Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Plåtar & jordgubbar

Kategori: Allmänt

Nuså, I'm back! Eller ja, iaf så ni kan få se lite bilder... Förkylningen vägrar ge sig och var om möjligt ännu värre imorse. Så där gick vi idag, en hostig och grymt täppt A, och en rörelsehindrad S... What a combo! ;)
 
Idag har vi fått upp lite plåtar på taket, sågat till lite bräder, satt sista midjebrädan och annat krimskrams... Det går verkligen inte så fort nu när jag bär och lyfter allting - men det går och det är ju huvudsaken :)
Z the dog... Hammarkunskaperna är det väl lite sisådär med och han har inte hajat det där med att jag vill att han ska bära skruvdragaren ännu - men han är mysigt sällskap ;)
 
Hittade mer vilda blommor på tomten idag, den sköter sig så fint så! Den får passa på nu för sen ska jag väl engagera mig och då vet ni ju hur det går med växterna... Tvärdöda!
 
Sen kom världens bästa mormor och plastmorfar förbi på en liten titt och hade jordgubbar med sig, försvann i en rasande fart till eftermiddagsfika :)
 
Plåtarna uppe på baksidan, lite tak på det där så ;)
 
Skrivbord a´la Rönnvägen... Vårt lilla tak som används som avlastningsyta kan man säga ;)
 
Nu ska jag gå och ta ut ananaspajen ur ugnen, kanske blir en liten rulle sen men en tidig kväll blir det for sure för lilla fröken förkyld... I'm such a party-pooper!
 
Puss & kram!
 
 
 

Sänkt!

Kategori: Allmänt

Sorry, inget långt inlägg idag heller! Och inga bilder :( Min förkylning har verkligen bestämt sig för att hänga med mig ett tag, så jag orkar inte så mycket just nu... Knäppte inga kort idag, kom mig liksom inte för. Men jag lovar att jag ska, nu är takfoten på framsidan klar :)
Hoppas ni har överseende med en tråkig bloggerska :)

Puss & kram!

I sakta mak

Kategori: Allmänt

så rullar det på :) Idag har takfoten på framsidan skruvats upp + att vi hunnit med att måla och foga skruvhålen på fönsterfodren så att det blir slätt och fint :) Störtskuren from hell kom förut som en ovälkommen överraskning, men vi hann täcka det mesta! Visar bilder imorgon, nu måste det sovas här så vi orkar med ett arbetspass imorgon - hepp!

Puss & kram!

Total LYCKA!

Kategori: Allmänt

Ladies and gentlemen - vi har nu fönster! I hela huset! På en kväll! :)
Nästan så att jag saknar ord för hur fantastiskt det känns, och dels för fönstrena såklart men mest tror jag för ALL den villkorslösa hjälpen vi får. Ikväll var mamma, J&E samt resterande klanen Öberg på plats för att hjälpa till nu när situationen är som den är. Och vi fick in allt, vilket vi aldrig kunnat tro/drömma om. Vi hade räknat med minst 2 dagar - men tjofräs vad det gick :)
Så världens största TACK från oss!
Nu följer bildkalas från dagen, dagens näst största bedrift var när jag och bästa svägerskan lossade 3 ton (JA, 3 TON) shingel uppe på taket - det ni ;) Med efterföljande yoga - still on the roof ;)
 
Enjoy!
 
Känns så bra med de val vi gjort på spröjs och fönsterfoder :) Lite kvar som ska fixas innan det är ordentligt klart men nu är inte inte länge kvar innan vi kan börja inne!
 
Mindre kul är att jag har åkt på ett rejält halsont och känns ungefär som att jag har en golfboll i halsen :( Knaprat i mig två Ipren och ska sova nu, så hoppas vi på att det är borta till imorgon ;)
 
Puss & kram!
 
 
 
 

Hitta Nemo, fönsterfoder också lite Sixten

Kategori: Allmänt

Hej!
Hoppas ni alla har en pigg midsommardag ;) Här var vi i säng vid tolv och på tomten vid 10, no time to waste!
 
Gårdagen innehöll världens enklaste och godaste jordgubbstårta
 
Köpte en färdig Icas kladdkaka, delade den på två, fyllde med vispad grädde och skivade jordgubbar, på med nästa lager och sen samma sak ett varv till. Blev jättebra :)
 
Vispa grädde däremot, det krävde lite kreativitet eftersom det inte fanns nåt förkläde att tillgå ;)
 
Men ett stooort badlakan går det å ;) Efter knytiset var det dags att ta Babben (våran bil) till Ekerö för kombinerad födelsedags/midsommarfest!
 
Väl framme kom den här lilla krabaten och stal showen, snacka om stabil hund!
 
Sixten - the one and only!
 
Fast... Sen dök konkurrenten numero uno upp i en liten bärsjal... Clownfisken, släng dig i väggen - this is the real Nemo:
 
3 månader ung och väldigt kelig!
 
Puss! Hade jag varit lite tjyvig av mig hade han kunnat åka ner i väskan men jag lämnade faktiskt tillbaka honom (motvilligt;))
 
Efter en liten sovmorgon idag fick vi jättemycket gjort, målat de sista bräderna och sågat upp alla foder + att vi äntligen har bestämt hur de ska se ut :) Vi är helt överens och väldigt nöjda båda två, stort plus i kanten på det :)
 
Det har regnat idag IGEN, så vi flyttade in hela verkstaden och kunde stå där istället - lite vimmelkantig av ångorna blir man men vad gör det? ;) Det blir ju KLAART!
Så imorrn ska det börja spikas foder, mucho exciting!
 
Nu ska jag gå och dra på mig lite kärlblockeringar
 
och typ 2-diabetes
innan vi ska tillbaka och måla det sista så det får torka över natten ;)
 
Hoppas ni får en skön kväll :)
 
Puss & kram!

Happy midsummer!

Kategori: Allmänt

Och så var det midsommar igen! Fint väder idag, vi hoppas att det håller i sig :)

Igår körde vi en heldag, halv åtta var vi på Bygma och kollade våra fönster som äntligen kommit :)


De levereras på måndag men vi ville kolla så att allt stämde, skulle vara surt om de kom och så var något fel. Men allt verkade stämma :) Som ni ser så valde vi rutspröjs till sist vilket jag är nöjd men, tror att det kommer bli jättefint!

Sen var vi bland annat upp på taket och la de sista bräderna




För mig var det premiär däruppe - först var det väldigt killigt i lilla magen men efter ett tag så vänjer man sig liksom... Och tur är väl det, jag ska nämligen lägga taket nästa vecka ;)

Sen började vi sätta upp lite vindskivor och grundade det sista på taket, plus lite annat småpyssel. Jag hann även med att åka in till mamma en snabbis och köra min sista IPL-behandling :)


Tjejer - gör det här! Det är så fantastiskt skönt att slippa mecka med rakhyvlar och vax och annat jams...!

Sen att man är mindre snygg under tiden - det får man bjuda på ;)


Joråsatte....

Nu ska långklänningen strykas och midsommarlunchen fixas, hoppas ni alla får en fantastisk dag! :D

Puss & kram!

Köttbulle!

Kategori: Allmänt

Japp, så kan man beskriva foten...! Riktigt tjock och svullen är den, not very dösexigt ;) Men med lite smärtstillande så går det :)

Har varit på spa-dag med tillhörande långlunch med bästa svägerskan idag, extremt skönt! Nu är jag laddad för sommaren :)


Efter allt knådande, kurande, inpackande och skrubbande var vi döhungriga, hittade en liten mysig uteservering med schysst italiensk mat :) Risotto för mig och räkpasta för fröken E. Så sällan bara hon och jag umgås, oftast är ju grabbsen med (inget fel på det men...) Så det var riktigt nice att få lite tid bara vi två :) Hua vad romantiskt det där lät :D

S. har målat bräder idag, några som vi satt upp var bara grundade så de behövde vitmålas!


Första knutbrädan uppe igår kväll :D


Fogmästaren himself!


Nu b;rjar alla detaljer komma p[ plats s[ sakteliga >( Takfotsbr'dan kommer att vara vit f;r att matcha knutarna

Mitt tangentbord lever sitt eget liv just nu, vet inte om jag kom [t n[n knapp men som ni m'rker *_( kanske, s[ blir tecken helt fel och de d'r bokst'verna som inte finns i engelskan blir tecken!!! Kn'ppt!

Aja, f[r l'gga foten h;gt och pl;ja ett Grey\s, vi tar igen allt nu som vi missat under v[ren >(

Puss ^ kram!

Hur vrickad får man vara...?

Kategori: Allmänt

Bra där Alex, trampa gärna snett på väg ut ur containern och vricka foten, gör gärna det... Kunde inte ha kommit lägligare! Eller?
Snodde en av S. värktabletter för ryggen, får vi se hur det känns imorgon.

Knutbräderna har börjat komma upp, visar bilder imorrn - blir riktigt bra!

Nu: Grey's Anatomy och sen sova :)

Puss & kram!

Regn och recept

Kategori: Allmänt

God eftermiddag! ;)
Äntligen blev det ett litet uppehåll i regnandet, har öst ner sen jag skrev igår...!
Var bort till huset förut och upptäckte att våran takpapp inte är sådär superbra på vissa ställen!


Gör inte så mycket men otroligt stöööörigt!

Vägen nedanför oss pallade inte precis vattenmängden heller...


;)

Huset är nu iaf färdigmålat!


Vi blev väldigt nöjda med nyansen, var lite nervöst innan man ser på riktigt! Ett färgprov på 2x2 mm är inte så mycket att bilda sig en uppfattning på, men det blev sketabra :) Sen blir det vita knutar, foder och vindskivor plus att dörrarna är vita :)

Maten då hörni? Jodå, jag har ätit de senaste dagarna också så ni ska få lite tips :)

I fredags tog jag en lååånglunch och gasade hem till fina U. som jag jobbade en del med på den gamla goda tiden när moi var en tvättäkta soc-kärring! U. var polischef så man kan säga att vi hade "litegrann" med varann att göra ;) Hon och hennes man har precis flyttat in i ett nytt hus som är så likt vårat att det är kusligt :D Vi har ungefär exakt samma smak! Väry nice, tankade lite inspiration på bland annat badrum och kyl och frys.. U know me - inge blyg här inte! Provöppnade och kände lite på frysfacken ;)

U. hade svängt ihop en grymt god sallad som vi kunde sitta ute och njuta av!


Räkor, salladsmix, gurka, avocado, sugar snaps, tomat, rödlök, getost och sen var det nåt mer som jag inte minns - hursom så var det gudagott! Osså lite balsamico på :)  Åt två stora tallrikar innan människan kläcker ur sig att det är efterrätt också haha!

Också väldigt smarrigt - och enkelt!


Citronfromage med färska hallon :D

Sen var det bara tillbaks till gruvan igen men nu när jag upptäckt hur fort det gick att köra dit lär jag bjuda in min själv på fler luncher :) Tack vännen!

Igår gjorde jag kardemummakryddade äppel- och rabarberknyten till efterrätt här hemma, jag är ju en riktig sucker för smördeg och eftersom vädret var så ruggigt så kändes en rejäl portion lämplig ;)



4 port:
1 ark tinad smördeg
2-3 äpplen (jag hade jättestora, har man mindre får man ta tre)
1-2 rabarberstjälkar
smör
socker
kanel
kardemumma
1 ägg

Tärna äpplen och rabarber i bitar, stek de mjuka i smör med socker, kanel och kardemumma. Höfta och smaka av - frukten ska bli lagom mjuk. Skär smördegen i 4 plattor och fördela frukten uppepå, pensla kanterna med ägg och tvinna ihop, pensla med ägg uppepå också.
In i ugnen cirka 10-15 minuter på 200 grader, har du varmluft så använd det :)
Servera med vaniljglass!


Öppnat knyte! Kom på nu när jag skriver att det nog är gott med mandelmassa i också... Får prova det!

I veckan ska taket på och nästa vecka kommer fönstrena, så utvändigt hoppas vi på att vara klara inom en överskådlig framtid :)

Puss & kram!

Regn, regn och åter regn!

Kategori: Allmänt

Har öst ner hela dagen, inte ett jota har vi fått gjort på huset... Blev en bio istället mitt på regniga dan - Men In Black 3 :D Faktiskt skitbra! Ska uppdatera med bilder sen, vi går alla i ultrarapid här hemma och ska kika på en film nu innan maten, och sen en film efter ;) Ja, ni hör ju! Takten är inte skyhög idag. Köpte inget kakel igår då det visade sig att det där var lagervara och deras ordinarie pris så då kan vi vänta :) Puss & kram!

Hornbach - it's the bomb!

Kategori: Allmänt

Och så var det kvällen före fredag igen...! Veckorna susar förbi, men mig gör det inget - sommarlov på tisdag som inte kan komma fort nog! S. var på SöS idag på återbesök, ingen försämring men korsetten ska vara på 6 veckor till och inga tunga lyft till den 4 aug (minst). Positivt är att jag svängde förbi Hornbach idag på vägen in till stan och vad hittade inte lilla fröken där? Jo, precis sånt kakel som vi vill ha i badrummet nere - 30x60 cm vita matta plattor för 129:- m2! :-D FYND! Ska åka dit imorrn och köpa, hittade även en massa annat fint som nog får flytta in, bland annat ett runt bulligt handfat :-) Men får köpa pö om pö ;-) Nu ska jag faktiskt sova efter en kväll i Tantolunden med kollegorna, måste vara pigg imorrn för att fortsätta måla om mitt rum på andra skolan! Fick inte nog av målning hemma... ;-) Puss & kram!

Bästa hammaren och handfatsinspiration!

Kategori: Allmänt

Lackar naglarna

Kategori: Allmänt

och kollar ungdomsserier såhär kvällen innan skolavslutningen ;)
Världens bästa Emelie har varit med Stefan idag och snickrat ihop en trapp till övervåningen så fönstrena kan bäras upp :) Gulle!
Vi fick även veta att leveransen på våra ytterdörrar + sidoljus var cirka 3-4 veckor bort (!) så då gjorde vi ett ryck och for på Bauhaus och kollade in deras sortiment... Och hoppsansa så hittade vi två skitsnygga dörrar som vi ville ha och det bästa är att vi sparar 15.000:- som vi kan lägga på annat :)

Bra dag!
Ska nog lägga en ansiktsmask också nu så jag verkligen får med allt till imorgon, resten av gänget kollar på fotboll but U know me... Offside, icing, straffkast och bandyboll är typ samma sak för mig så jag håller mig ifrån det där ;)

Puss & kram!

I'm painting in the rain...!

Kategori: Allmänt

Närå... Det slutade faktiskt regna så vid halv ett var vi på plats idag och sen fick penseln jobba!
S. har fått sin stödkorsett nu och har hållt sig på marken + nedersta ställningsplanet och fogat lite på panelen, med täta pauser :)

Huset är nästan färdigtstruket första rundan, vi ska måla två gånger innan det är klart, sen ska det hålla sig i många många år :) Det är vår plan iaf! ;)


Kulör S-0502-Y!


Östra gaveln nästan klar


Baksidan!


Med våran extra breda ställning :) Blev lite kill i magen när jag upptäckte att den yttre delen inte har några stolpar i marken... Den hänger liksom på den inre... Need I say att jag inte precis flanerade där! ;)


Mr. S in upright position!


Lämnade hälften till imorgon!

Efter en byggarportion med lasagne och en liten mammas "jag gör nåt gott med glassen" = glass, grädde, chokladsås, banan OCH sockerkaka i ett glas ska vi nu jäsa framför en film, hoppas ni alla har en sköööön lördagskväll :)

Puss & kram!

Golden Hits!

Kategori: Allmänt

Precis dunsat ner i sängen efter middag, show och dans på Golden Hits med jobbet... Dödligt trött nu, drog från "mitt i ett äventyr" strax innan tolv och fick lyxskjuts hem med finaste killen (S. alltså) ;-) Han har målat idag, vi ska fortsätta med det imorrn! Men först sova :-) Puss & kram!

Målning! :-)

Kategori: Allmänt

Kotkompression, panel & morotskaka!

Kategori: Allmänt

Hej! Det här blir nog det spretigaste inlägget jag nånsin skrivit på bloggen, men har inte uppdaterat på länge och tänkte försöka få med allt. Först och främst ska jag skriva om det som hände i måndags kväll och är anledningen till att jag inte skriver förrns nu. Jag/vi känner att vi vill skriva det här för att slippa svara på samma frågor flera gånger och för att inte S. ska behöva tänka på det så mycket.

 I måndags kväll vid 19.30 så råkade S. ut för en olycka med vår 4-hjuling. Han åkte i ett grustag och upptäckte försent att backen var för brant, mer hann han inte reflektera över innan han tippar baklänges och får hela maskinen över sig. Den väger cirka 350 kilo och han fastnade under. På nåt vis så kommer han loss och kan ringa till Micke som åker upp och hämtar honom. Jag hade, såklart, av alla j*vla kvällar avslutningsmiddag på jobbet och kollar inte min mobil förrän 22:00. Då fick jag reda på vad som hänt och for direkt till SöS.

Ett stycke felvänd 4-hjuling


S. hade precis blivit röntgad när jag kom och sen gick det faktiskt rätt fort, tack och lov! Summa summarum av detta så har S. nu en kotkompression på nedersta kotan och får inte lyfta "tungt" på 2 månader. Vad tungt innebär är inte helt solklart än, han kommer att få åka tillbaka och förmodligen få en korsett och ska sen på återbesök nästa vecka, så får vi se vad de säger.

Inte på nåt vis optimalt men det känns helt oväsentligt i sammanhanget, då faktum är att det hade kunnat sluta mycket mycket värre. Shit happens kan man säga, men det kommer att fixa sig. Vi har ju en helt fantastisk familj som ställer upp i alla väder och som slöt upp med hjälp på två röda! Vi kämpar på, jag får stå för bärandet och tjatandet, och S. för arbetsledandet ;) Så nu vet ni alla hur det ligger till, vi kommer med all säkerhet att behöva be om hjälp med fönsterinsättning so be afraid, be very afraid! :)

Positiva nyheter är att panelen nu är KLAAAR! :) Sista brädan spikades idag, och det var som ni ser en liiiten liiiten topp som fick kröna verket :D


Sista panelbiten :)

Mamma körde stenhårt med hammaren!



Själv tog jag fram min inre Pippi och dinglade med benen 7 meter upp i luften ;)


Vickan - förstår att du är mäkta stolt nu! :)


KLAAART! :)

Sen sköt Micke och Stefan panelen med spikpistol och jag och mamma fick massa brädor målade + städat = väry produktiv dag :)


Ovanvåningen innan panelen för alltid gömde utsikten ;)

Igår bakade jag Leilas morotskaka för första gången och gudars vad god den är!

Recept:

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  • Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  • Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  • Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Skitlätt! Sen finns det ett recept på frosting men jag gjorde egen, var lite skeptisk till hennes *S*

Frosting:
60 gram rumsvarmt smör
200 g philadelphia
3 dl florsocker
1/2 burk kesella naturell


Vispa ihop allt och bre över kakan :)


Om ni aldrig har bakat den så gör det :)

I helgen när jag var i Sundsvall så var vi ut en sväng till min favvobutik, BOOM! Väldans massa inspiration får man där :)


Tavla


Hängare


Vet inte än om jag víll ha den här stilen i köket eller klädda stolar... Fint i vilket fall!


Ett litet ute-arbetsbord, skulle vilja ha nåt liknande vid groventrén så man kan pyssla med krukor och sånt :)

Nu ska jag gå och äta morotskaka! :)

Puss & kram!

Uppdatering

Kategori: Allmänt

På ingenting! Liiite mycket just nu, ska skriva ett inlägg med allt när jag hinner, saker kom emellan. Hoppas ni förstår :-) Puss & kram!

Reunion!

Kategori: Allmänt

Hej! Befinner mig nu i Sundvall för att gå på reunion med gänget från förr ;-) Osså Sofie då :-) Hörs imorrn! Puss & kram!