Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Hundra knyck!

Kategori: Allmänt

Ännu en dag som bara for förbi, men väldigt produktiv dag så det känns skönt :-)
S. har jobbat på med golvvärmen däruppe och 2 plåster och några strippar senare så är det klart!

Skåpet gick inte att hämta innan påsk, det var tydligen leveranstid på det... Sånt där man inte tänker på :-) Men när det kommer ska rören in och sen gömmer vi alltihopa!

Jag har varit en sväng på Bauhaus och köpt armering till S. varit på Ica, oljat bänkskivor, fixat i våran stöklåda (ni vet den där som man ska rensa i "sen") och så har jag gjort en västerbottenpaj till imorgon när vi ska käka brunch här hemma. Använder alltid det här receptet då jag tycker det är godast :-) Och det stämmer verkligen det där med att låta osten smälta!

Att jag inte tänkt på att jag kan fota av recept tidigare, stupid! Halverade receptet idagoch i en mindre form eftersom det ska vara i en buffé, men till midsommar kör jag på hela satsen - det går alltid åt :-)


Får stå till sig tills imorgon! Nu åkte S. till gymmet en sväng och jag ska se till att maten är klar tills han kommer hem tänkte jag så nu får jag sätta fart, blir en lugn filmkväll efter det! Hoppas ni alla haft en skön påskdag :-)
Puss & kram!

Strippat & klart!

Kategori:

Det var påskafton 2013 det :-) Övervåningen har fått skivor på sig idag och så är golvvärmeslangen färdiglagd i badrummet :-)

Armerat och redo för slang

Strippar till förbannelse! Får man gå och klippa bort sen serni, för det vill man inte ha upp genom flytspacklet... Annars har jag typ roat mig med att arrangera om lite i skåpen i köket, nu när man bott in sig lite så kommer man på var man vill ha saker och ting :-) D. har skruvat skivor

Och spacklat :-) Nu är lammsteken snart klar, blir potatisgratäng till det och en rödvinssås. Undrar om nån annan äter lammstek ikväll? ;-) Sen blir det, surprise, film på lakanet!
Puss & kram!

Långfredag del 2

Kategori:

Gick igenom gamla bilder på telefonen... Långfredagen 2012 såg det ut såhär:


Och långfredagen 2013

har vi kommit en bit på vägen så att säga :-)
Denna efterlängtade tingest kom igår

men duken väntar vi fortfarande på... Vad göra...?

Jo, mannen i huset frågade snällt om vi hade nåt lakan vi kunde använda och såklart hade vi det ;-) Och det sjuka är att bilden är skitbra! Duk behövs såklart men för ikväll är vi mer än nöjda!

Hoppas ni alla har haft en skön start på påsken, vi jobbar vidare imorgon :-)
Puss & kram!

Långfredag 2013

Kategori:

Hej!
Hoppas solen lyser på er :-) Vi hann med en rejäl prommis på förmiddagen och lite vårkänslor fick man allt ;-) Sen efter lunch var det bara att dra på sig blåstället och hugga i... Badrummet och klädkammaren uppe behövde röjas så att vi kan lägga golvvärmeslangen!





Efter "lite" plockande är det nu såhär fint



Eller ja, fint och fint... Rensat iaf! Nu måste jag gå och hjälpa till, armeringsjärnen ska få sig en omgång :-)
Puss & kram!

Fullständigt hjärnsläpp!

Kategori:

Satt i mina egna tankar och helt plötsligt inser jag att jag är på väg ner i tunneln...

På en torsdag... På skärtorsdagen.. Kl 15:40! Stupido i kubik...! Enda positiva är att jag har storebrors automatväxlade bil och han har lilla Babben ;-) Visste att det var bra att S. satte på den där dragkroken... Nu sa de på radion att det var en olycka därinne också... Pulver!
Aja, hem kommer man alltid :-)
Puss & kram!

Blåkulla

Kategori: Allmänt

Hej!
Ledsen att jag varit en dålig bloggvän denna veckan! Idag hade jag kvällsmöte på jobbet och sen var mamma här hela kvällen och S. ligger med influensa så denna kväll sprang iväg...
Vi ska jobba på här hemma i påsk och igår köpte jag foder på Hornbach (igen) 20 st fick jag in i lilla darlingen ;) Att jag sen fick planera mina bromsningar i 3 mil var en annan femma *s*
Imorrn jobbar jag som vanligt och även eleverna går "heldag" dvs till 14:00, något de varje år hamnar i total chock över! "Amen mamma slutar tolv på sitt jobb"... Ja men du har en dryg veckas lov framför dig brukar jag kontra med, de flesta blir tyst då ;) Ska rida som vanligt imorrn kväll och förhoppningsvis är S. piggare på fredag stackaren, han har nog fått det jag hade förra veckan...
Hoppas ni alla får en härlig skärtorsdag, glöm inte att polera kvasten innan ni flyger iväg ;)
Puss & kram!

Kycklingpaj!

Kategori:

Hej! Hann aldrig fota övervåningen i bra ljus så jag drar på det en dag till :-) Ett middagstips slänger jag in iaf, kycklingpaj som jag hittat på beroende på vad jag vart sugen på.
Först gör jag bara en vanlig pajdeg med typ 2,5 dl mjöl, 1 dl vatten och. 75 g smör, kör allt i matberedaren och känn så att konsistensen är bra. Platta ut i en form, ibland förgräddar jag, ibland inte... Idag struntade jag i det!
Bryn kycklingfilé, typ 3 normalstora tillsammans med en lök (gul eller röd eller både och) i olja och gurkmeja. Salta och peppra. Häll i pajskalet och smula över en fetaost

Sen blandar jag en sån här

med vanlig creme fraiche och häller över

Sen har man en rosa paj :-) Riv över lite vanlig ost och kör i ugnen på 225 grader tills den är gräddad ordentligt uppepå. Hann aldrig ta nån bild på färdiga pajen eftersom "nån" var hungrig ;-) En stor sallad till så är det klart! Efter en måndagstripp till Ica ska jag slappa i soffan, imorrn är det en ny dag ;-)
Puss & kram!

Uppdatering av maskinparken

Kategori:

Hej! Dagen har gått i en rasande fart, jag spenderade större delen av den i Hammarby Sjöstad där jag hjälpte en kompis med hennes dotters kalas, fullt ös kan man säga ;-) Så nu har jag landat i soffan efter lite thaimat och tittar på Grey's Anatomy. S. har socklat och fodrat för hela slanten idag, visar bilder imorgon när ljuset är lite bättre... Och idag har vi tillslut fått tummen ur och beställt duk + projektor till vardagsrummet på nedervåningen. Skönt att äntligen få täppa igen hålet och kunna bocka av en grej till :-) Planen var ju att bygga garaget i påsk men det kunde vi fetglömma så att säga, snön ger dig INTE i första taget...! Men vi är ju inte precis sysslolösa så det får bli innejobb helt enkelt, finns massa småsaker att göra klart :-) Hoppas ni alla haft en skön helg!
Puss & kram!

Dööögoda pannkakor!

Kategori:

Hej!
Om ni inte provat dessa pannkakor av Leila tycker jag att ni ska göra det bums! Lagade de imorse till frulle och det fiffiga är att man inte alls blir sådär tvärmätt :-) Ricotta pancakes:
3 ägg, separera gulor och vitor
2,5 dl mjölk
250 g ricotta
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Vispa ihop mjölk, äggulor och ricotta i en bunke, blanda ihop vetemjöl och bakpulver och rör ner det i vätskan. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner de i smeten. Stek i panna med smör tills de är gyllene!

Blir många så det räcker lätt till 4 pers

Idag öste vi på med hallon och honung, vadsomhelst är nog gott :-)
Frukosttips!
Puss & kram!

Istapp!

Kategori:

Hej! Nu har jag jobbat andra dagen och känner mig ganska i form :-) Kylan verkar släppa till helgen, denna istapp hänger utanför vår entré

Men ärligt, visst är det viktigare att få leva livet oavsett väder och temp? Senaste veckan har kommentarerna om vädret haglat, och visst, det är tradigt med kylan men tycker nog att man ska vara tacksam över att man får uppleva den och alla "tråkiga" vardagar ändå? Säger som i en av mina favoritfilmer all time (Ratatouille) "lite perspektiv tack"
Nu ska vi klämma ett avsnitt av nya serien House of Cards, återkommer med recension. Häpp!
Puss & kram!

Ännu en dag

Kategori:

Var beredd på att åka till jobbet imorse, klev upp, duschade och kom halvvägs genom frullen innan kroppen sa ifrån... Så det fick bli en till hemmadag, som jag faktiskt fick sällskap på eftersom S. jobbat natt igen och var ledig idag! Så vi har slappat i soffan och nu drog S. till gymmet en sväng och skulle köpa med sig sushi hem till middag, typ det jag är sugen på :-)
Hoppas ni alla mår bra :-)
Puss & kram!

And it's back!

Kategori:

Influensan är åter i huset! Vi skojade om det på jobbet för någon vecka sen, att det går 4 olika flunsor så man kan få det igen... Nänä, tänkte jag, nu är det färdigt för den här terminen! Obviously not... Gick och la mig kl 18 igår och vaknade nu, hoppas verkligen att jag känner mig bättre under dagen.
Hoppas ni alla får en bra dag! :-)
Puss & kram!

Racerfart!

Kategori:

Om gårdagen gick i snigelfart har denna varit precis tvärtom! Vi fick finbesök från Sundsvall förut och då var det bara till att röja... Det bästa med att få besök är ju såklart att få besök men god tvåa är det faktum att man får en spark i arslet och städar :-) Nu ser det ju kanske inte ut som ett bombnedslag ändå vanligtvis men efter denna vecka var det inte många rätt här hemma ;-) J & M hade med sig en jättefin present

Pryder nu köksfönstret :-)
Vi gick loss på kakan jag bakade igår, en äppelkaka som smakar och ser ut som en morotskaka ;-)
Såhär gör man: Vispa ihop 125 g mjukt smörmed 2 dl socker och 2 tsk kanel. Riv två äpplen och blanda ner med 3 ägg. Blanda 3 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver och häll i det i smeten

Blir en ganska fast smet, häll en en rund form och grädda 30-40 minuter på 175 grader. Låt den svalna och rör sen ihop en frosting på 200 g naturell philadelphiaost, 1 dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker. Bred det över kakan

Fast runt hela liksom :-) Släng på nån snygg garnering, eller inte, och sen är det klart!
Idag har jag också fått ner kryddorna jag fick av U. förra helgen i krukor, hon tyckte att jag kunde plantera ut dom i vår, får se om jag lyckas med det... Eller ens att hålla dom vid liv tills det är dags ;-)

Doftar gott gör dom iaf! :-)
Idag har också foder kommit upp i sovrummet, gör alltid sån skillnad



Det var allt för idag, hoppas ni haft en skön söndag :-)
Puss & kram!

Snigelfart

Kategori:

Världens segaste dag har vi haft här hemma! Vaknade imorse och kände mig allt annat än pigg och då fick det bli en lugn dag :-) S. åkte och tränade en sväng medans jag bakade tills imorgon, en liten prommis har vi tagit men inte mycket mer än så har hänt, äkta slappardag!
Svängde ihop kolasnittar förut, busenkla!

Ur piece of cake :-)

Ett litet tips bara, glöm inte att skära dom medans de fortfarande är lite varma, glömde det idag och de spricker utav bara tusan då! Men, huvudsaken smaken är som den ska :-) Har en amerikansk äppelkaka i ugnen nu, recept på den får ni imorgon när den är täckt med frosting! Nu blir det soffhäng med en rulle, sen hämtpizza och troligtvis en rulle till... Skönt!
Puss & kram!

Upp&ner

Kategori:

Den här veckan har varit fullständigt upp&nervända världen här hemma! S. har jobbat natt två nätter för att hinna med på jobbet, jag har haft ett elevärende som inneburit sena kvällar, idag stack jag till stallet (har fortfarande inte tinat upp!) och vi insåg att vi inte ätit middag vid köksbordet en enda gång sen i helgen... Och inredningen här hemma går just nu i oorganiserat kaos med en touch av "vart tusan har jag lagt...?" Nä, får bli skärpning i helgen! S. ska åka och göra en natt till nu och jag tänkte faktiskt tanka lite sömn :-)
Puss & kram!

I believe the word

Kategori:

I'm looking for is... DOH!

....
Puss & kram!

Upprörs

Kategori:

Läser om 13-åringen i Kumla som ställt sig på tågspåret, troligtvis som en följd av mobbning... Klickar över till Korrespondenterna på 2:an som handlar om legalisering av droger och att man kan köpa ett intyg för 55 dollar om att man har "ont i ryggen" och då får röka på enligt lag... Fortsätter sen med Geijeraffären och bordellmamman där man ifrågasatte 14-åringar om det verkligen var så hemskt..? 30 år sen det sista hände och jag vettefan om jag tycker vi har kommit så långt? Ska gå och lägga mig med vetskapen om att "mina" ungar alltid blir tagna på allvar av mig, men räcker det? Det är vi vuxna som håller på att sabba en hel generation och jag känner just ikväll en matthet inför detta faktum!
Puss & kram!

Relax

Kategori:

Hej! S. ligger och sover i soffan och jag kurar under filten i fåtöljen... Pigga själar ;-) Kände mig jättehängig när jag kom hem så S. tog över matlagningen och så fick det bli tv-middag! Imorgon ska jag svänga förbi Hornbach och köpa foder till sovrummet och ett par ridbyxor står också på handlarlistan, mina sprack extremt osexigt när jag skulle sitta upp förra gången... Ritsch sa det bara! Visar bilder imorgon om det blir tillfälle att jobba där uppe :-)
Puss & kram!

En timme senare...

Kategori:

Gjorde ett ryck efter middagen med sista väggen



Och en timme senare satte vi sista våden! :-) Nu ska vi slappa i soffan resten av kvällen, hoppas ni alla får en skön söndagskväll :-)
Puss & kram!

Ett skepp kommer lastat...

Kategori:

med glutenfria kakor! Här är receptet på dessa godingar

Rör ihop 125 g mjukt smör med 1 dl råsocker. Rör ner 1 ägg. Blanda 1,3 dl fin mix (Sempers), 0,5 dl ren havre, 0,5 tsk bakpulveroch 1/4 tsk salt i en bunke och häll det i smeten, vispa ihop. Hacka 100 gram mörk choklad och blanda i. Rulla till en rulle mellan plastfolie, in i frysen en stund så att den går att skära och skär sen i 1 cm breda skivor, lägg ut på två plåtar. In i ugnen på 180 grader i 10 minuter. Låt svalna och moffa loss! :-) Vill man göra de vanligt så tarman bara 1,5 dl vetemjöl och vanlig havre!
Puss & kram!

Tillägg...!

Kategori:

För er som är van vid mitt snabba tempo kan ju lista ut att det såklart också ska vara fisk i soppan som jag skrev om igår ;-) Lägg i det på slutet och låt det bli klart på svag värme! Hade torsk och lax igår, vadsomhelst funkar :-)
Såhär fint är sovrummet nu innan vi tog lunch

One more wall to go men den tar vi sen, för nu ska det fikas (igen)! Har gjort två plåtar glutenfria chocolate chip cookies som jag hoppas smakar bra, återkommer med recept på det :-)
Puss & kram!

Upp & hoppa!

Kategori:

No time to waste :-)

Andra väggen ska få tapet på sig
Utsikten från vårt sovrumsfönster just nu

Snön får gärna försvinna vilken dag som helst nu....
Puss & kram!

Tapet och fisksoppa!

Kategori:

Guten kväll! Precis landat i soffan och här blir jag kvar resten av kvällen :-) Vi fick ju finbesök förut och såhär blev cheesecaken färdig

Och lilla Max underhöll oss med sin charm nonstop, men sen blev han lite trött...

Så då kryper man helt enkelt in under bordet och tar sig en paus ;-) Gosi!
Sen efter att ha vinkat hejdå var det dags för tapeten i vårt sovrum att komma upp! Vi valde samma tapet i hela rummet och skippade fondvägg denna gång. Tapeten är väldigt klassisk med rand på rand



Första våden uppe! Svårt att se kontrasten på bild...

Noga med limmet! Nästan hela första väggen klar :-)

Osså från andra hållet! Vi fortsätter med resten imorgon :-)
Fick också en bättre bild på lilla toan som inte är så gul :-)

Sista väggen med våra anteckningar, snart försvinner även den :-)

Mycket viktigt där ;-)
Sen gjorde jag en improviserad fisksoppa till middag, S. var sugen på det och då ville jag testa nåt nytt så jag joxade ihop denna:

Hacka morot, fänkål och gul lök

Fräs runt med ungefär 4 msk tomatpuré som får vara en stund i pannan så man får fram den där lite smöriga smaken. Häll på nån dl vitt vin, smula ner en fiskbuljongtärning och typ 7 dl vatten. Sen tog jag en av mina hummerfonder som jag kokade häromveckan, vanlig hummerfond funkar också :-)

Har fryst ner dom i glasspinneformar från Ica, eller om det var Ikea... Strunta samma, finns lite överallt! Sen pressar man i typ en halv citron, skakar i lite dill och kryddar - salt, vitpeppar, cayennepeppar och lite svartpeppar. Låt koka ihop ordentligt och häll sen i lite grädde, typ 3-4 dl. Smaka av!

Osså blir det gult igen... Är mer röd i verkligheten, mobilkamera är som det är :-)

En klick aioli på och bröd att doppa i så är man hemma! :-)
Det var alles för idag, visar mer färdigt sovrum imorgon :-)
Puss & kram!

Cheesecake!

Kategori:

Goddag! S. har täckt golvet i sovrummet och efter lunchen ska vi börja med tapeten :-) Vid två får vi fikabesök och det får vi även imorrn så jag bestämde mig för att göra en blåbärscheesecake som räcker båda dagarna :-) Min favvopolis U. kommer imorgon och hon är glutenintolerant, så då gör man den bara med glutenfri botten :-)

Receptet avfotat, lat idag ;-) Istället för vanliga digestivekex så köperman Sempers glutenfria. Jag brukar ta kanske 250 gram kex, tycker att det räcker!

Tryck ut ordentligt och även en bit upp på kanten

Whip it!

Färdig att åka in i ugnen :-) Återkommer med tapetbilder!
Puss & kram!

Rejer!

Kategori:

Hej! här skulle jag haft en snitsig bild på middagen men den har vi ätit upp så det bidde ingen! Köpte rökta räkor och sen gjorde jag basilikakyckling, har också tänkt en ostbricka till efterrätt men vettefasen om det får plats... ;-) Imorrn står tapetserande på agendan och så kommer M&S på en fika, ska visa er vad det blir för resultat på både sovrum och kakfat :-) Hoppas ni får en skön fredagskväll!
Puss & kram!

Ryck!

Kategori:

Hej! Ikväll har vi gjort nytta :-) Tog en långpromenad först på en timme, välbehövligt efter mitt halvdagsmöte i ett syrelöst rum... Sen städade vi övervåningen när vi kom hem! Mäklaren kommer imorgon för värdering och då fick vi en anledning att röja lite så man slipper skämmas ögonen ur sig ;-) Inte så mycket mer spännande än så just nu, på lördag ska vi tapetsera sovrummet :-)
Puss & kram!

Måndag hela veckan

Kategori:

Hej! Denna dagen sög musten ur mig totalt! Kom hem till middag och sen gjorde jag faktiskt ett ryck och åkte och bunkrade på Ica... Imorrn har jag kvällsmöte på jobbet, blir nog inte mer spännande än så :-) På onsdag choppas jag att vi kan greja lite på övervåningen, tapeter kanske slängs upp i sovrummet om andan faller på ;-)
Puss & kram!

Tre idioter på resa - återkomsten

Kategori:

Mmm... sladdar in på Max i Norrköping för att köpa kvällens middag... Beställer det vanliga - dvs familjen krångligs "vanliga" En frisyr (bara burgaren) utan tomat, en liten hamburgare till det, ett friscomål utan rödlök, chilli cheese till det, ett vanligt friscomål med en liten hamburgare till osså två dipp! 304:- säger kassan.. Eh, nä knappast! Efter mycket dividerande om friscomål hit och dit så fick vi ner priset till en mer rimlig summa, jag känner mig dock skeptisk till bruden i kassan och baksäteschaufför som jag är nästan skriker till slut att vi inte har allt med oss till grabbarna där fram, varpå J. skriker åt mig att lugna ner mig, varpå S. tar emot maten och kör iväg... Halvvägs på väg till motorvägen säger S. jo vadå?? Att det fattas en friscoburgare! Tur det ligger en till Max 50 meter därifrån så att vi kunde svänga in och införskaffa den saknade burgaren ;-) Mmm... så går det när vi är ute och reser haha!
I övrigt har vi nääästan hunnit klart hos pappa, tiden rann ut till slut så vi fick kasta in handduken och göra klart en annan helg :-) Fint blev det iaf! Har en dryg timme kvar innan vi är hemma så jag ska utnyttja tiden till max med att råslappa här i baksätet - hur ofta slipper jag köra liksom? Hoppas ni alla haft en skön helg, nu är det officiellt vårmånad :-D
Puss & kram!

Extreme home makeover!

Kategori:

Nä okej, nu tog jag i liiite grann :-) Men mycket har vi fått gjort idag! Spacklat, slipat, tagit bort spaljen vid trappen, skruvat och skurit gipsskivor så att fingrarna värker och sen spacklat lite till ;-)

Gick inte alls att spackla på den gamla tapeten (eller de 4 lager av tapet under den) så det var bara för grabbarna att köpa repgips och smacka dit!
Jag och Kinna har bland annat roat oss med att slipa...

Och när man inte når får man bli spindeltarzan ;-)



Väldans prickigt just nu, kommer bli jättefint när tapeten kommer upp :-)
Nu har vi hällt upp vinet och ska äta pappas gourmetmat, sen blir det kvällspass!
Puss & kram!

Tre idioter på resa!

Kategori:

Sladdade in på Max i Nyköping - hungriga grabbar i framsätet! De beställer, betalar och kommer på vid kassan att äh, vi tar varsin ramlösa också. J. betalar med kontanter, vi får påsen med mat och sen åker vi... På motorvägen hörs en liten röst från framsätet "fick vi drickorna?" Eh nä... gick lite snabbt där va :-) Men nu är vi påväg mätta och glada, om än lite törstiga ;-)
Puss & kram!