Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Bringar ordning i kaoset och risotto

Kategori: Allmänt

Godkväll! Har precis slagit mig ner i gungstolen som den gamla gumma jag är efter en redig middag... S. hotar med banana split sen, ska nog kunna klämma ner det också :)
Idag har vi haft en riktig fixardag här hemma, jag har packat upp 5 kartonger till och portionerat ut innehållet där det får plats, S. har målat omfattningar för glatta livet och sen tog vi tag i vårt sovrum... Det har liksom hamnat lite på efterkälken då vi inte hittade våra sängben först, så vi var tvungna att köpa nya och sen går ju liksom dagarna ni vet... Så det har sett ut såhär sedan vi flyttade in... *skämshatt på*
Så jävla illa på ren svenska... Sett ut som en knarkarkvart med låga krav på standard om vi uttrycker det så!
Men efter lite byggande av säng och utplockning av byråer som inte ska vara där så blev det iaf såhär:
Vi kommer ju som sagt att flytta upp sen när övervåningen är klar och i det här rummet kommer det vara en utdragbar dagbädd men så länge så känns det skönt att ha en riktig säng igen :)
 
Min kära (lilla) storasyster ringde häromdagen och ville ha recepttips inför en middag och jag tror hon hittade ett hon skulle laga men här kommer ett till :) Vi gillar ju risotto och S. ville ha kyckling till middag idag så då fick det bli det! Jag gjorde halloumi och basilikafyllda kycklingfiléer med tomater och parmaskinka och sen risotto med champinjoner till. Busenkelt och det blev jättegott :)
Snitta kycklingen och lägg i halloumi och färsk basilika, för med tandpetare. Ringla över olivolja och klipp ner bitar av parmaskinka och lägg i körsbärstomater, peppra och lägg i små smörklickar. Kör i ugnen på 150 grader i cirka 25 minuter, ös några gånger under tiden så att kycklingen blir riktigt saftig, Gör risotton under tiden, hacka schalottenlök och vitlök, fräs det med olivolja och häll på vitt vin. Häll i arborioris och späd med hönsbuljong kontinuerligt så att det alltid är "blött". Skiva ner några färska champinjoner och persilja om du vill. Känn efter så att riset har en kärna kvar (tar cirka 20 minuter), dra i en rejäl klick med SMÖR (alltså typ 75 gram, inte nån liten matsked) och rejält med nyriven parmesan. Salta och peppra, rör runt och servera med kycklingen.
 
Hyvla på ännu mer parmesan, mer svartpeppar och sen är det bara att äta fort som fan! Så det där ligger som bomull i magen just nu tillsammans med det här vinet som jag hittade igår - jättegott! Hade det både i och till maten!
 
Det var dagens rapport, morgondagen innehåller troligtvis kaklande av tvättstuga och inköp av gipsskivor till förrådet - spännande ;)
 
Puss & kram!

Kommentarer

  • Helena säger:

    Så fint sovrummet blev!! Kram

    2012-11-18 | 00:04:59
  • "Lilla" storasyster säger:

    Ser gott ut! Kram från ett grått Dublin

    2012-11-18 | 16:05:09

Kommentera inlägget här: