Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Och vart ska bilen sova..?

Kategori: Allmänt

Fått veta nu svart på vitt att garaget absolut inte får stå där vi ville ha det, det är absolut inte möjligt... *SUCK*
Grannen mittemot har sitt garage preeeeecis vid tomtgränsen men se han har ju bott där så länge att han fick dispens innan nån av oss ens var född! Och nu är det nya regler serni och här går inte för sig att komma här och komma här och smälla upp nåt garage inte.. Nänä lilla stumpan...!
Bit ihop och kom igen! Vill inte köra bryt ihop och kom igen för jag har en känsla av att det kommer komma bra mycket värre grejer att irritera sig på och vill inte göra av med hela kvoten än ;)

Jaha mer då!? Igår hade ingen av oss nåt kvällsjobb eller annat kvällsgöra så vi gasade ner till min kära morfar i Ösmo och hämtade upp honom för att åka till deras lantställe där vi får förvara lite grejer, vilket är väldigt väldigt hjälpsamt! Så nu står det en massa golv och annat byggmaterial där och får sova över vintern :) Känns som att vi kommer ha saker precis överallt innan detta är klart.... Får göra en lista allteftersom och checka av när det är inflytt.. "Hämtar du hushållspappershållaren, hårtorken och micron hos mamma? Så hämtar jag tvättkorgen, skostället och crosstrainern hos mormor och svänger sen förbi Johan och hämtar vinstället, juicepressen och mitt förstånd på vägen hem..." Nä nu är jag såndära pessimist, usch! ;)

Vi får helt enkelt se allteftersom och dra några djupa andetag :)

S. har idag kollat på verktyg borta in the big U.S då det är billigare att köpa där. Men sen ska ju lilla skatteverket ha sitt så vi får väl se hur det blir... Misstänker att det blev lite tryckkokare i hjärnan för han gick precis bort till J. och skulle "köra ett lir" för att rensa skallen tror jag :)

Så jag har heeeela soffan för mig själv och ska nog tina mig en lussebulle (i ugnen då vi fortfarande inte har ställt in micron efter visningen) och kolla på nåt "bra"... Tror ni jag lyckas med det? :)

Puss & kram!

It's beginning to look a lot like christmas

Kategori: Allmänt

Fortfarande inge snö på backen, imorse var det +9,7 och regn som fortfarande håller på! The bright side är att det inte är halt iaf :)

Igår var det verkligen kökstjänst hela dagen! Hann med att julpynta också (såklart!) men i övrigt var det bakande, kakande och smakande som vi ägnade oss åt :)

Saffransskorporna eller biscotti som jag säger, blev supergoda!


Några av dem i glasburken, blev cirka 40 st! Snott från Leilas piece of cake, ni som inte har boken får receptet här:

Du behöver:

100 g SMÖR (margarin kommer över denna tröskel över min döda kropp!)
1 g saffran, alltså 2 paket
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel och skalad sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret med saffranet och blanda ner äggen, vispa ihop för hand. Blanda ihop de torra ingredienserna med sötmandeln. Rör ihop allt till en jämn deg och forma tre längder. Lägg på en plåt och skjuts in i ugnen i 25 minuter, ta sedan ut dom (sänk ugnen till 125 grader) och skär i 1 cm stora skorpor. Strö ut dem på plåten igen och låt de torka i en kvart ungefär.

Superenkelt, inget som ska jäsa men ändå rejäl julkänsla! Och väry tejsty :)


Lussebullarna blev också bra, kom fram till att vi ville göra nåt annat än bara vanliga kringliga korvar så jag kavlade ut halva degen och bredde på mandelmassa blandat med smör och rullade ihop som en kanelbulle. Och MUMMA vad gott det blev! Gott att ha lite olika sorter att välja på :)


Sådär effektfullt att baka lussedeg i en gul bunke... *airhead*


JÄS, JÄS, JÄÄÄÄÄS då! Ooops, de gjorde visst det ;)


De med mandelmassa :)

På kvällen gjorde vi egen pizza, och då använder jag också ett recept av Leila på degen. Dock tar jag bort sockret. Jag gör nästan alltid så att jag tar antingen mindre socker eller tar bort, inte så förtjust i för mycket socker. Det behövs ju som ingrediens, men jag tycker att det funkar att minska eller som nu, ta bort helt. En smaksak :)

4 medelstora pizzor:

15 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5,5-6 dl vetemjöl

Smula jäst och tillsätt vatten, salt, olivolja och lös upp allt till ett spad. Blanda i mjölet lite i taget och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa cirka 45 minuter, kavla ut och fyll med fyllning helt enkelt :)

Ugnen brukar vi ha på nästan 300, så det blir skjuts på grejerna! Längtar ihjäl mig efter mina dubbla ugnar som ska få flytta in till mama när huset är klart ;)

Tomatsåsen gör jag genom att köra 2-3 klyftor vitlök i olivolja, halvera en ask körsbärstomater, slänga i lite vatten, vitvinsvinäger, honung, socker, salt och balsamvinäger samt nån msk tomatpure i en kastrull och låta det koka ihop under tiden degen jäser. Sen kör jag några varv med stavmixern, hatar smådelar i pizzasås!

Sen är det bara att köra! Igår gjorde vi en taco, en banan-curry (eh, nä inte till mig, helt korrekt gissat), en pepperoni och en italiano :)


Rundheten kan ju diskuteras men smaken var det inge fel på :)
Och julmust till detta SÅKLART!

Ha en mysig 1:a advent allihopa, nu ska jag slänga på mig fejset och spruta lite luft på håret innan vi ska till Sickla och gå på bio :) Breaking Dawn - part 1. ÄNTLIGEN! :D

Puss & kram!

White christmas

Kategori: Allmänt

Nja inte riktigt kanske men iaf första helgen i advent! Gräsmattan är lika grön som Hulken så ingen av oss har väl nån speciell julkänsla än men det kommer nog :)

Denna helg går i julandets tecken :)
Igår blev vi bjudna på svenne-middag av min käre bror och hans flickvän, tacos för hela slanten! Gott var det, och det är ju fantastiskt skönt att få slippa laga mat ibland, speciellt igår när jag var lagom kaxig med migrän-öga och yrsel.
Kände att vi iaf ville bidra med nånting och gjorde efterrätten, receptet är snott från pernilla wahlgrens blogg! www.pernillawahlgren.se gå in på pernillas recept och scrolla ner lite så hittar ni - persikoflarn med vit choklad!
Jag skippade dock mandelmassan då varken Emelie eller Johan är speciellt förtjust i det men det var gott ändå :)


Precis uttagna ur ugnen, J&E har varmluft och jädrar i gatan vilken fart smördegen får då! Det är inte ost som är mörk utan vit choklad om ni undrar ;)



Färdig att ätas! Körde på citronglass till eftersom jag misstänkte att det skulle bli rätt sött och det passade bra :)


Grabbarna grus roade sig med att spela under tiden vi kvinnor slavade i köket! Vår PS3 har ju fått YLOD (Yellow Light Of Dead) och ojojoj, det är inget att leka med! Stendöd skulle man kunna säga att det kvalar in under... Så enda chansen S. har att spela är när han är med J. och who am I to deny him that? ;)

Idag har vi våran årliga adventsmysdag, denna dag är HELIG! Inget får störa den ;)
Innehåller bland annat frukost framför tv:n, lussebullsbak och julpyntande och den är ungefär lika traditionsbunden som julafton för oss, den ser likadan ut varje år and we love it!
Våran 6:e jul ihop iår :)


Tomtegröt till lunch :)


Älskar denna julskiva! Köpte den i London för några år sen, den är liksom lite soulig och inte så pampig hela tiden :)

Lussebullarna står nu på jäsning och i ugnen har vi saffransbiscotti (Leilas recept) :D


Två absoluta MÅSTEN när vi ska baka lussebullar! Blir sååååå mycket mer tasty :)


Saffranet kör jag med lite socker innan det ska ner i degen, då slipper man röda prickar :)


Stefan har gymförbud denna dag så han brukar kötta loss på degen istället ;)


"Skrapa, skrapa liten kaka" ;)

Uppdatering på annat är att vi nu i veckan sålt lägenheten och fått tänka om lite när det gäller placeringen av hustet, fortfarande inte helt klart men vi får fantastisk hjälp av Annelie och hennes pappa Jonny som ägnat massa tid åt ritningen och hjälper oss :)

Tjofräs, nu ringer timern på biscottin och sen ska det bakas bullelussar!
Bildbevis kommer senare :)

Puss & kram!

Sakta vi gå genom stan...

Kategori: Allmänt

Nämen hörrni, kallas detta en blogg eller? Skämmes tamejtusan!
Inte ett enda inlägg på en vecka, skyller på extremt mycket jobb och annat upptagande av tid... :)

Vi rör oss framåt, ritningarna är postade och Annelie har faktiskt redan hunnit göra en skiss på en del av huset, men vi håller på det liiiite till :)

Idag hade jag ett jobbmöte inne vid S.t Görans sjukhus som var klart vid 14:00 och då kan ni tro att jag gav fasen i att åka tillbaka till jobbet! Min chef var med så det var iofs helt godkänt :) Han fick däremot snällt fara tillbaka medans jag vandrade bort mot Östermalm, hitchade hem med S.
Ni får följa med på en liten stadsvandring :)


Sähär häääärligt vintrigt väder var det när jag lufsade över S.t Eriksbron (heter den så?)
Ni riktigt känner julkänslan va?? ;)


Parken vid Stadsbiblioteket på Sveavägen... Det är 22/11 folks och det ser ut som en regning sommardag... I äm konfjusd!


Åh skruva den som Zlatan vad jag blev lycklig av detta lilla fynd till butik som jag gjorde idag! Slutet på sergelgången, precis innan rulltrappan till Gallerian... Eller fynd och fynd, en julkula kostade 480:- men atmosfären hörni, atmosfääären! Vågade inte fota inne i butiken men oj så mycket fint det fanns! Presentkort tack ;)

För er som missar julskyltningen på NK iår kommer här ett axplock:

The väry ovanliga tomtebläckfisken, mest synlig i tja, nåt hav kanske? Eller nä... Trodde inte det!


Denna filut kvalar nog in som den mest osexiga fe EVER! Rent skrämmade så ful den var, ville nästan hålla för ögonen på de stackars barnen som stod och tittade...


Men julskinkan var helt i min smak, alltså kolla! Den är helt gjord i geléhallon! Come to mama... :D


Sen har vi denna tomte med vad jag anar är nånting annat är risgrynsgröt i den magen med de benmusklerna... Tomten ska väl ändå föregå med gott exempel... Undra om jag kan ringa Se & Hör och tipsa om att tomten går på anabola??? Katshing! ;)

Nä så värst mysig vet jag inte om julskyltningen var... Men definitivt uppseendeväckade! :)


Finaste trädet (tycker jag) står på Norrlandsgatan, och det syns inte så bra på bilden men trädet är fullt med istappar som har "fallande ljus" i sig så det ser ut som att det är fallande stjärnor... Mäkta mysigt! Skulle man kanske ha sen på tomten... Grannfejden nästa? ;)


Finaste (i dubbel bemärkelse) gatan än så länge är nog iaf Biblioteksgatan, de har t.o.m röda mattan utrullad under julpyntet!


Syns inte heller så bra men här var det helt klart någon som fick fnatt! Ovanpå "svampen" på Stureplan har de liksom smällt upp en bubbla... Med Alvin & Gänget i! God jul... eller... eh?

Avslutar med en bild på min käre sambos företagsbil som jag fick skjuts hem med :)

Kommentarer överflödiga ;)


Vickan är ju uppe i Umeå utan det viktigaste med sig! Receptet på ananaspajen som vi gärna äter direkt ur formen när ingen annan ser ;)

Varsågod smulan! Och vill nån annan baka den går det såklart också bra, detta recept är ju inte precis nån hemlighet, tror varenda svensk har ätit denna paj nångång :)


150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl lättcrème fraiche (eller crème fraiche)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500 g krossad ananas
  •  

  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg . Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  • Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
  • Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  • Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.


  • Nu måste vi tydligen diskutera takhöjden på huset så på återseende och med ett löfte om att bli bättre på uppdatering!

    Puss & kram!

    Alla dessa val...

    Kategori: Allmänt

    Världens lyxproblem men oj maaaj gaaaad vad det är mycket som ska bestämmas nu! Imorgon eller på onsdag ska vi skicka upp våra skisser till min fantastiskt hjälpsamma svägerska och S. syster Annelie som ska hjälpa oss med den slutliga uppritningen, vilket vi är henne evigt tacksamma för! 
    Ikväll har jag skissat ut de sista detaljerna på fasaden och strukit över sånt som vi inte kommer att ha, typ fönsterluckor.
    Satt en sväng till med köket och la till en rund diskho i köksön som är närmaste spisen, kanske helt overkill men tänker att det kan vara bra att ha lite vätska nära till hands när jag ska leka mästerkock :)

    Funderar även på val av märken till t.ex badrum, detta med ett märke på är ju inte alltid det bästa... Framförallt inte det billigaste! Ingen av oss är ju speciellt märkeskåta så huset kommer inte bli nån uppvisning i dyraste loggorna, sånt känns bara som slöseri med pengar. Om det är prisvärt så fine, men när jag ser två identiska handfat på två olika ställen varav det ena kostar runt en 1000-lapp och det andra närmare 6000:- bara för att det sitter en fint litet märke på, känner jag liksom att "nä, don't think so"!

    Igår var vi bort till tomten igen och mätte ut med snöre hur stort huset kommer att bli med altan och allt. Vi har även bestämt oss för att flytta upp huset några meter så vi får mer "skyddad" plats på baksidan. Gick runt till alla grannarna på samma gång, det är 5 hus till på gatan som vi ska bygga. Och 4 av dem har byggt sina hus själva :)
    Och skoja inte vilken tyngd som föll från våra axlar när alla verkligen var supertrevliga och tyckte det var så kul med nya grannar och jag vet inte allt :) En av grannarna är golvläggare och en är snickare så det passar ju också helt perfekt, även om jag har min alldeles egna snickare ;)

    För er som inte vet det så är det alltså så att S. kommer att bygga huset själv i lösvirke, vi kommer alltså inte att köpa något kataloghus eller stommar. Grunden/plattan kommer vi att leja för och VVS-arbeten, el och lite grävning, i övrigt så är planen att göra det själva. 
    S. kommer att vara tjänstledig i cirka ett halvår så det är inget kvällar och helger-projekt :) Inte till att börja med iaf ;) 


    2 år gammal bild när S. svängde ihop ny trapp nere till lilla huset i stugan :)


    Denna vecka som stundar är helt insane jobbmässigt så om det blir dålig uppdatering vet ni vad det beror på!

    Jag vill också passa på att säga FÖRLÅT, FÖRLÅT, FÖRLÅT för att jag är så helt otroligt osocial för tillfället! Jag ringer knappt upp när någon har ringt, messar ingen och lägger ett ord om dagen på WF... Då är det illa ;) Just nu är tempot lite högt och då vi även jobbar som galningar för tillfället är vi ungefär lika kaxiga som en nedsövd katt på kvällarna... Världens finaste mormor ringde förut, och sånt gillar vi! :) Jag har för övrigt världens coolaste mormor alla kategorier! T.ex har jag varit två gånger i New York, och båda gångerna har varit med henne ;) Hon ställer alltid upp oavsett och så mycket kul som jag och min bror haft med henne genom åren kommer jag alltid minnas med värme i hjärtat :)


    På väg till flygplatsen i N.Y 2007, då jag och Johan beställt en limo som överraskning :) Och nä, kanske inte så värst rockstar med bälte på, men hallå.. Safety first! ;)

     
    I full fart med att sy min studentbalsklänning! Hon sydde båda mina klänningar, både till balen och utspringet, och finare klänningar har jag aldrig haft på mig :)

    Puss på're världens bästa mormor, love U!



    Innelördag, recept och bilder från kryssningen

    Kategori: Allmänt

    Nästan 1 km virke kommer det att gå åt till huset upplyste S. mig precis om.... Helt sinnessjukt när man tänker på det! Och då är det bara till stommen för väggarna, sen kommer bjälklag, takstolar och allt annat man behöver trä till... Blir nog som en tripp fram och tillbaka till Sundsvall innan huset är komplett ;)

    Dagen har spenderats vid köksbordet, jag har gjort ett till försök att få till köket och tamejtusan om jag inte lyckades denna gång! Inte helt klart men lovar att visa skiss så fort vi är nära ett beslut. S. har räknat, skissat och allmänt stört sig på mig när jag kört allsång till Michael Bolton, Michael Jackson och diverse andra storheter på Spååtifaijern. Japp ni läste rätt, jag skrev Michael Bolton, ingen idé att ni testar synen, just my inre musiknörd som kryper ur sin håla!
    Hann även med ett Zumbapass imorse när S. traskat iväg till gymmet så jag har gjort dagens goda gärning genom att underhålla ett antal förbipasserande när jag hoppade runt som en ekorre på speed. Burn that fat! :)

    Igår blev det en hittepåpasta till middag som faktiskt blev jättegod så jag inviger härmed bloggens receptuppdaterande med den! Men alla mina recept är ju oftast höftade så det här med exakta måttangivelser kan ni glömma :) Jag skriver ut det men ni får smaka och känna efter, mina gissningar kan lika gärna vara helt åt skogen när det gäller fonden och sojan t.ex.

    Igår var det bara vi två som åt och då räckte det, men till fler får man nog öka lite :)
    1 fläskfilé
    10-15 st färska champinjoner
    1-2 lökar, schalotten eller gul spelar ingen roll, kanske några fler om du använder schalotten
    1-2 msk sherry eller konjak (går bra utan men blir lite mer skjuts på smaken)
    1 frp kvibille gräddädel 36 %
    5 dl mellangrädde
    1 msk soya
    2 tsk kalvfond
    1-2 msk torkade trattisar om du har att smula i
    Salt och svartpeppar (hallå!)

    Valfri pasta (jag körde på färsk igår, pappardelle är också gott till)

    Putsa köttet och skär det sedan i cirka 5 cm långa strimlor, någon centimeter tjock. Lägg åt sidan. Skiva svampen och löken och fräs det i panna, svampen ska bli sådär halverad ni vet, häll på spriten och låt det koka in lite. Häll på grädden och smula ner osten, i med fond och soja och peppra, vänta med saltet tills osten smält ordentligt. Hade du trattisar så i med dom. Låt det koka ihop så det blir lite krämigt, smaka av. Lägg i köttet och sänk värmen så det inte kokar. Låt köttet ligga tills det blivit genomklart. Koka pastan under tiden och färdigt! Dags att käka! Släng på lite körsbärstomater eller nåt så det åtminstone verkar som att du bryr dig om kostcirkeln ;)
    Skulle tagit en bild men hann liksom inte, vi var liiiite hungriga. Gjorde vitlöksbröd och tomat/mozzarellasallad till med citronolja, bara för att jag var sugen helt enkelt!

    Ikväll har min bättre hälft önskat sig tacos och det var ungefär dit engagemangsnivån sträckte sig idag!

    Någon önskade att jag skulle visa bilder från våran kryssning i somras och många har frågat om jag/vi skulle rekommendera det och det skulle vi absolut! Det är lite speciellt och det passar säkert inte alla men för oss var det perfekt :) Skulle kanske göra nån annan resa emellan men kan absolut tänka mig att åka igen.

    Vi åkte med MSC och båten Magnifica, rutten var Venedig-Bari-Katakolon-Izmir-Istanbul-Dubrovnik-Venedig. Vi var borta i en vecka och åkte till Venedig lite tidigare så vi hade några dagar där innan.


    Här är vi på väg ut från Venedig första dagen och den här gigantiska båten tog vägen genom kanalen ut i havet... Helt insane vad trångt det var, men häftigt! Vi hade bokat med balkong (tror det var cirka 2000:- extra) och det var värt varenda krona! Paret bredvid oss var gööötebåårgare :) Annars var det mycket italienare, amerikanare och norrmän faktiskt.


    Att kunna gå ut på balkongen när man ville var väldigt skönt, men fick lite smått overklighetskänsla såna här kvällar... Väldigt rofyllt var det iaf :)


    Eller, inte alltid rofyllt kanske... Tjejer, när ni fixat er och håret och så.. Gå INTE ut på balkongen för att ta kort... Hett tips bara ;) Det vill liksom inte ligga kvar då!


    Båten när vi lagt till i Grekland, vi hade hytt på däck 10 och ganska nära fören.
    Och för er som oroar er för sjögång, alltså du känner inte ens att du är på en båt! De är så stora och moderna så den går liksom helt lugnt :)


    Hett tips är att inte missa båten, då får man liksom klättra ombord och man får även alla passagerares ilska/applåder riktat mot sig ;) Jag applåderade, just for the record! Och fotade som den skadeglada person jag är :)


    Hytten med dubbelsäng (jag står på balkongen och fotar) och badrummet till vänster om dörren. Vet inte storleken men vi tyckte det var stort och badrummet är också bra i storlek med rejäl dusch och så.


    En av poolerna i kvällsskrud :) Det tog ALDRIG slut på aktiviteter, sen kan man ju välja om man ville köra conga-train eller inte ;)

    Lugnast och skönast var det längst bak (nä jag är ingen båtmänska så jag vet inte vad bak på en båt heter) , inga spejsade ledare som ville att man skulle delta i allsköns festliga aktiviteter ;)


    Tvä kvällar var det "formal" så då var det bara att dra på sig fiiinkläderna och sippa champagne :)
    Annars var det lugnt med kläder tycker jag, så länge man inte ser ut som en slampa är det okej ;)

    Summa summarum, highly recommended!

    That's all for now folks, ICA nästa :)

    Puss & kram!

    9 år

    Kategori: Allmänt

    Varning för cheezy inlägg! (och internt)

    För ganska exakt nio år sedan sitter jag på en historielektion i GA-huset på Hedbergska där vi gick på gymnasiet. Det är kanske andra veckan på första året, klassen är helt ny och vi har inte riktigt hittat våra klickar än :)
    Hör en knack på dörren och 25 pers vrider samtidigt på huvudet (imagine the pressure) och in kliver en tjej med de tamejtusan absolut mest ginourmous örhängena jag nånsin sett! Alltså vi snackar ner till axeln folk! Människan ser ut ungefär som att "snälla, kan jag bara få gå härifrån typ nu!" Jag ska börja här, säger hon. Jaja, gör du det :) Ingen mer med det, Uffe, vår historielärare fortsätter räkna kungar.
    Det, mina kära bloggläsare, var den dagen ms. vikkinolia klev in i mitt liv!
    Under hösten var hon runt lite innan hon förstod att hallå, det var ju mig (och många andra såklart, men mest mig) hon skulle hänga med :)

    Sedan gymnasiet har denna tjej fått mig att garva fler gånger än jag kan räkna, fått mig att lyssna på den mest knepiga musik som finns på denna jord, släpat med mig på loppisar och fått mig att klämma på 60 år gamla kuddar som bara är "såååå fiiiina"! Det finns ingen jag kan äta såna enorma mängder pizza med utan att skämmas ett dugg och ingen som blir gladare av att jag gör min köttgryta!


    Ingen kan få mig att göra grimaser som du!


    Ingen kan få mig att se så fruktansvärt OSEXIG ut på bild (obs, vi är typ 18 här, don't judge;))


    Det finns ingen jag kan hyra så många Disneyfilmer med och sen se på raken! Bara för att vi känner för det :)




    Det spelar ingen roll hur långt bort du är, hur länge det går mellan att vi hörs eller vad som händer, I will always have your back!

    Idag fyller fröken V. 25 år! Och jag vet att jag är med när du firar din 80-årsdag :)

    Love U smulan!
    Pözz!

    Lagens långa arm...

    Kategori: Allmänt

    smet jag undan idag! Åker motorvägen från Älvsjö och ner till Rönninge 5 dagar i veckan, 40 veckor om året. Det är 90 heeela vägen, och alla ni som åkt bil med mig vet ju att jag har ärvt min fars devis "90 är en sån fånig hastighet". Men jag håller alltid utkik efter civilare och har peppar peppar aldrig ens varit nära att åka fast. Nu tror ni att jag typ kör 150, men det gör jag självklart inte :) Brukar ligga på kanske 100 som snitt men 10 km för fort är nån tusenlapp i böter har jag för mig, och det är ju ingenting vi vill betala, eller hur?

    Så på vägen hem idag, är det som alltid nån nisse som sackar ner uppe på krönet innan IKEA och jag lägger mig då i ytterfilen för att komma om och då måste man ju liksom KOMMA OM! Kollar av backspegeln för jag tycker en bil svänger ut ganska snabbt efter mig och hallå där konstapeln! Ser den lilla dosan under backspegeln och hela paketet med antenn och extra backspegel... Eff eff eff! (man måste skriva sådär för det ser så otrevligt ut att skriva f*ck)
    Lyckas svänga in i högerfilen igen och ber till gud att han inte ska tycka att det är värt det, var uppe i 110 när han ligger precis bakom... Och gud hör bön för han fortsatte förbi mig och gav mig bara en myndig blick *phew*!!! 
    Sen höll jag exakt hastighet hela vägen hem... Det lät trovärdigt va? ;)

    Idag hade våra elever besök av Gloria Ray Karlmark, en av de nio elever som kallas "little rock nine".
    http://en.wikipedia.org/wiki/Little_Rock_Nine
    Riktigt häftigt att få ta del av den historien, och mest impad var jag av våra högstadare som är riktiga yrväder och ibland lite airheads när det gäller verklighetsuppfattning. Inget illa menat men de bor ganska skyddat och har inte alltid behövt kämpa för så mycket. Sen har de ju bekymmer och problem de med, ingen tvekan om saken! Men idag var det totalt knäpptyst och totalt fokus på denna kvinna och hennes otroliga historia, och flera av dem var väldigt tagna efteråt över att det kunde gå till på detta sätt. Jag tycker det är bra med lite "shake and bake" i skolan ibland där de får bli lite manglade och inte alltid har svar på tal!
    Sen är de ju världens mysigaste ungar oavsett :)

    Ungefär detta som dagen bjöd på, inte mer omvälvande än så!
    I helgen måste vi knacka dörr hos våra framtida grannar och smila upp oss å det grövsta så vi får sätta upp både garage och staket, det är nämligen "avvikelse från detaljplan..." Massa fancy schmancy ord man måste lära sig för att spika upp fyra väggar och ett tak.


    Typ ett sånt här staket är jag (eller vi) inne på, och grindar som är

    Klicka för större bild
    lite åt det här hållet :)

    Puss & kram!

    Manic monday!

    Kategori: Allmänt

    Hade ju som sagt lov några dagar förra veckan och igår när det var dags att sova var det bara one of those nights... Helt impossible med andra ord! Imorse när klockan ringde trodde jag att jag skulle få trycka i mig en kopp sprit med socker i för att vakna till men jag körde på mitt vanliga gröna te utan socker och det gick det å.. Nästan... ;) Min bror kan inte förstå hur jag kan dricka grönt te "au natural", men se det går så bra så :)

    Sladdade iväg till jobbet i vanlig ordning och hade klantigt nog bokat in ett möte sent på eftermiddagen, för det första på en måndag och för det andra första dagen tillbaka efter lovet. Sucker! Men det gick bra och jag lyckades nog framstå som väldigt pigg och alert när det enda jag ville var att klämma ut blåbärssylten ur bullängden jag köpt på lunchen (alltså till vårt stormöte, inte till mig själv! Vad tar ni mig för, en flubber?;)) och typ snorta upp den för maximal socker- och E-ämnes-effekt!

    Efter mötet är det bara jag och en av mina chefer (jag har 4 st) kvar på skolan när han kommer in till mitt rum precis när jag håller på att packa ihop och frågar "är det du som är där borta på toaletten?" Eeh, nä, som du ser så står jag här framför dig, alive and kicking! "Den är låst, är det nån kvar mer än du och jag?" Här börjar han bli lite smått stirrig och jag tror att han tänker samma som jag.. D.v.s. tänk om det ligger en döing där inne nu! Vi kom på att den varit låst i typ 2 timmar... Spooky shit! Vi går bort och han knackar på några gånger och jag går direkt in i nåt jäkla "focusmode" och är beredd på det värsta... Sen får han iaf upp en nyckelknippa och kan låsa upp utifrån, dörren glider upp och det är.... tomt.... Hahaha vilken himla syn vi måste ha varit... Tur ingen såg oss! Men om det hade legat en döing där inne hade jag nog löst det också... Eller? ;)



    Typ en sån här var jag beredd på... Stabil kurator va? ;)

    När jag kom hem hade nybyggnadskartan från kommunen kommit, det tackar vi för! Och i 3 exemplar kom den också, de har nog tänkt på mig där känns det som... S. kan sitta och rita på riktigt och jag kan vara som den snoriga ungen bredvid man ger en penna och säger "jag ritar här så ritar du på ditt papper, sen ska vi gå ut till gungan"


    Tror ni jag fattar muchos eller???!! Nä det där lämnar jag åt proffsen att leka med. Men betalningen kan jag sköta, drygt 7000:- vill kommunen ha för denna lilla pappersbit... Sick!

    Har återigen en begynnade förkylning på gång så ikväll blir det ingen prommis utan bara soffläge!

    Puss & kram!




    La familia!

    Kategori: Allmänt

    Söndag kväll och har precis dimpit (är det ett ord?) ner i soffan efter en hel helg i släktens tecken!
    Igår var det som sagt släktträff, mycket trevligt :) Och trots att paparazziblixtarna smattrade som popcorn i en kastrull lyckades jag inte ta en enda bild under kvällen... Som mina kära elever skulle säga; Fail på den!
    Kvällen avrundades ganska tidigt då vi har ungefär 72 barn i släkten vid det här laget! Imponerad av att alla höll sams och t.o.m. anordnade hårdrocksdiso mitt i allting, där yours truly vann dansstopp-tävlingen.. Joråsatte... ;) Några moves sitter fortfarande! Att domarna bestod av en 6-åring och en 9-åring varav en var min något partiska systerdotter håller jag för mig själv ;)

    Kvällen och natten spenderas hos kusin Pelle och Nina, mäkta trevligt!
    Tror faktiskt att denna lilla klutt kvalar in på 1-platsen för världens gulligaste kusinbarn!
    Ladies and gentlemen; Sam!


    "Jag är inte trött, jag kan hålla mig vaken"

    Trivdes alldeles förträffligt i Stefans famn :) och i alla famnar för den delen, otroligt trygg liten parvel!
    Trivdes alldeles förträffligt i Stefans famn :) och i alla famnar för den delen, otroligt trygg liten parvel!


    Efter avsked i Vallentuna tog vi plats i The Fuzz för hemfärd till de södra delarna av länet, där vi släktifierade oss ännu mer med min kära morfar och hans fru Ulla, som kom och tittade på tomten och sen käkade vi middag här hemma, mycket mysigt!
    Körde på en klassiker idag med, balsamfilé! Ibland är det som att luften går ur oss och då kör vi bara på säkra kort och andra gånger ska den minsann lekas både morberg, lawson, oliver och mannerström på en och samma gång och experimentfaktorn är hög!

    Tittade lite på ritningarna och Ulla kom med det braiga förslaget att ha öppen spis på båda våningarna.. Nu fick vi något att fundera på!
    Och eftersom jag är halvfinne (I know, hard to believe) kom den uppenbara frågan, "vart är bastun?" Hmm jo det var så att vi inte ska ha nån... Vi kör på en stor walk-in-dusch istället! Och förhoppningsvis kan den får rundade hörn så den blir riktigt sådär staijlaaad men alla såna detaljer är en senare fråga!
    Morfar och Stefan funderar på tomten

    Fick också månadens utmaning av Ulla i form av denna vacrka orkidé! Att hålla dessa rackare vid liv (eller nån blomma för den delen) är ju ungefär som att be S. byta en blöja... Mirakel kan ske men troligtvis inte. Men jag ska göra mitt bästa :)

    3-stänglad och allt.. The pressure's on!

    Nu mina kära smulor hör jag att S. börjar bli klar i köket så nu blir det till att krypa upp i soffan och slå på "så mycket bättre" på tv4play... I'm such a tant!

    Ha en superskön söndagskväll!

    Puss & kram!

    Friday, friday, gotta get down on friday...

    Kategori: Allmänt

    Vilket förövrigt är titeln på en låt som jag fullständigt hatar! Och som självklart mina elever var generösa nog att visa mig på Utuben för att den tillsammans med den också fullständigt skitjobbiga "skjorta kavaj och röda byxor, röda byxor, röda byxor" för evigt kommer att eka i mitt huvud... Men det är ju trots allt fredag så kändes som en passande titel!

    Jag har ju haft lov sen i tisdags så har ingen speciell ledighetskänsla inför helgen men imorgon är det den "årliga" (ja jag vet att det var lite länge sen nu men who's counting?) lindholmska/fremnellska/wallefeltska/ohlssonska/eklundska/krasserska släkträffen! Nu glömde jag nog nåt efternamn men då får ni helt enkelt ta det personligt ;)
    Vet inte om vi behöver ladda inför den precis men kul ska det bli :)

    Dagen (ja, dagen!) har spenderats på Vapiano Stureplan med äldsta systerdottern där det babblades bort ett par timmar... Har ju spenderingsförbud men idag bröt jag det litegrann :)
    Och självklart rycker moster in vid betalning när stackaren står där med sina uppradade 20-lappar och 10-kronorsmynt och upptäcker att det fattas 40:-... "Eh, Alexandra, kom en stund! (med tillhörande vinkning) Ger du mig ditt kort?" Absoluteley stumpan! :)

    Sen skildes vi åt och jag letade rätt på S. som jobbar 3 meter därifrån inne på fiiiiiiina Biblioteksgatan och kunde lifta hem med honom in the batmobil... Stackars kärra säger jag bara! Mottot från hans chaufför är "amen jag måste hålla full gas hela tiden, det är så med den här bilen"... Sure baby, if U say so... Jag tänker iaf inte rulla den igenom nån besiktning ;)

    Huset då people, huset!
    Idag fick vi papper från min nya bästis Weine på kommunens VA-avdelning att de fixar vatten och avlopp till oss! Dock måste vi ha ett pumphus på tomten eftersom vi har nån lutning som inte möjliggör för ledningen att nånting nånting. Men ett sådant skulle kosta runt 20.000:- så det kändes ändå helt okej, bara skönt att vi får det klart :)

    För er som undrar så är jag också bland mycket annat självdiagnosticerad med dyskalkyli, alltså som dyslexi fast för matte! Det är sånt man lär sig när man jobbar i en skola ser ni, väry händy ;) Så när det kommer hem papper med siffror på och till råga på allt gradantal eller andra krumelurer så blir jag alltid helt plötsligt out of the blue väldigt kissnödig och måste på toa så får S. läsa och förklara för en tappad själ senare :)
    Vi liksom kompletterar varann! Eller egentligen vet jag inte vad jag bidrar med så mycket i själva byggandet och ritningar men det lät bra, eller hur? Det jag kompletterar mest på är nog att dra på kostnaden på nåt när S. har fått till nån rabatt... "Vad bra, då har vi ju råd med det här" ;)

    Som sagt fredag, och nu ska jag hoppa in till köket och laga den väldigtmångagångerätna kycklingratängen! Den är det ingen som känner igen va? ;)

    Hoppas ni alla får en sköööön fredagskväll! (Och nä, det är ingen mening att ni frågar mig om Idol för det slutade jag titta på för fyra år sen) I mean for the love of god, hitta på nåt nytt!

    Man får inte bli grinig på folk som ska godkänna en va...?

    Kategori: Allmänt

    Svårt var det iaf, att hålla sig ifrån att bli just grinig när jag idag var på bygglovscenter... De vill ha 3000:- bara för att säga att vi får riva en byggnad som står på en tomt som vi vid det laget är ägare till! Men men, det är inget att klaga över, bara att konstatera att det är så. Lika för alla!

    Många av er har undrat över vilken sorts hus vi kommer ha och det är som sagt inte färdigritat än men det kommer att bli i New England-stil med veranda på framsidan, spröjs i fönstren, breda golvlister, mörka golv m.m. Typ så! ;) Men innan det är klart kanske vi bor i en hyresrätt i tjottahejti, beror på hur väl allt framskrider!


    Några av mina inspirationsbilder :)


    Fortsätter med några IRL-bilder från när min fantastiske sambo och käre bror lekte med motorsågen en dag på tomten



    Upptäckte av en slump någon dag senare i en artikel att "hoppsan Kerstin, man kanske måste ha tillstånd innan vi fäller träd?" Kollade lite diskret med kommunen men det var lugnt. TIIIIIMBEEEEER! Några träd kvar att ta bort men det hinner vi med.

    That's all for now, ska steka ett lass pannkakor nu! :)

    Puss & kram!

    Let's do it!

    Kategori: Allmänt

    Så var vi (eller mest jag) igång med bloggen :)
    Tanken är att den ska vara som en dagbok för oss med allt vad vi nu håller på med med huset och även till för er, jag vet att många är nyfikna, vilket vi tycker är jättekul :)

    Hittills har vi alltså köpt tomten, ligger ganska nära där vi bor idag men mer åt Trollbäcken-hållet. Och typ 5 minuter från min mamma, kan det bli mer praktiskt än så? ;) Den är på 1095 kvm och huset som vi skissar på är cirka 190 kvm och går precis in på den tillåtna ytan.

    Vi skissar, funderar, vrider, vänder och kör lite tippex på allt just nu för att komma fram till en ritning som vi är nöjda med.... Och det är precis ett sånt I-landsproblem som det låter som, även om man kan tro att det ibland är på liv eller död vart fasen den där köksön ska vara... Eller okej, det är väl mest jag som står för den biten ;)

    Köket är ju som säkert många kan lista ut "mitt" rum, och oh my jesus mother of freakin christ vad det var svårt då! Satt på IKEA i 2,5 h innan jag vänder mig till S. och säger på bästa Paris Hilton-manér "alltså det här är inte alls vad jag vill ha"! Efter 2,5 timmes tråcklande, ritande, funderande och kastande!  Då fattar ni ju vad han har att göra med... Trodde han skulle knyckla in mig i en Billybokhylla och åka raka vägen hem och regga sig på match.com... Men han bara tittade på mig, skakade på huvudet och ledde ut mig till bilen. Det var nog tur vi hade varsin så han fick andas lite på vägen hem ;)

    Sen fick Electrolux Home i Sickla besök då jag hade sett en annons på ett kök som jag ville ha, liksom precis exakt ett sånt! Ni fattar ju, it's meant to be. Så vi brummade iväg dit och träffade en kalaskille som skrev ner allt vi (jag) vill ha i köket, sen skulle han återkomma med ett förslag. Sån lyx! Åker dit en vecka senare och får titta... S. tycker det är toppenfint och är helnöjd och jag sitter där som ett hjon och håller god min samtidigt som jag undrar vad det är för fel på mig??!! Köket är superfint, men det är ju inte alls vad jag vill ha... Men vet jag då vad jag vill ha tänker ni säkert nu? Ja det vet jag men har seriösa problem att förklara det för någon annan! S: men vad är det du vill ha? Jag: jamen alltså stort och sådär new england... RIDÅ!

    Vi får med oss den väldigt fina presentationen som kökskillen lagt ner väldigt mycket tid på tror jag och säger att vi ska gå hem och fundera, köket ska ju ändå inte beställas förrns om typ ett år.
    Och så fick vi ju kampanjrabatt, skitbra! Hehe det kan ni ju tro.... Priset för köket (som jag inte vill ha) är MED rabatt... *trumvirvel*... 270.000:-!!!
    Tack för kaffet, vi hörs, hej!
    Så nä folks, troligtvis inget kök därifrån.

    Idag gjorde jag ett impulsstopp på Fredells i Nacka som har Myresjökök och så ska vi se vad de får fram. Fortsättning lär följa! ;)

    Nu ska jag packa ihop mig själv och åka ner på kommunens bygglovscenter som har de tillgängliga tiderna 13-15 på vardagar... Say no more, kommuner är väl inte precis kända för detta med flexibilitet.

    Puss och kram på er!

    Välkommen till min nya blogg!

    Kategori: Allmänt