Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

"Ska vi köra sten, sax, påse på den?"

Kategori: Allmänt

Ibland kommer man bara inte överens och ikväll föreslog jag faktiskt att vi skulle köra sten, sax, påse gällande ett fönster. Men fick till svar "vi sover på den" :)

Träffade nya rörmokaren idag, och pjörskans vad bra det kändes! Tror det är helt rätt kille för oss, flexibel och jädrigt skön att prata med, blir nog bra det :)

Igår rev vi det sista i hallen och jag fick ett totalsjunk i kroppen och säckade ihop fullständigt, var bara att packa ihop och åka hem efter att ha rivit, packat isolering och fått ner en massa bråte i släpet! Vi är båda fortfarande rätt trötta efter flytten tror jag, kom liksom ikapp oss efter någon dag. Jag har det iaf väldigt lugnt på jobbet den här veckan eftersom kidsen har sportlov, så jag behöver inte precis jobba ihjäl mig :)

Två sexiga typer in action:






Tog en långlunch med fina A. idag, jag ska vara lekledare på hennes dotters 8-årskalas om en månad vilket innebär att jag imorgon ska träffa tjejorna i Skärholmens centrum, lägga upp en kalasplan med lilla födelsedagsbarnet och sen få gå på kalasbutiken av alla kalasbutiker där och shoppa loss för A.s pengar! :D I'm sooooo taggad!

Vi ska också på Bygma och träffa Kenny igen och gå igenom lite med takstolar (S.) och kök (jag) :)

Väntar fortfarande på kommunen, får se om vi når någon framgång imorgon med våra kontaktförsök...

Ha en skön kväll :)

Puss & kram!

Det går bra nu...

Kategori: Allmänt

Min morgon började med att jag slog sönder att glas när jag skulle plocka ur diskmaskinen... Iväg och signa papper på lägenheten - allt lugnt och klart! Sen skulle jag åka och besiktiga bilen på ett smidigt drop-in ställe här i krokarna... Kommer dit och får höra "jaja nä, drop-in tiderna, de är fulla serru" Eeh, hur kan drop-in tider vara fulla??? "Jo man skriver in sig på en bokningslista..." Amen kom igen!!!! Vem f*n skriver att man kan svänga förbi och få det fixat och sen ha ett bokningssystem??? Pulverskallar! Fick boka en tid till imorgon 17:00. 

Aja, coolade ner mig och tänkte att jag svänger förbi Shurgard med de sista grejerna som jag har i bilen. Kommer dit, knappar in diverse koder (det är som Fort Kox people!), rullar in med babben och börjar packa ur - vart är nyckeln??? Jodå, den är hemma den! *ännu mera suck*

Samlade mig igen och svängde förbi butiken brevid för att handla såna små korgar att ha pryttlar i. Den här affären är som ett exklusivt Ö&B - d.v.s dyrare priser men samma kvalitutta... Men nä - just det jag skulle ha fanns inte! Och då snackar vi om affären där du går från bakformar bort till stafflier och taveldukar för att avrunda med kalashattar och kattfoder... De har ju ALLT och lite till liksom! Men nej, inte idag Alex, inte idag...

Gasade bort till Bauhaus för att köpa en sån krok att hänga över dörren - a real utrymmessparare! De har alltid haft såna på Bauhaus... Vad tror ni??? Helt rätt - de har PRECIIIIS slutat med just de krokarna i sortimentet...  "Åk på IKEA" får jag som tips... Tack ska du ha, IKEA på en löningsvecka är ju bara föööör härligt!
Här nånstans tror jag röken började bli synlig kring mitt huvud...

Ett sista ryck in på ICA tänkte jag - där har de ju iaf det man ska ha :) Det är bara det att man måste betala för sig och då behöver man en plånbok folks... Och vart tror ni min låg? DING DING DING! Hemma! Kan säga att jag gav upp ungefär där och åkte hem istället...
Resten av dagen har förflutit bra - nu har jag fått ordentlig ordning på vårt lilla rum, ska köpa en smal byrå att ha diverse grejer i men annars så :)

På tomten har de hänt en del de senaste dagarna, snön är så gott som borta :)


Och istället har vi sågspånsmatta ;)

Hela vårt materiella liv är just nu intryckt på 15 kvm


Nånstans på vägen försvann hela påsen med mina braiga sommarskor och det finns ingen som helst logik i ordningen på packningen - men det är färdigt iaf :) Blir spännande när vi ska ha fram köksgrejerna efter sommaren som står längst ner till vänster bakom allt det andra ni ser ;)

På onsdag har vi rörmokarmöte och hoppas på att det går bra! Från kommunen har vi inte hört ett ljud - känns surt eftersom vi skyndade oss att skicka in det de ville ha - men nu har det gått över en vecka och vi har fortfarande inte fått nån tid för samråd...
Imorrn blir det nog lite tomt/rivningsgöra, nu har vi ingen packning som hänger över oss längre :)
Men vi kommer sakna vår lilla lägenhet och närheten till J&E! Men snart, snart, snart har vi ett helt hus att leka i :D

Nu ska jag ta hand om mina stackars naglar som inte är så glad på mig efter allt bärande, hoppas ni alla har en skön måndagkväll :)

Puss & kram!

Livstecken!

Kategori: Allmänt

Jodå, vi lever :)
Flytten är nu KLAAAAR! Hela veckan har gått åt till detta och i fredags började vi sova hos mamma, lördagen körde vi på med de sista kartongerna och idag ägnade vi några timmar till att städa. Vi funderade på att köpa städning men sen kände vi att "nä, för mycket andra utgifter nu" så vi gjorde det själva med stor hjälp av mamma.

Har bilder att visa och mer att uppdatera om men efter denna vecka är det inga kaxiga husbyggare som ligger i soffan just nu... Imorrn är det överlämning av nycklar och slutgiltigt ägarbyte, fantastiskt skönt!

Puss & kram!

Ett, två, tre - GO!

Kategori: Allmänt

Packningen går som tåget här hemma, faktiskt så att jag inte ens slår in allt porslin, det klarar sig nog :)
Och om det inte gör det så köper jag nytt ;D
Till helgen ska det vara klart och än så länge så känns det som att vi ligger bra till. Körde första lasset till magasinet förut och allt borde få plats där också!
Det som ska med till mamma är kläder, hår/smink/badrumsgrejs, datorn, bakstenen och det viktigaste: min KitchenAid :D Så grymt skönt att vi får husera där och inte kommer bo i en husvagn som faktiskt, tro det eller ej, var den ursprungliga planen... Hade nog gått det också men det här är ju grymt mycket bättre :)


Love U mami!


Fakturan på vatten/avloppsanslutningen kom förut och landade på den nätta summan av 141.000:-
Men ändå 9000:- mindre än vad som var sagt och så slipper vi ju kostnaden för LTA-pumpen så ingen klagosång här... Däremot hade kommunen "glömt" att informera oss om att de efter årsskiftet som var höjde bygglovskostnaden med drygt 8000:- över en natt. Vi lämnade in vårt den 10 januari... Sådär kul ;)

MEN, och detta kör vi som ett mantra här hemma - ingen har tvingat oss att bygga hus och det är INTE ETT DUGG synd om oss överhuvudtaget! Den enda reflektionen jag gör är att om det varit ett privat företag som höjt priserna med cirka 35% över en natt så kanske kunderna skulle gå nån annanstans... Men med kommuner så har man ju liksom inte det valet - ingen idé att ringa uddevalla kommun och be om ett bygglov direkt!

Äh, nu ska jag titta om det finns nåt mer att slänga ner i nån låda, sen blir det en tidig kväll!

Puss & kram!

På det 6:e smäller det

Kategori: Allmänt

Alla träd är nu nere! 15 stycken räknade vi ihop att vi fällt, återstår lite småris att såga ner vid tomtgränsen men det är mer buskar än träd så det räknas inte ;)

Gårdagen ägnades åt de två sista björkarna, orken för att plocka ihop den sista veden hade vi inte så det får bli dagens projekt tillsammans med tippen... En söndag i min smak ;)


Björken lutade åt absolut sämsta tänkbara håll - rätt på grannens garage! Så då var det tvunget att få upp vajern så högt upp som det bara gick, och då kom J. på idén med att kasta lasso, funka finfint :)


Jag fick vara förste pumpare den här gången, och efter att ha hört "pumpa du, den kommer, nu snart, pass på, nära nu" cirkus 25 gånger så kände jag att björkskrälle, tippa nu då!!!! Och till slut gjorde den det :D


Nöjd tjej! ;)

Sen var det bara för S. att kliva in i riset och börja kapa, jag och J. väntade lite på sidan under tiden *s*



Efter lite uppkapning så kom killarna på den briljanta idén att de kunde lasta veden i säckar och sen släpa upp säckarna med 4-hjulingen... Any excuse att använda dem ;)


J. har koll på verksamheten...


...slutade med att S. fick putta på, var ju nån liten plusgrad igår och då blev det lite slirigt med säckar och allt... Jag stod på sidan och garvade! Men det var en jättebra idé och tiden förkortades väl med 75 % eller nåt sånt :)


Och till sist! Dags för sista trädet :D Vinschade fast den på samma sätt... Dock lite mer problem denna gång, killarna fick slå sina kloka huvuden ihop och försöka pricka rätt gren...


Efter "några" försök så hakade den fast på rätt och sen var det bara att köra ;)


Och tjoff pang bom så såg tomten ut som en slaktplats igen!

Efter det här så tyckte vi att vi förtjänade en myskväll ;)


Så då hade vi det... :)

Gjorde en efterrätt innan vi stack iväg till tomten som jag hittade på www.linneasskafferi.se "glass utan maskin". Superenkelt och jättegott!


5 dl grädde som vispas och sen i med en burk kondenserad mjölk... Rörde ner lite jordnötssmör och chokladbitar och sen i en avlång form in i frysen i minst 6 timmar! Plättlätt!


S. blir så nöjd när han får slicka skeden ;)

Till förrätt gjorde jag små laxrullar - rökt lax som jag fyllde med Icas färskost - vitlök och örter. Smörstekte lite bröd och lite sallad till :)


Glömde bort att fota innan jag tog en tugga... Men typ så :)

Sen gjorde jag min fisksoppa med saffran och vitt vin och lite annat gojs, och kände att jag ville testa med aioli, har aldrig haft det till förut men ville prova nåt nytt. Hittade ett recept men det stod 6 (!) vitlöksklyftor till 3 äggulor och då kände jag liksom att nä... Tror inte det! Så jag tog:

3 pressade klyftor vitlök
3 äggulor
1,5 dl rapsolja
nån nypa flingsalt
0,5 msk vitvinsvinäger

Kör ihop allt och droppa i oljan under vispning (jag använde elvispen).
Blev bra med skjuts i den ändå ;)


J. har laddat upp med en tripp rätt in i vampyrbortskrämsel-landet ;)

Sen var det då dags för glassen :)


Nästa gång jag gör den kommer jag inte att ha i jordnötssmör och inge bitar med choklad - det var helt överflödigt. Men nån liten smaksättning behövs så jag tror på kanske blåbär eller björnbär! Iaf så var det ett superlätt recept och det blev väldigt bra konsistens och smak så värt att prova :)

Sen behövde vi göra av med lite energi så då bestämde grabbarna att vi skulle spela kinect!


Superfokus på bowlingen!



Jag fick storstryk av E. på dansen *surprise* men kul var det ändå :D

Nu är grabbarna iväg och tankar 4-hjulingarna så det är bara att svida om till arbetskläder för duty calls!
Hoppas ni alla får en skön söndag :)

Puss & kram!

Kartonger!

Kategori: Allmänt

Packandet är i full gång, kartong efter kartong blir det... Allt ska bara in i förrådet i väntan på att få packas upp i vårt nya fiiina hus om x antal månader!

Idag återkom rörmokaren vi var och träffade för några veckor sen!

Jag har nu försökt att räkna lite kostnader på ert bygge. Det är inte helt lätt att göra en korrekt kalkyl men i stort borde det stämma ganska bra.

 Det jag har räknat med är följande:
Avloppsdragning i grund till ytterkant grund ( alltså inte lps system och dragning ut till gatan).
Vattendragning i grund.
Golvvärme i grund inkl rumstermostater.
All rördragning av avlopps och vattenrör i huset.
Golvvärme på övre plan Inkl plåt, slang, fördelare och rumsreglering ( ej spån).
Montage och inkoppling av porslin och blandare ( själva porslinet och blandarna är inte med)
Leverans montage och inkoppling av nibe F750 och VPB 200.
F
ör och rördelar samt arbetskostnad för ovanstående

 Ungeförligt uppskattat pris för detta är ca 500 000 kr inkl moms.

Eh, nä skulle INTE tro det!

Energiberäkningen ska komma imorgon och då kan vi äntligen boka tid för tekniskt samråd med Peter på kommunen, och förhoppningsvis få startbesked så att vi kan köra igång på riktigt :D

Nu blev allt det här blått av nån anledning?
Imorrn har jag sent kvällsmöte på jobbet igen, mycket nu, hoppas ni har överseende med dåligt bloggande denna vecka :)

Puss & kram!

Say no to snow!

Kategori: Allmänt

Whitney Houston dog inatt, tragiskt men can't say I'm surprised... Kändes som en motorväg rätt ner i tragiken! Så hörni - say no to snow och håll er rena istället, allt blir så mycket bättre då :)

Nämen nu till nåt roligare!

Idag har vi kört en heldag på tomten och i huset igen, 9:30 körde vi igång imorse! Fast vi väntade med motorsågsmassakern till 10:30, det är ju faktiskt söndag! ;)
Idag har vi hunnit: Plocka bort resten av vedhögen som låg kvar och staplat den på vid grannens häck, sågat ner en björk till och kapat grenar och sågat veden, staplat den, hoppat ner rishögen(jag), slagit in elskåpet i presenning så det blev tätt (S.), rivit ut köket med all isolering och samma sak i hallen, plus att vi gjort klart stora rummet och packat all isolering i säckar. Och vi hann äta lunch och fika nötkaka också, viktigt :)


Varit helt fantastiskt väder hela dagen, -2 och strålande sol! :D Björken till höger mötte sin överman idag!


Varje gång vi ska fälla ett träd mantrar jag tyst för mig själv "hoppas den faller på huset, hoppas den faller på huset" ;) men ingen framgång än!


Eftersom J. drog till pappa i helgen var jag förste vinschare denna gång! Pumpade utav bara fasen till jag hör S: "du kan flytta på dig nu, jag puttar ner den..." och det gjorde han!


Landade rätt på sin kompis tvärsöver och vägrade tamejfan att åka ner!


Så S. passade på att kapa bort grenarna medans den var i upprätt läge :)


Efter jag knäppte det här kortet och S. för fjärde gången försökt låtit den falla av sig själv så lackade vi båda ur och drog ner trädskrället!

Sen var det bara för S. att börja "roa" sig med vedkapning och efter att jag slängt upp allt ris på högen som ni ser i bakgrunden på bilen ovan så bestämde jag mig för att hoppa ner den lite då den börjar klättra till månen och det är svårt att kasta upp ris!
Så sagt och gjort, jag hivade mig upp i högen, eller ja, snarare kämpade mig svettig och gled ner ett antal gånger innan jag hittade en gren att stå på så jag kom upp en bit. Hoppar till några gånger tills tjoff! Och det här var min utsikt:


Jodå... Fast som ett skruvstäd satt jag!


Typiskt! S. fick syn på mig och som sig bör så såg han mer ut att tänka "hur i hela H hamnade jag i lag med den där?" istället för "oj, jag ska nog gå bort och hjälpa henne". Han skrattade till och fortsatte sen med sin kapning! Efter lite tjorvande och ålande kom jag tillslut upp iaf :)


I'm the king of the rishög!


Sen fortsatte vi med lite innejobb! Efter att vi ryckt bort en extremt ful skiva som var som stående golv hittade vi den gamla ytterpanelen under och *surprise* isolering! Alltså så mycket isolering som vi packat från detta hus trodde jag inte var möjligt! Men nu är det iaf så gott som soprent och det är bara skalet kvar när vi fått bort golvet, sen är det tigersågen som gäller! Varje steg är ett steg närmare, är det inte så? :)

Idag har vi (jag) också bestämt golvsockel, taklist, dörr/fönsterfoder och sockelklossar som våre käre Kenny på Bygma ska få ta hem offert på och se om det är ekonomiskt möjligt :) Hittat www.listspecialisten.se och bilderna är därifrån, jag hoppas det är okej att jag snor de till bloggen (?) Otherwise, don't shoot me!

Golvsockel:



Taklist:



Dörr och fönsterfoder:



Sen ska vi även troligtvis ha sockelklossar har S. berättat ikväll och när jag såg vad det var så instämde jag :)



Kommer nog passa bra in i huset :)

Golv måste vi hitta nåt också, vill ha ett snyggt, inte för mörkt, inte för dyrt och hög kvalitet! Plättlätt va? ;)
Som alltid är det lättare att veta vad man INTE vill ha! Men vi ska nog hitta nåt :)

Kenny ville ju även lämna förslag på kök och det har han gjort nu... Och goddamn vad bra pris vi fick på ett marbodalkök! Vi får se i slutänden men helt klart intressant :) Har hittat ett som jag är väldigt sugen på, framförallt p.g.a vitrinskåpen och dom spröjsen som jag VILL VILL VILL ha! :) Där kan inte KVIK konkurrera...

Bild från www.marbodal.se


Ska åka förbi och kolla på skåpluckorna men snyggt tycker jag iaf att det är, fast med våran planlösning på kök dårå såklart :)

10 minuter innan "tjeeenare mannen" gör sin entré på tv4, gissar att det är fler än vi som ska kolla och jag tror jag tar fram skämskudden redan nu ;D

Puss & kram!

...nu är magen full!

Kategori: Allmänt

Och husfriden är återställd :)


Jag saknar ju för tusan en nötkvarn, ni vet en sån som man maler med för hand... Ett måste att införskaffa, detta är inte alls likadant! Vickan; om du springer på en sån i nån lada på nån loppis så köp en till mig så får du en tjuga :) Färg är valfritt ;)
Men nötterna blev malda iaf och idag använde jag faktiskt


min elvisp och inte min KitchenAid! Ibland funkar det gamla också bra :)


Klar! God och saftig, har ni hasselnötter hemma så prova :)

Häromdagen bakade jag bröd igen, hittade på ett eget recept nu också och det blev jättebra :)
De blev som bäst morgonen efter så det här brödet är perfekt att baka kvällen innan om man vill ha färskt bröd till frukost, alla hembakta bröd blir ju inte helt lyckliga av att ligga i en påse över natten!

Receptet:

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
35 g rumsvarmt smör i tärningar
0,5 dl mörk brödsirap
0,75 dl vetekross
1 msk salt
2 dl mörkt lantbrödsmjöl
1 dl rågsikt
3 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl special

Lös upp jästen i bunke med vatten, i med smör, sirap, vetekross och salt och låt gå nån minut i maskin. Tillsätt allt mjöl successivt, låt sedan degen gå i maskinen cirka 10 minuter. Degen är jättekladdig men det är ingen fara!


Sikta över mjöl och jäs den sen i 45-60 minuter, till dubbel storlek. Gå inte på det gamla "tipset" att köra ner ett finger och om degen då studsar tillbaka så är den färdigjäst. Det är tvärtom då som degen har jäskraft kvar så låt den stå en stund till isåfall. Men undvik helst att peta på den alls!

Mjöla bänken ordentligt och häll ut degen på bänken, klappa försiktigt in lite mjöl runt om och dela sen i två delar, forma till knubbiga små limpor och lyft över på en plåt. Knåda inte!
Sätt ugnen på 200 grader och ställ plåten på spisen och så den får lite värme, har ni ugn i högskåp så kan ni ställa den på golvvärmen. Lägg över en handduk och låt den jäsa cirka 20 minuter.
Skjuts in i ugnen och har ni en termometer kan ni köra med den tills bröden är uppe i 98 grader, annars är 25-30 minuter tillräckligt. Släng in ett glas vatten efter halva tiden och stäng luckan, då får ni liiite skorpa på.


Klara! Grovt och saftigt :)

Häromkvällen gjorde grabbarna ett hästjobb med att få undan träden som vi fällde förra helgen! I mörker!


Viktigt med bra arbetsbelysning när man jobbar....


J. har ställt upp Crystal som lyshjälp och moraliskt stöd ;) Impad var jag av deras ork och det faktum att S. varit där hela kvällen innan helt själv i mörkret...


Vedhögen och omkretsen på veden har ökat något...!


Dagens jobb! S. kapade träd medans jag roade mig med...


att fylla skottkärran med kvistar som legat under snön... Fun-freakin-tastic!


Men när solen började ge upp (och vi med) hade vi rensat bort i stort sett alla högar, nöjda som få! :D
Imorrn blir det fortsättning!

Puss & kram!

BYGGLOOOV! :D

Kategori: Allmänt

Igår damp detta ner i brevlådan :)


Så jädra skönt! Nu ska vi "bara" ha tekniskt samråd med Peter och se om han vill ge oss startbesked, men bygglov har vi iaf :)

Idag konstaterade vi att detta med energiberäkning inte är något vi riktigt får till så det måste vi helt enkelt anlita nån för! S. satt länge och gjorde ett jättejobb men programmen man ska använda är inte riktigt till för oss vanliga dödliga... Jag tröttnade efter ett tag och bakade en kaka istället :) Min farmor bakade en sån himla god nötkaka när jag var liten och det blev jag helt plötsligt jättesugen på... Men när jag slog upp min bibel (receptpärmen) så inser jag ju att jag inte har det receptet...! Skandal! Så pappa, om du läser det här kan du kanske skriva det till mig? :) Men jag googlade och det första som kom upp var Per Morbergs nötkaka på recept.nu, och den var helt okej. Inte som farmors men bra substitut :)

Ingredienser

ca 50 g (1 dl malda) hasselnötter
3 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mal hasselnötterna i mixer.
3. Vispa ägg och socker i en bunke till en luftig smet.
4. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning.
5. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i bunken med äggsmeten. Blanda också ner de malda hasselnötterna.
6. Häll smeten i väl smord och bröad sockerkaksform och grädda kakan i cirka 40 minuter. Stjälp upp och låt svalna.

Om det var nånting farmor lärde mig så var det att RÖRA ner nötterna!

Tänkte skriva mer men har en smått galet hungrig sambo som står och trampar bredvid så jag måste slänga ihop en potatisgratäng och lite kött, hörs sen!

Puss & kram!

Köket!

Kategori: Allmänt

Nu har jag en bild så ni kan få se hur tanken är med köket!



Ska vara överhäng på köksön med barstolar och borta vid fönstret där det är låga lådor ska det bli dyna och kuddar så man kan sitta där också :) Blir säkert nån ändring men på det stora hela så blir det så här and I can't wait! :D Lite inne på ett runt bord som man kan dra ut och liksom bli ovalt när man är många... Får se hur det blir med den saken!

Ikväll blir det energiberäkning och diverse annat sexigt med huset... 

Puss & kram! 

Tjo!

Kategori: Allmänt

Veckorna bara drasr iväg och vi som ska flytta om 2,5 vecka... *oops* Orkar inte ens stressa upp mig, det som vi inte hinner slänga får helt enkelt åka ner i kartonger, vi ska ju fylla ett helt hus sen så då behöver vi nog ändå massa bråte :)

Både måndag och tisdag har vi kommit hem vid halv nio, blir dåligt med bloggande då! Jag lyckades boka in två kvällsmöten på rad, inte helt genomtänkt men bara att gör't! Idag fick jag reda på att jag fick en reservplats på en utbildningsdag på fredag som handlar om maskrosbarn (barn till psykiskt sjuka och/eller missbrukande föräldrar) så då känns det knappt som man jobbar :) Blir skönt att få en dag "off"

S. har varit på tomten och sågat upp ved med stor hjälp av J.! Duktiga killar :)
Funderar på att lägga ut hela högen med ris på blocket som bortskänkes, det verkar ju vara hett byte så fort nåt är gratis ;) Eller så sätter vi fyr på alltihopa!

Pratade med våran grävare förut och han har fixat en rörmokare till oss som verkar superbra :) Jätteskönt att förhoppningsvis kunna släppa det, den andra vi träffade har inte ens återkommit med en offert och då blir det ännu mer ICKE aktuellt!

S. har intagit soffan och ska kolla på Sveriges Mästerkock misstänker jag! Jag landade i fåtöljen och kollar på mina program på datorn istället, sällan jag kollar på tv nu har jag märkt.. Är det ett sånt där ålderstecken???
Cake Boss på TLC gillar jag däremot, herre jeflar vilka tårtor de gör!

Puss & kram!

Blir nog ingen äppelpaj iår....

Kategori: Allmänt

Pust! Två döda sillar i soffan ikväll... Idag var dagen då storträden skulle tas ner! Och att de föll tillslut ;)
Mina grabbar, dom kan dom! :D


Dun dun dun dun! Alltså ni vet som filmmusiken när nåt dramatiskt ska hända... :D


Vajern spänns på... Grabbarna var på JULA 9:20 imorse, bara för att upptäcka att de öppnade 10... Själv fick jag sovmorgon och långfrukost innan det var dags att rodda ihop lunch till arbetarna och dra iväg :)


J. försöker dra ner trädet... Det gick inte...


Fasthakad!


Snart så!


Nere! :D Visst ser det lätt ut? Haha kan säga att det var mycket tanke bakom innan killarna fick ner björken precis där de ville ha den, sjukt bra måttat och vajrat och sågat och allt sånt där man måste beräkna när man ska ta ner träd så det inte hamnar på grannens tak...!

Sen återstod kapningen av grenarna, mindre roligt ;) Och mitt i allting ser jag nåt i ögonvrån; två STOOORA älgar som kommer farande ur skogen ovanför oss! Jag efter för att hinna titta/fota samtidigt som jag skriker åt grabbarna så de ska hinna se... Detta var vad vi åstadkom:


Ser ni älgen därnere?? Zooma in skärmen och ta på er glasögonen, kisa och släck i rummet så kan ni nog skymta iaf ;)

Och när jag vänder mig om så möts jag av detta:


J. missade att det var en snöhög där, men han höll koll på det viktigaste; motorsågen ;)

Är det något vi är noga med nu så är det kafferaster och bullar!


Så jag dukade upp en liten fika i det fria på stubbarna från björken som vi kapade igår, recycling tror jag det kallas ;)

Efter några styrketårar och en något fryst Center så var det dags för det riktiga kissnödighetsprovet; Storgranen!


You're going down bitch!


J. fäster vajern och sen var det bara köra! Eller? Nä not quite!

Jeflar vad nervös jag var här! Och mitt i allting så inser grabbarna att shit, grannens bil står ju precis där trädskrället riskerar att ha sin dropzone... Så jag fort som en iller över till grannen, ingen hemma såklart! Jaja, ni nu hade vi ju börjat kapa och då går det ju liksom inte att ändra sig så vi kom fram till att en ford focus, vad kan den kosta liksom? ;) Kör ba!


Och till slut, efter många drag med motorsågen och rejält kubbande av J. så föll den äntligen! Allt detta finns på film som självklart kommer att finnas till allmän beskådan på inflyttningsfesten ;)


Grannens bil klarade sig!


Men inte grinden...


Och inte mitt äppelträd! Smack boom rätt på bara... Några casualties får man räkna med :)


Killarna kapade på med motorsågen...


men jag gillar min lilla fogsvans jag :)


Man kan säga att den for en liiiten bit ut på vägen (jädra tur att ingen hurtbulle på promenad precis gick förbi när det föll... Det kom vi på efteråt) J. sopar upp kottar som att han aldrig gjort annat :D


Battlefield a'la Rönnvägen ;)

Som sagt, PUST! Nu är det gjort, och stor skillnad blev det! Hade aldrig gått utan hjälp av min käre bror, och sambo såklart men J. ersatte liksom mig litegrann kan man säga ;)

Tänkte avsluta med en fin matbild på kycklingen jag gjorde till middag men vi var så rackarns hungriga så det hanns inte med. J & E var här på middag, kändes som det minsta vi kunde göra efter all hjälp. Och E. har tenta till veckan och det innebär att stackarn suttit med näsan i böckerna hela dagen, skönt att bara få gå iväg och äta då :)

Men iaf, snitta kycklingfilé, lägg i en ugnsform, mosa fetaost och pesto till en röra, fyll kycklingen med det och sätt i en tandpetare. Rör ihop grädde, creme fraiche, kycklingfond, soltorkade tomater, vitlök och salt & peppar till en sås, häll över kycklingen och in i ugnen tills det är klart. Cirka 30-40 minuter på 175-200 grader körde jag på idag. Spaghetti till, blev jättegott!

Så nu vet ni vad ni ska göra nästa gång ni står där med kycklingfilén :)

Galet sötsugen på typ en kladdkaka nu, men tror inte orken räcker till det... Har ju iofs en skål med godis att välja ur till Så ska det låta :)

Puss & kram!

Frisk luft

Kategori: Allmänt

Lungarna bubblar nästan över av all frisk luft vi fått idag! Kl. 09:20 sladdade vi in på tomten imorse och hemgången skedde 16:10... När vi kollade termometern när vi klev upp och den stod på -15 grader var vi väl inte precis skitsugna på ren svenska. Men med 3 byxor, 4 lager tröjor, dubbla vantar, raggsockor och mössan i topp så klarade vi oss hela dagen utan att frysa :)

Vi fick hjälp av S. kompis Mark idag som är elektriker med att bygga ett elskåp så vi får byggström under tiden. Nu står det bara precis framför huset eftersom kabeln inte är uppgrävd längre än så men det löser grävarna sen! Mark hade också med sig sin svärfar som hjälpte till, very nice!

Dagen i bilder:


Blir genuint lycklig varje gång jag inser att det här lilla paradiset faktiskt är vårt!


Tänkte värma upp stugan lite till M. som skulle stå där inne och jobba.. Man kan säga att det ungefär var lika lyckat som folie i en microvågsugn... Fick kasta in lite snö och sen hämtade S. kupévärmaren istället ;)


Grymmaste el-killen! Och som älskar när en kamera kommer fram, tackar! :)


Ingen korv idag men hamburgare går också ner :)


Och eftersom både jag och S. mest var i vägen när M. jobbade så bestämde vi oss för att ta ner den vänstra björken...!


Har varit lite skeptisk till det här med att vi skulle kapa träd själva... Men inte anade jag att jag hade en fullfjädrad Tarzan här hemma, träd är ingen match för honom ;)


Jaja, sabba min vedhög bara... Gör det!


Jodå... Veden går att elda med!


Sen promenixade mamma, Micke och Zorro förbi och eftersom vi har "rätt många" hundvänliga pinnar för tillfället så offrade vi några och lekte av oss en stund :)


Snömonster!


"Vi som kom förbi och käkade banankaka och gick igen" Men okej då... Eftersom vi ska bo hos er så antar jag att det är okej.. För den här gången ;)
(ja nu var jag ironisk om nån undrade)


Sen skulle det bäras elskåp!


Hur många tror ni det behövs då??? Helt rätt, en! De andra tillförde inte ett skvatt :) Men de kanske lärde sig nåt!


Sen var det "bara" för S. att säkra upp med reglar och täcka runt så står det så fint så tills det ska flyttas :)


Och jag roade mig med att flytta vedhögen till andra sidan tomten... För det är sånt man måste göra förstår ni :/! Så jag kavlade upp ärmarna och bar... och bar... och bar... Och tamejtusan om det inte blev en hög tillslut!


Sparar resten till imorgon :)

Rätt nöjda och rätt möra är vi här hemma nu, och ikväll är det ju schlager hörni! Och jag blir uppriktigt förvånad om jag lyckas hålla mig vaken tills det är slut... Imorrn blir det... tomtjobb! No shit Sherlock...

Puss & kram!




Snö!

Kategori: Allmänt

Helt plötsligt kom det så himla mycket... SNÖ!

Men några är glada iaf :)

Direkt efter middagen var det garaget som gällde och på med plogarna!




Jag heter Humle och jag heter Dumle... :)


Kom ketchup så kör vi!


J. sopar rent framför egen dörr ;)


Lycklig som få!


Sen kom en något förvånad stortraktor och störde! Men de samsas nog där ute, jag har gett upp och gått in!

Igår när jag kom hem fick jag ett försenat födelsedagspaket :D


Och jodå, det fanns något jag gillade :)


Inte för att jag är nån godisråtta men... ;) Thanx Mr. Broby!

Idag var jag sugen på en "riktig" middag! Så till förrätt skivade jag upp lite mozzarella och pärltomater, på med citronolja och lite bröd att doppa i oljan till det, vi skulle nog kunna äta det varje helg! Barnsligt förtjusta i italienskt :)

Sen var jag sugen på nåt gott med fläskfilé och vad gör man då? Jo då hittar man på ett nytt recept beroende på vad som finns hemma ;) Så det blev baconlindad fläskfilé med vitlöks- och persiljepure och en viltkräm till, blev supergott!


Stekte köttet i bitar, ner i en form och linda bacon runt, in i ugnen och stek färdigt. Potatisen kokade jag bara och sen värmde jag vispgrädde (ja vispgrädde!) med lite smör och en liten vitlöksklyfta, pressade potatisen och blandade till en schysst konsistens. I med persilja och salt! Viltkrämen gjorde jag med hackad lök som jag körde runt i samma panna som jag stekt köttet i, i med lite sherry och flytta till en ren kastrull. I med creme fraiche, mellangrädde, kalvfond, trattkantareller och salt. Koka ihop ordentligt till en kräm. Har inga exakta mått men litar på era smaklökar om ni vill göra :) Sen lite haricot verts till det!
Inte den smalaste middagen men säger som min käre far; "kalorier är gott!" :D Plus att vi behöver fetta på oss inför allt kroppsarbete vi ska utföra i helgen ;)

Till efterrätt köpte jag han fotbollskillen Glenn Strömbergs (heter han så?) frysta "citrondessert", finns även i choklad, pannacotta och kaffe!


Säljs i 2-pack på ICA i frysdisken (och säkert på COOP också;))
Det fiffiga är att det är ett riktigt glas som man kan spara och använda, tja, som ett glas helt enkelt ;D
Så när ni står där nästa gång och vill vara sådär duktiga och piffiga och närodlade så skit i det och prova nån av hans efterätter! Och ni kan ju alltid tvärljuga och säga att ni gjort den själv ;)

Nu ko snöplogaren in efter utfört uppdrag, blir tidig kväll idag så vi är pigga och fräscha imorgon... Joråsatte! Lördag morgon = INTE sovmorgon!


Puss & kram!

Glömde visst...

Kategori: Allmänt

Det ska ju vara typ 2 matskedar (som man äter med) kesella också i frallorna! Då blir de sådär extra saftiga :)

Och glömde skriva om vad de där rören på baksidan var!
Fick tag på Kenneth som säger att "jodå, det är till er, ringde inte killarna innan?" Tydligen hade "nån" kommit på att vi lika gärna kunde få använda rören som går på ängen bakom lika gärna som att gräva tvärs över gräsmattan :D :D :D Och de satte igång och glömde ringa till oss... Pratade en stund med honom och frågade då om detta gjorde nån skillnad även med vår LTA-pump som vi då måste ha? Nä det trodde han inte "men jag kollar och återkommer" Några timmar senare får jag det här mailet:

"Hej!
Så här är det,
Eftersom ledningen pga det nya läget ansluter till en pumpledning ,då är det så att kommunen står för
pumpenheten, det som abbonenten står för är monteringen och el, vidare instruktioner får ni i samband med
övrig dokumentation eller vid leverans av pumpbrunnen."

Blev en liten happy dance här hemma, 30.000:- mindre som vi måste betala :) Tack för den!

Nu på med kläderna och bort till tomten, ladda släpet och sen tippen! Glamour som sagt, glamour ;)

Puss & kram!

BZZ!

Kategori: Allmänt

Godkväll! :)

Precis landat i soffan efter en vända bort till tomten, slängde in säckar i bilen och bar in några rejält tunga skivor av nåt slag som vi ska ha till väggarna tror jag det var! Ni hör vilken koll jag har va på detta med material? ;)

Igår var jag bjuden på en liten försenad födelsedagsmiddag av världens bästa f.d. kollegor så då var det flärd som gällde för en kväll! Vapiano kungsbron var vi på, och efter att ha testat alla tre i stan kan jag säga att den på Östermalm iaf är sämst! Sen är Gamla Stan och Kungsbron delad 1:a tror jag... Lyckades inte ta ett enda kort men trevligt hade vi som alltid :)

I måndags gjorde vi ett ryck och rev lite... Men först måste man äta middag och när man väntar på den så kan man kela lite med sin nya bästis!


...............

Och om ni undrar varför bilderna är så suddiga så kan jag upplysa er om att det är för att den där glasfiberisoleringen eller vad det nu är som är precis överallt och som kryper in överallt också dammar utav bara H! Satt som två stela pinnar i bilen hem och höll på att krevera båda två av KLI!!! Alltså det klia så jag höll på att få ett sammanbrott! Mer om det längre ner.. Känsliga läsare varnas! ;)


Några av brädorna i taket borta! Viktig parantes: JAG drog ner takbrädorna med kofot...! Joråsatte ;) Finns inga bildbevis men ni vet ni hur det ligger till!


Ah... Ljuva isolering, vi bara älskar när du kommer flygande med en sjuhelsikes fart rätt ner! 8 säckar till med denna rara massa fick vi ihop :)

Varken jag eller S. är ju "särskilt" troende (d.v.s. inte alls) men när vi upptäckte detta tackade vi nog båda högre makter för att det inte är sommar just nu:


Alltså nog för att jag sett ett och annat getingbo men detta var nog rekord...! HUA!


Trött troll precis hemkommen och ungefär 3,5 sekund senare stod jag i duschen! Och skrubbade utav bara fasen! Kände efter ett tag att sjuttsingen vad det kliar på hakan... Kom på att jag ju stått i en vinkel där jag fått ner rätt mycket i ansiktet, skyddsmask har jag ju men inget för kinderna och halsen liksom... Kliade på ett tag och när jag till slut tittade i spegeln möttes jag av detta fagra fejs:


Be afraid people, be VÄÄÄRY afraid of isolering! Shit will happen...

Så man kan säga att just nu är glamourfaktorn på detta med att bygga hus något låg, men det tar sig :)

Pratade med vår bygglovhandläggare idag och so far so good, hon hade fått in kompletteringar och nu får vi bara vänta och se!

Sinnessjukt trött ikväll så sängen vid 20:45 känns väääldigt lockande!

Vad gör ni, hur mår ni? :)

Puss & kram!