Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

30 år

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Idag är ingen vanlig dag för idag är det min favvokilles 30-årsdag :-D Riktigt hur vi firar återstår att se - det blir nog bra vad det än blir :-)

Bästa killen i världen <3 Puss & kram!

Hett hett hett!

Kategori: Allmänt

Hej! Hur har ni det i hettan??? Här dricks det vatten som skulle fylla en hel fontän och vi försöker hålla oss i skuggan så gott det går :-) Tog en skogspromenad och S. sprang på ett sånt sjukt stort träd!

Räckte inte riktigt hela vägen ;-) Hoppas ni alla njuter av sommaren :-) Puss & kram!

Resetips

Kategori: Allmänt

Får ibland frågor om vad jag använder för forum och sidor när jag bokar våra resor. Vi har aldrig åkt på en charterresa tillsammans, tycker det är lite kul att sy ihop och fixa själv :) Sen vi började bygga har det varit skralt med resandet men innan dess var vi rätt duktiga på att ta oss iväg, ska väl förhoppningsvis bli så igen :)
 
Först och främst: tripadvisor, tripadvisor, tripadvisor! Har använt denna sida sen den knappt hade någon info oh då bara om hotell men tyckte den var bra redan då :) Nu är den ju ett veritabelt uppslagsverk om tamejtusan allt inom resande och resmål, mitt fokus ligger mest på hotell och någon enstaka gång på restauranger. Jag är alltid noga med att skriva recensioner och då alltid på engelska. Framförallt tycker jag att bilderna är till stor hjälp, har en gång avbokat ett hotell i London knappt en vecka innan vi skulle åka tack vare en medlems "behind the proffsfotos".
 
Hyrbil: www.rentalcars.com - alla stora samlade på samma ställe och en smidig app som man har alla dokument i.
 
Hotellrum: förr i tiden alltid www.bokahotell.se men jag tycker de har tappat lite. Dock går jag alltid i och tittar. Ofta blir det www.trivago.se för bra samlad lista MEN det man ofta glömmer är att faktiskt boka direkt med hotellet. Vårt hotell i New York denna resa bokade jag direkt med dom = gratis WiFi och en flaska vin - tackarrr! :)
 
Går ni i restankar kommer här några hotelltips:
 
Vi börjar såklart med the Towns of Towns - Söndsvall :D Om vi inte bor hos kompisar när vi åker hem är det Elite Knaust som gäller :)
 
Edinburgh - superfräscht!
 
Rom: Liten gömd pärla! Ja, det ligger utanför muren men inte alls långt och herreminje vad man hamnar bland trevliga restauranger som alla infödingar går på :)
 
Barca: Pool på taket och mitt i smeten, jag och M. hade en toppenweekend här!
 
Venedig: Gulligt i överflöd!
 
New York: Var ett tag sedan jag var där sist men då var iaf
http://www.modernehotelnyc.com/ ett superställe och jag tror inte det har ändrats :) Litet som tusan men nära till allt och supergullig personal!
Denna sväng blir det http://www.affinia.com/shelburne - fingers crossed ;)
 
London.... Återkommer om jag skulle lyckas hitta ett fräscht hotell med bra frukost, schyssta rum och prisvärt ;) Hittills ingen framgång
 
Nämen om man skulle googla på en charterresa i februari...? ;) Puss & kram!
 
 
 
 
 
 
 
 

1 year later...

Kategori: Allmänt

Ingen throwback thursday men väl en throwback söndag - detta hände för ett år sedan idag
Och guuuud vad skönt att allt löste sig och att det är som att det aldrig hänt :D Och gud vad lite det spela roll med materiella ting! Puss & kram!

Lunkar på

Kategori: Allmänt

Hej! Vi fortsätter att lunka på med semester och gör inte ett dugg vettigt med huset, ifall nån undrade ;-) Hoppas ni alla har det skönt vad ni än gör :-) Puss & kram!

Upprensning i hallonsnåret

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Idag klev vi upp i vettig tid och fixade lite i trädgården :-) S. ägnade sig åt sin favoritträdgårdssyssla

:-) Och jag gav mig på hallonsnåret som var helt överväxt med såna här gula grejerVet inte vad de heter eller var de kommer ifrån men herreguuud vad de växer!!! Det braiga är att de är ganska lätta att dra upp med rötterna så efter en stund blev det såhär luftigtBara att vänta på att hallonen ska ta sig, nu har de iaf mer sol :-) Hade börjat komma pyttesmå på sina ställen :-) Vårt stackars äppelträd behöver ju verkligen beskäras

Rätt rejält också skulle jag säga, men det tar vi en annan gång... Har dykt upp två små tappra längst ut på en gren

Får väl se hur mycket frukt det blir iår, jag gissar på lite! Resten av dagen blir nog semesterlunkig :-) Puss & kram!

Njuter lite mer

Kategori: Allmänt

I solen :-)

Gör inget att den går i moln ibland heller :-) Hoppas ni har det lika najsigt som vi! Puss & kram!

It's a sign!

Kategori: Allmänt

Pratade precis med vårt hotell i L.A och deras pausmusik: Pour some sugar on me med Def Leppard!!! Min absoluta favvolåt all time :-D It's meant to be! Hehe :-) Puss & kram!

Utflyktsdag

Kategori: Allmänt

Hej! Idag när vi vaknade var det inte något vidare strandväder så vi bestämde oss för att ta en sväng med bilen istället :-) Var på jakt efter gamla kalle anka-tidningar men där gick vi bet, ingen loppis som hade! Åkte upp till Skäftekärr, en järnåldersby som jag inte varit i på säkert 15 år, har öppnat en schysst restaurang där så det fick bli en lunch i solskenet och lite hinderbana för S. och sen åkte vi till Trollskogen :-) Där jag nog inte varit på 20 år... ;-) Mysig sista dag, imorgon är det dags att styra hemåt igen!

Puss & kram!

Kakkoma

Kategori: Allmänt

OMG - mätta är bara förnamnet! Blev lokal delikatess till middag

Så jädrans gött :-) Men mättande ;-) Solen har skinit exakt hela dagen idag med så det fortsätter att inte gå någon nöd på oss :-D Puss & kram!

Rushhour

Kategori: Allmänt

inträffar även på landet;-) Ni förstår takten vi håller oss i kanske - totalt offmode med inslag av fullständig lojhet :-) Puss & kram!

Tillvaron

Kategori: Allmänt

just nu ser mest ut såhäroch det är så förbannat sköööönt! :-) Hoppas ni alla har det lika bra som vi :-) Puss & kram!

När det är fint

Kategori: Allmänt

så är det fint :-)

Och idag börjar S. sin semester, bra tajjjmatt ;-) Puss & kram!

Bortskämd!

Kategori: Allmänt

Hej huvudstaden! Styrde kosan hemåt igår och välkomnades av detta härliga väder :-)

Fick snudd på vattenplaning men det rätade ut sig som tur var! Som att köra in i en vägg med skyfall... Hem kom jag iaf efter några mysiga dagar i min kära hemstad :-) God middag på stans hetaste restaurang för tillfället

Väldigt likt boquerian och det gillar vi juh :-) Skämdes bort med proffssminkning av J.

Bild utan blixt och med :-) Plus massa kompisar och bebismys, det är allt riktiga charmtroll mina hot mamas har skaffat! Här hemma har det lugnat ner sig lite, gräsmattan växer som bara den och vi klipper den minst en gång i veckan! I övrigt softar vi mest på :-) Hoppas ni alla mår bra oavsett om ni jobbar eller är lediga :-) Puss & kram!