Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Tips!

Kategori: Allmänt

Vi fortsätter på temat med tips! Nu när vi börjar bli klara och tänker tillbaka har man ju såklart lärt sig en hel del och jag ska försöka dela med mig av så många grejer som möjligt... Kom ihåg att detta först och främst gäller när man bygger själv!
 
* Ha ALLT på papper. Ringer ni och söker kommunkillen - ring inte! Maila!
* Ta referenser även om ni känner personen, man vet inte hur de funkar yrkesmässigt
* Be att få offerter på typ allt. Marginaler finns det alltid och det blir många kronor i slutändan med 100 kronor lite här och där. Typiskt osvenskt men maila då om det känns enklare ;)
* Om ni ska söka bygglov nära årsskifte eller vid sommaren, fråga kommunen om det är någon justering av avgifter på gång. Lämna in handlingar och påbörja ett ärende kan man alltid göra, sen kan man komplettera. För oss handlade det om cirka 8000:- 
* Om ni bygger i två våningar, lyft upp gipsskivor innan taket är på. Att bära upp 1 ton är inte skitkul... Vi lyfte in och sparade MÅNGA timmar på det.
* Google och framförallt www.byggahus.se är ovärderligt när man håller på, finns massa svar och bra diskussioner där.
* Lyssna på er själva och vad ni vill, det NI som ska bo och trivas - inte någon annan.
* Lita inte för mycket på människor. Låter cyniskt men långtifrån alla levererar det som sagt att de ska och på den tiden, ligg på och var ärlig när något inte känns rätt.
* När ni ska jobba, så jobba! Boka inte in middagar, fika, en snabb sväng till bolaget eller annat trams, då rinner tiden iväg mycket fortare.
* Man hinner mycket mer än man tror och tiden går snabbare än man tror ;) En dags produktivt arbete kan innebär världens skillnad, men 1 års byggtid går snabbt.
 
Det var väl den visdomen jag hade för tillfället :) Puss & kram!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: