Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Happy valborg!

Kategori: Allmänt

Godkväll! Hoppas ni har haft/har en bra valborg :-) Vi körde grillpremiär och struntade högaktningsfullt i brastittande utan stannade inne och umgicks istället, funkade finfint ;-) Vi konstaterade att vi börjat bli gamla när man inte tycker det är värt att lukta rök om jackan haha! Jag fixade efterrätten och eftersom vi skulle grilla så körde jag på det all the way

Gjorde fruktknyten i folie som jag rev mörk och vit choklad över, la på grillen när vi skulle äta på lite eftervärme och sen var de lagom varma när det var dags att äta

Vaniljgrädde till så var det komplett :-) Idag hade jag melon, päron, ananas och jordgubbar som jag tärnade, man kan ju ha vadsomhelst. Kiwi, mango, äpple eller banan är också gott :-) Imorrn blir det husfix och annat göra, bilen ska städas bland annat... Hoppas på finväder :-) Puss & kram!

Sushifynd

Kategori:

Hej! Precis kommit in från en timmes kvällspromenad, gudars vad skönt det är nu när det är ljust :-) På vägen upp från sjön så gick vi förbi ett nyöppnat litet hål i väggen - ett sushiställe :-D Gick in och hämtade en meny och det verkar lovande... Ska premiäräta där så snart vi kan! Nu har vi hamnat i soffan med en mangoshake och ska plöja serier allt vad vi kan :-) Innan läggdags vill säga, och det är väl rätt snart haha! Hoppas ni haft en bra måndag :-) Puss & kram!

Börnie & Julia

Kategori:

Hej! Ytterligare en söndag avbockad, för min del har den bara innehållit massa umgåsande :-) S. jobbade på hemma med hålet och fick upp taklisten medans jag åkte på brunch och snusade bebis :-)

6 veckor gamla Julia

Gosigt värre! :-) Sen hann jag bara hem och vända innan vi åkte vidare till andra kompisar och hängde några timmar i solen på deras altan, nu när våran inte är byggd än ;-) Snylta är fint har jag hört... :-) Lekte lite med Börnie, världens mest outtröttliga hund

Så nu har vi precis kommit hem och S. står och lagar mat :-) Hoppas ni haft en skön söndag! Puss & kram!

Slang och mint!

Kategori:

Hej! Hoppas ni har en skön lördag, jag blev väckt kvart i tio och då sov jag så hårt att huvudet dunkade... Frukosten var framdukad när jag kom upp så man kan verkligen säga att jag fick en soft start på dagen :-) Vi har grejat på med hålet i vardagsrummet, mest S. som kan fixa men lite kunde jag bidra med

Lakanet nertaget!

Min arbetsplats ;-) Uppdrag - mata ner slang så att vi kunde dra den till tvättstugan

Ergonomi och säkerhet är prioriterade områden här hemma... Sen kunde vi inte vara två längre så då roade jag mig själv (d.v.s betala räkningar, skura duschen, tvätta, handla och baka) Gillar faktiskt att inte behöva stressa vissa dagar och skrota runt hemma :-) S. kom hem med denna igår

Var ganska givet att baka då! Så jag gjorde den här

Står nu på avsvalning och väntar på att bli uppäten (nä okej, kanske inte helt uppäten) ikväll!

Nu ska jag hjälpa snickaren! Puss & kram!

Iron man 3

Kategori:

Godkväll! Precis kommit hem från bion, Iron man 3 stod på agendan :-) Hade nån frågat mig för en vecka sen om jag ville se den hade jag nog skrattat bort det rätt saftigt men S. övertalade mig att se 1:an & 2:an förra helgen och jag tyckte juh att de var riktigt bra juh! ;-) Och det var 3:an också, om man nu gillar flygande dräkter och glödande mänskor... Hehe! Innan filmen käkade vi lite tapas på La cucharacha, men det var jag mindre impad av. Helt okej men E. fick fel mat och sen var det lite väntetider och sånt som gör att jag inte rankar det på min topplista. Men som vardags "käka innan bion" ställe var det som sagt helt okej!

Lite av allt smarrigt :-) Nu ska vi soooova efter denna extremt jobborienterade vecka, imorrn ska vi fixa med lite slang till övervåningen så att vi kan få upp duken :-) Puss & kram!

Chillin med pineapple

Kategori:

Hej! Har precis kommit hem från stallet efter en till grymt rolig lektion :-) Red min lilla spanjor idag igen och jag var nog spänd idag så han drog iväg några gånger men vi kom överens till slut! Nu har jag slagit mig ner i soffan med denna i knät

och vad hittar inte lilla fröken på tv11? Step up :-D Fulländad kväll! Puss & kram!

USCH!!!

Kategori:

Tittar på uppdrag granskning och det bara kryper i kroppen på mig! Pardon my språk men fyfan vilka vidriga vuxna det finns som fått skada så många barn. Oavsett var du ser ett barn som verkar fara illa - AGERA! Tunnelbana, restaurang, parkering, Ica, dagis, skola eller var du än upptäcker/misstänker det spelar ingen roll - just det barnet har bara en barndom! Det är ALLAS ansvar att varenda unge får växa upp under bra förhållanden.

Rask takt

Kategori:

Hej! Precis kommit in från en kombinerad spring/gå-runda med mamma, väldigt skönt! Fast det blåste småspik... S. fortsätter jobba kvällar så jag får roa mig själv, ganska lugnt då på byggfronten kan man säga ;-) Hoppas ni alla har en bra vecka och att solen lyyyser på er! Puss & kram!

To the left

Kategori:

Gladde nog många söderbor idag när jag i min iver att hitta parkeringsplats vid Nytorget vid 17:00 inser att jag är fullständigt inkapabel till att fickparkera åt vänster! ;-) Alltså vad jag höll på... Men till slut kände jag att nä eff it, jag snurrar ett varv till och hittade då en perfekt ficka med högerstyrning :-D Då gick det så bra så, bara att ratta in den lilla raringen haha! Slutet gott, allting gott... Denna vecka blir nog ganska händelselös här på bloggen I'm afraid, S. jobbar sent och samma för mig, men lovar att uppdatera när nåt skoj händer... Typ som när jag ska fickparkera åt vänster ;-) Puss & kram!

Salig!

Kategori:

Alltså jag har ätit på många av stans tapasställen, men ikväll åt vi på slam dunks av tapasställen!!! Boquerian i MOOD-gallerian, så sjukt gott :-) Lyckades inte fota en enda bild, hade fullt upp med att äta men gå dit om ni inte varit där... Nu har vi slagit oss ner på Chinateatern och inväntar Aries Spears intåg, taggade till max :-) Puss & kram!

Sugarrush!

Kategori:

Vaknade tidigt och kunde inte somna om... Vad göra? Baka scones!

Med lite marmelad så är vi nu sockerkickade så det räcker resten av dagen tror jag ;-) På väg till tippen nu i det fina vädret, har en känsla av att vi inte är dom enda där... Puss & kram!

Vårstädning

Kategori:

Godkväll! Mycket gjort fick vi idag, grymt skönt att vara utomhus :-) Den gigantiska skräphögen har minskat betydligt, husvagnen ligger ute på blocket, vi har tagit ner ställningen utanför köksfönstret, städat allmänt på tomten, hunnit baka smulpaj och svetsat! Produktiv dag :-)

Finns vissa nackdelar med att snön försvinner ;-)

Sakta men säkert...

Är det nånting vi kan efter det här husbygget så är det bannemej att packa en släpvagn till max!

Resten ryker imorrn :-) Grabbarna grus har också hunnit leka lite med J:s nya leksak idag - en svets... Frågade vad han skulle ha plåtbiten till när de var klara? "Nä inget, bara kul att svetsa" Hehe! ;-)



Watch out for the beeeeman! :-)

Kul hade de iaf :-) Vi gjorde Tinas mat till middag, från när hon var i Italien och hälsade på Glenn Strömberg. Glömde fota men alla recept är på recept.nu - Gnudin var sjukt god!!! Nu ska vi glo på Iron man 2 så att vi kan se 3:an på fredag... ;-) Puss & kram!

Godmorgon världen!

Kategori:

Perfekt väder för en tippendag, nu ska skräpet bort! Först lite frulle så är vi redo sen

Hoppas ni alla får en skööön lördag och att solen lyser på er :-) Puss & kram!

Godkänt med beröm!

Kategori:

Gott var det :-) Recepten hittar ni i senaste numret av buffé, gissar att varenda kotte fått hem den! Glömde bort att fota när det var dags att äta men lite på vägen såg det ut såhär

Nånting hamanahamana och nånting hamanahamana färdigt!

Lammfärsbiffarna och fetaostrullarna... Alltså rullarna... Skulle kunna leva på dom tror jag! Sjukt goda! :-) Nu står den här kompisen i kylen i väntan på morgondagens middag

Om ni såg Tina igår kan ni nog gissa vad som gömmer sig därunder ;-) Återkommer med betyg på den också :-) Puss & kram!

Utrikiskt

Kategori:

Nu ska fröken fräken laga libanesiskt!

Återkommer med resultat :-)
Puss & kram!

Glutenfri chokladfondant

Kategori:

Hej! Precis hemkommen från stallet och slog på 4:an där mat-Tina är i Italien :-D Kom på då att jag glömt lägga ut receptet på fondanterna jag brukar göra och som är superlätta att göra glutenfria!
100 gram smör smälts med 100 gram 76 %-ig choklad (odense). Ställ åt sidan och vispa under tiden ihop 2 ägg och 2 äggulor med 3/4 dl råsocker. Häll i smörchokladen och vispa runt. Sikta ner 0,4 dl av Sempers finmix (0,5 dl vetemjöl) och rör allt till en slät smet. Smöra 6 st portionsformar och grädda på 175 grader i cirka 8-10 minuter. Den ska vara lös i mitten men fast i kanterna. Låt stå en stund innan servering, hallonsorbet, grädde eller vanlig glass är gott till. Och något bär så är det klart! Har tyvärr ingen bild men ni klarar det nog ändå ;-) Nu ska jag koncentrera mig på pastalagandet... Puss & kram!

Fancy

Kategori:

Fick en fråga om vi alltid äter liksom "helgmat"? Haha inte precis va ;-) Ikväll var det denna kulinariska upplevelse som utspelade sig här hemma...

Falukorv med stuvade mackisar, gött :-) Fast såklart inte Scans falukorv, utan riktig korv med 70% kötthalt, hallåååå! Nån ordning får det ju va ;-) S. jobbar sent idag med, jag har varit ute och sprungit och nu ska jag deklarera... Alltid lika spännande när jag ska börja med mina uträkningar haha, tur jag är själv så ingen hör hur i hela H jag får ihop vissa saker sååå långt från det rätta svaret! Wish me luck ;-)
Puss & kram!

Working late

Kategori:

önskar jag kunde säga på huset men så är inte fallet... Båda två sladdade in hemma strax efter åtta då vi jobbat sent, då var det mysbyxor på och panikdyk ner i soffan för att se senaste The Following! Alltså jag dööör vad bra den serien är! :-D Kolla kolla kolla om ni inte gjort det, fast inte själv... Vågar inte se den om inte S. är hemma haha ;-) Nu blir det sova innan en ny arbetsdag stundar, en som förhoppningsvis slutar i tid :-) Puss & kram!

IGEN!!

Kategori:

Precis kommit in från mitt livs andra löprunda!

Lite självplågeri är det ju att lägga upp detta på bloggen, men jag tänker att då är det svårare att smita undan när folk frågar ;-) Nu ska jag laga middag och sen har jag huset för mig själv ikväll, S. jobbar sent... HÄPP!
Och hörni... ni glömmer inte www.ungcancer.se va? Vidriga skitsjukdom!
Puss & kram!

Smältande söndag och skåp

Kategori:

Hej! Äntligen börjar snön smälta, ängen bakom oss ser nu ut såhär

Sakta men säkert :-) Nu på förmiddagen har vi roat oss med att montera upp golvvärmeskåpet i klädkammaren

Lite laser och skruv så är det på plats! Vi bygger in det precis som i tvättstugan och sen kommer vi ha klädstång där så döljer man det med kläder sen :-) Resten av dagen är blank, får se vad denna dag, förutom sol bjuder på!
Puss & kram!

Glassrecept

Kategori:

Hej! Jag mitt nöt glömde helt bort att ta kort på efterrätten med glassen, men den blev jättegod iaf ;-) Jag gjorde grunden som jag brukar - 5 dl vispgrädde som jag vispar och sedan häller jag i en burk kondenserad mjölk. Det jag slängde i den här gången var en 200 grams förpackning philadelphiaost, supersmarrigt blev det :-) Men hårt! Ta ut den 20 minuter innan så att den hinner mjukna... Frys minst 5 timmar så är det klart sen :-) Hade ingen förrätt den här gången heller utan småplock som vanligt!

För tillfället äter vi mycket tryffelsalami och marinerade kronärtskockor här hemma, sen hade jag vitlöksalami, mozzarella/tomat, fetaost med citrontopping och små cheesehearts eftersom vi hade barn i sällskapet ;-) Fast vi vuxna var där och tjyvade rätt mycket ;-)
Puss & kram!

Hundvakt och kycklingfredag

Kategori:

Hej fredag! Började eftermiddagen med en rejäl (!) promenad eftersom vi var hundvakter några timmar

S. och Zorro på ängen bortanför oss, kastade lite pinne

Som herrn inte fattar att man ska springa tillbaka med, lägger sig och tuggar lite istället ;-)

Och här kommer det rejäla in... Ser ni berget där bakom? "Vi går upp på toppen" säger S. Jajjemän, and away we go!

Uppe! :-)

King of the hill ;-) Sen fortsatte vi en halvtimme till, upp och ner - rätt nöjda när vi kom in...

Framförallt Zorro som la sig på sin utkiksplats. Tills det vankades mat vill säga ;-)

Gjorde ett nytt recept till middag - urgott! Kyckling med svampfylld canelloni och grönsakfräs!
Delade kycklingfilé och hällde över olivolja, salt, peppar, några kvistar rosmarin och sen pressade jag över lite citronjuice

Kommer tjata er blå m detta om ni inte fattat det - kör aldrig kyckling till 70 grader utan till 68 och låt den vila! Sen hackar man en schalottenlök, några championer och fräser runt svampen i en panna med liiite olja. Lägg ner lite trattisar och löken och fräs runt lite till med persilja och salt och peppar

Häll på lite vispgrädde och en skvätt vin, dra av värmen och låt svalna lite

Lägg fyllningen på ark av färska lasagneplattor och rulla ihop med skarven neråt i en form. Gör en sås på 2 dl vatten, 1 hönsbuljongtärning, 1 dl vitt vin och 1 dl grädde. Koka ihop och häll över pastan, riv över en smakrik ost och in i ugnen på 225 grader i typ 10-15 minuter

Skiva en halv zucchini, en paprika och ett knippe sparris och fräs runt det i en panna. Stek ett paket bacon och låt rinna av på hushållspapper. Häll upp grönsaker och bacon runt kycklingen

Sen är det bara att käka loss :-)

Gott var det! Nu står den här godingen i frysen inför morgondagens middag, hittade på lite så om den blir god lovar jag recept imorgon

Hoppas ni får en skön fredagskväll :-) Puss & kram!

Nöjda!

Kategori:

Godkväll! Två nöjda peeps här i soffan nu, jag hade en ridlektion som var så bra så jag vet inte vad...! Sånt flow vi fick :-) Och S. åkte till gymmet och körde ett rejält pass :-) Nu blir det Grey's och slapp i soffan, imorrn är det freeedag!
Puss & kram!

Kors i taket

Kategori:

och när helvetet fryser till is all mixed up in one! Har precis kommit in från en löprunda!!! JAG, som inte tagit ett steg på över 1,75 km i timmen sen... typ ever! Skönt var det och det gick lättare än vad jag förväntat mig, stay tuned så får vi se om det håller i sig ;-) På övervåningen har S. satt in dörren till badrummet så att vi slipper plasten

Tjusigt värre! Den tar sig, högra flygeln ;-) Idag blir det torskrygg till middag och eftersom "folk" alltid säger att det är där svårt att laga fisk så får ni det här döenkla vardagreceptet! Koka ihop lite vitt vin med vispgrädde och rör ner en sån här

Salta, vitpeppra, häll på citronjuice och smaka av. Häll i kryddor om ni vill, jag skippade det idag på S. önskan. Sen lägger man bara i torsken och låter det liksom knappt sjuda tills den är vit och fin :-)

Var inte där och peta för då får ni äta torsksmulor! Blir kokt potatis till idag, släng in lite morötter eller annat från växtriket så blir det komplett :-) Puss & kram!

Ytterligare en dag till handlingarna

Kategori: Allmänt

Hej!
Inte så mycket att rapportera idag, en klassisk måndag helt enkelt :)
J & E var här på spontanmiddag och nu målar S. ett extra varv uppe i lilla hallen. Jag skulle lägga ut husvagnen på blocket tänkte jag, men bilderna är no where to be found...(?) Fotade en massa bilder i höstas när jag la ut den men fattar inte var jag gjort av dom! Och suget att gå ut i detta snö/minus/sol/blåst/aprilväder finns liksom inte just nu... Inte alls! Så jag får vänta en dag till helt enkelt... Hade tänkt åka på ICA också men den lusten fanns inte HELLER! Det går bra nu ;) Ska premiärkolla på Hannibal med Mads Mikkelsen och sen blir det Elementary kl 21:00, allt som har med psykotiska/psykologiska/mördarsaker att göra sväljer jag med hull och hår - älskar såna serier :) Hoppas ni alla haft en bra start på veckan!
Puss & kram!

Lilla hallen

Kategori:

utanför vårt sovrum tar sig också :-) Målat och taklisterna sitter uppe!

Medans S. har grejat med det så har jag varit en sväng på Bauhaus och kollat kaklet som vi ska ha i duschen, det var standardsortiment vilket är skönt, då behöver man inte mecka med leveranstider och sånt jobbigt! I skrivande stund ser jag att det snöar på ängen... (!) Men är det april så är det antar jag.... :-)
Puss & kram!

Nöjesdag!

Kategori:

Godkväll! Idag har vi haft en riktig nöjesdag, bara roat oss och inte jobbat ett dugg på huset ;-) Såg Rock of ages på Chinateatern - grymt bra! Jag är ju iofs en riktig sucker för den typen av musik så det underlättar ju ;-) Killarna roade sig i pausen med att kolla blocket, det kanske har dykt upp nån bil under tiden?

Vi invigde och uteserverandet sommaren 2013 - nu bestämmer vi att det är varmt!

Vi åt middag på zink grill, kan rekommenderas!

Gick lös på deras grillplate alla 4, gött! Sen skulle M. försöka ta en fin bild på oss... Gick sådär men bjuder på den - får representera nivån på kvällen ;-)

Avslutade kvällen på T.G.I, med infravärme så gick det att sitta ute där också! Man kommer långt på ren vilja ;-) Hoppas ni alla haft en fin dag!
Puss & kram!

Kakeljakt

Kategori:

Hej! Blev ingen vanlig onsdag igår ändå, vi fick ett ryck och åkte till andra sidan stan på kakeljakt :-) Och vi hittade kakel!!! Inte helt hundra på hur själva kombinationen kommer se ut, och det fattas en annan kakelplatta som också ska in i ekvationen... Men här är ett litet smakprov

Som sagt, liiitet smakprov :-) Men vi känner båda att vi har bilden hyfsat klar för oss och vi känner oss nöjda vilket är grymt skönt! Vi åt också vårens första glass :-)

Hederliga gamla sandwichen, den kan man lita på ;-) S. provade daim jordgubb - uäck! Inte alls min grej med jordgubbsglass, det är fööör sliskigt... Nu ska jag käka lunch med en kompis och sen jobba som vanligt resten av dagen.
Puss & kram!

Stenskott!

Kategori:

Godmorgon! Hann aldrig skriva nåt igår, fanns iofs inte så mycket att rapportera :-) Jag jobbar som vanligt denna vecka, men det är ju redan onsdag så vi överlever ;-) Sitter i skrivande stund och väntar på att min bil ska bli klar... Vi har haft bilen i 5 år och aldrig fått ett enda stenskott, nu hade vi 4(!) som kommit senaste veckan! Så det var bara pallra sig iväg och laga... Men det hade inte spruckit så då blir det inte så stor kostnad, skönt :-)
I övrigt blir det nog en ganska vanlig onsdag, hoppas solen lyser på er!
Puss & kram!

Påskbrunch!

Kategori:

Hej! Har slängt mig i soffan med matkoma deluxe, precis vinkat av gästerna och plockat undan efter brunchen :-) Vi åt och åt och åt tills magarna stod i fyra hörn, gott var det :-) Och för att jobba ner maten var det såklart den årliga påskäggsjakten som fick stå för den fysiska aktiviteten!

Här har de nästan löst hela jakten, tog lite tid innan de hittade vissa lappar :-)
Fick VÄRLDENS finaste present av M!

Förkläde i piffigt rosa, känner för att baka cupcakes på stört! :-) Resten av denna annandag blir i lugnets tecken, J & S har åkt iväg för att titta på en snöskoter, så jag har huset för mig själv ett litet tag till gissar jag ;-) Hoppas ni har en bra dag!
Puss & kram!