Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Tillbaka

Kategori: Allmänt

Hej! Nu är jag tillbaka, hann aldrig blogga igår eftersom jag sov innan jag hade slagit av tändningen på bilen typ ;-) 40 st 15-åringar på bästa partyhumör gav en förkyld kurre en rejäl dansmatch... Vad gör man inte för att bjuda på lite underhållning? ;-) Blev liiite förvånad när jag kom hem vid 23:30 och såg det här...

Tänkte att S. glömt lampan på, men sen hör jag ett "hej!" och jorå, han var i full gång :-) "Jag fick sånt flow" haha! Men jag fick med mig honom in och så fick han fortsätta idag faktiskt :-) När jag kom hem var det såhär fint


Panel för lilla fröken att måla! Finfint blir det, han är snabb som en iller min lilla handyman :-D Imorrn ska vi fortsätta, jag ska bränna in till stan em snabbis och klippa mig men jag hinner nog lite av allt hoppas jag! Och så ska ni få ett tips på ett gott tillbehör till grillat

Vispat ädelsmör - vispa smör med ädelost, peppra lite så är det klart :-) Busenkelt! Hoppas ni alla får en skön fredagskväll :-) Puss & kram!

Det sjunker in

Kategori:

så sakteliga att vi faktiskt vann!!! Hann bara kolla imorse, få ett glädjeutbrott och skriva en status på fejan innan jag hade elever som knackade på... Och sen var det en strid ström hela dagen och då hinner/kan man liksom inte tänka på annat! Sen gasade jag hem och gjorde en handbromsvändning typ - åt och bytte om på två röda innan jag åkte till stallet med mamma :-)

Mamma på Timmy, sitter som en smäck på hästryggen! Hon brås på mig tror jag ;-)
Så först nu börjar jag faktiskt fatta att vi har fått 25.000:- att handla för, helt sjukt mycket pengar!!! :-D Ringde till pappa som nominerade mig och berättade den glada nyheten, han blev nog nästan gladare än jag :-) En grymt bra dag helt enkelt! Imorrn har jag avslutningsmiddag med 9:orna så bloggen pausar nog då en kväll - but I'll be back! Och TACK för alla gratulationer, ni är ju guld värda alltså :-) Puss & kram!

VINST!!!

Kategori: Allmänt

"http://www.bauhaus.se/byggblogg.html" target="_blank">

Håll tummarna!

Kategori:

Idag kl. 9 avslöjar Bauhaus vem som vunnit årets byggblogg, spännande!!! :-) Lär inte kunna kolla själv vid den tiden, sitter med elev då men sen ska jag kasta mig på datorn :-) Om någon av er är lika nyfiken som jag är det www.bauhaus.se/byggblogg som gäller... Puss & kram!

Like being a castmember

Kategori:

i "livet är en schlager"... Detta roade jag mig med

medans de mer begåvade mänskorna byggde tak! ;-)





Nu bli're kvällsfika :-) Puss & kram!

Nästan iaf!

Kategori:

Okej, det var inte klart men grymt mycket händer när lilla fröken är på jobbet! Såhär såg det ut idag när jag kom hem

Alla 6 takstolar uppe och grabbarna var i full fart med att spika råspont :-)

Vad jag skulle göra utan de här 2 testosteronhögarna vettetusan! Vi ska fortsätta nu, tror vi skulle lägga underlagspappen på den sidan som är klar, IFALL regnet kommer... Fick en kommentar att det var längesen jag la ut nåt recept och det var det nog, så varsågod - latsmart vardagsmat!

Gör en smet på köttfärs, rivet citronskal, timjan och salvia. Salta, peppra osså lite olivolja. Forma till stora köttbullar och lägg i en form. Skär morötter och sparris, över med lite honung, olivolja och pressad citron, salt och peppar. Kör i ugnen på 200 grader tills det är klart

Bulgur, tomat och fetaostkräm blev det idag. Krämen är superlätt, mixa bara ett paket fetaost med lite gräddfil/creme fraiche/youghurt, olivolja, honung och svartpeppar! Nu ska jag dra påmig blåstället och hoppa upp på stegen, återkommer ikväll med uppdatering :-) Puss & kram!

Trapp

Kategori: Allmänt

Har ju haft så fullt upp att jag helt glömt att visa er trappritningen som ÄNTLIGEN blev som vi ville ha den! Eller ja, jag hade ju en annan bild i huvudet men höjd och bredd är ingenting man ändrar på i en handvändning så jag fick väl backa på den då... ;) Vi fick grym hjälp av Olssons i Färila till slut, enormt bra service :) www.olssonstrappor.nu ifall någon är i trappköpartagen!
 
Vi kommer bygga in trappen helt sen, tanken är väl att vi ska kunna ha någon slags förvaring under, vi får se hur allt löser sig. Så skönt att det till slut är bestämt och beställt, kunde aldrig föreställa mig att det skulle vara så krångligt att få tag i en vit new england-trapp i landet "ektrapp för hela slanten..." Inget ont om ek men över min tröskel kommer det ICKE! Så nu är det bara att vänta på leverans, de skulle komma och kontrollmäta en gång eftersom vi lägger på räcken på övervåningen och då är det viktigt att det blir exakt ;) Vore mindre kul om nån sladdade ur tofflorna och hamnade på hallgolvet...! Nu ska jag fara hem och kolla hur garagebygget artar sig :)
 
Puss & kram!

En trevlig syn

Kategori:

mötte mig idag när jag kom hem

:-) S. är ledig den här veckan för att bygga garaget och här går det undan! Efter middagen frågade han om jag trodde att jag orkade hjälpa honom med några takstolar, annars skulle han inte ha så mycket att göra imorrn... Så vi provade och det gick :-)

Egensnickrade av LinLin bygg! Vi hittade en bra teknik, som iofs även innebar att jag fick hålla emot själv när S. bytte plats för att skruva... Kan väl säga att jag nog aldrig varit så nära likstelhet i hela mitt liv ;-)

Press emot!

Sen skruvade S. och jag tittade på ;-) Vi fick upp 4 av 6 takstolar så det är ändå godkänt för kvällsjobbskvoten känner vi :-)

När man kommer ut från andra hållet ser det ut såhär

Var lite osäker på hur stort garaget skulle kännas när vi satte igång, om det skulle ta över för mycket, men än så länge så känns det bra :-) Blir spännande imorrn när jag kommer hem, kanske hela klappet är klart ;-) Puss & kram!

Regn!

Kategori:

Idag kom det med besked - regnet! J. kom hit vid 10 imorse och de kanske hann vara ute max 45 minuter innan de fick lägga ner, allt blev för blött... Så vi tittade på lite film och så kom morfar förbi på en fika, mysigt :-) Men nu har S. gått ut en sväng för att "skruva en takstol iaf"

Han är söt han, min lilla snickare :-) Jag är fortfarande tvärförkyld så jag stannar inne och passar de små

Bröden alltså :-) Gjorde typ som förra gången, ska se vad som blir godast! Resten av den här dagen blir också lugn, film och kurering står på agendan :-) Puss & kram!

Takstolsdag!

Kategori:

Hujedamej vad grabbarna har skruvat takstolar idag :-) De började redan vid 10 imorse och vi vinkade av J & E för en halvtimme sen, iofs har vi ätit middag då några timmar men ändå ;-) Superduktiga har de varit!

Fundering på hög nivå

Teamet "går utav bara fan"

Vi kommer ha sex takstolar i garaget, några kvar att skruva imorgon! Jag har inte tillfört ett smack idag, har fixat lunch och öl typ ;-) Min förkylning hade inte precis gett med sig under natten så jag fick en lugn dag, hoppas på att känna mig piggare imorrn så jag kanske kan tillföra nåt iaf... Men när jag var och handlade sprang jag på dessa godingar som jag spanat på ett tag och nu var det 30 % rabatt... Så JA, jag plockade fram kortet och fick med mig de hem :-)

Rosa är ju inte riktigt min färg i vanliga fall men ibland måste man ju va lite wild and krejzy!

Och de kom genast till användning, perfekta som grillfat :-) Nu har jag sprutat in nattens första dos nässpray och hoppas på att slippa vakna i 90 graders vinkel inatt mot sänggaveln... Kroppen (som inte fick nån luft gissar jag) hade liksom försökt kompensera det natten till idag genom att pressa upp huvudet mot vår tygklädda gavel och jag vaknade 05:42 med nackspärren from hell! Not väry najs... Lovar att återkomma med en fullständig redogörelse imorgon på hur nattens lufttillförsel har varit, förstår att nu knappt kan bärga er ;-) Puss & kram!

Slippery when wet

Kategori:

Vi slapp regnet denna konsert tack och lov! I övrigt.... Eufori! I löööve Bon Jovi och speciellt live :-) Hade bestämt mig för att inte sjunga med eftersom min hals känns som ett K40's sandpapper och det gick bra... Första tre låtarna! Sen började han sjunga en akustisk version av Blood on blood så då dog jag lite grann och sen var det liksom kört... Lär få ångra det imorrn men det var det VÄRT!

Lite segare publik än när vi såg dom i Helsingfors men det tog sig :-)

The epic finale! Livin on a prayer och These arms, behövs inte mer än så ;-) Nu har jag slängt mig i sängen med förhoppningen om att vakna liiite piggare imorgon men det känns inte troligt just nu... I'll let U know :-) Puss & kram!

Rushhour!

Kategori:

Sitter i köerna på väg in till Stadion, vi bestämde oss i sista stund för att ta bilen eftersom jag är hängigare än en slokörad krukväxt! Men INGET skulle kunna få mig att ställa in, har laddat sen november :-) Materialet till garaget kom idag och det var t.o.m packat enligt S. instruktioner så allt ligger i den ordning vi ska ha det imorgon :-) Hoppas ni har en skön fredagskväll! Puss & kram!

Lårdarr!

Kategori:

1,5 timme efter ridlektionen darrar låren fortfarande...! Lättsits är inte att leka med :-) Kommer vara ynklig imorrn misstänker jag... Idag har vi haft en normal vardagskväll, inget byggande alltså! Men imorrn kommer materialet till garaget och så ska vi beställa kakel och klinker till badrummet :-) Golvet blir såhär

Ska bli kul att få sätta igång med det :-) Kan ju bjuda på en bild på vår fina entré till tomten just nu...

Frodigt och härligt ;-) Ska ta tag i det där vid tillfälle! Nu blir det bingen med en Alvedon, känner av både hals och huvud och det har vi ICKE tid med, imorgon ska vi nämligen gå och dö stora musikdöden på Stadion där Bon Jovi spelar :-D My favouriteband! Puss & kram!

Datenight!

Kategori:

Guten kväll! Precis hemkomna efter en middags och biokväll, vi tyckte vi förtjänade det ;-) Plattan gjöts idag och den blev perfekt!

Klockan sju imorse var det uppställning och nu har S. vattnat den en sväng för att betongen inte ska torka (eller brinna heter det väl egentligen) för fort

:-) Vi såg Fast & furious 6, SOM jag längtat! Ni som känt mig ett tag vet ju att min kärlek till dessa filmer är "ganska" stor och tja, vad ska jag säga... Den var allt och lite till :-D Innan bion så käkade vi på Urban Deli som öppnat en restaurang i Sickla, superbra var den! Jag tog en cheeseburgare och S. en grillkorv extra allt



Gott! Nu blir det inte mycket mer gjort ikväll, känner oss rätt nöjda :-) Puss & kram!

Platta 2 check

Kategori:

Äntligen är det färdigt för gjutning imorgon :-) Kvällen har ägnats åt att sätta ut sista distanserna, sätta garagejärn, lägga golvvärmen och fylla upp singel mot kantelementen så att det inte trycks ut när man gjuter! Vi lejde bort gjutningen även den här gången, samma killar som gjorde stora plattan - grymt bra!

Garagejärn = ett finare ord för sparkskydd enligt mig ;-)

Golvvärmen lagd

Osså jag och min lilla kompis spaden som fick jobba! Skotta singel har liksom tappat sin jobbighet haha :-) Nu blir det snart sovtajm, helt slut båda två... Ska möta upp killarna imorrn innan jag far till jobbet, sen när vi kommer hem är det klart, lyxigt! Hoppas ni haft en bra tisdag :-) Puss & kram!

Vana!

Kategori:

Trodde nog aldrig att orden "förra gången vi gjorde grund" skulle komma ur min mun men bara att konstatera - har man gjort en husgrund så har man vanan inne ;-) Eftermiddagen började med att S. ringer och säger att vi inte har nån ström eftersom plattnackarna från Vattenfall varit här och kopplat in riktiga kabeln men glömt hälften! Att vi för övrigt har väntat på inkopplingen sen i oktober låter vi vara osagt ;-) Det löste sig såklart eftersom vi har världens grymmaste vänner, M. var här på ett kick och fixade :-) Så nu slipper vi svarta masken som ringlat sig från äppelträdet till husknuten...

Efter lite klättrande av moi är det nu såhär fint

Skönt :-) Plattan blir mer och mer klar, gjutning på onsdag om vädret tillåter!



Grymt skönt väder när jag kom hem så jag tänkte sweet, inga strumpor och upprullade byxor :-) Och jag skojar inte nu, efter 20 minuter var det som i en Disneyfilm när man ser ovädersmolnen dra i! Så kort efter fick jag ta på mig leggings och dubbla fleece! Men det var kul så länge det varade, positiva är att man sover skönt när man varit ute i lite ruggigt väder tycker jag :-) Iofs sover ju jag igenom en tornado men ändå!

Kantbalkarna på plats

Najningen som vi NÄÄÄSTAN saknat... INTE!

Jag fick lägga ut distanserna... Sa till S. att jag kunde naja ett tag så kunde han göra nåt annat men det var ungefär som att fråga en treåring om man kan få deras glass... D.v.s nä, jag najade ingenting ;-)

Sista nätet :-) Imorrn ska vi dra golvvärmen och nåt mer, tror det var nåt elektriskt! Och ja ni läste rätt - vi ska ha golvvärme i garaget, ska man stå där och snickra ska det vara varmt och skönt såklart! ;-) I'll keep U updated... Puss & kram!

Glömde ju

Kategori:

Såhär snygg är plattan just nu
:-) Puss & kram!

Rågsurbröd med valnötter

Kategori:

Nu kommer receptet på brödet jag bakade häromdagen! Jag använde rågsur och den måste man ju börja med 4 dagar innan om man gör egen, annars köper man färdig på burk! Såhär gjorde jag min: Dag 1 blandar jag 2 dl vatten, 2,5 dl rågmjöl (gärna Saltå kvarn) och 1 msk honung. Rör ihop och låt stå i en bunke i rumstemperatur i 2 dygn, täck med plastfolie. Dag 3 blandar man i 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl och dag 4 blandar man i 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl igen. Sen får den stå ett dygn till och gotta till sig :-) Så om man vill äta till lördagsfrukost börjar man med surdegen på måndagen! När det är dags att baka så tar man då 30 g färsk jäst, 6 dl ljummet vatten, 2,5 msk salt, 2 msk honung och knappt 1,5 dl av surdegen. Blanda ihop i den ordningen i en bunke och tillsätt sen 6 dl rågsikt, 2 dl rågmjöl och 4,5-6 dl vetemjöl special lite i taget. Knåda degen i maskin cirka 10 minuter och tillsätt sedan 100 gram grovt hackade valnötter och ett skalat och tärnat äpple. Låt degen jäsa 1,5 timme, ta sen ut degen och lägg över på en mjölad skärbräda. Tvinna ändarna och och jäs 1,5 timme till. Sätt ugnen på 250 grader och vänd över bröden på en plåt, snitta ytan och in i ugnen! Släng in en dl vatten och stäng luckan - sänk värmen till 220 och grädda typ 30 minuter. Sen är det bara att låta det svalna :-) Och så lilla tipset för att slippa segt surdegsbröd: vira in brödet ordentligt i en kökshandduk, det håller typ 1,5 dygn :-) Puss & kram!

Enmansjobb

Kategori:

Hej! Igår när jag kom hem på kvällen hade S. gjort såhär snyggt

:-) Ska fortsätta idag, precis på väg och handla lite och sen äre på'et igen! Puss & kram!

Garagegrund

Kategori:

Hej! Idag har vi satt igång med grunden på riktigt :-)

Något färre än vad vi hade till huset ;-)

Lite tråd så vi vet att vi hamnar rätt!
Sen var det bara att sätta igång

Rätt skönt att den här plattan är på 30 kvm och inte 118 kvm som husets... Går så mycket fortare då :-) Nu har jag lämnat över allt ansvar till S. eftersom jag ska gasa iväg på bröllop och dop! Hoppas ni har en skön lördag :-) Puss & kram!

Yes!

Kategori:

Det blev bra :-)

Slänger upp receptet imorgon :-) Puss & kram!

Middagssällskap

Kategori:

Satt och åt middag när vi fick sällskap

Världens sötaste grannhund Nelson :-) Kände nog grillukten och ville vara med! Tog en vända på undervåningen innan jag följde med honom tillbaka :-) Brödet verkar än så länge lovande

Efter första jäsningen på 1,5 timme, nu ligger det på jäsning lika länge till fast på skärbrädan, sen ska det flyttas till plåten, snittas och gräddas! Mycket jobb för lite bröd,men blir det bra så är det ju värt det :-) Puss & kram!

Skam den som ger sig...!

Kategori:

Hoppas på att kunna äta surdegsbröd med äpple och valnötter imorrn till frukost... Med betoning på hoppas! Har odlat den här i veckan

Som förhoppningsvis ska göra under med denna lilla blandning

I den här...

Återkommer med resultat, kan lika gärna bli degklump! Bygma då? Jomentack det gick bra tillslut! Sommarvikarier i kassan, slut på vissa grejer och folk som tränger sig men på det stora hela så kom vi därifrån helskinnade och med 20 järnrör fastspända på taket ;-) Sen svängde jag in på ICA... Just denna ICA har kanske inte världens mest genomtänkta parkering, d.v.s det är trångt som fan! Men har man stor kombi och all tid i världen så bestämmer man sig ju självklart för att börja backa in på fickan närmast ingången (det är ju jobbigt att gå) och när man inte lyckas på varken 1,2,3 eller 4:e försöket så gör man ju självklart ett 5:e! Så vi andra stod där... Och väntade... Skönt med bekymmerslösa människor som ger sig ut i fredagshandlingen utan ett bekymmer i världen ;-) Peace! Nu ska vi slänga kycklingen på grillen och slänga upp fötterna, skönt med fredag :-) Puss & kram!

Färgkod

Kategori:

Fick en fråga vad det är för färgkod på vårt hus och på burken står det så här:

Kan verkligen rekommendera märket på färgen, superbra kvalitet! Lycka till Anna :-) Nu ska jag fara till jobbet, hur tusan blev det fredag igen??? I em ska vi handla grejer till garagegrunden, en date på Bygma är ju aldrig fel ;-) Puss & kram!

Vårt livs resa!

Kategori:

Har fått nya läsare ser jag (jättekul) och eftersom man kanske inte orkar läsa igenom 1,5 års bloggande tänkte jag göra en liten sammanfattning av vårt livs resa! :-) Allt började med ett sms...

Ni får ignorera resten av konversationen ;-) Några veckor senare hade vi skrivit papper på vår tomt och även om köpet inte gick igenom förrän 1 jan 2012 så fick vi börja fälla träd på en gång! Och som vi fällde... 15 st allt som allt



Och denna rev vi... För hand... Bit för bit!

Har blivit ett antal vändor till tippen ;-)

My best look!

Och äntligen var stugan borta! S. och J. jobbade som galningar och tada!

Gone! Sen fick vi äntligen börja fylla igen :-)


Påsken 2012 kunde vi lägga första kantelementen, och som vi skrattar åt det idag! Lasern sjönk andra dagen så vi fick riva upp och börja om...

Men till slut så - efter lite avloppsgrävning, najning, kantbalkar, distansutsättning och jag vet inte vad så kunde vi gjuta :-)











Ja, och sen var det helt enkelt bara att börja bygga! :-)

























































Tja... Typ så, något förkortat! Mycket slit men nu står det här :-)

Och människorna som hjälpt oss igenom detta kommer vi ha svårt återgälda! Ni vet vilka ni är och hur tacksamma vi är :-D
Puss & kram!

Topp tre!

Kategori:

Helt sjukt, ligger nu på topp tre listan i omröstningen! :-D Mycket kan ju hända innan 26 maj men ändå extremt kul :-) Träningsvärken har slutat infinna sig av nån konstig anledning, kan kanske bero på att vi skottat ut sammanlagt 40 ton singel på några dagar... Igår fick vi hjälp av bästa storebror igen :-)

Nya högen ;-)




Som vi skottade och skottade och skottade...! Innan vi tröttnade och tog fram the heavy machinery





Bra med skopa! :-)

Sen finlira vi lite till, och sen fick JAG köra paddan, tusan vad det vibrera i armarna efteråt ;-)

Sen tog S. över det sista och plattade till!

Och "vips" så var det klart... ;-) Nu ska jag slänga i mig lite kycklingsallad och sen dra till stallet, häpp! Puss & kram!

Tillägg

Kategori:

Ni glömmer inte rösta va? :-) www.bauhaus.se/voxxela.html
Puss & kram!

40 ton singel senare...

Kategori:

är alla krafter slut! Återkommer imorgon med bilder på vår fina singelbädd :-) Puss & kram!

Trött, tröttare, tröttast!

Kategori:

På denna kommun alltså... Jag förväntar mig liksom inte ens att de ska göra rätt! Kom hem idag efter att de varit här och satt ut garaget med pinnar... Typ 1 meter fel åt alla håll, och inte precis där vi gjort singelbädden. S. pratade med killen på kommunen och förklarade för honom att då måste ju något ha blivit fel från början..? Mja mjo, inte deras problem typ! När det är de som gjort fel :@ Men men, allt är ju värdsliga ting och det gör ju ingenting på det stora hela, bara fantastiskt störigt bemötande! Så imorrn kommer nästa lass singel, vi har hittills skottat ut 26 ton ;-) Kvällen har sett ut såhär:

Ser ni pinnen till höger? Och hålet framför? Lite av felet!

S. körde på självmedans jag lagade mat, efter middagen fick vi förstärkning och jädrar vad det gick undan :-)

Skottkärran fick möta sin överman idag, S. kom på en grymt smart idé!

Bästa teamet är familjeteamet :-) De fyllde och jag krattade ut

Gick faktiskt jättefort, att få hjälp är ovärderligt! Så nu har vi dött av i soffan igen, imorrn tar vi nya tag :-) Puss & kram!

Plattat

Kategori:

Lagomt möra i kroppen nu, kom precis in efter att ha jobbat med singlet :-)

J & S in action!

Lasermäta, kratta, fylla, raka ut, platta till och mäta igen... Men till slut så började den platta till sig riktigt bra :-) Puss & kram!

På'et igen ba!

Kategori:

Ingen rast ingen ro

Idag har vi förstärkning av bästa storebror :-) Puss & kram!

Nu är röstningen igång!

Kategori: Allmänt

Röstapå min blogg i Årets Byggblogg!

Blir jätteglad om ni röstar allt vad ni orkar :) Puss & kram!

Första grillningen i huset!

Kategori:

Alltså ibland är vi för lata för vårt eget bästa... Skulle ta ut grillen, vilket iofs resulterade i utplockat av annat bra vi också behövde

Alla dessa prylar...! Sen får vi ut grillen... Som vi ställt in i höstas utan att göra ren! Hahaha alltså usch vad den såg ut! Bara att hämta alla sprejer, skum, stålborstar, YES, skurtrasa, vattenslangar och diskborstar vi hade och sätta igång ;-) Efter mycket om och men blev den riktigt presentabel och vi kunde premiärgrilla för säsongen, och för första gången sen vi flyttade in :-)

S. trivdes förträffligt ;-) Sen kunde vi käka hamburgare extra allt

Friscobröd, hamburgare, halloumi, karamelliserad rödlök, dressing gjord på creme fraiche och creme bonjour - vitlök och örter, tomat och mangold! Gott :-) Imorrn är det måndag och singelleverans - träningsvärken har varit mördande idag... Puss & kram!

Uppsamlingsdag

Kategori:

Vi har såna ibland, uppsamlingsdagar som vi kallar dom :-) Idag har S. räknat på garaget, både i kostnad och mängd material, vi har budgeterat för de sista grejerna och peppar peppar, vi verkar komma i mål som tänkt :-) Jag har mailat om trappan, lagt ut husvagnsannons på blocket och beställt grejer till badrummet uppe och lilla toan... Plus lite annat grejs, känns jätteskönt nu när vi har koll på "allt" igen :-) Sen behövde vi lufta oss lite så vi tog en prommis längs med ån

Fick snabbt sällskap av två nyfikna varelser

Fast de tröttnade rätt fort när de märkte att jag var brödlös ;-) Sen var mamma här och fikade en sväng, nu ska vi rulla ut grillen ut containern... Den står bakom isoleringen - plogen - 4-hjuliingen - kartongerna och nåt mer ;-) Wish us luck! Puss & kram!

Tungt så in i...

Kategori:

vassen! Träningsvärken kommer vara ett faktum imorgon :-) Högen såg ganska liten ut men py pan vad tungt det är alltså! Så detta är vad vi roat oss med idag

Utmärkt vart garaget ska vara, på ett ungefär iaf :-)

Min vänstra triceps hatar mig lite just nu känns det som...

Gamla trogna skottkärran! Hjulet sitter snett och några stenar faller igenom hålen men vi kör på den ändå ;-)

Äntligen har vi minskat ner den lite!

Fyllt igen hålet i vår catwalk som grävaren knäckte, så nu är det jämnt och fint att gå på :-) Sen åkte jag och köpte diesel och nu underhåller sig S. med paddan

Ska köras runt typ 6 gånger så att det blir ordentligt packat

Vi kommer behöva mer singel, 13 ton räckte inte till allt vi ville men det är en bra start iaf :-) Puss & kram!

Bygge nr 2

Kategori:

Är nu påbörjat! Eller alltså, inga bräder eller så men vi har börjat spreja på marken ;-)

Och läser nybyggnadskartan igen, var ett tag sedan :-)

Solen lyser bara sporadiskt på oss, ganska skönt faktiskt! Speciellt när singlet ska börja skottas ut... Puss & kram!

Ordningen återställd

Kategori:

Mannen i huset har återvänt från semestern :-) Hämtade två brunbrända grabbar vid 13 och sen har vi slappat resten av dagen, S. fick såklart välja mat och det blev kycklinggratäng med extra allt ;-) Lovade visa vad jag fyndade på Strömma outlet

Sängkläder i satin, gästhanddukar, vanliga handdukar och två plädar med sån gosig insida för det facila priset av drygt 700 riksdaler! Blir utan tvekan en till tripp i sommar, mjukaste frottén jag haft :-) Nu ska vi kolla på en rulle och äta bananer med choklad, imorrn är det kroppsarbete som gäller för allt vad kroppen håller! Och som alltid får ni se spektaklet ;-) Puss & kram!

Kristi flygare 2013

Kategori:

Hujedamej på ren svenska, vilken dag! Full rulle när man är gräsänka ;-) Jag och mamma har varit på Värmdö/Djurö heeela dagen, fantastiskt väder! Jag såg en annons i helgen för den här affären

och då bestämde vi att vi far dit idag :-) Sagt och gjort, vi packade in oss och Zorro i bilen och drog iväg. Och det var som att jag dog och kom till outletheaven!

Hade nog kunnat köpa hela butiken tror jag, men jag sansade mig lite ;-) Gjorde några riktiga fynd, visar imorgon. Ett tips om ni inte varit där, och gillar stilen förstås ;-) Sen gav vi Z. ett tuggben så att han var sysselsatt

medans jag och mamma käkade lunch på Strömma krog; gös för mamma och räksmörgås för mig - smarrigt!

Sen åkte vi vidare ut mot Djurö, min mormor och morfar byggde nämligen ett hus där när mamma var barn så vi åkte förbi och kikade på det :-) Och kvinnan som ägde det nu var hemma så vi fick t.o.m komma in och titta, superkul för mig som bara sett det på bild förut :-) Efter att mamma hälsat på.några gamla kompisar hon inte träffat på typ 35 år gick vi ner till bryggan och satte oss med fika, och Z badade såklart... Vad annars? ;-) Satt där gott och väl en timme och fikade i solen, fantastiskt väder heeela dagen!





Skönt! På vägen ut till Värmdö åkte vi också förbi huset mamma och pappa bodde i precis när de träffats, massa släkthistoria idag ;-) Vi gjorde ett stopp i Sollenkroka också innan vi for hemåt, köpte en glass och Z. badade lite till...

Skärgården är ju för härlig :-) Sen hann jag bara hem och byta kläder innan jag hade en middagsdejt med min gräsänkaskollega (ja, jag vet att det inte är nåt ord) som köpte en liten hundvalp igår... Och då menar jag liten! Alltså jösses amalia kors i kristus jistanes vilken SÖTNOS!!!

Det var nära att M och M blev valplösa på stående fot, hade kunnat plocka med mig honom på stört!

Ni förstår ju sizen när min hand täcker typ hela honom :-) Gosi! Sen slängde vi lite mat på grillen som de självständiga kvinnor vi är

och babblade bort nån timme i bubblet :-) Imorrn ska jag hämta grabbarna när de kommer från Spanien och fixa AC:n i bilen, väääldigt prioriterat nu kan jag säga, med den här värmeböljan! Hoppas ni alla haft en skön ledig torsdag :-) Puss & kram!

Jodå...

Kategori:

Budskapet gick fram :-)

Väntar med att ta fram spaden tills det blir lite svalare tror jag dock!
Puss & kram!

Hoppas de fattar...

Kategori:

min fina instruktion :-)

När jag kommer hem idag kommer det ligga 13 ton singel där, hörde jag att nån ville hjälpa till att skotta? ;-) För övrigt är det en sådär ku att AC:n väljer att sluta funka under dessa förhållanden

Epic fail! Nu ska jag packa ihop och dra till äventyrsbadet med högstadiet :-) Puss & kram!

Värme!

Kategori:

Idag kom den med besked - värmen! :-) Har nästan smält bort i ett konferensrum nu på eftermiddagen. Kände imorse att jag ville ta en prommis innan frukost eftersom jag visste att det skulle bli en degig dag med utbildning fleeera timmar, så jag premiärade mina nya pjucks :-) Var ut en sväng nu också, helt mör i skallen!

Pink så in i bängen!
Var inte så svårt att få energi när man kliver ut till detta

:-) Ska kanske tillägga att jag fick ta lilla rundan istället för den planerade långa eftersom pumpen SÅKLART skulle krångla! Den har funkat klockrent i ett halvår, S. åker iväg en vecka och första dygnet börjar den larma... Vad är oddsen liksom??? Men jag plockade fram instruktionsboken och sen löste det sig, phew! Nu ska jag slappa i soffan resten av kvällen :-) Puss & kram!

Fullt ös!

Kategori:

Och så var den söndagen slut! Trodde jag skulle vara trött idag men det fanns ingen tid till det... Blev kvar hos mamma nästan hela dagen, vi hann med att både sola, handla nya träningsskor (likadana så att vi matchar ;-)) äta bakelser och åka till stallet!

Världens mest badglada hund är glad att isen lossnat ;-)

Ungefär 3 minuter efter att denna togs hade vi närkontakt med tamejfan den längsta äckligaste ormen jag någonsin sett!!! Mamma sa sen att hon tänkt att det kunde finnas orm där vi gick men hon sa ju ingenting såklart, she knows me... ;-) Men den låg där den skulle den, precis bakom mamma! Innan hjärnan kopplat vad det verkligen var tog det väl cirka 0,15 sekunder - sen drog jag iväg ett skrik som kunnat väcka döda och kutar allt vad jag har uppför backen! UÄCK säger jag bara, jag HAAATAR ormar! Efter denna traumatisering var vi värda lite bakelse ;-)

Lika mycket som jag hatar ormar, lika mycket älskar jag prinsesstårta :-D Sen jobbade vi på brännan, vill inte ligga efter S. när han kommer hem ;-)

Sen stack vi till stallet - har fått mamma på kroken så nu har hon ställt sig i kö :-)

Var såklart lite taktisk och valde ut snällaste att greja med men det hade inte spelat nån roll tror jag, mamma var som född till det här :-) Tänkte sen ta det lugnt resten av kvällen men fick en middagsinbjudan som en gräsänka inte kunde tacka nej till, det vankades pizza i Sumpan ;-)

Lapade lite mer (kvällssol) innan jag tackade för mig och styrde kosan hemåt!

Säkert vårtecken: sitta ute... fast med strumporna på ;-) Imorrn är det ju start på kortisvecka igen, dessa lediga dagar alltså, bara ställer till det :-) På onsdag kommer de och dumpar 13 ton singel på uppfarten, garaget är på G! Puss & kram!

Frulle!

Kategori:

Hej söndag! Blev inget skrivet igår, flängde runt hela dagen och sen var det födelsedagsfest på kvällen. Som innehöll årets absolut mest tjejiga dricka ;-)

S. åkte till Spanien idag med jobbet och jag lovade i ett svagt ögonblick att köra in han och M. till flygbussen... Ångrade mig liiite när han säger att bussen går 8:00! Men, bara att hoppa upp 06:40 och sen for vi :-) Vinkade av grabbarna med varsitt handbagage för 5 dagars resa ;-) Så efter chaufförandet åkte jag hem till mamma med lite frukost

Gött :-) Puss & kram!

Fredagsmys

Kategori:

Hej! Och så kom min tur också, att få slappa med en film på riktig duk :-)

Försnack till hockeyn är kanske inte mitt förstahandsval, men snart blir det film :-) Blev tv-middag framför sista avsnittet av The following, maj gaaad vad bra den serien är! Gjorde laxburgare till middag, kommer inte ihåg om jag lagt upp det receptet men jag skriver det för säkerhets skull. Mixa lax (400 gr räcker till 5 burgare) med saft av en halv citron, en äggula, en halv paprika, typ en halv deciliter riven parmesanost, salt, peppar och lite chili om man vill i en matberedare. Stek i olivolja, går ganska fort! Brukar servera det med de här tillbehören

Och så friscobröd såklart :-) Idag har S. beställt singel till garageplattan, bokat utsättning från kommunen, fixat offert på gjutningen och bokat vibra på Cramo! Snart har vi garage :-) Nu blir det film resten av kvällen, hoppas ni har en skön fredagskväll! Puss & kram!

Äntligen duk!

Kategori:

Så kom den upp till slut... Duken! :-) Var inte bara och bara att sätta upp den där inte... Eller jo det var det kanske men när herr "instruktioner är för idioter" och fröken "hålla koll på bröden i ugnen" ska montera gick det väl sådär... Milt sagt! Efter att ha plockat isär den i molekyler för att konstatera att nä, det bidde inge bra så la vi ner igårkväll och kallade på förstärkning :-) Så när jag kom hem från stallet idag var bäste storebrodern här och styrde upp torpet!

Den liksom fastnade där....

Och där.... Utelämnar det faktum att vi stod på stege och bänk i 50 minuter med armarna upprätt eftersom vi inte fick ner dukskrället!

Skruvarverkstad!
Och ÄNTLIGEN, efter många upp och ner och ploppande av fjädrar och inställningar kör nu grabbarna grus sitt första lir :-) Välförtjänt!

En sjukt rolig grej är att jag blivit nominerad till årets byggblogg! :-D Det är Bauhaus som håller i det, 25.000:- i prispotten! Typ vad vi spenderade där på våra bänkskivor, bra återbäring om jag skulle vinna ;-) Tack till den som nominerat mig, bara att bli det känns hur kul som helst :-D Nu ska jag chilla resten av kvarten som är kvar den här kvällen, och imorrn är det ju freeedag hörni! Dagvill är bara förnamnet ;-) Puss & kram!

It's hanging!

Kategori:

Välkommen maj månad, äntligen säger jag :-) Har premiärburit shorts idag på ren vilja! S. har ägnat sig åt underhållningen i hushållet och äntligen är den uppe!

The projektor :-) Ignorera kabeltrasslet, vi ska fixa det vid tillfälle... Sen har han fortsatt med hålet där duken ska vara, jättefint blir det

Gipsat och spacklat och slipat och grundat och målat! Målet är att få upp duken idag, vi får se om vi lyckas med det :-) Jag har roat mig med att tvätta bilen både på längden och tvären, uppe och nere, framifrån och bakifrån och invändigt och utvändigt! Vi kan väl säga att det behövdes och att den nu är förbannat ren :-) Efter att ha smackat i oss denna till lunch

ska jag nu baka en banankaka då jag av någon anledning har köpt bananer varje gång jag handlat denna veckan, så vi har en hel plantage här hemma nu... Bästa sättet att rädda dom tycker jag ;-) Hoppas ni har en skön första maj! Puss & kram!