Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Lite lätt bitter

Kategori: Allmänt

Nu skulle jag ha suttit på Cirkus med paljettkjol och klackar men ligger hemma i soffan med totalspärr i nacke, axlar och höger skuldra 😞 Fick avboka och hänga med spikmattan i några timmar istället... Så överjävligt störigt!!! S. tyckte så synd om mig att jag fick en present 
Har precis läst ut min andra bok så ikväll ska jag börja på denna 😊 Hoppas på att morgondagen blir bättre! Puss & kram!

Knäckig äppelpaj

Kategori: Allmänt

Godkväll i stugorna! Hoppas ni all haft en fantastisk söndag :) Vi har tagit en softardag och fick undan lite utemöbler och löv, men annars har det varit lugnt. Gjorde en så sjukt god äppelkaka förut som jag måste dela med mig av - knäckig och seg som tusan!
Jag gjorde i en liten form idag, ska ni göra en vanlig 24-centimeters hade jag dubblat receptet:
Sätt ugnen på 200 C
1 stort äpple skuret i smala klyftor - lägg i botten på en form och pudra över kanel
Smält 75 gram smör i en kastrull och dra av från värmen. Blanda ner:
1,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
0,25-0,5 dl ljus sirap (inte så noga)
0,75 dl vetemjöl
Knappt 0,5 tsk bakpulver
1 msk mjölk
Rör runt allt till ett klet och häll över äpplet grädda i 20 minuter eller tills den är gyllene! Klart :)
Jag gillar min paj med glass - S. med grädde, en smaksak :)
Fast jag lovar att den är godast med glass ;) Och dösimpel att bara röra ihop - bara en sån sak! Nu ska jag salta potatisen och fixa kycklingen. Puss & kram!
 
 

Färdigt!

Kategori: Allmänt

Äntligen har vi ätit både frukost och middag vid nya bordet, känns toppenbra :) Hade kompisar över igår på invigningsmiddag och sen sov min systerdotter över, S. har roat sig med konferens i skärgården!
Bordsbenen är två kryss
Som S. liksom skarvat ihop på nåt vis ;) Vill ni ha specifika beskrivningar får ni fråga, jag har ingen aning om hur han gjort men fint blev det :) Och om ni undrar varför jag har en bukett i tillbringare så är det ju så att jag fortfarande bara äger 1 ynka blomvas och varje gång jag får blommor tänker jag att jag ska köpa fler... Tror ni jag lyckats med den nångång på 10 år?! Nopp! Så då blir det tillbringare ;) Hoppas ni alla får en fin lördag :) Puss & kram!
 
 
 

Stolskaos

Kategori: Inredning - kök - badrum

Gokväll! För tillfället är det organiserat kaos här hemma med stolsmontering för fulla muggar
Lite störigt är att det bara fanns 6 överdrag och vi behövde 8... Så 2 st får helt enkelt vara utan någon vecka ;-) Puss & kram!

Legs

Kategori: Allmänt

Snart är benen på plats 😊 Målade första svängen med grundfärg 
Blir skönt att slippa bordsben på kanterna som (iaf jag) ofta slår i 😉 Tyvärr tas det inga beställningar, annat än från mig och det är några möbler som ska snickras ihop 😊 Nu blir det en lugn promenad i höstdiset... Puss & kram!

Nyinköpt och slipning

Kategori: Allmänt

God morgon! Hoppas ni alla har en fantastisk lördagsstart :) Här har jag lyckats dra på mig ytterligare en förkylning *suck*... Fattar inte vad det är för fel, kommer och går något hela tiden! Men ska iaf åka med mamma till Tyresö centrum och få lite luft i kroppen innan det blir kurering :)
S. har fortsatt med bordet och nu är det snart dags för första lagret färg
S. förstod inte vad jag menade först när jag sa att vi måste köpa nya stolar när bordet är klart... Vi har ju 6 st hyfsat fräsha? Nu när han ställer de mot ett vitt bord förstår han precis vad jag menar ;) Haha fy så sunkiga de ser ut! Blir nog mörkgråa med vita ben till nästa inköp :) Jag har också fått en ny leksak i veckan
Köpte ett ex till min käre svägerska i present för över ett halvår sen och bläddrade bevisligen inte i den så mycket själv. Tills vi var där på middag förra helgen och jag undrade varför i hela H jag inte hade ett ex själv??? Pjörskans vad mycket gött det finns i denna bok! Här ska bakas ännu mer :D Nu ska jag hoppa ut myskläderna och försöka se någorlunda presentabel ut, happy lördag på er :) Puss & kram!
 
 

Köksbord in the making

Kategori: Allmänt

Snart så! Han är så duktig min snickare 😊
Och plyfan ligger underst så att vi inte ska få massa smulor på golvet! Gäller att tänka på allt 😉 
Än så länge är det grundat så får vi väl se hur många strykningar det krävs sen... Själv har jag roat mig med att storstäda och nu ska jag fixa lite lunch till snickaren innan jag åker in till stan och träffar kompisar 😊 Happy lördag på er! Puss & kram!

Köksbord

Kategori: Allmänt

Nu byggs det här igen på bygget 😃 När jag kom hem var det full fart med målning i gästrummet på det som ska bli vårt nya köksbord 😃 Reglarna är 45x170 och längden är 270, sen kapar vi ner det till 240 
Och allt som allt går det på cirka 1500:-, heeelt perfekt! Håller er uppdaterade 😃 Puss & kram!

Friterade kärleksrullar

Kategori: Allmänt

Godmorgon i höstdiset! Eller det är det iaf här, ni kanske har sol? :) Jag somnade som en stock 21:12 i soffan igårkväll och S. somnade strax innan mig så vi var vakna redan vi 7-tiden här på bygget... På en lördag! Ska strax få fikabesök av M. som kommer hit med barnen, hade tänkt hinna baka bullar denna kanelbullens dag men riktigt så mycket tid har jag inte haft ;) Men ni ska få recept på ett tilltugg som jag gjorde igår kväll! Namnet fick bli så eftersom S. satt och kollade efter film medans jag höll på och jag tyckte han sa "kärleksrullar" och syftade på blomkålen som jag höll på med, men det han egentligen sa var "det verkar vara en kärleksrulle" och syftade såklart på en trailer han höll på att kolla på...! Men namnet var ju fint så det fick helt enkelt heta det - friterade kärleksrullar :D Som alltså är friterad blomkål :) Koka helt enkelt ett blomkålshuvud delat i mindre bitar tills det är nästan mosigt. Blanda ihop ett ägg med salt och peppar, nån dl parmesanost, någon näve persilja (jag använder fryst) och nån dl ströbröd. Ni får höfta ihop tills ni tycker konsistensen är bra, ska vara som en köttbullesmet. Droppa i lite tryfffelolja (om man gillar det, annars skippar du det) och mosa ihop allt med gaffel. Låt den svalna lite. Hetta upp frityr eller matolja i en panna eller kastrull och låt det bli varmt. Forma smeten till små "ägg" med två skedar
Och lägg ner försiktigt :) Jag har t.o.m en tidning bakom mot kaklet när jag steker eller friterar - bara som extra skydd :) Låt de bli gyllenbruna och sen får de rinna av på hushållspapper. Ett normalstort blomkålshuvud räcker till ungefär 10-12 rullar.
SUPERGOTT!!!!! Vi åt de bara rakt upp och ner, S. hade lite sweet chili på sina och tyckte det var gott, jag nöjde mig med naturella :) Kan tänka mig att de är goda till fisk på nåt sätt, får se om  jag svänger ihop nåt någon dag... Nu ska jag ta fram barnstolen till fialotta och slå på kaffet! Hoppas ni får en fin lördag :) Puss & kram!