Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Skjuts!

Kategori: Allmänt

Gomöra! Sitter i S. racerbil, får skjuts till jobbet idag...! :-D Han jobbar nere i Södertälje den här veckan så då kunde jag ju lifta, mycket skönt att slippa köra någon dag :-) I eftermiddag blir det ett besök på IKEA för att införskaffa garderob och besticklådor, välbehövliga ting i vårt kaosiga hem!
Ha en skön dag allihopa, hoppas ni inte blir alltför blöta :-)

Puss & kram!

Middag och lampor everywhere!

Kategori: Allmänt

Godkväll :)
Igår kom alltså utebelysningen upp, 9 lampor allt som allt är det runt om huset - bara en liten rackare som inte ville lysa på baksidan men det ordnar vi nån annan dag :) M. satte också upp lamporna i alla öppningar och i fönstersmygarna - finfint blev det!
Bildkvalitén är lite sådär, hade bara mobilkameran igår but U get the picture :)
Väldigt skönt med lite lyse nu när det helt plötsligt blev sådär mörkt igen som det liksom alltid blir den här tiden men ändå blir jag lika förvånad :)
 
Middagen då? Jodå, den blev god :)
Började med småplock istället för förrätt, har snöat in lite på det för tillfället... Och eftersom jag fick en fråga på telefon vad exakt det var som jag hade för småplock så var det igår:
Inlagd fetaost i olja och kryddor, levainbröd i kuber, milanosalami i suuupertunna skivor, serranoskinka, kalamataoliver och tomat/mozzarella/basilika-petare. Och så olivolja i små skålar - gott! Glömde bort att fota och kom på det halvvägs, därför det ser lite tomt ut ;)
Sen gjorde jag nyårsmaten! Alla ni som nångång har firat nyår med oss har ätit det.
Jättenkelt att göra!
Igår körde jag på rostas istället för oxfilé, tycker det blir riktigt bra om man kör det på låg temp. Annars är jag inget fan av rostas men ugnsstekt är det jättegott :) Körde det på 125 grader tills innertempen var 62 grader.
Moset gör man bara på kokt potatis som man pressar, sen rör man ner smör, äggula, salt, svartpeppar, vitlök och färsk basilika. Man får smaka sig fram :) Sen en skiva getost uppepå och in i ugnen på 225 grader i 20 minuter typ. Såsen gör jag på balsamvinäger, strösocker, rödvin och kalvfond som får koka ihop. Kanske 2 msk vinäger till ½ flaska rödvin - det ska inte sticka i halsen! Sen smakar man av med smör och rör ner lite maizena utrört i vatten så att den tjockar på sig. Lite saltade haricot verts till så är man hemma :)
 
Sen gjorde jag vitchokladpannacotta till efterrätt, var jättelängesen vi åt det - tvärsugen!
Så då tar man
5 dl grädde
3/4 dl strösocker
100 g vit choklad
2 gelatinblad
1 vaniljstång
 
Snitta vaniljstången och koka upp allt utom gelatinbladen som måste ligga i kallt vatten i 10 minuter.
Rör ner gelatinet och häll upp - receptet räcker till fyra när jag fyller mina cocktailglas.
Jag brukar köra hallon på toppen och hyvla lite vit choklad över!
Och drickat då???
Jodå - det hade vi också :)
Körde på detta igår, gott!
Nu ska jag börja med kvällens middag - kyckling :)
Vi har tömt lite ur förrådet idag också och varit på tippen, så vi äter inte jämt ;)
 
Puss & kram!
 
 

Utelampor och recept!

Kategori: Allmänt

Tjohoo! :)
Nu blir det ett ordentligt inlägg, med bilder och recept och allt!
S. är på övervåningen och fräser brädor så att jag knappt hör vad jag själv tänker men han får hållas ;) Ska ju bli klart någon gång också...
 
Först och främst ska jag skryta lite! Ni vet ju att jag överhuvudtaget inte under några omständigheter brukar lyckas hålla liv i orkidéer... Jag vet, jag vet, "mäh, det är ju typ väääärldens lättaste blommor"... Mmm, men inte för moi! Men kolla in - fick denna av svägerskan för 3 (!) veckor sen - and it's still alive!
 
Lovar att uppdatera med inbjudan till begravning, there will come a time folks, när detta inte är ett faktum längre... Men så länge så står den sig så fint så ;)
 
Igår åt vi burgare - vi älskar burgare! Så ni ska få recept på det tänkte jag, ifall nån vill göra dom :) Just de här gör jag på blandfärs, tycker det passar bättre. Men vill man använda nötfärs får man ju såklart göra det - dock skulle jag inte använda bara fläskfärs!
 
Typ 500 gr blandfärs
½ -1 gul lök eller schalottenlök - väldigt finhackad
1 vitlöksklyfta - pressad
Hot sauce - jag använder "Louisiana hot sauce" står oftast vid grillsåserna och sånt. Använd inte tabasco!
Persilja
Grillkrydda
Salt och svartpeppar
 
Mixa ihop allt till en färs - ni får höfta lite med kryddningen men det ska vara lagom - mycket av allt - köttfärs sväljer ju en del smak.
Jag gör stora burgare och delar smeten i 4 bitar och gör 4 burgare som jag sen steker i panna lite snabbt och sen får de gå klart i ugnen.
 
Sen skivar man 2 rödlökar och liksom "ringar" ner de i en panna med smölt smör - fräs runt lite och sänk sen värmen. På med lite vatten + honung + vitvinsvinäger, puttra ganska länge. 20 minuter brukar vara lagom - typ så länge som burgarna är i ugnen. När det börjar bli torrt så häller man på lite mer vatten och kanske en skvätt honung. Sen har man karamelliserad rödlök, gudagott!
 
Sen joxar man ner 2 st kvibille gräddädel (jag gillar den svarta) med lite grädde i en kastrull och låter det smälta ihop så att det blir som en kräm/dressing. Lite svartpeppar på och sen är det klart :)
 
Vi brukar köra morotsstavar och babytomater vid sidan av, och igår hade vi bladspenat. Vill man ha typ som pommes till är twisters med grillkrydda jättegott till :)
 
Ja ni fattar... De blir stora men väldigt smarriga :)
 
Idag fyndade jag lite är jag var i centrum och skulle handla vin till kvällens sås! Vårt hus går ju om någon har missat det i country/New England-stil så jag ville ha lite nya bordstabletter tills ikväll :) Och hittade de här fina på Hemtex för 19:- styck :D
Jag älskar rea! :)
Och ett litet piffigt förkläde fick också följa med hem - halva priset *tackar*
Mer husmor än sådär blir det inte ;) Känner en lust att stärka linne och kärna mitt eget smör så fort jag sätter på mig det haha!
 
Ja mer då? Utebelysningen har kommit upp idag, M. har varit här hela dagen och hjälpt till - bättre vänner än de vi har får man leta efter!
Så nu går vi bara och väntar på att det ska bli mörkt så att vi får se hur fiiiint det blir :) Alla spottarna i "valven" har kommit på plats idag också - visar bilder imorgon på resultatet :)
Nu ska jag gå och svänga ihop lite småplock tills M:s bättre hälft och lilla goklimp på 9 månader kommer och ska käka middag - recept på den menyn får ni imorgon :)
 
Puss & kram!
 
 
 
 
 
 
 
 

Heeelt hysteriskt!

Kategori: Allmänt

Hej!
Helt galen vecka... Precis kommit hem från stallet där vi satt kvar och fikade efter en genomkörare på de små hästarna. Idag fick jag Patrick, och det är en sån häst som liksom tycker att skritt ska gå i 40 och vill gärna köra om de andra och när han äntligen får lov att trava så går han direkt på galoppen och liksom hoppar över traven helt och hållet... Ja, ni förstår ju ;-) Men jag rider mycket hellre en pigg häst än nån slöpåse - dööötrist! S. har börjat 6:00 varjemorgon denna vecka, jag har haft föräldramöte och igår var vi en sväng på tippen så veckan har liksom swooshat förbi! Ska uppdatera med bilder i helgen, lamporna som saknas ska komma upp och lite detaljfix :-)

Puss & kram!

Gymjakt!

Kategori: Allmänt

Äntligen hittade vi det ultimata gymmet till S! :-) Öppet 5-23, massa fria vikter, en funktionsdel för att träna upp ryggen ordentligt och riktigt bra priser... Plus att det ligger på vägen hem och tar 10 minuter med bil :-) Kan inte bli bättre! Blev lite sugen på att börja igen jag med men vi väntar lite med det och kollar ekonomin först... Har ju ridningen också :-) Plus ett hus som jag tror vi måste börja betala på snart. haha! :-D Nu blir det Solsidan och kanske ett litet avsnitt av Homeland, dödligt bra serie.

Puss & kram!

Alltså jag älskar

Kategori: Allmänt

min KitchenAid! :D Den har gått varm här hemma i helgen, fyller upp frysen med kanelbullar, vaniljknutar och äppelkaka... Inför framtida fikabesök tänkte jag :) S. ska iofs få med sig äppelkaka till jobbet imorrn, kändes som att man ska ha fika med sig när man varit borta i 6 månader...! 
 
Håller fortfarande på att lära mig ugnarna och hur lång tid saker och tid tar... Det som förut tog 35 minuter tar typ 20 nu, så det gäller att passa! Körde bullarna på varmluft och hade båda ugnarna igång, gick gööörsnabbt då!
 
Igår var det en liten softardag, men idag var det dags att ta tag i utemiljön... D.v.s städa ur husvagnen, ta ner förtältet, röja ur containern och börja plocka in i släpet... Av vår "lilla" skräphög som vi har utanför groventrén...
 
Faktiskt inte ens liiite roligt... Men skönt att det är gjort, ska lägga ut vagnen på blocket och hoppas att nån nappar illa kvickt, fast det är "off-season" :)
Vädret har varit precis sådär galet grått idag, köpte en liten basilika och hoppas att den överlever utan solsken några dagar ;)
 
Nån frågade hur djupa fönstersmygar vi har, de är 28 cm djupa - så nu vet ni! ;) Var lite rädd att det skulle ta för mycket ljus men inte då! Blev hur bra som helst :) Och våra tjocka väggar gör också att värmen stannar i huset där den ska vara.
S. har målat omfattningar i helgen, han börjar bli en riktig fena på det! Jag är inte så förtjust i det - fööör mycket precision tror jag + att det blir mycket snyggare när S. gör!
Blir finfint! Vi har gjort en lista på de grejer som ska göras, utom the most obvious... Att vi inte har någon övervåning är ju svårt att undgå men ni vet de där små små sakerna som liksom har en tendens att inte bli gjorda... Sånt hatar jag! Så vi ska bocka av den allteftersom så att vi inte hamnar i "ska göra det sen-träsket"... Wish us luck! ;)
 
Provade ett nytt vin i fredags också som jag tänkte tipsa om, eller alltså jag vet ju inte om det är nytt men vi hade alddrig druckit det :) Gott var det iaf!
Nu ska jag titta till högreven som kokat 2,5 timme på spisen - sånt där riktigt köttgryteväder idag och sen är det ju söndag kväll igen! ;)
 
Puss & kram!
 
 
 
 
 
 

Home alone!

Kategori: Allmänt

Första kvällen i huset helt allena... Helt sjukt känns det! :) S. är hos J. på "guy love night" som de så fint uttryckte det...! Tyckte jag de förtjänade eftersom de knappt hängt nåt på sistone.. And who am I to break up humle & dumle? ;)
Så jag skrotar runt, har bakat en kaka tills imorrn och ska se en riktig chickflick! Sköööönt!

Puss & kram!

Pannkakspremiär och golvvärme!

Kategori: Allmänt

Hej!
Ledsen för lite dåligt bloggande nu, kvällarna kan helt plötsligt fyllas med lite annat än att bara bygga hus, så det blir kanske lite glest mellan inläggen.. Men än är vi ju inte klara ;)
S jobbar på uppe med att lägga bräder till golvvärmen, jätteduktig är han! Fräser och mäter och har sig, sen ska slangen läggas emellan :)
 
Mycket jobb men billigt! Sen är det bara att lägga parketten ovan och slänga på sockel :) Tror inte att jag skrivit om vårt golvmissöde (eller så har jag det men glömt) Skit samma, iaf så märkte S när han la golvet på undervåningen att det blev förhöjningar som det INTE ska vara. Så vi ringde Kenny på Bygma som ringde Tarkett som skickade hit en inspektör som sen tog med sig en golvbräda till en tekniker (det ska visst finnas människor till allt;)) Och de återkom med beskedet att just den "batchen" med det numret som vi fått var felproducerat...!!! SÅKLART! Så S plockade ut de bräderna med det numret, som visade sig vara ganska många och sen dess har vi strulat med Tarkett om kompensation. De skickade nämligen en ny pall men när S började lägga det så tro på fan att det också var felande! Där nånstans tog tålamodet slut och när Tarkett återkommer med frågan "accepterar kunden prisavdrag på resterande pall?" till Kenny var svaret att ja det gör vi ju självklart.... Så länge det är 100%! Så efter många turer hit och dit och en jädra massa slingrande från Tarketts sida och ska vi säga - ett något "syrligt" mail från mig så har de iaf kommit fram till att vi får golvet till övervåningen av dem, som plåster på såren. Så det är ju skönt att det äntligen är löst, men skulle det här vara fel nu så tror jag att vi står för södra Stockholms valborgsfirande nästa år... Med prima parkett som virke! ;)
 
Annars stökar vi mest på nu med livet i allmänhet, jag har grymt mycket på jobbet och S börjar jobba igen på måndag efter 6 månaders "ledighet" ;)
Idag fick jag äntligen premiära pannkaksstekning! Och gudars vad goooda de blev :D Måste vara hällen ;)
 
Kan nog säga att vi båda föråt oss liiitegrann bara... Efter husvagnslivet har jag inte vant mig riktigt än vid att jag ´kan laga vad jag vill nu, finns en risk att jag går lite overkill då så att säga *S*
Nu ska jag klura på vilket fika jag ska baka tills Kenny kommer på besök och inspekterar bygget och sen kanske det blir en kväll i soffan - fortfarande halleluja på den! :)
 
Puss & kram!

Fixardag!

Kategori: Allmänt

Idag har vi tagit igen allt slappande senaste veckan tror jag :) Hela undervåningen plus husvagnen har fått sig en genomgång och nu har en del saker börjat komma lite mer på plats iaf :) Behövs en garderob till sovrummet men den i hallen har iaf kommit upp!
 
Igår var vi iväg på dagen och handlade jeans till S innan vi sladdade in på en bio och såg Taken 2 - mycket bra! Tänkte gå ut och äta efteråt men eftersom vi båda var helt slut efter tre timmar ute i den stora världen så åkte vi hem och gjorde tapas hemma istället... Sen somnade jag klockan 21 och sov i 11 timmar... Tror inte vi är på banan än riktigt ;)
 
Gick lös på ICA och åt tills magen stod i fyra hörn!
 
Lite behind the scenes på det smärre kaos som varit här hemma senaste veckan... It may look pretty on the outside... ;)
Vår välorganiserade tvättstuga....
 
Och lilla badrummet
Mmm, det var dags att liksom ta tag i det där idag... Så efter ett ryck blev det såhär fint!
Fattas lite krokar, handdukshängare, lampa och några hyllor men en stor förbättring när jag fått gömma allt i lådor iaf ;)
Och idag hann jag även baka - sicken fröjd!
Gjorde bara en enkel chokladsockerkaka men kändes väldigt harmoniskt haha!
Medans jag stökade på med allt möjligt fokuserade S på hallgarderoben som nu äntligen är uppe - väldigt skönt!
Och vi hann också få upp torktumlaren innan dagen var slut!
Så nu står den så fint bredvid sin kompis :)
 
Nu ska jag laga mat - and I love it! :D
 
Puss & kram!
 

Gooodmorgon

Kategori: Allmänt

godmorgon godmorgon! Väntar på att S ska bli klar innan vi ska ut i stora världen (Sickla) ;-) Igår var vi på Ahlsell på morgonen och då insåg vi att S inte har lämnat the scene of the crime på ganska länge... Några vändor till förrådet förra helgen men that's it! Tänkte hänga en "om jag kommer bort"-skylt kring halsen på honom nu tror jag ;-) Tapet, jeans och en bio står på schemat och imorrn blir det grejande inne :-)

Puss & kram!

Har inte...

Kategori: Allmänt

glömt bort bloggen, tar bara igen så sjukt mycket vila just nu! Kommit hem sent från jobbet två kvällar i rad och idag var det stallet igen :-) S har jobbat på med målningen uppe senaste dagarna, jättefint blev det :-) I helgen ska vi göra ett litet fixarryck och komma iordning lite bättre tänkte vi, nu har vi mest kraschlandat i soffan den här veckan och tittat på en massa serier och jag har såååklart lagat middag för glatta livet ;-) Lovar att uppdatera med bilder på hur det ser ut på insidan mer snart!

Puss & kram!

Sneakpeek!

Kategori: Allmänt

Godkväll! Vi håller på att ta igen 8 månaders totalt fokus så det bidde inget blogginlägg igår då jag somnade som den lilla gris jag är vid ett väldigt tidigt klockslag ;)
Här kommer iaf första bilderna på huset nu när vi faktiskt bor här :) 
 
Första frukosten var ljuvlig!  Jag fick koka vatten på induktionshällen och stod bara och suckade av glädje för att det gick så fort ;)
 
 
I lördags hade vi första middagen och J hjälpte oss att hämta en massa saker från Shurgard så det gick med en rasande fart! I mitten lekte vi av oss lite med en frisbeeturnering, det gäller att hålla barnasinnet i behåll ;)
 
Lyckades inte ta fler bilder på maten än detta då jag skar mig pretty bad i fingret, men vi åt sååååklart kycklinggratäng som den första lagade rätten i huset - vad annars? :D
 
Lite från vardagsrummet
 
Sakta men säkert så börjar vi komma iordning, S har målat ett av sovrummen däruppe idag och på lördag ska vi kolla på tapet till vårt sovrum, nu sover vi i gästrummet på nedervåningen. Där vi iofs trivs väldigt bra :) Men vi ska ju flytta upp så småningom så lika bra att börja titta :)
 
Blir en tidig kväll nu också, försöker tanka upp mycket sömn efter de senaste veckorna!
 
Puss & kram!
 
 
 
 
 
 

Första helgen!

Kategori: Allmänt

I huset avklarad :) 12 kartonger märkta med kök uppackade, en tvättmaskin körd, två nätter sovna, inflyttningsmiddag med J&E, soffa+fåtölj på plats och ett litet knivjack hann vi med + lite annat som hör till :) Blir bilder imorrn, nu en kopp te och Solsidan - halleluja på den! :D

Puss & kram!

Lycka!

Kategori: Allmänt

Komplett och total lycka! :D Sängen (eller ja, madrassen) är inne, vi har bunkrat upp med täcke och element eftersom pumpen behöver lite tid på sig att komma igång med golvvärme, hunnit se en film, duschat i våran nya dusch 1 gång (jag) och hunnit duscha 2 gånger (S.) bara för "att det var så skönt" Haha! Skytteltrafik :) Kört vår första diskmaskin - dödligt tyst och nu blir det nattinatti innan stora flyttardagen imöra :D

Puss & kram!

JAAAAA!!!!

Kategori: Allmänt

Precis hemkommen till VÅRT hus, som vi nu officiellt bor i :-D

Puss & kram!

Dagen D!

Kategori: Allmänt

Är nu här.... Oliiiiidligt spännande! Sitter på jobbet och har lite svårt med koncentrationen, ska gå och göra en massa praktiska saker och försöka få tiden att gå innan jag förhoppningsvis får samtalet som jag väntat på sen februari :D
Igår fick vi fantastisk hjälp IGEN av mamma och J. som städade, röjde, satte upp duschhörna och fixade avlopp... Halv ett stupade vi i säng och då såg det ut såhär:
 
Och som ni ser så lyser lamporna i taket - skitsnyggt blev det i alla rum :D
 
Nu ska jag rycka tag i en elev och jobba lite, håll alla tummar och tår!
 
Puss & kram!

Mammas bäbisar!

Kategori: Allmänt

Nu börjar de flytta in på allvar, mina små bäbisar... Och då menar jag såklart tvättmaskinen, ugnarna, badrumsmöblerna... ;) S. har varit mest exalterad över träarbetet, nu börjar mitt roliga :D
Framstegen de senaste dagarna:
 
Aaah, I just love it :) Igår fick vi grym hjälp av mamma som kom och städade och lyfte in tvättmaskinen, vi höjde upp den cirka 45 centimeter från golvet för att höjden ska bli mer bekväm och det ångrar jag inte en sekund! Tvättstugan är kök från IKEA och tvätt+tork står på det som egentligen ska vara överskåp för kyl & frys... Men det ville jag inte ha de till så vi satte lite extra ben på och en mdf i bakkant så blev det så stadigt så :) Och tvättmaskinen sen, sicken fröjd det ska bli att köra första maskinen i den ;)
 
Nä, nu måste jag gå och verka engagerad - dan för dan före dopparedan här på bygget! :D
 
Puss & kram!
 
 

Måndagsgöra!

Kategori: Allmänt

Direkt hem efter jobbet, på med handskarna, häkta på släpet, iväg på Bygma, lasta, förbi ICA & köpa sallad, hem, äta, på med arbetskläderna, lasta ur och sen kööööra! Bra måndagskväll :-) Ligger nu i sängen då jag måste vara på jobbet tidigt, S. kör på ett tag till där inne med att lägga hallgolvet... Sista veckan i husvagn - thank god!

Puss & kram!