Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Ingen vanlig dag!

Kategori: Allmänt

För idag är det min älsklingskilles födelsedag :D Ingen större happening på bygget, vi har kört på som vanligt men ska faktiskt fara in till stan sen och äta och gå på bio, liiite måste man fira :) Tycker jag iaf, S. hade nog vart nöjd med att få spika OSB-skivor men näääää!
 
Sen sist har det hänt litegrann, vi har nu en VÄGG! Inte en klar, men ändå, en vägg :D Och golvspån och ventilation och lite gles i taket! Imorrn kommer rörmokarna och ska dra vatten i hela huset och avlopp på övervåningen, vi bestämde oss för att låta de göra det så går det lite fortare :)
 
Men nu kör vi bilder, det är ju det ni vill se ;)
Lilla toan nere som nu är påbörjad :)
 
Nu blir det lite lunch innan vi fortsätter en stund, sen är det dags för civilisationen ;)
 
Puss & kram!
 
 
 

Ventilation

Kategori: Allmänt

Godmorgon godmorgon godmorgon!!! Sorry för dåliga uppdateringar, går i ett här nu med tidiga morgnar och sena kvällar... Golvspån på övervåningen är nu lagt, och ventilationen är nääästan klar :-D Visar bilder så fort jag hinner, ha en skön söndag :-) Puss & kram!

585 kilo!

Kategori: Allmänt

Japp, det är vad lilla fröken burit idag... Inte på samma gång såklart ;-) Vi har börjat lägga in golvspån på övervåningen och allt måste bäras upp från framsidan! Gått galant faktiskt, ett paket är kvar ute men resten är inne :-) Visar bilder imorrn!

Puss & kram!

Moving on

Kategori: Allmänt

Gokväll i myggsvärmen!

Vi har bytt till insidan igen och märkte inte så mycket förrns vi kom ut… Jeflar vad mygg det är! Kanske bara här i Stockholm förresten, men det räcker och blir över om någon skulle vilja ha, jag kan buda ett gäng ;)

Idag har vi grejat med ventilationen och det gick faktiskt peppar peppar jättebra! Vi ska ju ha en frånluftsvärmepump i huset och ska använda all ”överskottsluft” så vi har kanaler som går från alla badrum ner till tvättstugan för att maximera upptaget. Ritningar har vi men jobbet gör vi själva… Så första dagen var bra, vi hoppas INNERLIGT att det håller i sig även imorrn.. och i övermorrn… och dagen efter det… Inte gjort i en handvändning det här inte! Men då ska avloppet in också :)

Jag lovade ju bilder från de senaste dagarna och framförallt på den jävla kupjäveln  ;) Plus lite annat av det som vi haft för oss sen sist! Shingeltak, äpplen som börjar komma, foder till dörrar + fönster osv... Jag skrev ju om att mamma stagade upp hallonbuskarna (bildbevis nedan) och tjosan i gatan vad hallon det kommer nu :D Ska ut och plocka till frukostfilen imorgon och idag blev det ”hallon a naturale” till kvällsfika medans vi tog en kort kvällspromenad förbi hästarna för att träna S. rygg litegrann innan korsetten ska av om några dagar :D :D :D

 

Ja så det är det här vi pysslar med på dagarna, om någon tyckte vi var osociala så är det helt rätt ;)

Sovdags igen innan klockan ringer för uppställning imorgon!

Och kom ihåg, vill man komma förbi så är man alltid välkommen :)

Puss & kram!

 

Tippen, hallon och kupa!

Kategori: Allmänt

Äntligen är den klar, sånär som på en liten kapning :-) Kupan blev jättebra, ska visa bilder imorgon! Mamma har även hunnit med att köra med mig till tippen tre gånger med fulla lass, rensat ogräs och stagat upp hallonbuskarna! :-D Hon är effektiv den där, erbjöd henne anställning som gårdskarl men hon avböjde...? Kanske anställningförmånerna med en fri sekatör per år och en skottkärra som tjänstebil inte var tillräckligt... ;-) Får fila lite på den... Lovar att visa bilder imorrn, nu blir det närkontakt med kudden innan det är dags för ventilation och avlopp... :|

Puss & kram!

Halvor, halvor, halvor...

Kategori: Allmänt

Hela detta hus består av halvor tror jag! Av 100 mått som jag kapar så är kanske 5-7 st heltal, liksom 1,78. Resten är bannemej bara 185,5, 237,5 349,5 osv…! Och på nåt sätt så känns det liksom meckigare fast det ju såklart inte är det… Sånt man kommer på om dagarna när man står där i sin ensamhet med kap- och gersågen! ;)

Annars har vi hittat en massa hallonbuskar *wheehaaw*, fyndat en vägghängd WC-stol för 800 pix på Bygma istället för 2395:-, börjat lägga shingel på lilla taket och såklart…. Den jävla kupjäveln har vi ju hållt på med! Men nu… Nu skådar vi ljuset i tunneln och har faktiskt börjat sätta takfoten *halleluja* Glömde fota det men ska visa så fort det är klart :) Under tiden får ni hålla tillgodo med "in progress"

Målning innan bräderna ska upp på väggen, mycket smidigare! Här kom även groventrédörren med uppsatt och klar, saknas lite foder bara :)

Vi har haft finbesök av både morfar och J&E idag och alla tre tyckte det såg bra ut så det var en stor lättnad :)

Nu blir det lite film innan det är dags att sussa, upp imorrn och på’et igen’ba!

Puss & kram!

Jävla kupjävel!

Kategori: Allmänt

Japp, det har vi döpt våran kupa ovanför entrén till ;-) Efter tre dagars grejande är den nu iaf på plats och underlagspappen är på!
Varmt var det precis som utlovat, fick ta en paus mitt på dagen men sen kunde vi köra igen :-) Imorrn ska vi lägga lite shingel hoppas vi om det inte regnar...

Puss & kram!

Safety first!

Kategori: Allmänt

Jodå, det är noga med säkerheten så här på bygget… ;) Så jag och mamma tog och byggde upp en del av ställningen som vi kom på att vi behövde efter att den blivit nedplockad…  Men räcket orkade vi inte sätta upp så nu har vi övat på balansen också :)

 

Annars grejar vi mest på för att bli klara med allt så vi kan dra ventilation och avlopp!

Nedervåningen iordninggjord :) Snyggt va???

 

Imorrn hotar de med att det ska bli soligt och sådär jobbigt varmt så vi får väl se i vilken takt det går då ;)

 

Puss & kram!

Ytterligare en dag

Kategori: Allmänt

till ända! Idag har vi grejat ute med taket över entrén och kupan som ska vara där :-) Mamma har varit förste kvinna på spiken hela dagen idag med, outstanding med sån hjälp :-D S. kämpar på med att inte lyfta, böja sig, huka, dra, typ ens titta på något över två kilo innan jag skriker "NEJ ÄLSKLING, DU LYFTER INGENTING!" Ibland lägger jag till ett "Äru dum elle?" för att riktigt make my point ;-) Två veckor kvar innan korsetten ska av, sen blir det mjukstart och träning för att inte överbelasta. Imorrn får vi se hur vädret är, är det för varmt blir det inge takläggning, men ska nog kunna hitta nåt att göra inne också ;-) Puss & kram!

BILDER!

Kategori: Allmänt

Hej!

Nu ska vi se om vi inte kan få in lite bilder till allmän beskådan J

Det är en salig blandning av de senaste dagarnas framsteg – isolering, plastning, ytterdörrar, glasdörrar plus lite gott och blandat!

Mamma har varit här hela dagen igen och hjälpt till, hujedamej vad bra det va! Vi bockar av punkt efter punkt J

Enjoy!

 

Nu ska jag fixa lite käk :)

 

Puss & kram!

 

Ytterdörrar, kapning och hjälp!

Kategori: Allmänt

Godkväll! Ledsen för dåliga uppdateringar, man kan säga att vi jobbar som GALNINGAR för att få huset inflyttningsklart! Idag har vi haft hjälp av världens bästa mamma heeela dagen och hunnit med grymt mycket :-) Vi har satt installationsläkt på hela övervåningen, jag kapade, mamma sprang som en iller upp och ner och S. spikade :-) Vi hann också få in ytterdörrar plus ett sidoljus vid huvudentrén :-)

Ögonen går i kors så en dusch och sova står på schemat!

Och nä, de har inte löst det med bilder än...

Puss & kram!

Bygma!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Sitter här i arla morgonstund och väntar på att Bygma ska öppna :-) Hunnit plasta fönster på morgonen också, nu ska vi handla lite mer material så vi kan fortsätta med tak och nedervåningen :-) Puss & kram!

Nä...

Kategori: Allmänt

Funkar inte med bilder idag heller... Ställningen är iaf borta och helt plötsligt hade vi ett hus ;-)
Imorrn ringer klockan 05:13, får se om vi pallar upp då... Men mål kan man ju ha! Vill få ut heeela dagen, varje timme är en timme närmare inflytt :-D

Puss & kram!

Galen!!!!

Kategori: Allmänt

Mitt tålamod med denna bloggtjänst börjar ta slut, funkar inte att lägga upp några bilder alls! Skittråkigt, ska försöka få till datorn nån dag och köra ett monsterbildinlägg :-) Vi håller på att isolera inne nu oxh har kanske 15% kvar på hela huset, skööönt! Sen ska det plastas och reglas :-) Nu brinner kycklingen på grillen så jag ska koncentrera mig lite ;-) Puss & kram!

Tak!

Kategori: Allmänt

Taket blev äntligen klart idag :-) Gavelplåtarna är uppskruvade och vi blev helnöjda med resultatet! Nåt vajsing är det med bilduppläggningen, jag hoppas att jag klurar ut det och kan lägga upp bilder så snart som möjligt :-)

Puss & kram!

Detaljer!

Kategori: Allmänt

Japp så känns det nu :-) Sista finslipargrejerna innan ställningen ska bort! Idag har jag gått med sån tavelmålarpensel och duttmålat alla små ställen som behövdes, och sen har vi nääästan lagt klart taket - sista nockplattorna ska upp imorrn och sen är det lite gavelplåt innan det är komplett :-) Ska försöka ladda upp bilder så fort jag hinner!

Puss & kram!

Fönsterbleck, tak osså lite spindel!

Kategori: Allmänt

Godkväll i stugorna! :)
Hinner inte blogga så tätt som jag önskar, och förut kunde jag blogga från mobilen och lägga upp bilder därifrån men nu vill det sig inte riktigt... Så jag ber om ursäkt för de kassa uppdateringarna!
 
Igårkväll fick vi upp det mesta av taket på andra sidan, vi kan inte lägga klart det helt än då vi har fått fel frånluftshuv, så de måste skicka en ny från Polen (!) och det tar väl säkert en vecka... Men så länge så har vi merparten lagt iaf :)
 
 
Dagen har spenderats med att få upp fönsterbläck plus lite sånt där småfix som att måla över småskvätt med färg, foga igen skruvhål på fönsterfoder och diverse annat!
 
 
Skönt med täta fönster!
 
Har även upptäckt myror lite här och var och tänkte genast "DÖD!" Så jag köpte sånt där vitt pulver och skulle strö ut, flyttade på en planka vid grunden och tjosan - där kom lilla långbenta damen...
 
Once again - tur att jag inte är spindelrädd ;)
 
Sen var det dags att packa ihop och åka hemåt, då S. kommer på att det ju ska regna imorrn bitti och vi har ju inte satt fast nåt stuprör på ena sidan! Panik! ;) Så då hittade snickarpelle på en egen liten "smått" fulsnygg lösning:
 
Vi bju´på den helt enkelt ;)
 
Nu ska jag SOVA! Tänker på alla mina Sundsvallsmänniskor som är på GF - hope your having fun och inte försöker messa.. ;)
 
Puss & kram!
 
 

Glassa, pausa...!

Kategori: Allmänt

Hej vad det går i värmen! Eller inte ;) Haha solen kom till slut kan man säga, igår fick vi avbryta takläggandet då S. fastnade med skorna i plattorna... Men vi fick halva taket färdiglagt imorse innan hettan kom så nu är det bara häften kvar :) Ska börja ikväll efter maten när det är lite svalare!
 
Nu har vi också stuprännor på framsidan + att hela takfoten är klar :) Vi byggde ihop en liten ställning som vi kan stå på, väldigt tidssparande!
 
Insektsnät så att inga små kryp kommer in och kan bygga bo (hoppas vi!)
 
Nu ska vi svalna av lite och äta middag innan det blir takläggning igen :) Wish us luck!
 
Puss & kram!
 
 

Stup och tak!

Kategori: Allmänt

Nu börjar de sista grejerna utvändigt komma på plats :) Vi började med taket idag och hann lägga rätt mycket, målet är att vara klar torsdag vid lunch - så få vi la se hur det går!
Hängrännor och stuprör har också börjat komma upp, jag kallar alltihop för stuprännor så slipper jag säga båda - S. blir något less på mig ;)
 
Vi har valt svart shingeltak med lite skimmer i, jättefint när solen ligger på :)
 
Monterar ihop 28 st fästen till stuprännorna... På fel mått så det var bara "gör om gör rätt"
 
Typ det vi ägnat oss åt igår och idag :) Beroende på hur varmt det blir imorrn (svart asfaltstak med klister = bad idea när det är varmt!) så får vi se hur mycket tak vi kan lägga - men vi hoppas på mycket :)
 
Puss & kram!

Grattis brorsan!

Kategori: Allmänt

Idag är ingen vanlig dag (och inget vanligt inlägg). Idag är nämligen dagen då min älskade storebror fyller 30 och självklart får ett eget inlägg tillägnat sig :)
 
För er som inte visste det så är min bror världens bästa bror! Det tror jag att jag visste redan när jag var typ 5, eller vad tycker ni det ser ut som? :)
 
"Aah, you're my hero" Haha! Riktigt vad våra päron tänkt med kläderna vet jag inte men är det julafton så är det julafton! ;)
 
Har tjafsat helt sinnessjukt mycket med min bror när jag var liten eftersom jag var en ganska retsam syster (översatt; en riktigt dryg liten jäkel) men nu så... Tycker jag faktiskt att vi håller sams riktigt bra :)
"Kom igen katten så åker vi"
Sommarlov på Öland :) Verkar som att solen skiner rätt hårt men av nån anledning är vi rejält utrustade med gummistövlar... Again with the clothes!
 
"I kill you"
 
Mmm, som ni ser - all hugs and love :) Det var det som fastnade på kort ;)
 
Hade jag inte haft min bror vet jag inte vem som hade invigt mig i Fresh Prince of Bel Air, fått mig att lyssna på obscen ghettorap vid 8 års ålder och gladeligen lärt mig texterna, ingen som vet exakt hur jäkla ball Michael Jackson faktiskt var, cyklat med mig hem i beckmörkret från grannen på Öland när jag 9 år gammal hade kollat på " När lammen tystnar" med granntjejen, sagt okej till att vidarekoppla hemtelefonen till mobilen när J. skulle vara "barnvakt" men skulle ut på krogen och jag ner på stan med kompisar - ifall mamma och pappa skulle ringa! Låtit mig dricka Isbjörn på Lammet & Grisen för första gången, inte haft någon som jag måste göra en egen smörgåstårta till när andra får dela på en stor och ingen att dra urusla amerikanska skämt från urusla amerikanska filmer med...! Och jag och S. skulle inte ha någon som så villkorslöst ställer upp i tid och otid med allt vi behöver hjälp med... Plus lite till :)
 
Snubben visade sig ju faktiskt vara helt okej, och riktigt rolig :)
Så min älskade bror, stort grattis på din födelsedag - jag älskar dig!
 
P.s: S. hälsar :) D.s