Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Lammracks

Kategori: Allmänt

Happy friday på er! :) Skrev ett inlägg igår men det verkar puts väck :( Jag har ju liksom inte glömt er...! ;) Idag har vi haft klassisk fredagskväll här hemma, d.v.s myskläder och soffan :) Gjorde lammracks till middag, hittade de i "ät-snart"-hyllan på ICA, äääälskar den hyllan! Halva priset och då och då hittar man riktigt schyssta grejer där, åker rätt ner i kundvagnen :) Jag körde lite free-style med en "rub" och sen gjorde vi potatis, morötter och rödlök i ugn med en chevrekräm, alles lagom fredagsmiddag, gott men inte för komplicerat och långdraget. 
S. delade lammracks i två större bitar, det gör man som man vill. Sen tog jag franska örter, 3 pressade vitlöksklyftor, lite ströbröd och lite riven parmesan + salt och peppar och sen är det bara att klappa in! Måtta lite efter vad ni är sugna på, kryddor kan man ju byta ut som man vill :)
För er som verkligen vill veta måtten så är det ungefär 0,5 dl ströbröd och 0,5 dl finriven parmesan. Kryddorna är cirka 3 msk.
Hetta upp en panna med olivolja och låt det bli ordentligt varmt så att det blir en bra yta
Sen låter man det gå klart i ugnen, vill man ha röd kärna så är ungefär 58-60 grader lagom, vill man ha mer klart är cirka 64 grader att rekommendera om ni frågar mig :) Låt det (som alltid) ligga i folie cirka 10 minuter när ni tagit ut det innan ni skär upp
 
Chrevrekrämen rör man enkel ihop med ost, lite creme fraiche och olivolja, fetaostkräm är också gott till :) Imorgon blir det förhoppningvis ridning för att ta igen det jag missade igår och sen är det dags att fara på 80-årsfest på kvällen :) Hoppas ni har en skön fredagskväll :) Puss & kram!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: