Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

What's the occasion?

Kategori: Allmänt

Ingen alls faktiskt, vi hade bara lust med en rejäl lördagsmiddag! :-) S. har velat laga biff wellington ett tag nu, och att ha en bror som är försäljningschef inom kött har ju sina fördelar... ;-) Så ikväll var det dags! Och när J. ringde och sa att det blir hummer också blev jag inspirerad att fixa dukningen lite extra!

Tänkte även leka lite överklass och kyla vinet till hummern...

Blev något snopen bara när det visade sig vara RÖTT vin! Men äh, det gick det å!

J. klyver!

En mix av champinjoner, schalottenlök och riktigt bacon blev som ett strössel som vi la runt om oxfilén, sen packade vi in det i smördeg och penslade med ägg

Hummern körde vi naturell med en skål med smält smör icke vitlök i att doppa i, smaskens!

Efter en stund i ugnen på 175 grader och upp till 55 grader var det dags att skära :-)

Gjorde murkelsås till, bara att finhacka schalottenlök och murklor och röra runt det med lite smör i en kastrull, sen hälla på 5 dl grädde, 1/2 grönsaksbuljongtärning, lite soja och salt och vitpeppar, jättegott! Blir bara godare ju längre den får koka, nu stod den på spisen drygt en timme :-) Vi hade också potatispuré och haricot verts till. Har ni aldrig lagat så kan vi verkligen rekommendera det!

Sen gjorde jag Key Lime Pie till efterrätt, saknar små formar så jag gjorde helt enkelt en stor vanlig och liksom stansade ut med ett vanligt dricksglas, funkade finfint :-)
S. har jobbat som en galning idag med lilla toan och fixat så att golvet ska kunna läggas imorgon, han är duktig han, min snickare! Nu blir det nog nattinatti snart så att man är pigg imorgon :-) Puss & kram!

Kommentarer

  • Syster P säger:

    Jag tycker att du är såå duktig! Kram

    2013-02-17 | 03:30:29

Kommentera inlägget här: