Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Let's roll! (Bilderna först, texten sen.. Vet ej varför, bloggen lever sitt eget liv)

Kategori: Allmänt

 
Här har ni mig, back from the dead! ;) Nädå, så farligt är det väl inte men vi kan utan att ljuga säga att vi båda passerat gränsen för omänsklig trötthet... Att formulera ett inlägg med massa ord känns för övermäktigt så vi kör en MASSA bilder istället! Arbetsdagarna har sträckt sig runt 14-18 timmar för S. denna vecka, i helgen har vi kört till 23:30-00:30 och sen upp å på'et igen ba! Fått grym hjälp i helgen av vår käre familj, vad gjorde vi utan er? J&E har jobbat som dårar i helgen, mamma har varit med mig på IKEA och Bauhaus och handlat massor med grejer - TACK!
För att ni ska fatta nåt av bilderna kan man säga att fokus varit på tvättstuga, kök, vitvaror och kakel... Och allt som hör till detta ;) Plus lite annat sånt där som hör till sista veckan innan besiktning! Jag har bland annat krypit in under en presenning för att kela lite med vitvarorna som kom, kunde inte hålla mig haha! 
 
Äh. blev ju snurrigt med bilderna först men det är ju det ni vill se så det gjorde nog inget :)
 
Nu: SOVA!!!!
 
Puss & kram!
 
 
 
 
 
 
 
 

I know

Kategori: Allmänt

I know.... denna vecka har varit hysterisk, igår kom jag hem halv nio och efter att ha hjälpt S. skarva ihop en bänkskiva så stupade jag i säng. Tiden har inte funnits för att starta datorn och lägga över bilder... Tvättstugan är iaf klar nu och pumpen är inlyft med hjälp av starka killar! Målat överallt i hallen och taklisten sitter uppe :)
Ska försöka lägga in nån bild ikväll, ska till stallet och rida en sväng men sen så kanske jag hinner! Hoppas ni har överseende med tråkig blogg, sista veckan nu innan allt ska vara klart - lagomt stressigt!

Puss & kram!

Ännu en vecka

Kategori: Allmänt

med massa sena kvällar! Möte ikväll och imorrn på jobbet, blir dåligt med bloggande då... Idag kom värmepumpen iaf och igår målade vi tvättstugan - ska köpa inredning i helgen :) Våra vitvaror har blivit lite fördröjda men det hinner nog ändå komma i lagom tid hoppas vi!
Inga bilder idag (f'låt) men ska försöka ladda upp några på framstegen senare. Bänkskivorna är långt mycket snyggare än förväntat, sjukt nöjda är vi ;)

Puss & kram!

The first cut is the deepest!

Kategori: Allmänt

Idag var det äntligen dags! :) Bänkskivorna införskaffades och är nu på plats, oljade två gånger både uppe och nere och på tvären... Fick experttips av killen på Bauhaus, han kunde sina bänkskivor han ;) Totalt 5 gånger ska de oljas innan det är klart och däremellan slipas och kelas med... Men då behöver vi inte olja på ungefär 2 år sen så det är det ju värt!
Vi valde massiva skivor i valnöt, och min älskade snickare har idag IGEN visat hur grym han är! Limmade ihop två skivor till köksön som att han aldrig gjort annat förut. Han köpte en överhandsfräs idag också för att kunna göra snygga hörn, kul med leksaker :) Kapat för glatta livet har han gjort och resultatet är precis som jag pictured it!
 
Kapat med precision
Första på plats, där ska det iofs kapas ut för diskho med vi oljade på allt ändå!
Det fanns inte en tillräckligt bred skiva till köksön så det var därför vi fick limma, och tvinna, och klämma...
Sen var det bara att olja :)
Vi kapade till den så att vi har 30 cm överhäng på varje sida, barstolarna ska stå bort mot fönstret men tänkte att vad tusan, lika bra att ha yta när vi ändå får bestämma!
 
Ja, typ det som dagen innehöll... Ögonen går i kors på mig nu och imorrn är det arbetsdag igen!
 
Puss & kram!

Ajm sojjy!

Kategori: Allmänt

För att jag varit en dålig bloggerska de senaste dagarna!

Var en sån där riktig körig vecka när allt händer samtidigt, men nu fick jag en lite stund över innan vi ska kolla på en film :) I torsdags var det stallet igen som vanligt, världens bästa terapi och njutning att få trava på där en timme och vara totalt fokuserad på nåt annat!

Utsikten ;)

Jag och Lakej efter lektionen
Kommer ihåg mycket mer än vad jag trodde, grymt roligt är det!
 

Sen sist så har köket verkligen börjat komma together med socklar, täcksidor, köksö och så kom även skafferiskåpet som S. ville ha så det är nu insatt och justerat! Eller ja, han ville inte ha det längre när han såg priset (6995:-) men jag sa att det är vad man får betala för att få ha sina flingor nära ;)

Spottarna är uppe i kök, badrum och vardagsrum och golvet är lagt i både vardagsrum och kök och klinkret i hallen + att strömbrytare/uttag och innertaket i tvättstugan är klart! Vi har spacklat ikväll och även lyckats lägga bort skruvdragaren på ett väldans klurigt ställe uppenbarligen eftersom vi inte hittar den NÅNSTANS! Mycket nu… Socklarna och fodren har kommit från Hornbach också och väntar på att få bli uppspikade! Socklarna är 145 mm och fodrena är 95 mm, blir nog en bra helhet :)

Finns på riktigt en instruktion med hur man tänder/släcker och dimmar... Lär nog bli spännande ett tag när vi ska lära oss det där ;)
 

Idag när vi stod och jobbade säger S. helt plötsligt att ”nu kom det en sån grå SAAB som din pappa har” Haha nä det tror jag inte tänkte jag, men jodå, surprise! Det var pappa och Kinna som kom förbi på en blixtvisit, de skulle kolla på Janne ikväll på Maximteatern och hälsade på samtidigt :) Väldigt trevligt även om det var mitt i byggkaoset, nästa gång hoppas vi på att de stannar lite längre :)

Nu ska vi kolla på en film och sen soooova, nya tag imorrn! Ska bland annat köpa bänkskivan :)
 
Puss & kram!

Hästgöra!

Kategori: Allmänt

Inga bilder ikväll heller... Helt slut efter denna dag, hoppade in och vickade i förskoleklassen imorse... 1,5 timme senare kändes det som att jag varit på jobbet i 18 timmar och var redo att gå hem! Men då var klockan visst bara 08:58 ;-) Direkt till stallet efter jobbet och nu tvärslocknar jag nog snart! S. har lagt golv i köket idag och monterat köksön, bänkskivan ska införskaffas i helgen är planen. Vi köper nog en obehandlad i ek och fixar nyansen själva, så att det lirar med golvet så gott det går, bänkskivan kommer gå ända ner till golvet vid bardelen så vi vill försöka få till det snyggt :-)
Nu blir det sova av, hörs imöra!

Puss & kram!

Kvällsgöra

Kategori: Allmänt

Hej!
Hann aldrig blogga igår, målade omfattningar och la golv tills klockan var alldeles för mycket. Ikväll har jag föräldramöte och imorrn ridning! Vissa veckor blir det lite extra hopklumpat :) Vardagsrummet och köket är nu målat i den färg som vi valde, jag är sååå nöjd! Tillsammans med taklisterna blir det exakt så som jag velat ha det :) Visar bild så fort jag kan, nu ska jag gå och kopiera upp lite häften till päronen så jag verkar vara en seriös kurator ;)

Puss & kram!

Dagens bravader!

Kategori: Allmänt

Ja, inte av mig då! Jag åkte till jobbet och degade i soffan mest hela dagen med mina sköna elever som förstod att deras kurre behövde vila sig i form ;) Direkt efter jobbet åkte jag och hämtade badrumsspegeln som vi måttbeställt för att slippa skära i plattorna. Och när jag kom hem var tvättstugan klinkrad, tak + väggar grundmålat i kök och vardagsrum, det var färdigmålat på övervåningen, fönstersmygarna = vita och taklist på G!


Bra dag! :) Imorrn ska jag handla småpenslar och duttmåla lite utomhus igen!
 
Puss & kram!
 
 

Bildinferino och eftertanke

Kategori: Allmänt

Lycklig! Bästa ordet för att beskriva dagens känsla :) Ikväll tog vi 10 minuter och bara satte oss i trappen och då kommer det liksom över oss att vi faktiskt ska BO här… Att vi rott detta i hamn *peppar peppar*. Det är inte bara ett bygge och en herrans massa beslut, det är vårt hus som vi ska bo i! Längtan efter det börjar komma på riktigt nu, vi är ju så nära så man liksom kan känna det! 2 veckor och 5 dagar kvar innan vi förhoppningsvis får vår gröna stämpel som säger att vi får flytta in :D

Senaste uppdateringen ska ni självklart få, blivit grymt mycket gjort i helgen :)

Först och främst badrummet som nu är kaklat, väldigt frääscht blev det och jag är skitnöjd med valen!

Helbild, badrumsskåpet ska vara till vänster innanför dörren och toan till höger. Rakt fram är duschhörnan


Satte dubbla plattor bakom duschen


Och en enkel bakom toan


Förrådsgolvet har också fått klinker på sig, S, ville ha det och det var en bra idé, väldigt lättskött :)
Kommer ha samma golv i tvättstugan sen eftersom de ligger vägg i vägg!

Vi har även tapetserat gästrummet och lagt golvet därinne:) Fast först hämtade v ju golvet såklart


Upp med det på släpet och sen hem och lasta av alla paket


Så vi ställde det i köket till att börja med innan vi lagt golvet i gästrummet och nu täckt över det så att vi kunde flytta golvet dit in... Armmuskler ja tack ;)


Först plast och sen nån skumgummigrej som ska göra det ljudlöst och "mjukt"... Fatta halv sju men jag rullade ut där jag blev tillsagd!


Och så fint blev det :) Vi valde tillslut Tarkett Salsa Ek Cumin till hela huset!

Tapeten slängde vi upp i ett nafs, jag höll ställningarna nere och S, klättrade på stegen och skar upptill


Med teamwork och varsin gipskniv kommer man långt ;)


Ser nu att den ser lite halvgalen ut på bild och lite halvgalen är den ju men det gör sig bra i rummet :) Och så kostade den 190:- rullen på Bauhaus och då får man ta lite galet ;) Bra blev det iaf!

Plus att vi hunnit med lite annat jimsjams som inte fastnade på bild - satt upp en knutbräda, grillat burgare, börjat sätta upp handtagen i köket och finjustera lådor och skåp, städat på båda våningarna och helt gipsat klart badrummet uppe :) Fullsmetad helg! Funderar på att rycka tag i varenda unge imorrn på jobbet och sitta i min soffa heeela dagen och ha samtal, behöver åka till jobbet och vila efter de här dygnen ;)

Först ska vi tanka några timmars sömn innan det är dags igen!

Puss & kram!

Speechless!

Kategori: Allmänt

Denna dag går till husbyggarhistorien! Badrummet är kaklat, gästrummet tapetserat och golvlagt, tvättstugan tätskiktad och 90 kvm golv är hämtat.... Ni får ursäkta bristen på bilder, att finna orken till att starta datorn och lägga in dem finns liksom inte på världskartan... Kroppen dunkar överallt av dagens jobb, stora leenden är det enda som framkallas just nu :-D

Lovar bildregn imorrn, herrejösses vad det har knäppts kort på framgångarna idag :-)

Puss & kram!

20:48

Kategori: Allmänt

Och vi ligger redan nerbäddade som de små tröttisar vi är! Batteriet i husvagnen gav upp så vi har premiärat biltema en fredagskväll 19:52... Trodde det skulle vara tomt... Det var det inte!? Alltså jag menar vi bor ju i en husvagn och hade inte så mycket val men vem i hela glödheta tar med sig familjen till biltema en fredagskväll för att liksom "shoppa lite"??? Finns det inget på tv de kan kolla på? I'm chocked!
Återkommer imorgon med senaste framstegen, grävaren har varit här idag och nu fattas bara lite kabel så har vi el sen :-D

Puss & kram!

Tjillevippen!

Kategori: Allmänt

Och vips så kändes det bättre igen!

Det går verkligen upp & ner i humöret här hemma nu, just nu är det på topp igen efter några dagars ”tungroddhet”. Båda känner oss grymt laddade inför helgen då vi ska jobba skiten ur oss!

Idag när jag kom hem var gästrummet målat på tre väggar, och så kör vi tapet bara på en vägg. Lilla badrummet är nu tätskiktat, vattenfördelaren är inne, utsidan är klar, stora badrummet är färdigskivat och igår fick vi som sagt upp all taklist i gästrummet och målade taket. Imorgon blir det grävt för elkabel och i helgen ska vi verkligen KÖTTA! När jag kom hem från stallet idag gick jag bara runt och liksom mös för mig själv haha! Imorse hann jag även in på Hornbach innan jobbet och göra av med drygt 15.000:- på socklar och foder, vi struntade helt i det företaget vi hade kontakt med då det bara var dyrt och struligt och med lite enkel matte kunde vi räkna nästan +-0 på att ta det färdigmålat från Hornbach, tackar! Levereras nästa vecka och i helgen ska vi hämta golvet som ligger och väntar på Bygma :

 Jajjemän, det svänger fort nu ;)

Men nu kör vi bilder tycker jag!

Stora badrummet


Min älskade tvättmaskin ;)


Inmålad taklist


Och med väggfärg på!


Tätskiktat badrum :D


Våran vattenfördelare.. Inte precis skitsexig men ändå, vill inte mobbas ;)


S. gör klart det sista ute, ska upp med stuprännorna och knutbrädan sen bara :)

Ja det var nog allt denna visning bjöd på ikväll, nu ska jag hoppa in i duschen eftersom S. tycker jag luktar häst... Nähä, U don't say?! Hade en pussig häst idag som gärna dreglade ner mig också, väääry fresh ;)

Puss & kram!







Utkast: Sep. 12, 2012

Kategori: Allmänt

Kikar mest in för att säga att jag återkommer imorgon! ;-) Trött idag, halvdagsmöte som sög musten ur mig och sen har vi handlat och målat tak + lister ikväll! Tvättmaskinen kom idag - äckligt nöjd med det då denna modell som jag hade bestämt mig för preeeecis nu hade utgått såklart (!) och ersatts av en som kostade 3500:- mer... Icke kände jag då! Men skam den som ger sig, googlade runt lite, hittade EN sida som hade typ 2 kvar och lyckades knipa den ena :-D Och nu står den här och bara väntar på att få bli uppackad och premiärkörd ;-)

Puss & kram!

3 vändor till tippen

Kategori: Allmänt

hann vi med idag! Drog direkt när jag kom hem från jobbet och var klara vid 19:30, nu är nästan allt skräp på tomten borta :) Stor skillnad blev det!
Har inte tagit någon bild idag men tänkte visa kökskaklet som vi ska ha så ni har nåt att titta på iaf ;)
 
 
Känns klassiskt och kommer passa bra med övriga stilen tror jag :)
Tittade en vända på tapeter igår till gästrummet där vi ska sova första tiden, men hittade ingen som jag vill ha i hela rummet... Fanns flera som jag kunde tänka mig som fondtapet men är inte så sugen på det... Nåt hittar jag nog till slut :)
Ja, roligare än så blev det inte ikväll!
 
Puss & kram!

Flytspackel och stolpe!

Kategori: Allmänt

Hejhej!

Ytterligare en dag till ända, och idag har det hänt MYCKET! Jag tog en sväng förbi Hornbach på vägen hem och fick med mig en blandare till lilla badrummet, tror det blir snyggt :) Ingen bild tyvärr men snart får ni se när allt är på plats!

S. har fått upp våran stolpe vid entrén idag och klätt in den med samma bräder som vi har som knutar, jättefint nu när det ramas in mer!


Tvättstugan och lilla badrummet har även fått flytspackel på sig idag, nu är det ett plant golv att gå på, jättebra blev det och lite klinker på det så kommer det bli toppen.



Efter middagen så grejade vi lite med sista isoleringen uppe i stora badrummet och märkte ut var de kaklade hyllorna ska sitta.

Känns lite motigt just nu konstaterade vi precis, mycket som ska bli klart och det är mycket ”dutt”-grejer… Golv, diskho, några vitvaror som måste beställas fortfarande, bänkskiva som ska väljas och sågas… Och så dessa förbannade foder och socklar! Som alltid är det ju så att badar man i pengar är det ju sååå mycket lättare men nu gör vi ju inte det och då blir det till att måla allting själva… Fine tänkte vi, vi får lösa det. Skickade iväg en order efter många turer mellan oss och leverantören via mail bara för att få svaret att det nu kommer dröja cirka en månad innan de kan leverera… Suck! Men men, det ordnar sig alltid..

Så som sagt, ibland dippar även de bästa ;) Men vi vet ju att allt kommer bli bra och klart och allt det där, bara att ibland är det liiite svårt att alltid look on the bright side!

 Ska pigga upp mig med att diska nu tror jag, hörs imöra!

 Puss & kram!

Två små bilder

Kategori: Allmänt

och en väldans massa mindre skräp! :) Det är dagens skörd, S. har jobbat på med det sista ute och mamma har varit med mig på tippen några vändor så att vi fått bort allt skräp! Mäkta skönt :)
Även denna söndag befolkades tippen av de fruktade tipptanterna! För er som inte vet vad en tipptant är följer här en art-beskrivning:
  • Trivs bäst i dagsljus på tippen (gärna i Jordbro)
  • Tillståndet beskrivs bäst som lätt förvirrat med en sak i vardera hand som ska till helt olika containrar vilket resulterar i planlöst irrande, kan lätt förväxlas med parningsbeteende
  • Klädseln är ofta "rejäl", gärna med gummistövlar (som är skinande rena) och handskar i blommönster eller annat feminint tryck. I sällsynta fall kan även pumps förekomma.
  • Vill inte gärna skita ner sig och låter därför partnern ta brädhögen medans hon själv tar några pocketböcker alternativt påsen med glasflaskor eller barnens gamla plastleksaker
  • Humöret kan verka stillsamt men plöjer sig gärna fram på ett omilt sätt och kan utan problem bli aggressiv om någon råkar backa lite för nära
  • Kommer fram på våren och är aktiv till ungefär oktober då de återigen kryper in i belargonhelvetet och hamstrar inför nästa säsong

Be aware folks, be aware...

Ja, såhär fint blev det iaf!

 


Ruggigt trötta ikväll, ska skicka iväg en beställning på det här
Tarkett Ek 3-Stav Salsa Cumin
golvet och sen somna tidigt :)
 
Hoppas ni alla har haft en fantastisk helg!
Puss & kram!
 

Del 2!

Kategori: Allmänt

Äh, S, skulle ju duscha innan filmen så då hinner jag visa bilder juh! Glömde att ett par grabbar var här idag också och lösullsisolerade vinden :)
 


Södra Stockholms samlade kokainlager ;)
 
Trappen:
 


Karm:
Godnatt:
Puss & kram!
 
 
 
 
 
 

Dörrkarm!

Kategori: Allmänt

Står precis & kollar på när S. monterar dörrkarm i tvättstugan, happy lördag på Rönnvägen :-D
Jag och mamma tog en till kakelrunda idag men insåg snabbt att vi gjort rätt val förra veckan :-) Har även hunnit handla lite material idag, fått besök av morfar, monterat en vindstrapp och haft strömavbrott... It's never boring :-)

Blir en romcom innan läggdags, roligare än så blir det inte ikväll!
Och hörni, vi kanske är dåliga på att säga det - så TACK alla för er hjälp, ni hjälper oss igenom detta :-D

Puss & kram!

Innertak, trapp, smygar och foder!

Kategori: Allmänt

Jajemän, här går det undan när fröken är på jobbet! Idag när jag kom hem stod S. och målade fodren på ytterdörren, han hade spikat upp innertaket vid entrén OCH målat det en gång till, byggt om trappen och sen efter middagen målade vi några fönstersmygar :) Vi ska köpa en målarspruta har vi kommit fram till, blir så mycket snyggare då! Så om nån av er sitter och trycker på en sån ni vill bli av med vet ni var vi finns ;)
 
Äh, nu kör vi bilderna!
 
Blir 3 spottar i taket så man ser nåt när man ska sätta nyckeln i hålet :)

Finfint :)
 
Och jag bjuder även på en bild "backstage"...
 
Ladies and gentlemen - The chaos!!!

Men vi älskar't! :)
 
Nu ska vi kolla på en film tror jag och som alltid somna innan 5-åringarna runt om i landet... Det är ju en dag imorgon också ;)
 
Puss & kram!

Hästlycka!

Kategori: Allmänt

Ytterligare en kväll i stallet :-) Blev ingen bild tagen, hade fullt upp med att hålla koll på en suris till häst som bara ville ha saker & ting på sitt sätt... Men till slut blev vi vänner :-)
S. har grejat på med sista gipsskivorna idag, hade ingen trapp helt plötsligt! Stor skillnad nu när det är täckt hela vägen, ska ta en bild imorgon får ni se :-) Måste faktiskt titta på en riktig trapp nu snart, ska bara hitta en som fixar den EXAKT som vi vill ha den! Oftast där det blir problem har jag märkt, i mitt huvud är allt klart men inga företag verkar liksom tillverka en sån trapp... Men det löser sig, som allt annat!

That's all!

Puss & kram!

Tjoff in i väggen!

Kategori: Allmänt

Godkväll!
Alltså jag är så nöjd! Visst får man vara det? :) Listen sitter uppe på övervåningen och S. har målat hela "hålet" upp mot allrummet, det blev så fiiint! :D Vi är båda nöjda med nyansen och det är ju skönt eftersom jag tar typ ALLA inredningsbeslut själv, utom golvet... Mamma har varit smakråd på färgen också och det var skönt att S. tyckte den var fin :)
 
Jag min klant drog en OSB-skiva rätt i väggen det första jag gjorde, SÅKLART! Men men, shit happens! Det ska ju synas att man bo'å ;)
Blandarna kom idag också, rejäl tyngd på dom så då måste det ju vara kvalité? ;) www.blandarbutiken.se var toppenbra!
 
Nu får ni lite bilder på framstegen:


The hole in the hall! I de svarta prickarna där borta ska det sitta spottar, ifall nån undra!


Äntligen kan vi ta bort golvet som vi haft som målarunderlag! Fodrena ska upp på fönsterna där bakom men det löser sig.... Hehe!

Whoopsie! Men vad gör det om 100 år som S. sa?
 
Fick ett sms idag av en kompis som gjorde mig så himla glad! Jag känner mig ibland smått stressad över att det sociala livet just nu är -22, men så får man en påminnelse om att riktiga vänner finns där ändå och bara väntar på en kaffeinbjudan! Och jag lovar, lovar, lovar att när detta är klart får ni alla komma och bo och fika huuuur mycket ni vill! Lisa, U made my day <3
 
 
Nu ska vi plöja ett Boardwalk Empire innan det är dags för kuddmöte, imorrn är jag lite mindre byggare och lite mer ryttare, lovar att ni ska få bildbevis på att jag faktiskt SITTER på hästen ;)
 
Puss & kram!
 
 
 
 

Stockholmsvitt!

Kategori: Allmänt

Japp, hela övervåningen skulle nu kunna konkurrera med White Room äny däy!
Kom hem idag till grundmålade tak och väggar, skitcoolt! Efter middagen grundade vi lite pärlspont till innertaket på farstubron, tog ner ställningen helt och hållet (vilken skillnad!) och sen satte S. upp en liten liten del av taklisten som också kom idag och som ska målas in! Jag är typ kär i våran taklist, det är så pjörskans fin :D
S. har även gjort en liten inristning som ska gömmas i altanen, gulligt! Om vi säljer huset får vi bara hoppas att de aldrig ser det haha!
 
Husnumrena som nu är uppsatta :)

Som sagt, dödligt kär i våran taklist!
 
Sen var det äntligen dags att ta ner ställningen som varit kvar på framsidan, ganska tungt var det men vilket resultat :) Känns mycket mer luftigt när man kommer ut nu!
 
Halva nere

Och tillslut var den nere! Ni får ignorera soptippen och vinkeln på kameran ;)
 
Nu är det dags att knoppa i säng, det är ju en ny dag imorgon för tusan! :)
 
Puss & kram!

Husnummer!

Kategori: Allmänt

Idag kom de upp, nummer 29 :-) Bilden vill inte laddas upp, får visa nån annan dag! Väldigt fint blev det iaf, känns som pricken över i :-) S. har jobbat på ute idag, och nu på kvällen blev det en tur till Bauhaus för att kolla in taklister bara för att konstatera att den vi redan valt på ett annat ställe var mycket snyggare! Men vi åt sommarens första mjukglass iaf så helt bortkastat besök var det inte ;-)

Puss & kram!

Skämmes tamejfan!

Kategori: Allmänt

*Skämshatten på* Nä, hörni nu får jag rycka upp mig! Dåligt med bloggande nu, kan inte skylla på annat än tidsbrist… Vilket såklart är bra för det innebär ju att det går framåt med huset men vill ju ändå underhålla bloggen.

Tyvärr har jag inte ens en drös med bilder att visa er, har knappt varit hemma de senaste dagarna men några stycken har jag ju såklart! Igår var jag och mamma på Kakelspecialisten i Årsta och valde kakel och klinker till hall, badrummet nere, tvättstuga och förrådet. Fick nästan en ångestattack när vi kom in, det är väl ungefär 1000kvm stort med bara kakel! Tänkte att nu blir vi kvar här till kl 17:00 idag och får åka tillbaka imorrn…

Men jag glömmer ju ibland att jag faktiskt vet ganska bra vad jag vill ha (nu behöver ingen bli förvånad ;)) så på 1 timme och 45 minuter var allt klappat och klart, jättenöjd med valen och tror det kommer bli snygga helheter så att säga! Men gudars vad glad jag är att jag inte behövde bestämma stora badrummet och lilla toan uppe nu, det är kul att suga lite på karamellen också och få fundera lite mer på de rummen!

Här är klinkret (säger man så?) som ska vara på golvet i tvättstuga och förråd :)

Och så valde jag detta till hallen för att det ska flyta bra med golvet!

S. min extremt grymma snickare har börjat med fönstersmygarna, det blir skitsnyggt :D Han gör ramar som vi bara lyfter in, väldans händy! Vi har även börjat med spacklingen av vägg och tak och så gott som alla skivor är uppe, fattas bara lite i tvättstugan.



Handfatet som jag fyndade har kommit och det var jättefint, kommer bli bra inne i badrummet… Det enda knepiga är att det sitter ett stort jäkla HAFA-märke på det… I RÖTT! Vem i hela friden vill ha det liksom??? Tror att det går att pilla bort, annars får jag ta fram varmluftspistolen och smälta bort skiten, för kvar ska det då inte sitta!

Ja det var några av de senaste dagarnas bravader :) Fyndade blandarna (vi har två hoar) till köket idag också och fick båda för 2417:-, internet är bra ibland ;)

 För övrigt så var jag i stallet igen i torsdags och vi satt upp på hästarna... OCH JAG KOM UPP!!! Utan pall :D Japp, gryyymt nöjd över det ;)

Nu ska jag känna på rödbetorna och sen föräta mig på det med getost, hörs till veckan :)

Puss & kram!