Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Fryser!

Kategori:

Milt sagt vad jag gjorde efter ridningen ikväll! Förra veckan var det -17, DET är kallt, ändå frös jag mer idag när det var -2... Knasigt! Hoppade direkt in i duschen med värmen på högsta medans. S. slängde in morgonrocken i torktumlaren, lyx! :-) En kopp te på det och en fleecefilt så börjar jag så sakta bli människa igen ;-) I helgen blir det badrumsfix, I will keep U updated!
Puss & kram!

Kundbemötande och inköp!

Kategori:

Hej! Glömde blogga igårkväll men detta sysslade vi med:


Målade och socklade för hela slanten, övervåningen börjar ta sig :-) I helgen tänkte vi sätta igång med lilla toan så jag tittade på klinker till golvet efter jobbet idag... På den första butiken får jag inte en blick när jag kliver in, ensam kund u butiken och två plattnackar bakom kassan... Tillslut reagerar de när jag kommer fram till kassan och undrar hur mycket de har i lager? Jadu, inte mycket... Blir det intelligenta svaret.! Sen visar hon mig en platta innan hon går och sätter sig. Kikar runt lite till och tittar länge på mosaiken, inte ett pip... Går tillslut ut och fortfarande ingen reaktion! Åker till nästa ställe typ 500 meter bort, får direkt ett "hej, vad kan jag hjälpa dig med?" Förklarar vad jag är ute efter och han plockar fram flera alternativ, jag hittar ett jag vill ha, det finns hemma, jag får 10% rabatt bara för att och sen får jag hjälp att bära ut det till bilen samtidigt som han önskar mig en trevlig kväll... Mmm, HAN fick sälja kakel! :-) Detta valde jag som golv

På väggarna har vi tillslut bestämt oss för vit panel, ni får se i helgen!
Sen hämtade jag ut lite paket på posten med små ting hit hem :-)
3 kuddfodral






Förvaringskorg till badrummet


Och så en tavla med ett bra budskap :-)

Smått och gott! Fick också med mig 24 st foder från Hornbach... Killen i bilen bredvid var ganska skeptisk när jag skulle trycka in allt men skam den som ger sig ;-) Ligger nu i hallen i väntan på upplockning!

Hoppas ni alla får en skön tisdagskväll :-)
Puss & kram!

Babben levererar!

Kategori:

Gokväll! :-)
Har haft en alldeles lagom söndag, skrotade runt på förmiddagen och sen for vi på födelsedagskalas! Åt tårta, rulltårta, småkakor, kladdkaka och maränger tills magen stod i fyra hörn, gött! :-) Efter fikat rullade vi mot Hornbach för att införskaffa fönsterfoder till övervåningen, var lite skeptiska till att det skulle få plats i vår lilla bil, men man kan lita på Babben ;-)

Hehe! Sen for vi hem, gjorde lite carbonara och ska nu se Philadelphia, S. sa imorrm vid frukosten att han inte sett den! Och det hör ju liksom till allmänbildningen :-) Hoppas ni alla haft en skön helg!
Puss & kram!

Lasering!

Kategori:

Hej lördag! Precis kommit in från en promenad som verkligen bet i kinderna, -3 men med blåsten så blev det liiite kyligare! :-) Men skönt ändå! Vi har grejat på idag med massa småfix, S. har fogat igen sprickor som kommit nu när träet i huset rört lite (mycket) på sig. Jag har målat och sen fixat våra trösklar som ju går i ekfärg men det gör ju inte precis vårt golv... Not very stylish!

Såhär har dom sett ut

Sen bara att sandpappra!

Efter några strykningar så är nyansen mer ton i ton, ska få "suga" ett dygn så får vi se imorrn om det behövs mer :-)
Nu ska vi slappa i soffan resten av eftermiddagen!
Puss & kram!

Blev så sugen...

Kategori: Allmänt

så jag gjorde en smulpaj! Godast blir det tycker jag om man tar typ såhär; 125 g smör, 1 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn, 0,5 dl råsocker + nån matsked ljus sirap som man joxar ihop till ett klet :-)

Hade blåbär som bas idag! I helgen ska vi husfixa, måla och sånt - lovar att visa bilder på hur fiiint det blir ;-)
Puss & kram!

Det finns hopp!

Kategori:

Halleluja, jobb imorgon! Precis avverkat min kallaste ridlektion ever (-17) så nu har vi gjort te och ska festa loss på denna skönhet

Imorrn sladdar jag in på jobbet och gästspelar några timmar innan det hoppsan, var dags för helg och ledigt! S. är fortfarande rätt kass så han får klara sig själv några timmar innan jag kommer hem och håller honom sällskap igen :-)
Puss & kram!

Misstänksam...

Kategori:

kollar som vanligt på Jamies 15-minutare men ikväll är jag skeptisk till hans "svenska" köttbullar... I min värld så innehåller de iaf INTE dill men en hel massa annat som han inte har! Nu blir jag ju skeptisk - kan man lita på karln när han säger att såhär gör de i Toscana/Grekland/Agadir??? Huvudsaken är väl såklart att det är gott men han kan ju inte ljuga!!! Nä, måste nog ta han med en nypa salt hädanefter ;-) I övrigt har vi inte gjort så mycket idag, S. har haft feber hela dagen och jag är inte piggaste svinet i skogen heller. Tömde en tvättmaskin och fick sån yrsel att jag fick gå och sätta mig... Och då har vi en upphöjd tvättmaskin! :-)
Hoppas ni andra klarat er från allsköns baciller och har ni inte det - krya på er!
Puss & kram!

Rond 2!

Kategori:

idag vid tre stapplade S. in genom dörren med guess what...? Jodå, flunsa ;-) Så vi har legat utslagna i varsin ände, jag trodde jag skulle vara på G imorrn men det är bara att glömma... Januari i ett nötskal! ;-)
Puss & kram!

Soffläget fortsätter!

Kategori:

ligger i vågrätt läge i soffan för jag vet inte vilken timme i ordningen och tittar på Guldbaggegalan... Stör mig så in i hilfe på alla som ska vara så pretto och svåra och inte ens bjuder på ett leende! Usch, snålt! Var precis en kille som seriöst sitter och håller upp programbladet framför fejan när de filmar killen framför??!! När jag ligger och ondgör mig över detta (dvs. rådissar tönten) säger S. "han kanske inte vill synas" varpå jag svarar MEN GÅ INTE PÅ GULDBAGGEGALAN DÅ! Joråsatte... humöret börjar tryta efter stillaliggande i 3 dygn ;-)
Men febern har gett sig iaf, alltid nåt!
Puss & kram!

16 timmar senare...

Kategori:

Godmorgon! Har precis vaknat till liv efter ett ganska rejält sovpass, en sisådär 15 timmar... ;-) Igår vid 16 kände jag mig ännu sämre så då gick jag och la mig i sängen istället och totaldäckade! Vaknade till vid 21 och fick en Alvedon och två knäckemackor och kändemig liiite piggare så jag tänkte att jaha, nu kommer jag inte att kunna sova nåt mer, kul natt... Hehe jodå, det kunde jag visst det, nästa gång jag kom upp till ytan var när S. sa hejdå och åkte till jobbet :-) Så nu har jag flyttat mig till soffan och hoppas att denna dagen blir lite piggare!
Puss & kram!

Soffläge!

Kategori:

Nä, ingen förbättring idag... S. stack iväg och tränade och jag förstår honom, jag är inte piggaste sällskapet i stan just nu ;-) Tycker lite synd om mig själv eftersom jag inte kan gå ut i det fiiina vädret men det kommer ju fler helger! Har fått nån skitkonstig kramp i benet, känns som en nerv kommer ikläm eller nåt... Så jag ligger mest och ojar mig och försöker hitta en bekväm ställning, går sådär ;-) Kroppen är inte gjord för att ligga ner längre stunder, det är tydligt det! Så nu vet ni att det inte sker nåt husbyggande idag, bara filmmaraton :-)
Puss & kram!

Det går bra nu, kompis det går bra nu...

Kategori:

Ligger i fåtöljen med feber och har även lyckats bränna mig på ugnen idag... Tja, det kanske blir bättre imorrn!

men jag blir väl omhändertagen med både mat, Ipren, läppglanssmörjning när jag är lite ynklig och tycker att jag har torra läppar! Mmm, det var väl typ allt, kan rekommendera Hypnotisören med Persbrandt om nu inte sett den, fick taskiga recensioner men jag tycker faktiskt den var bra :-)
Puss & kram!

Sjuk!

Kategori:

Japp, så blev det! Åkte till jobbet igår och kände mig helt okej men sen kom det liksom smygande igen... Så idag stannar jag inne! Kanonfint väder ute fast väldigt kallt iofs, men hade gärna spenderat dagen utomhus... Men det är bara att inse att jag ska stanna i soffan! S. känner sig också risig men jag tror jag lyckats muta honom till att åka och köpa hostmedicin till mig... Min receptbelagda är slut så jag får nöja mig med sån mellanmjölksvariant från apoteket... Vill helst ha min egna med lite drag i men just nu är vadsomhelst bättre än mina luftrör a natural ;-) Hoppas ni alla har en fin dag :-)
Puss & kram!

Vad hände?

Kategori:

.... ligger som en klubbad valross i fåtöljen

med Jamie Oliver och hans 15-minutersmat på tv:n. Skulle vart i stallet egentligen men blev helt sänkt på väg hem och var helt säker på att flunsan tagit mig i besittning! Hade lika ont i njurarna som när jag och M. kom hem från Barca för typ 2 år sen och då blev jag så sjuk så jag trodde sängen skulle smälta påmitten av min feber... Fryser och är flushed om vartannat och ont i kroppen, förhoppningsvis var det bara en lugn kväll som behövdes osså är jag pigg som en ko på grönbete imorrn! :-) Hoppas på det iaf ;-) S. ligger och sover i soffan bakom mig och har gjort det nån timme... Inte så välplanerat kanske men han får snusa vidare! Så ungefär på den partynivån är vi ikväll, fräsigt värre ;-)

Puss & kram!

Räksoppa!

Kategori: Allmänt

Hej! Ännu en dag till ända... Insåg idag vid 15:40 att det fortfarande var ljust ute, så lite bra är det ju att det går fort :-) S. målar lite omfattningar ikväll, mer husjobb än så blir det inte ikväll - helt slut!
Ikväll gjorde jag räksoppa med lite "sting" i, blev gott :-)

Skala en påse räkor och lägg räkorna i en och skalen i en annan

Hacka en lök, en morot och en halv chili, allt ska silas bort så hacka hur fasiken du vill - inga stilpoäng här inte!
Fräs runt grönsakerna med lite smör och typ 3 msk tomatpuré. Häll sen på vitt vin, jag har alltid några såna här på lut i skafferiet

Kostar nån tjuga tror jag och så slipper man mecka med flaskor. Inte precis drickbartmen kanon i mat! För jag hoppas verkligen inte att någon får för sig att använda matlagningsvin...??? Bra! ;-)
Häll i vinet, 5 dl vatten och klicka i lite hummerfond, låt det koka ihop och sila av.

Kör i grädde, lite salt kanske, cayennepeppar kanske man vill ha... Sen är det bara att koka upp och sleva upp med räkorna och en klick creme fraiche!
Bad S. köpa bröd på vägen hem

- tur vi har stor skärbräda ;-)
Blir en lugn kväll ikväll, nya Buffé kom idag... :-)
Puss & kram!

Dumburken och kvällsfika!

Kategori:

Godkväll! Helt sjukt vad man hinner mycket när man inte fastnar framför tv:n på kvällarna. Vi blev ju lite detoxade på tv när vi byggde och bodde i husvagn och sen var vi ju utan i två månader när vi hade flyttat in... Sen har vi tittat litemen idag hade jag bestämt mig för att inte kolla förrns typ nu! Hunnit med middag, kvällspromenad med mamma och veckohandlat på Ica :-) S. har grejat med dörrfoder och målning på övervåningen! Så nu har vi sjunkit ner i soffan och ska se avsnitt två av inkognito, vi ligger lite efter ;-) Gjorde kvällsfika eftersom jag blitt hungrig av allt rännande, köpte "blod"apelsiner på Ica...

Så värst blodig vet jag inte om den är precis ;-) Men med lite vaniljkesella så går det nog ner :-)
Puss & kram!

Laxrecept!

Kategori: Mat & bak

Så, nu ligger middagen i magen och det utlovade receptet kommer här, väldigt enkel laxrätt men väldigt god :-) Egentligen "ska" man ha Västerbottenost men nu hade vi inte det hemma så jag tog lagrad präst, gick minst lika bra!

Vispa upp ägg i en bunke och riv ost på en annan

Sen tar man bort skinnet på laxen och skär den i två delar

Doppa sen först i ägg och sen i ost och lägg i pannan på hög värme

Sen när de är välstekta på båda sidor så brukar jag lägga de i en form i ugnen så får de gå klart där men man kan lika gärna sänka värmen!
Sen gör man en romsås och idag hade vi vanlig kokt potatis, man kan ju köra vad som helst!

Lite haricot verts till blev det idag :-)
Både jag och S. börjar känna oss hängiga så det blir en lugn (läs tidig) kväll :-)
Puss & kram!

Besökshelg!

Kategori:

Hej! Nu har jag precis vinkat av S. syster och systersöner efter en helg tillsammans, vi har hunnit med både Cosmonova och lite 4-hjulingsåkande idag i det vackra vädret! Så i helgen har det inte varit så mycket fokus på husbygget som ni förstår ;-)
Hoppas att tapeterna kommer till veckan och sen är det ju det fördömda kaklet till lilla toan, måste hitta nåt dit! Och trappen måste vi ta tag i... Jaja, det löser sig :-) Ikväll tänkte jag göra ostpanerad lax, återkommer med recept på det senare :-)
Puss & kram!

Onsdagspyssel!

Kategori:

Hej! Blev inget skrivet igår, det mest spännande som hände var att vi var på tippen ;-) Ikväll har S. målat lilla hallen uppe medans jag var och handlade inför helgen, vill verkligen slippa det på fredag! Så nu har jag en glutenfri deg på jäsning då en liten grabb inte tål det, blir mycket spännande att se om takterna sitter i... Måste nog provsmaka innan jag vågar servera det ;-) Mästerkocken rullar på tv'n och jag sitter lugnt och konstaterar att jag aldrig skulle ställa upp i nåt liknande... Skulle kräkas av nervositet bara de tittar på en haha! Imorrn blir det stallet och i helgen blir det nog inte så mycket husgöra så att ni vet om det blir dålig bloggning :-)
Puss & kram!

Kvällskapning!

Kategori:

Hej!
Idag innan kvällspromenaden tog vi ut klyvbänken och kapade upp en MDF som vi ska ha till dörrsmygar och omfattningar :-)

Klart på två röda, jätteskönt!
Så efter en prommis med mamma och Zorro har vi smällt i oss en fruktsallad och kollar på Sveriges Mästerkock, det var den måndagen det :-)
Puss & kram!

Och vips så hade vi ett golv!

Kategori:

Nu är hela övervåningen golvad :-) S. körde på igår och sen gjorde han och J. sista biten nu på fm


Gäller att äta i farten ;-)



Färdiglagt! Lite städning som behövs bara :-)
Efter lite lunch så blev jag sugen på att baka så nu står dessa i ugnen

Återkommer med recensioner :-)
Puss & kram!

Sista rycket!

Kategori:

Hej! Blev aldrig nåt skrivet igår, hade en riktig slödag med klädhandling till S. bio och middag på SMAK, inget husrelaterat för fem öre :-)
Såg nya Jack Reacher och den var faktiskt bra! Vi har ju läst alla böckerna och var ganska skeptiska till Tom Cruise som Jack men det funkade förvånansvärt bra :-) SMAK kan vi också rekommendera, små rätter där du väljer typ citron, parmesan eller nåt annat och sen får du en rätt med den smaken. Ett tips!
Idag har jag slaktat granen och S. har lagt plåtarna till golvvärmen i allrummet och sen la vi slangen!


Flytspackel och terminsstart!

Kategori:

Godkväll :-) Idag har vi vart på språng hela dagen känns det som... Hunnit med att hämta golv, beställa tapeter, kolla på trapp, handlat och flytspacklat lilla toan!

Kitchen-Aiden räckte inte denna gång ;-)

Klart! ska bara hitta nåt kakel vi vill ha, men det löser sig... Inte så stor yta att välja till och det är ju alltid skönt ;-) Sen är det ju alltid så med mig attjag vet vad jag inte vill ha väldigt snabbtmen åt andra hållet vill jag gärna suga på karamellen ett tag!

Sen var denna lilla skönhet min för kvällens terminsstart på ridskolan :-)

Så nu har vi krupit upp i soffan med en film, imorrn blir det nya tag!
Puss & kram!

Bygguppdatering!

Kategori:

Hej! Nu har vi kommit in lite i andra andningen med att göra klart resten av huset :-) Efter inflytt och massa saker som hände så tog ju orken och tiden slut lite men denna ledighet har det hänt mycket och nästan allt golv är nu lagt, fattas bara i allrummet :-)
Var på Byggmax idag och provianterade lite... Dörrar och karmar!

Hoppas ingen stackare skulle ha samma dörrar som vi bara, tog rubbet och stack ;-)
Såhär ser det ut på övervåningen just nu!

Vänstra sovrummet

Högra sovrummet

Och så allrummet... Det tar sig, även om det fattas nån tavla och blommor i fönstren ;-) Tittade också på kakel till lilla toan idag men hittade ingenting... Så det blev bara 7 säckar flytspackel à 20 kilo som skulle upp på övervåningen! Men det gick det å :-) Nu skruvas det karmar och trösklar för glatta livet, imorrn ska jag måla en liten snutt, vi ska hämta mer golv och beställa tapet till vårt sovrum!
Puss & kram!

Dagen efter!

Kategori: Allmänt

Skrotar runt här hemma som man får såhär dagen efter :) S. kunde inte riktigt hålla sig så han har lagt golv på övervåningen!
Igår var vi så hungriga så jag glömde helt bort att fota maten men efterrätten fick jag iaf på bild och ni ska också få receptet om någon är sugen på att göra det själv. Gjorde vaniljbrulée med björnbär till - gottigott :)
 
För 4 personer:
½ vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3/4 dl strösocker
4 stora äggulor
Råsocker att strö över kopparna
 
Sätt ugnen på 150 grader och placera kopparna/formarna i en form med vatten upp till hälften ungefär.
Koka upp grädde, mjölk socker och snittad vaniljstång i en kastrull och skrapa sen ur vaniljstången i gräddmjölken. Låt den svalna lite så man inte får äggröra när man ska vispa ihop ;) Vispa äggulorna luftigt och häll gräddmjölken över under kraftig vispning. Häll smeten i formarna och grädda i ugnen cirka 60 minuter - låt svalna och ställ de i kylen 2-3 timmar.
Ta ut i god tid och strö över råsocker - bränn av med antingen brännare eller längst upp i ugnen på 180 grader tills sockret har karamelliserats. Var noga med att strö på ganska mycket socker så det blir en rejäl yta som kan smälta utan att det bränns för mycket!
Igår körde jag på björnbär men ta vilka bär som helst, blir gott vilket som :)
 
Jag fick också en försenad födelsedagspresent igår....
Uberöverklassrollsroyce gelehallon! Från övfre Östermaaaalm! Alltså jag har aldrig ätit godare gelehallon i heeela mitt liv, kommer aldrig kunna äta vanliga igen!
Såhäääär glad blev jag!
Mmm.. Jag gillar gelehallon jag ;)
Sen njöt vi av fyrverkerierna på första parkett - my god vad de smäller inne i stan! Fint var det iaf :)
Nu ska jag fortsätta skrota runt, hoppas att ni alla hade en fantastisk kväll!
 
Puss & kram!