Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

153779:-

Kategori: Allmänt

Det är dyrt med vatten hörni... Hade precis betalat kommunen drygt 45.000:- och idag damp nästa faktura ner i handen på 153779:- för vatten och avlopp :) Och det sjuka är att det är en ganska liten summa om man jämför med vad många andra kan få betala!

Markjobbet fortsätter, nu är rätt mycket sten på plats och imorgon kommer utsättaren från kommunen... Nån har klantat sig och fortsättning lär följa på detta men måtten på vårt hus stämmer helt plötsligt inte med måtten på ritningen av tomten... Antingen är det arkitekten eller kommunen, men det är inte vi och jag tänker kräva kompensation som ren princip. Allt slutar nog väl men vi får se, bitchAlex är ute ur sin håla ;)

Skänkte bort en hel hög med ved idag så vi skulle slippa frakta bort allt.. Så fort det är gratis så, har jag lärt mig ;) Han nappade direkt, värmde upp huset med ved så det funkade ju finfint! Ibland får man vara lite om sig och kring sig, kan lova att S. ibland himlar med ögonen när jag "bara ska ta en lov på gatan för att se om nån vill hämta ved, alla har ju skorsten. Kommer snart!" :)

Nu är jag så trött på ögonen går i kors, har tömt lilla förrådet som ska demoleras imorgon heeela kvällen, så nu blir det till att sova.

Bilder på utvecklingen kommer till helgen :)

Puss & kram!

TJOFRÄÄÄÄS!

Kategori: Allmänt

Grävningen i full gång! :D
Vi upptäckte berg under huset och först verkade det väääldigt mycket som att vi skulle behöva påla och massa annat jox för en sjuhelsikes massa pengar men så kom grannen förbi och sa att hans hus står på berg "så det har nog ni också om ni gräver lite till". Och mycket riktigt, berg fanns det! Så nu behöver vi "bara" frakta dit 570 ton sten istället. Eller jag, inte precis så att vi gör det men våra finfina grävare :)

Såhär snyggt är det nu!






Rishögen som vi flyttade igår... kväll... i mörkret... som satt fast i alla andra grenar... i fyra timmar... Den harang med svordomar som kom ur min mun passar sig inte i skrift men inte one of my happiest moments ;) Men kl 23:00 kunde vi packa ihop och åka hem och dö!

Idag när jag kom hade de hunnit såhär långt:






Vår mysiga entré ;)

Ikväll ska vi åka och slå in elskåpet och slänga på lite mer på majbrasan som vi ska få elda av rishögen. Fick lägga allt på grannens mark till i helgen, tackar!


Och så vill jag säga grattis till min älskade far på hans födelsedag idag!



Grattis pappa, jag älskar dig!

Hoppas ni alla får en skön kväll :)

Puss & kram!

30-årsfest, frukost och lite umgåsande!

Kategori: Allmänt

Sjunkit ner i soffan efter en helg på språng, 09:06 stack vi från Sundsvall imorse! Gasade upp i fredags efter lunch och hann med en hel massa umgänge :)

Lite hungrig på vägen upp.... ;)


I'm too sexy for my burger....


too sexy for my burger...! Är man hungrig så är man, hehe :D

Inledde fredagskvällen med tjejerna i Johannas fiiiina nya radhus som de renoverat som tusan!


Finflickorna!

Och eftersom vi är vuxna nu äter vi inte efterrätt, vi äter ostbricka! ;)


Medans vi pillar med våra mobiler :) Väldigt glad är jag för mina fina vänner!

Dagen efter käkade vi lite frukost innan jag gick och satte mig på Waynes...
De har stört bra frukost på Knaust, ett tips!


Mitt...


Mitt...


Våran som vi faktiskt tog tillsammans... ;)

Sen åt S. lite också:


Jag är helt klart den obesegrade mästaren av frukostmästerskapen! ;D GOTT!

Och sen var det ju dags för the big party; Jannes 30-årskalas!


Födelsedagsbarnet och hans piggelinpolare :)

Tack för en trevlig fest!
Sen var det slut på det roliga, hem till gruvan bara ;)

Grävarna kommer imorgon som sagt och det blev raka spåret till tomten och vi drog nå snören hit och dit och mätte nåt avstånd, jag gjorde mest som jag blev tillsagd, men sen fick jag en sprejplaska och skulle märka ur var grusgången fram till huset ska gå... hehe!


Lite hit o lite dit, de förstår nog ;)


Våran entré, fint va? ;)


Hushörnen ;)

Sen kom min inre ghettoblaster fram och jag gick bananas med sprejen...


Uhuu, yeah!

Sen la vi faktiskt ner verkstaden för dagen och det blir en tiiidig kväll ikväll kan jag lova!
Tack alla fina Sundsvallsvänner för en jättetrevlig helg :)

Puss & kram!

Sundsvall!

Kategori: Allmänt

Tjoho nu ska vi se om fröken kan blogga från mobilen... :-) Ligger i hotellsängen på Knaust i Sundsvall och jäser efter en något rejäl frukost... ;-) 30-årsfest för Janne ikväll, och då passar vi på att bo på lite hotell :-D Dåligt med bloggande i veckan, men på måndag kommer grävarna :-)

Speedy

Kategori: Allmänt

kan man kalla min S! Jag har haft föräldramöte på jobbet och sladdade in hemma 21:05, S. har då hunnit vara på tippen, fylla ett nytt släp, ringt kontrollansvarige, ringt Sveab som vi ska få fyllnadsmassa av, kapat upp alla långa bräder, tagit hand om båda trapporna och plockat de i småbitar plus lite annat effektivt kvällsgöra :)

Det var den tisdagen det, nu blir det sängen :)

Puss & kram!

Det var en gång en liten liten stuga...

Kategori: Allmänt

Och sen var det ingen stuga kvar längre :D

Helgens bravader:


Vi inledde fredagskvällen med middag för att fira att vi fått startbeskedet, och tacka för all hjälp vi får av J&E och mamma och Micke just nu med allt :)
Gjorde snittar på kallrökt skinka som jag rullade in gorgonzola i, och crostini med mozzarella och Zetas tapenade - paprika och oliver grovhackad.


Köpte den minsta bubbelflaskan jag kunde hitta ;)
Lyckades inte ta nån bild på maten överhuvudtaget förutom efterrätten och jag gjorde glassen igen, fast med blåbär denna gång. Ska tina blåbären nästa gång men annars blev det jättegott :)


Rev lite choklad över!

Sen var det dagen D!


Körde igång 10:00 i lördags morse!


Vi hade med oss en hjälpreda :)





Självklart gömde det sig isolering i takstolarna! Varför inte liksom? ;) Bara att peta bort!


Dörren står "stadigt" kvar....


När det var såhär lämnade vi för dagen och åkte hem... Vill ni bli riktigt skitskraja så kan ni kolla på "The woman in black"... HUA!!!! Läskig :O

Idag lämnade jag över bygget åt LinLin-bygg och flydde till Hammarby Sjöstad i 4,5 timme och agerade kalasledare :) Och när jag kom tillbaka hade grabbarna åstadkommit detta:




IT'S GOOOOONE!!!!! Så fantastiskt förbaskat skönt :D
Återstår lite småplock men imorrn kommer de och hämtar containern och förhoppningsvis kommer grävaren till veckan :)

Hoppas ni alla får en skön söndagskväll, här blir det viloläge ;)

Puss & kram!

Hakka pelitta nu köööööör vi!

Kategori: Allmänt

STARTBESKED STARTBESKED STARTBESKED!!! :D :D :D

Igår var min fantastiskt duktige sambo på vårt tekniska samråd på kommunen med vår kontrollansvarige Stefan och fick grönt ljus så det bara stänkte om det! S. fick beröm av kommunkillen för hans konstruktionsritningar och all den andra dokumentationen som han satt ihop, det var sällan man ens fick så bra från husföretagen sa han :D Min kille, han kan han! För att skryta lite sådär osvenskt ;)

S. var förutseende och beställde container som de kom och lastade av 07:00 igår morse, alltså 2 timmar innan mötet. Är man säker på att få ett ja då eller? *S* Och nu är det RIVNING deluxe som gäller!


Fönstrena och lite annat var redan borta när jag kom!




Storlek lagom på containern ;)



Vi trodde vi var klara med pappen på taket men efter att ha brutit bort skivorna till höger fann vi... Mer papp! Så det var bara att börja rycka ;) Medans mörkte sänkte sig... Lite spännande ska det ju vara...



Här ska vi ha baren ;)



Tror att vi får plats...!



Vi stänger fortfarande ytterdörren konstigt nog när vi åker därifrån :)

Allt annat och andra är iaf just nu på banan så nu hoppas vi att allt klaffar och går som en räls :)

Målet är att vara klar med rivningen på söndag kväll, vi återkommer med resultat!

Puss & kram! 

Bye bye kaminen!

Kategori: Allmänt

Idag monterade S. ner skorstenen innan jag kom hem från jobbet och efter lite middag åkte vi tillbaka och skulle bära ut kaminen tänkte vi... Jodå... Gick ju sådär! Tungt som ett charterflyg efter en veckas all inclusive...
Men skam den som ger sig :) S. bände upp plåten med kofoten och då fann vi anledningen till att den vägde så mycket - den var helt omgiven av tegelstenar och lecablock!








Äntligen är allt borta och det var "bara" att bära ut :) Balanserandes på bjälklaget ;)
Om jag tyckt att isolering yrt så ja... Detta med att ta ner en 50 år gammal kamin vann nog den tävlingen - py pan vad det dammade! Eller askade :)

Roligare än så kan man nog inte ha det på en måndagkväll - nu blir det sängen!

Puss & kram!

Sluttampen!

Kategori: Allmänt

Nu är vi snaaart i mål med rivningen! Idag körde vi en heldag med bland annat:


Inslagning av OSB-skivor i den minsta presenning S. kunde hitta ;) De stod nämligen inne i köket och det behövde vi få rent eftersom vi skulle


bryta upp det golvet också! Och passar man sig inte så...


sitter man som en idiot i hålet ;) Ett brak hörde jag och när jag vände mig om hade S. kört foten rätt ner och sen följde liksom allt annat med...! Men det gick bra :)

Själv gick jag runt och balanserade på
'
de breeda bjälklagen som är det enda som vi har kvar som golv nu!

Jag har varit sur som ättika hela dagen, grinig och jäklig! Charmigt värre med andra ord ;) Min ischias hoppade igång imorse och jag slog nog i varenda kroppsdel jag kunde, allt jag skulle bära gled mig ur händerna, det jag lastat i släpet åkte ur och hörselkåporna klämde... Bland annat! Mitt i allt säger S. "J&E tänkte titta förbi" Jag: Ja det är nog inte bra idé det för jag är på ett sjujävla humör! Sekunden efter kom dom ;) Haha! Men det var det bästa som kunde hända, lite kaffe och E:s hembakta skitgoda chokladkaka gjorde att humöret tog sig :D



Efter lite kaffe och mycket kaka så rev vi lite till inne och sen var det dags för taket att få sig en omgång!


Efter en "mindre" diskussion om hur jag skulle ta mig upp utan en riktig stege och S. skulle lyfta upp mig och andra braiga idéer från S. sida enligt honom själv gick jag över till grannen och frågde om jag fick låna hans riktiga stege - vilket jag fick :D Så till slut kom också jag upp (S. klättrade upp på vår lilla målarstege men jag var inte så pigg på den idén)
Vissa dagar är vi lite mer i luven på varandra än vanligt och idag var det lite extra tror jag ;) Hehe! Men sen kom S. på att han hade fått lågt blodsocker så han åt en grape och då var det lugnt igen ;)


Jag kan ju bara skylla på min personlighet ;)

Sjukt trötta är vi iaf efter idag och mina knän är som två fotbollar efter knästående på taket... Ikväll blir det mellofinal och snart megastora hemgjorda burgare - gott! :D

Imorrn fortsätter vi med taket och sen ska vi beställa en container till veckan för det sista!

Puss & kram!

Hey!

Kategori: Allmänt

Godkväll i stugorna!

Ligger nerdankad i soffan efter en stor tallrik laxpasta och sen en liten prommis med Zorro :) J & S är på nån vildmarksmässa i Älvsjö och S. ska jobba natt sen (!) De är inne på nåt advokatkontor och måste göra nåt som de inte kan göra på dagen så nu blir det nattjobb :) Men då har han vart ledig idag och imorrn nästan så det funkar :)
Han har hunnit bryta upp allt golv och nu är i stort sett all isolering borta också :)

Fått veta att vi måste ha en VVS-ritning till rörisen så de vet var allting ska sitta. Första killen vi fick tag på återkom och sa att han ville ha 20.000-25.000! Så efter vårt svimningsanfall kollade S. runt lite mer och nu hittade vi en kille som gör det för typ 4.600... Lönar sig att kolla runt lite ibland ;)

Bara en snabb uppdatering, haft en körig dag på jobbet så nu ska jag köra seriemaraton här i soffan :D

Puss & kram!

En tripp till tippen kanske?

Kategori: Allmänt

Ungefär det vi gör just nu kan man säga :) Igår hade vi en "lugn" kväll hemma och räknade på offerten, men idag var det dags för lite fysiskt jobb igen!

S. drog igång direkt efter jobbet så när jag kom hade min käre karl gått lös med tigersågen och fått upp en sjuhelsikes massa isolering och redan packat in det i släpet, tackar! ;)


Han lämnade en liten catwalk till mig så jag skulle ha nåt att gå på när jag skulle lasta bräder... Generös kille den där :)
Två vändor hann vi med och sen kom vi hem helt slut till ett stort fat med ugnspannkaka :D Kan lova att vi åt som de små grisar vi är!
Det här med att flytta hem har bara fördelar, hehe!

Idag fick vi äntligen tag i en killa på kommunen som svarade istället för Peter, som tydligen är sjuk nu när han skulle varit tillbaka från semestern... Alla kan ju bli sjuka, men våran klocka tickar liksom, hallå! ;)
Så nu är det iaf bestämt att vi ska ha vårt tekniska samråd med nån Benjamin nästa onsdag kl. 9:00. Och självklart är det den enda dagen jag inte kan vara med, men trooor att S. klarar sig utan mig ;) Vår andra Stefan (kontrollansvarige) är ju också med så jag litar på S&S! :)
Känns skönt att ha en tid nu och att det går framåt, när vi väl (om) får startbeskedet så är det bara smacka på med tigersågen på stugan, den kommer vara helt sopren inuti då! Så inget ont som inte har nåt gott med sig, vi har ju haft tid att riva iaf :)

I övrigt har vi lite huvudbry kring fönsterspröjs (I-landsproblem nr. 137).
Vet inte om vi ska ha såna krysspröjs eller vanliga med 6 stycken rutor eller vanliga med 6 st rutor OCH små rutor längst upp... Vi får se vad vi kommer fram till, det som ställer till det är våra breda golvfönster, blir inte så snyggt med krysspröjs då tydligen men har alltid velat ha det! Men men, snickarn får hitt'på'nå :D

Nu ska (måste) jag lämna över datorn till en viss person så....

Puss & kram!

Inget får igång en söndag

Kategori: Allmänt

som en tripp till tippen! ;)
Same procedure as yesterday kan man säga, men med något mer gjort idag. Alla möbler som stod i huset är nu kastade på tippen, S. fick t.o.m. hoppa ner i en av containrarna och hjälpa till lite, tyvärr var jag inte så snabb med kameran så bidde inget kort på det...


S. fick slita loss en regel så vi kunde få ut soffan!

Efter några vändor till tippen så körde vi på med rivning och städning (tro det eller ej) :)


Osopat!


Sopat! :)


Vi var tvungna att få bort allt fjös på golvet eftersom vi skulle rycka bort de ljuvliga "plast"mattorna... De hade stelnat så det var mer som att vika ihop papp som gick sönder i tusen bitar bara man tittade på det...!

Och ni förstår jag verkligen vad alla som renoverat gamla hus menar med att man ofta hittar jättefina trägolv när man lyfter på plasten. Nu ska ju inte vi ha kvar huset alls men OM vi skulle haft det hade det varit en bra idé att slipa upp de golven som låg under och laserat dem, superfina rejäla trägolv! När jag drog upp första mattan hittade jag en helt intakt Expressen från 1966, "perfekt, den ska ramas in!" Vilken raritet ;) (Och nä, jag tänkte inte rama in framsidan, ni kan vara lugna!) 



Sen lyfte jag på en till matta och då var den tidningen inte så unik längre ;)


De låg liksom på rad...! Här syns trägolven också, nästan synd att bryta upp dom, men no mercy här inte!

Igår var vi ju till min käre mormor på 75-årsmiddag!


Hon är en fena på att duka fint!


Inte precis det bästa släktkortet vi tagit men hey, man får ju bjuda på'et ibland ;)
Mycket trevlig kväll som alltid med massa god mat! Mormor kör ju på att vi äter förrätt, varmrätt och sen efterrätt. SEN kommer kaffet med tårtan... Ballongkänsla :D
Men det jobbade vi bort idag ;)

Nu är det snart middag och sen blir det nog till att dö av en sväng i soffan innan det är dags att sova och jobba imorrn... Älskade ekorrhjul ;) Hehe!

Gällande inredningen så vill ju jag VÄLDIGT gärna ha en sån här dusch uppe i vårt badrum


Men efter att ha fått förklarat för mig vad det kostar och att försäkringsbolagen tydligen inte är så pigga på såna så blir det kanske snarare en sån här


(bild lånad från www.prisvis.se)

Vi få la se helt enkelt! :)

Puss & kram!

Inget får igång en lördag

Kategori: Allmänt

som en tripp till tippen! :D
De är väldigt generösa på våran tipp med hur många gånger man får åka dit gratis...


tror att vi klarar oss, kan bli liiite tight men det borde gå ;) Det är nån konstig tillfredsställande känsla med att åka på tippen och hiva ner skräp i de där containrarna!


När vi kom "hem" fick S. ett ryck och ville inspektera taket... Hittade tre lager med papp och då kunde han ju riva det första tyckte han. Så jag lämnade han där på taket och gick hem ;)
Ska åka till mormor på middag ikväll och behövde göra mig iordning :)

Inget svar från kommunen än, när jag ringde i torsdags morse hade karln gått på semester i två dagar. Det får man ju gärna göra men fick ett mindre bryt och frågade växelkillen om kommunen har nån policyn gällande att återkomma på telefonsamtal och mail? Vi har ju stenhårda regler i den kommun jag jobbar i... Och det har Haninge också upplyste killen mig om, bara det att våran käre byggnadsinspektör inte riktigt lever upp till de kraven! Så tidigast på måndag har vi chans att få tag på honom, sen måste vi ju ändå vänta på tiden för samråd... men men, inget att göra!

Nu ska jag gå upp och våldgästa mammas garderob och se om jag hittar nåt att ha på mig, väldigt praktiskt att hon har så stor garderob när jag har spenderingsförbud ;)

Hoppas solen lyser på er!

Puss & kram!