Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Socklar och taklist!

Kategori:

Hej! Ingen aning varför rubriken på förra inlägget blev avslutning, stämde ju inte på en fläck... Men men, sånt händer ;-)
Jag är precis hemkommen från en skitrolig ridlektion, red denna skönhet ikväll

Cordobés, fina spanjoren :-) Rider honom ganska ofta, störtskön!
När jag kom hem höll S. på för fullt uppe på lilla toan, blir såhär fint



It's all in the details :-) Ljuset är lite gult, mycket vitare egentligen...
Nu har jag precis packat ihop grejer till imorrn när vi far till pappsen över helgen och det blir en tidig kväll - bilen går 06:15 imorrn ;-) Liftar med S. till hans jobb och sen åker jag med min chef därifrån - allt för att slippa åka kommunalt haha!
Puss & kram!

Avslutning!

Kategori:

Hej! Blev inget kakeltittande idag, tiden räckte inte till helt enkelt... Vi gjorde ett ryck och tvättade bilen, EXTREMT välbehövligt!

Gäller att färgkoordinera...
;-)

Som sagt... EXTREMT välbehövligt!
Sen blev det tacos till middag, gjorde en guacamole idag som blev riktigt bra - avokado, 1/2 pressad lime, salt, hot sauce, cayennepeppar och liiite creme fraiche, supergott! Så efter tre tacos ska jag nu trycka i mig lite B&J:s och softa ;-)
Puss & kram!

Kvalitetstid!

Kategori:

Hej!
Det blev ingen shopping med mamma ikväll, men jag och S. hamnade ändå ute i Nacka :-) Vi skulle hämta bilen som vart på service men det blev lite senare än vi trott så då fick vi 2 timmar att slå ihjäl! Fick med mig denna hem

På halva priset, fynd! Min vanliga kavel hänger på sista gärsken så den här var välkommen :-) Köpte en deckare också på bokrean, resten tar jag när jag åker dit med mamma ;-) Nu ska vi slänga oss i soffan och kolla på The Following, gööörläskig men gööörbra!
Puss & kram!

Just chilli'n!

Kategori:

Godkväll :-) Har en slapparkväll i fåtöljen/soffan idag, ska börja titta på The Following efter tips av min käre bror! Behöver en bra serie nu känner jag, som man liksom sugs in i och som båda gillar... Imorrn ska jag till Nacka Forum med mamma, onsdag ska vi titta på kakel, torsdag = stallet och på fredag åker vi till pappa och K. över helgen så idag var enda chansen att slappa ;-) Ska visa bilder på kaklet om vi hittar nåt, finns ju sååå mycket att välja på...! Men vi har nog en hyfsad bild iaf så får vi se vad vi hittar... Och vad det kostar ;-) Hoppas ni alla haft en skön start på veckan, snart är det fredag igen!
Puss & kram!

Utedag!

Kategori:

Hej! Idag har det varit en sån där freakishly fin dag med klarblå himmel och -1, fanns inget annat än att vara ute idag :-) Så jag bredde lite skogaholmslimpa, kokade varm choklad och sen mötte vi upp J. för en heldag nere vid Drevviken med 4-hjulingarna!

Mycket folk ute men vi åkte en bit bort där det var lite lugnare

Gäller att vara rätt klädd :-)

Yours truly innan jag fick ta över körandet :-D

Fikapaus!

Sen fick pöjkarna en strålande idé - hämta J:s gamla bräda och fästa bakom ;-) Sjukt roligt! Jag kunde inte åka då jag inte hade rätt dojor men grabbarna åkte så det (bokstavligen) stänkte om det!







Avundas inte deras träningsvärk i låren däremot ;-) Jätteskön dag, nu har vi landat i soffan och ska softa resten av dagen :-)
Puss & kram!

Övervåningsfix

Kategori:

Hej! Idag har det varit fokus på övervåningen igen :-) S. har satt foder kring våra stora fönster, blev helt plötsligt ännu större än förut... Eller nä, de blev de ju såklart inte men det kändes som så! ;-)






Sen trixade vi lite med skåpet till lilltoan... Vi har ett överskåp över sen vi byggde tvättstugan som vi kom på att vi kunde kapa "i ryggen" så blir det rätt djup på det :-) För det är inte stort där inte...! Så köper jag bara en lucka på Ikea, tror det får bli "Ståt" eller "Lidingö", ska se vad som känns bäst :-) Ut med klyvbänken så var det gjort i ett kick!

Det var dagens husjobb, hoppas ni alla har en skön lördag :-)
Puss & kram!

Fredagsmys!

Kategori:

Hej! Ikväll har vi bara slappat, M & P är här på fredagsmys - burgare och B&J:s!
Provade två nya smaker idag

Oh my applepie och Fairly nuts! Äppelpajglassen gillade jag bäst, den bakom som man inte ser är half baked - min favvo :-D Imorrn ska vi fortsätta på övervåningen, återkommer med bilder!
Puss & kram!

Lilltoan!

Kategori:

Hej! Två mäkta nöjda nybyggare här hemma nu :-) Vi träffades på Bauhaus efter jobbet och köpte panel till lilla toan, vi bestämde oss för det i slutändan och det ångrar vi inte en sekund! Och sen fick vi ett ryck och satte in allt också :-D
Har fotat som en galning så här kommer nu redogörelse i detalj

Putsar!

Lagt på frihand, sicket proffs :-)

Första panelskivan

Kapning!

Körde genomgående stående panel

Jag "håller" och S. sågar ut hålen :-)

Sista väggen

Typ klart :-) In med foder, golvlist och lite andra nödvändigheter bara så kan vi bocka av det också :-)
Nu blir det lite soffhäng och imorrn kväll blir det lugnt, jag ska till stallet och då åker alltid S. till gymmet så vi får se om vi hinner nåt då...
Puss & kram!

Fogat!

Kategori:

Hej! Precis kommit hem efter kvällsmötet, lagom mör i skallen :-) S. har fogat lilla toan, ska våttorkas några gånger bara :-)

Har haft svårt att hitta ett handfat som passar in bra både stilmässigt och måttmässigt men det dyker nog upp snart! Nu blir det Veckans brott med GW och sen sussa...
Puss & kram!

Måndag!

Kategori:

Godkväll :-) Inte hänt så mycket idag, middag och sen en rejäl promenad... Lite soffhäng och snart blir det till att sova så man är pigg imorgon :-) S. tänkte sätta lite foder imorrn och ev. foga golvet, jag har kvällsmöte på jobbet så jag tillför inte så mycket...! Måste också börja kika på kakel till stora badrummet, snart dags att börja med det. Och så är det ju bara några veckor kvar till påsk då vi tänkte göra garaget, hua! Det går snabbt nu... Om snön försvinner iofs, annars är det svårt med garagebygge ;-) Vi få la se!

Puss & kram!

Några timmar senare...

Kategori:

Fond och golv klart!

Bara fogningen kvar :-)



Nu blire filmtajm!
Puss & kram!

Hemmasöndag!

Kategori:

Hej! Tog oss en sovmorgon idag och har nu en riktig söndagsfixardag :-) Jag har tagit tag i katastrofstugan (tvättstugan) och kokar fond på hummerskalen från igår, S. kaklar golvet däruppe på lilla toan och sen ska vi nog ta en prommis, fast nu snöar det IGEN!!!

Noga måttat!

Går som en dans :-)

Onödigt att slänga bort tyckte jag, inte varje dag man har hummerrens i kylen... Men om S. hade fått välja hade det slängts, luktar ju inte blomsteräng precis... ;-)

Kokar nu och sen ska jag hälla i tomatpuré när det är reducerat!
Mer bilder på framstegen kommer sen :-)
Puss & kram!

What's the occasion?

Kategori: Allmänt

Ingen alls faktiskt, vi hade bara lust med en rejäl lördagsmiddag! :-) S. har velat laga biff wellington ett tag nu, och att ha en bror som är försäljningschef inom kött har ju sina fördelar... ;-) Så ikväll var det dags! Och när J. ringde och sa att det blir hummer också blev jag inspirerad att fixa dukningen lite extra!

Tänkte även leka lite överklass och kyla vinet till hummern...

Blev något snopen bara när det visade sig vara RÖTT vin! Men äh, det gick det å!

J. klyver!

En mix av champinjoner, schalottenlök och riktigt bacon blev som ett strössel som vi la runt om oxfilén, sen packade vi in det i smördeg och penslade med ägg

Hummern körde vi naturell med en skål med smält smör icke vitlök i att doppa i, smaskens!

Efter en stund i ugnen på 175 grader och upp till 55 grader var det dags att skära :-)

Gjorde murkelsås till, bara att finhacka schalottenlök och murklor och röra runt det med lite smör i en kastrull, sen hälla på 5 dl grädde, 1/2 grönsaksbuljongtärning, lite soja och salt och vitpeppar, jättegott! Blir bara godare ju längre den får koka, nu stod den på spisen drygt en timme :-) Vi hade också potatispuré och haricot verts till. Har ni aldrig lagat så kan vi verkligen rekommendera det!

Sen gjorde jag Key Lime Pie till efterrätt, saknar små formar så jag gjorde helt enkelt en stor vanlig och liksom stansade ut med ett vanligt dricksglas, funkade finfint :-)
S. har jobbat som en galning idag med lilla toan och fixat så att golvet ska kunna läggas imorgon, han är duktig han, min snickare! Nu blir det nog nattinatti snart så att man är pigg imorgon :-) Puss & kram!

Hjärtedagen!

Kategori:

Glad alla <3 dag på er :-) Hoppas ni haft det überromantiskt, här gick vi all in... D.v.s jag åkte till stallet och S. drog till gymmet ;-)

Finns nog inget mer avkopplande än att jobba tillsammans med 500 kg muskler så att man hamnar i ett flow :-) Kom precis hem och vi tänkte nog inte uppmärksamma dagen mer än så, vi har aldrig firat den och tror nog aldrig att vi kommer göra det heller! Nu ska jag fixa kvällsfika och tina upp i soffan :-)
Puss & kram!

Bakkväll!

Kategori:

Godkväll! Precis haft blixtvisit av mormor och mamma som kom förbi på en inspektion när de var ute och gick :-) De kom mitt i kvällsbaket, var redan sugen på att baka ikväll och så kom S. hem från jobbet och var rätt trött efter en körig dag på jobbet, så då fick han välja! "Misstänkte" ganska säkert vad svaret skulle bli, nämligen filmjölkslimpa :-) Hans favvobröd alla kategorier! Och chokladmuffins stod också på önskelistan, och då fick det ju såklart bli dubbelbak :-)

Många ingredienser är det...

Färdigt! Ska lägga upp receptet senare, det är Leilas!

Min älsklingsköksapparat :-)

Nu blir det moffning och kvällsmys!
Puss & kram!

Lite kletigt kanske...

Kategori:

men en smakbit utlovar typ godaste semlorna detta år :-)

En med vaniljkräm/grädde och en klassiskmed mandelmassa, battle of the semlor kan börja ;-)
Puss & kran!

Motto...

Kategori:

Har nog aldrig varit så glad som idag att jag lever efter mottot; säg inte saker om folk som du inte kan säga till dom... Blev avlyssnad idag av en tredje part med den andra partens goda minne i ett känsligt ärende... Jag känner mig lugn då inget fel har sagts eller nåt som jag inte kan stå för, men ibland undrar jag hur folk tänker? Tänk om jag hade vräkt ur mig värsta smörjan, vem hade det satt djupast spår i? Puckon det finns! Så humöret känns lite urlakat, gör potatisbullar till middag medans S. grejar där uppe, sen ska jag åka och storhandla! Med tanke på humöret och att de bygger om (skitdåligt) på vår Ica känner jag att alla eventuella segproppar som drar vagnen i 0,15 km/h lever farligt... ;-)

Puss & kram!

Familjedag!

Kategori:

Godkväll :-) Idag har vi inte gjort ett jota husarbete, vi har bara haft familjedag för heeela slanten! S. hade firmafest igår så jag hade Martina här som är sambo till S. arbetskompis på tjejkväll innan vi agerade chaufförer åt grabbarna på nattkvisten ;-)

Lilla Börnie, typ sötaste hunden på denna sida jordklotet :-) Väger typ 600 gram i fullväxt tillstånd ;-) Så idag vaknade vi till liv vid 11:15, gjorde lite frukost och sen kom J&E förbi på en fika, som blev middag, som fortsätter som kvällsmys just nu! De har ju vart i Thailand i 2 veckor så vi hade mycket att catcha up :-)

Middagslagningsrace, jag älskar våran köksö såna här gånger :-) Nu blir kvällsuppgiften att hålla globetrottarna vakna, jetlagen spökar fortfarande för dom... S. satte precis på extra starkt kaffe och vi har dukat upp med allsköns onyttigheter

Plus 3 sorters glass och färsk ananas för att maxa sockerhalten ;-) Hoppas ni har en skön lördagskväll!
Puss & kram!

Upstairs!

Kategori:

Hej! Har precis kommit hem från stallet, S. har varit på gymmet och sen fattade han en pensel och målar fönsteromfattningarna i ett av sovrummen där uppe :-)

Fönsterfodrena är nu också på plats som ni ser, på båda fönstrena :-)

Kaoset på golvet...

Golvsockeln finns också på plats men pappen liksom täcker det...!
Och allrummet som fortfarande fungerar som avlastnings/mät/förvaringsutrymme, ibland är vi glad att vi byggt stort! ;-)

Nu ska jag svänga ihop lite kvällsfika, blir alltid jättehungrig (och frusen) efter ridningen! Hoppas ni alla har en skön kväll :-)
Puss & kram!

Nog för att jag är trött på snön...

Kategori:

men att kliva ut till detta på morgonen är rätt fint... :-)

Puss & kram!

Armband och middagstips!

Kategori:

Hej! Precis slagit mig ner i fåtöljen efter en rask promenad, alldeles lagom temp :-) Inte så att det sticker i kindernamen ändå så man blir lite röd ;-)
Till middag idag gjorde jag en improviserad "köttbullspanna", blev jättegott så ni får ett middagstips!
Rör ihop cirka 500 gram blandfärs med ströbröd, vatten och ett ägg tillsammans med finhackad lök, Häll i nån msk persilja och smula ner en Kvibille ädel. Salta och peppra. Rulla till stora köttbullar, eller små om du orkar! Stek ganska rejält och lyft över de i en panna med en sås på grädde, resten av osten, liiite soja och trattkantareller. Häll på lite persilja här också, järn behövs alltid :-) Låt puttra tills det verkar klart, krydda som du tycker behövs...

Strödde på ännu mer persilja innan servering. Hade kokt potatis till :-) Klart!
Idag fick jag också ett armband jag beställde för ett tag sen...



Cancer är en vidrig jävla skitsjukdom och genom att köpa det här armbandet för 150:- bidrar man till forskningen så att de kanske till slut kan rädda alla som drabbas av den vidriga jävla skitsjukdomen. Finns på www.ungcancer.se
Ingen kan göra allt men alla kan göra nåt!
Avslutar med en bild på hur kökssoffan blev med de nya kuddöverdragen, fattas en kudde som jag får införskaffa vid tillfälle :-)

Hoppas ni alla får en skön kväll, snart är det våååår :-D
Puss & kram!

Söndagspromenad och bakning

Kategori:

Hej! Hoppas solen lyser på er :-) Det gör den här, tog en prommis förut!







Väldans fint väder, till och med så att solen värmde fast det var -8! Nu väntar vi på Mark och Sara som precis kommit hem från Australien, de ska komma och fika och visa upp lite nya verktyg som M. köpte utomlands som S. inte kan bärga sig innan han får klämma på ;-) Gjorde en superenkel Silviakaka:
3 ägg, 3 dl socker, 3 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 1,5 dl kallt vatten. Bara att vispa ihop allt med socker och ägg först, sen mjöl + bakpulver och sen vatten. In i ugnen på 175 grader i en kvart, sen en kräm på 150 g smör, 2 äggulor, 1,5 dl socker och 1 tsk vaniljsocker. Koka ihop och häll på kakan, strö på kokos! Klart :-)

Busenkelt! Ska sätta tänderna i den och sen åka och fika ännu mer hos en tjejkompis... Och vi startade dagen med blåbärspannkakor... Kosthållning? Kör på fett i kubik! ;-) Haha usch, kommer nog må lite illa ikväll, men det är ju söndag ;-)
Puss & kram!

Lördagsmys

Kategori:

Hej! Ska strax svida om till festkläderna och åka på födelsedagsfest men hinner slänga in ett recept på kladdkaka med fudgetopping som jag gjorde idag :-) Fick ett sms igår från M om de skulle komma och fika idag vilket vi självklart ville, och då fick jag ju en ursäkt att baka också ;-) Gjorde kladdkakan efter Leilas recept, men det går bra med vilket recept som helst!

Uttagen ur ugnen!

Sen blandar man 1 dl vispgrädde, 0,5 dl strösocker, 0,5 dl sirap och 50 gram mörk choklad i en kastrull

Låt det koka upp, sänk värmen och låt bubbla en kvart ungefär
Sen rör man ner 50 gram smör

Och rör ihop det till en jämn smet
Häll det på kakan och in i kylen

Servera sen med en klick grädde eller glass! Och är ni som vi så äter ni upp minst halva, då fick jag den chans att fota den i genomskärning ;-)

Kletigt och kladdigt och väldigt smaskens! :-) S. har målat detaljer idag, blev inte av att vi började med lilla toan idag...
Puss & kram!

Leila på väggen!

Kategori:

Godkväll! Idag köpte jag tavellister på 30 cm till köket.

S. tog fram lasern!

Skruvade lite och sen var det bara att ställa upp favvoböckerna :-)

Klart! Kan man skifta lite beroende på humör :-)
Hoppas ni alla har en skön fredagskväll :-)
Puss & kram!