Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Träningsvärk deluxe!

Kategori:

Efter min lilla "fångarna på fortet"-tripp med mina 9:or igår vaknade jag med lite träningsvärk imorse... Lite lagom sådär... Tänkte mest vara med som moraliskt stöd men första cellen hette typ "Bootcamp - den amerikanska armén vill bara ha de bästa!" och mina kära elever tyckte absolut att kurren skulle delta fullt ut... Så då gjorde jag det ;-) Kröp genom labyrinter som inte är designade för en 1,82 lång person med smidighet som en nyvaken valross, hivade mig i rep och fan och hans moster! Kul hade vi såklart men träningsvärk som sagt. Och så var det ju ridning idag - timing om nåt! ;-) VI.FICK.ALDRIG.SLUTA.TRAVA!!! Så den måttliga träningsvärken har jag en känsla av att den kan ha utvecklats till fullskaligt krig i mina lår imorgon! Fick iaf hem ett paket idag från mitt favvotextilföretag :-D

Vad det är får ni se när det är uppackat och på sin plats :-) Fick också med lite sånt som liksom slinker med den här tiden på året - nätshopping kommer bli min död! Ska få pryda kökssoffan :-) Och innan jag lägger ner nu ska nu få tips på ett lite festligare kvällsfika... Tina några såna här joxa ihop med lite mjölk och kesella och sätt ihop några sugrör

och voila så har man en perfekt soffsmoothie som man bara ställer mellan sig ;-) Nä hörni - godnatt! Puss & kram!

Bara bar & bio!

Kategori:

Hej! Snön kom ikväll, så nu har vi en gömd tomt som är fin och jämn :-) S. är inte lika exalterad som jag över att allt täcks över ;-) Ikväll var jag på biodate med mamma och mormor och blev bjuden på middag på Bara Bar, en skaldjurspasta - vad annars? :-)

Rekommenderas! Filmen blev Blondie, rekommenderas inte, iaf inte att pröjsa för den på bio... Jag har knappt varit hemma en enda kväll denna vecka, jobbet suger livet ur mig! Eller nä inte fullt så dramatiskt men ganska långa dagar nu... S. har grejat på, visar bilder när det är klart :-)
Puss & kram!

En helt vanlig måndag

Kategori:

Jobbade till 18:30 ikväll, speedade hem och åt några rostade till middag (nej, det är inte synd om mig, det fanns mat) innan jag placerade mig i soffan för ett Homeland och lite nagelvård... S. har satt upp våra handtag på skafferiskåpet och reglat lite inne i förrådet! Imorrn blir det en mer normal jobbdag hoppas jag på :-)

Puss & kram!

Pippi i ugn!

Kategori: Allmänt

Hej! Idag när jag kom hem gjorde jag helstekt majskyckling i ugn, så det får bli dagens middagstips :-) Jag gillar ju mat som sköter sig själv och det gör verkligen det här! Sätt ugnen på 175 grader till att börja med. Sen joxarman ihop smör, salt svartpeppar, rosmarin, timjan och salvia till ett klet lägg kycklingen i en form med lite olivolja och bre på smör överallt under skinnet glöm inte låren :-)Sen drar man ner ett gäng vitlöksklyftor, några steklökar, citronskivor (pressa lite på kycklingen först) och lägger resterna av smöret runt om i formen och håller på nån dl vatten. Såhär ser det ut då! Kör in det i ugnen och sätt tempen på 68-69, sen får den stå typ 1,5 timme. Ös lite sky några gånger så blir den saftig :-) Sen blir den såhär snygg ;-)Idag gjorde jag rotsaker i ugn och en sås på lite sky, kycklingfond, grädde och soja till men vadsomhelst funkar :-)Och för att plocka ut härligheten använde jag dagens fynd från Dollarstore! Check me out! Never getting burned again :-D De här två raringarna fick också följa med hem Det var alles för ikväll, nu blir det filmtajm - Ice Age 4! :-DPuss & kram!

Är inte Sverige häääärligt???

Kategori:

November är en sån fantastisk månad :-)

Ser max 7 meter framåt, så 2-1 vägarna får jag väl helt enkelt bete mig på idag... ;-) Men överlag är ju känslan detta

Har precis lämnat pappa och K, ska in en snabbis på Dollarstore och fynda tänkte jag innan jag sätter kurs mot Stockholm :-) Med ro i kroppen!

Puss & kram!


Glädjens dag!

Kategori:

Idag är det glädjens dag, för idag vid lunch fick jag och K. hämta hem min älskade pappa från sjukhuset :-D Så just nu är detta min utsikt ;-) Eller ja, jag kollar ju såklart mest på tv:n!


Väldigt skönt :-) Jag har pressat juicer för glatta livet som ligger i frysen och väntar på att shottas ;-)

Massa nyttigheter där, kan kanske hjälpa till med återhämtningen...
Fick även ett kort från min käre snickare som satt upp vår köksfläkt idag :-)

Ska bli jättespännande att se med egna ögon, känns iaf lovande!
Nu ska jag fortsätta umgås, kolla på så mycket bättre och allmänt njuta av sällskapet :-)
Puss & kram!

Framme!

Kategori:

Sitter nerdegad i en fåtölj hemma hos pappa och K. med en liten gosklump i knät... :-)


Mysigt värre! S. är hemma i helgen och pysslar med förrådet, min duktiga kille :-)

Puss & kram!

Sinnesfrid!

Kategori:



Puss & kram!

Delizie!

Kategori: Allmänt

Godkväll! Just nu är detta min utsikt efter en 2 timmars tripp till Byggmax! Vi köpte gips och spån till förrådet som ska tas tag i i helgen av S. Blir mycket skönt när det är klart så vi har nånstans att lägga all bråte som just nu belamrar vårt hem!Idag gjorde jag delizie till middag, busenkelt och gott :-) Rulla ihop färska lasagneplattor med ost och en god kokt skinka. I originaldelizie så ska det vara emmentalerost men eftersom jag tycker det tillsammans med Gouda och Hushållsost typ är de mest menlösa ostarna som finns så kör jag herrgård istället! Och inge squash har jag heller ;-) Men iaf då rullarman ihop det där, skär de på mitten och ställer stubbarna i en form med olivolja. Sen blandar man en sån här med mellangrädde och färsk basilika, häll det över stubbarna och klipp ner små bitar av mozzarella. Hyvla över ost och in i ugnen 25-30 minuter på 225 grader. Före Efter!En god sallad till så är man hemma :-)I den här hade jag salladsmix, avokado, majs, rödlök, gurka, tomat och rostade solroskärnor och citronolja uppepå.Så det var dagens middagstips ;-) Köksfläkten kom idag också med den nätta vikten av 42 kilo... Visar bilder när skrället hänger uppe, kan nog bli några svordomar på vägen ;-)Imorrn är det ridning och på fredag Västervik, bloggar igen när jag hinner!Puss & kram!

Plötsligt händer det!

Kategori:



Äntligen har appen för att blogga från Android kommit :-D Så nu kan jag lägga in bilder direkt från mobilen igen, gryyymt skönt!
S. i fixartagen här ovanför redo att sätta kakel.



Ska bli mycket spännande att se om det här inlägget blir bra nu!
För övrigt har vi sett Breaking Dawn Part II ikväll, dödligt bra :-D

Puss & kram!

Spaghettiben!

Kategori: Allmänt

Godkväll! Precis rasat ner i soffan efter en 2 timmars kvällspromenad med mamma... Helt slut, fast på ett bra sätt :-) Satt inne precis hela dagen och kände ett desperat behov av syre när dagen var slut! Igår kaklade S. tvättstugan, bara lite fog som ska på så är det klart sen, finfint blev det, visar bilder när det är färdigt! Jag roade mig med att måla såna där småsaker som har en förmåga att inte bli gjorda ;-) Hörs snart igen! Puss & kram!

Bringar ordning i kaoset och risotto

Kategori: Allmänt

Godkväll! Har precis slagit mig ner i gungstolen som den gamla gumma jag är efter en redig middag... S. hotar med banana split sen, ska nog kunna klämma ner det också :)
Idag har vi haft en riktig fixardag här hemma, jag har packat upp 5 kartonger till och portionerat ut innehållet där det får plats, S. har målat omfattningar för glatta livet och sen tog vi tag i vårt sovrum... Det har liksom hamnat lite på efterkälken då vi inte hittade våra sängben först, så vi var tvungna att köpa nya och sen går ju liksom dagarna ni vet... Så det har sett ut såhär sedan vi flyttade in... *skämshatt på*
Så jävla illa på ren svenska... Sett ut som en knarkarkvart med låga krav på standard om vi uttrycker det så!
Men efter lite byggande av säng och utplockning av byråer som inte ska vara där så blev det iaf såhär:
Vi kommer ju som sagt att flytta upp sen när övervåningen är klar och i det här rummet kommer det vara en utdragbar dagbädd men så länge så känns det skönt att ha en riktig säng igen :)
 
Min kära (lilla) storasyster ringde häromdagen och ville ha recepttips inför en middag och jag tror hon hittade ett hon skulle laga men här kommer ett till :) Vi gillar ju risotto och S. ville ha kyckling till middag idag så då fick det bli det! Jag gjorde halloumi och basilikafyllda kycklingfiléer med tomater och parmaskinka och sen risotto med champinjoner till. Busenkelt och det blev jättegott :)
Snitta kycklingen och lägg i halloumi och färsk basilika, för med tandpetare. Ringla över olivolja och klipp ner bitar av parmaskinka och lägg i körsbärstomater, peppra och lägg i små smörklickar. Kör i ugnen på 150 grader i cirka 25 minuter, ös några gånger under tiden så att kycklingen blir riktigt saftig, Gör risotton under tiden, hacka schalottenlök och vitlök, fräs det med olivolja och häll på vitt vin. Häll i arborioris och späd med hönsbuljong kontinuerligt så att det alltid är "blött". Skiva ner några färska champinjoner och persilja om du vill. Känn efter så att riset har en kärna kvar (tar cirka 20 minuter), dra i en rejäl klick med SMÖR (alltså typ 75 gram, inte nån liten matsked) och rejält med nyriven parmesan. Salta och peppra, rör runt och servera med kycklingen.
 
Hyvla på ännu mer parmesan, mer svartpeppar och sen är det bara att äta fort som fan! Så det där ligger som bomull i magen just nu tillsammans med det här vinet som jag hittade igår - jättegott! Hade det både i och till maten!
 
Det var dagens rapport, morgondagen innehåller troligtvis kaklande av tvättstuga och inköp av gipsskivor till förrådet - spännande ;)
 
Puss & kram!

Livstecken

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Undrar om jag har några stackars läsare kvar efter bloggvilan? :) Iaf så tänkte jag skriva en liten uppdatering så ni vet att jag inte lagt ner bloggen helt och hållet, bara som jag skrivit tidgare att fokus ligger på andra saker just nu som tar mycket tid och energi vilket det måste få göra. Har varit hemma från jobbet i 3 dagar nu och är så fantastiskt uttråkad! Ett filmtips om någon inte sett den; Niceville  (The Help på engelska)
Väldigt bra! :)
Sen sist så har min fantastiske sambo fått upp två garderober och två barstolar! Plus att när jag kom hem i söndags så hade han fixat tvättstugan med socklart och passbitar, bara en lite förarglig del bänkskiva som fattas!
Det börjar ta sig :)
 
Sovrumsgarderoben är nu på plats!
Samma som vi hade i lägenheten, bara 50 cm smalare :)
Och samma i hallen, fast bara 1 meter bred och utan skjutdörrar. Båda är Birkeland från IKEA :)
Mer då? Bakat bröd har jag gjort, köpte en sån där fiffig liten burk med färdig surdeg för ett tag sen
 
Finns vete också! Blev jättebra, glömde fota brödet innan jag frös det men två rejäla bröd med mycket smak - busenkelt! Osså behöver man inte stå och slabba med egen surdeg, döööötrist....! Finns på ICA bland jästen :)
 
Och jag har ju för bövelen plockat trattisar för första gången i mitt liv! :D Pappas sambo K är svampgurun numero uno och vi var ut i skogen en förmiddag, och det var tur hon var med (inte för att jag hade gått ut själv) men trattisar såg inte alls ut som jag trodde!
Gömda små rackare... Fick ihop en halv påse var som vi torkade sen, jättegott i mat :)
Ziva håller utkik efter vildsvin ;)
Har ingen snygg homestylad bild på barstolarna men så här ser de iaf ut
skrattade ganska rejält när S. säger: Det är samma tyg på dynorna som på våra stolar! (som är 7 år gamla vid det här laget) Vad är oddsen för det??? Vill ju klä om stolarna och köpa ett nytt matbord men så länge så är det ju skönt att det matchar :)
Och så hann jag med en sväng på Urban Deli förra veckan för en AW med gamla kollegor, provade deras fisksoppa och maj gad vad god den var :)
Schysst ställe det dära :)
Ja det var väl typ det jag sysslat med senaste tiden + lite annat jox.
Ska försöka uppdatera snart igen och tack för era hälsningar, det går åt rätt håll :)
 
Puss & kram!
 
 

Jag lovar

Kategori: Allmänt

att jag snart är tillbaka, ni får ge mig några dagar till. Fokus ligger på andra saker just nu, saker som kommer ta lite tid.

Puss & kram!

Paus

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag tar en paus från bloggen några dagar, lovar att återvända med uppdateringar när tiden finns.

Puss & kram!