;)


Vi började lägga ut kantelementen, vi får fortsätta imorgon kan man säga :) Det är som ett gigantiskt pussel för vuxna ;)

Nu är det filmtajm efter en spaghetti bolognese som la sig precis där den skulla :)

Flyg lugnt till Blåkulla!

Puss & kram!


Bilder från igår!

Kategori: Allmänt

Idag har de hunnit ännu mer, jag har inte varit upp på tomten idag men igår såg det ut såhär:


Jordhögen är helt nedplattad och småstenen har kommit på plats


I know, kanske inte den mest intelligent tagna bilden men jag bju'på'de :) Rören som sticker upp därborta är ledningarna från LTA-pumpen som nu är nedgrävd, väldigt skönt!

Vi har ju som jag nämnt tidigare skitbra grannar och när det blev strul med husplaceringen frågade vi grannen i gula huset - "vad har du för smärtgräns, hur nära får vi komma?" Svar: Äh, jag har ingen smärtgräns, kör på ni :) Han tyckte även att vi skulle fylla upp med massa ända mot garaget vilket är bra för oss, så grannsämjan kan vi verkligen inte klaga på :)


"Vi" gjorde även lite nytta igår kväll och byggde några bockar som vi ska ha några grejer på sen. Så jag tittade på och S. byggde ;)


Lycklig som få när de sladdlösa verktygen äntligen har kommit!


Två såna här blev kvällsverket ;)

Imorrn börjar allvaret, då ska grunden börja sättas ut och jag kan säga att en av oss är mer taggad än den andra ;) Kan bero på att jag inte har en susning om vad det innebär, men det löööööser sig :D

Nu är det sovdags, det är ju faktiskt jobbdag imorrn hörni!

Puss & kram!

Singel och bockar!

Kategori: Allmänt

Godkväll :-) Tyvärr inga bilder idag, fotade med riktiga kameran och hinner inte flytta över dom till datorn, det är filmtajm nu! Singlet ska bara läggas ut, i övrigt är det mesta med tomten klart nu och vi kan definitivt börja med grunden tl påsk :-D Och så ska vi elda upp rishögen! Det var den påsken det ;-) Puss & kram!

Det tar sig!

Kategori: Allmänt

Det går framåt :) MYCKET som återstår men i veckan har det hänt mycket med marknivån och förrådet + vedboden är bortplockat!


I'm the queen of the jordhög!


Såhär fint är det nu när 570 ton sprängsten är på plats :) Ska upp lite till med den stenhögen som syns på bilden, sen singel och sen grunden som bygger cirka 40 cm.

Vår grävarkille Richard hjälpte oss att putta ner vedboden som stått längst ner till vänster på tomten och förrådet som varit upp mot grannen, hade nog tagit oss 2-3 timmar att ta ner allt själv, gjort på 10 minuter med grävaren :)


Plättlätt :)


Såhäääär glad över att vedboden är borta :D

I helgen har vi även varit på tippen några gånger till (vad annars?) och under sista rundan dit lyckas jag på nåt vis få två fingrar mellan dörren vi ska slänga och järnramen på containern... Jodå, det gjorde ont kan jag lova! Segnade ner som värsta dramadrottningen med tårarna sprutandes och fingrarna dunkade som ett raveparty på Kos - 99... Fick åka hem och bli lindad och har nu precis tvättat håret med vänsterhand, prova det tjejer om ni har tråkigt nån dag ;)

Den här veckan är tanken att grävarna ska bli klara och vi kan förhoppningsvis börja med grunden så smått under påsken :)

Nu ska jag lägga handen i högläge och tycka lite synd om mig själv, hoppas ni alla får en skön söndagskväll :)

Puss & kram!

Aj!

Kategori: Allmänt