Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Shake and bake

Kategori: Allmänt

Hej! Ännu en måndag till ända, blev en lugn kväll hemma med thaimat och Dexter :-) Har min första tjejgruppsträff imorgon och har lovat de fika, svängde ihop en chokladkaka med kokoskräm :-)

Busenkel att göra, bara att vispa ihop 3 ägg, 2 dl socker, 3 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 2-3 msk kakao (beroende på hur "stark" kakao du har) och 1,5 dl vatten i en bunke. Häll i plåt och grädda 10 min på 175 grader varmluft. Smält 150 gram smör med 3 msk mjölk, 2 äggulor och 1,5 dl socker. Rör ihop och låt tjockna lite, rör sen ner 2 dl kokos och bre på kakan - klart :-) Imorrn ska S. ge sig i kast med IKEA... Återkommer med resultat ;-) Puss & kram!

Röj!

Kategori: Allmänt

Hej! Haft en lugn hemmakväll med min fina snickare som jobbat hela helgen medans jag varit i stugan och höstfixat :-) Mycket frisk luft och kroppsarbete, hade nästan glömt hur det känns ;-) Vi kom ner i torsdags och hade den här lilla längan som första prio...

Häcken på baksidan som inte blivit klippt på några år. Och merparten av den sablarns vegetationen består av såna här

blandat med hagtorn och nåt annat snårigt, så man kan säga att det var sådär halvkul! Men skönt att den är borta :-) Eller ja, skiten ska ju eldas också men det får bli till våren, blåste alldeles för mycket nu

Lite av det nere, både jag och J. hade glömt hur stor åkern bakom var ;-)




Ja just nu är det ju kanske inte dösnyggt men jag räknar kallt med att hälften liksom har försvunnit av sig själv till våren, hehe! ;-) Få'la se hur det blir med den idén... Syrenerna fick också möta stora grensax-döden, de var mer träd än syrener just nu så det var dags!


Blir nog också perfekt till våren :-) Jag hann också måla en av våra gavlar som ligger i konstant solgass, tar myyycket stryk av det. När pappa tilläggsisolerade för några år sen så målade han den nya panelen med linoljefärg, skitbra är det! Drygt och lättstruket :-) Såhär såg det stackars träet ut innan



Sen tar man bara lite sånt här och spär färgen med

Och sen kör man bara, behövs väldigt lite färg så det går fort!

Hälften klart

Sen så, i skick som ny :-) Var lite inne på att köra linoljefärg till oss också men då vi ville ha grundat trä så sprack det. Men jag gillar det helt klart :-) I övrigt så har vi ätit god mat
Pappa gjorde cognacsgravad biff med parmesantoppar och nobissås, alltså det är så gott så man dööör! Jag valde sen lite enklare vägen och funderade på "en plattas mat"... Kom fram till att fisksoppan var perfekt till det!

Allt i ett, tokenkelt :-) Så efter några dagars minisemester laddar jag inför ny arbetsvecka, snart är det ju oktober herregud! Snart jul ;-) Puss & kram!

Tips på hemsidor

Kategori: Allmänt

Har fått en del frågor på var vi har hittat alla våra saker till huset och det har varit en salig blandning! Men några webbshopar har varit extra bra och de tänkte jag tipsa om :)
www.blandarbutiken.se hade riktigt bra priser och snabb leverans!
www.sigro.se enormt urval av handfat och annat porslin till bra priser
www.enemo.se köpte nästan alla våra vitvaror därifrån och de hade redan låga priser, men så såg jag att man kunde skicka in en offertförfrågan och huvva, vad bra det blev då! Så om ni ska köpa fler grejer än 1 så är det helt klart värt att ta en titt på :) Superbra service har de också!
Finns som sagt MÅÅÅNGA webshopar men dessa stod ut tycker jag :) Fortfarande på jakt efter ett badkar, får se när vi till slut ramlar över det... Nu ska jag fortsätta röja i höstvädret :) Puss & kram!

Tips!

Kategori: Allmänt

Vi fortsätter på temat med tips! Nu när vi börjar bli klara och tänker tillbaka har man ju såklart lärt sig en hel del och jag ska försöka dela med mig av så många grejer som möjligt... Kom ihåg att detta först och främst gäller när man bygger själv!
 
* Ha ALLT på papper. Ringer ni och söker kommunkillen - ring inte! Maila!
* Ta referenser även om ni känner personen, man vet inte hur de funkar yrkesmässigt
* Be att få offerter på typ allt. Marginaler finns det alltid och det blir många kronor i slutändan med 100 kronor lite här och där. Typiskt osvenskt men maila då om det känns enklare ;)
* Om ni ska söka bygglov nära årsskifte eller vid sommaren, fråga kommunen om det är någon justering av avgifter på gång. Lämna in handlingar och påbörja ett ärende kan man alltid göra, sen kan man komplettera. För oss handlade det om cirka 8000:- 
* Om ni bygger i två våningar, lyft upp gipsskivor innan taket är på. Att bära upp 1 ton är inte skitkul... Vi lyfte in och sparade MÅNGA timmar på det.
* Google och framförallt www.byggahus.se är ovärderligt när man håller på, finns massa svar och bra diskussioner där.
* Lyssna på er själva och vad ni vill, det NI som ska bo och trivas - inte någon annan.
* Lita inte för mycket på människor. Låter cyniskt men långtifrån alla levererar det som sagt att de ska och på den tiden, ligg på och var ärlig när något inte känns rätt.
* När ni ska jobba, så jobba! Boka inte in middagar, fika, en snabb sväng till bolaget eller annat trams, då rinner tiden iväg mycket fortare.
* Man hinner mycket mer än man tror och tiden går snabbare än man tror ;) En dags produktivt arbete kan innebär världens skillnad, men 1 års byggtid går snabbt.
 
Det var väl den visdomen jag hade för tillfället :) Puss & kram!

Throwback thursday

Kategori: Allmänt

Haha ja för ungefär ett år sedan såg det ut såhär...
Vitvarorna hade precis kommit och jag var.. Lycklig ;)
 
I övrigt var det EXTREMT stressigt, haha får nästan ont i huvudet bara jag ser bilderna!
Tur att det är lite mindre stressigt nu ett år senare och vad värt det var att köra på som vi ändå gjorde, skönt att vara klara nu :) Puss & kram!
 

Höst!

Kategori: Allmänt

Himlarns vad höst det blev på en gång! Premiärade t.o.m mössa och vantar idag

eftersom det var 3(!) grader kallt imorse... S. behöver som ni ser inge extrakläder, han hoppar runt så mycket att han håller sig varm ändå ;-) Nu har jag och J. landat hos pappa och K. för att åka vidare mot stugan imorrn... Höstfix står på schemat för oss, misstänker att skördefesten är i fokus för resten av ön :-) Puss & kram!

Fortfarande ner

Kategori: Allmänt

Hej! Inge näsblod idag men väl migränöga som gjort sig påmint... Usch, är inte på topp denna vecka :-( Fick iaf huset värderat idag och vi slipper topplån iaf, alltid nåt ;-) Nu ska jag dra nåt gammalt över mig och hoppas att det är bättre imorgon! Puss & kram!

Upp som en sol

Kategori: Allmänt

ner som en pannkaka! Ja, efter denna dag med cirka 12 elevsamtal, 8 föräldraringningar, roddande med mötestider, möte, genomgång av ansökningar till min tjänst och andra diverse måndagsaktiga aktiviteter kände jag mig rätt mör när jag parkerade hemma efter en sväng på Ica. Hinner bara vrida av nyckeln så känner jag hur det liksom släpper i näsan och näsblodet hade kommit på besök... I 1,5 timme! Blöder ju näsblod rätt ofta så det är inge konstigt men idag var det helt extremt! Har inte tagit några bilder så ni kan vara lugna ;-) Men vi kan väl säga att kvällen blev/är lugn med huvudet i en smått bakåtlutad vinkel. När det väl slutade tröstade jag mig med 4 kulor glass och hemgjord kolasås, bara för att jag tyckte så synd om mig själv :-) Imorrn kommer vår mäklare som sålde vår lägenhet hit och ska värdera huset - spännande! Puss & kram!

Storfiskarn

Kategori: Allmänt

Medans jag har roat mig har S. hållt ställningarna här hemma och bland annat fixat golvvärmen på övervåningen, så nu är det varmt och skönt om fossingarna :-) Men idag tog han också lite ledigt och åkte ut med en kompis och fiskade, det var han väl värd! Och takterna sitter i...

:-) Men nä, det bidde inga gäddqueneller till middag idag heller, den fick hoppa tillbaka ;-) Puss & kram!

forts...

Kategori: Allmänt

Nu! Går det bättre :-)

En del stigar och skogsvägar red vi på så att vi fick trava och galoppera ifred :-) Sen kom vi ut vid Djurgårdskanalen





Harmoniskt är bara förnamnet :-) Kommer vi definitivt göra om! Sen var det dags att sitta av och vi stannade en stund och hjälpte Claudia (ledaren) göra iordning hästarna efteråt, mysigt :-) Jag red på Ernie, en viljestark herre med rejäl tyngd på jorden

Ville inte riktigt styla upp sig men grymt skön att rida var han iaf! Så om ni är sugna på att ta en ridtur "mitt i stan" kan ni surfa in på www.hastakeriet.se :-) Haha en annan rolig grej som hände idag var när vi var på väg ner till stallet så kom det en Jack Russell mot oss, jag tänkte att "det är en sån där som prinsessan Madeleine har". Nu undrar ni nog varför i hela friden jag vet nåt sånt men det gör jag bara... Och på kryssningen pratade Martina Haag om att en av anledningarna till att hon vunnit "På spåret" är för att hon vet kändishundarnas namn! Så iaf pratar jag vidare med mamma och tycker hunden är ganska söt så jag tittar lite på den innan jag ser ägarens profil när hon går förbi... Och inser att det ÄR Madeleine! Haha! Mamma blev mest fundersam på att hon inte hade några livvakter ;-) Nu blir det en tidig kväll efter en minst sagt intensiv men helt underbar helg :-D Puss & kram!

Djurgården runt

Kategori: Allmänt

Hej! Så var då överraskningshelgen slut... Tog oss en skön sovmorgon imorse innan vi gick ner och åt frukost - tills det sprutade ut genom öronen på oss! Alltså vilken buffé :-D De hade allt och lite till, t.o.m belgiska våfflor som man fick grädda själv :-) Gav mamma instruktioner om att kolhydratladda ordentligt och det gjorde hon verkligen haha! Sen tog vi oss en promenad upp till bilen och satte kurs mot gärdet... Hamnade lite fel först och jag är rätt säker på att jag körde där man absolut inte får köra, iaf gav blickarna mig en ledtråd ;-) Men till slut så hamnade vi rätt - vi skulle ju rida såklart :-D Hade hämtat mammas ridkläder i fredags redan, fast det visste ju inte hon... Så efter ett ombyte var det upp i sadeln som gällde

Hade valt en nybörjartur och vi var 7 st totalt med ledare, alldeles lagom :-) Efter lite genomgång satte vi fart ut på ridvägarna, är ju så enormt vackert där ute! Får visa fler bilder sen, går inte att ladda upp just nu :@ Stay tuned... Puss & kram!

Hektiskt dygn!

Kategori: Allmänt

Hej i kvällningen :-) Vi har överlevt första dygnet på överraskninghelgen och har nu sjunkit ner i denna position

Älskar hotellmorgonrockar! :-D Vi åkte ju som sagt på Ameliakryssning igår och har bland annat kramats med Martina Haag, lyssnat på föreläsningar, ätit god mat, shoppat taxfree, solat, fått goodiebags i överflöd och lite annat :-)

Redo för mingel

Köpte böcker av duktiga Malin och Martina :-)

Haft gryyymt väder hela tiden, satt ute i gassande sol idag på väg hem till Stockholm igen. 21 sep!

Sen när vi klev av fick mamma bara fortsätta följa med :-) Hade bokat rum på Hilton slussen för övernattning, bara för att man bor här kan man ju vilja bo på hotell nångång ;-) Fick the room av rooms med världens utsikt!



Sen började vi slita upp goodiebagsen

I lööööve goodiebags! Och det var hur mycket fint som helst i dessa, både träningskläder och hudvård och klocka och massa annat :-) Jag köpte den här fina på båten som jag spanat på ett tag

Fick ett jättefint armband av mamma som matchar men det har jag glömt att fota så det får jag visa nån annan gång. Älskar Edblads smycken! Sen var det bara att sätta igång med uppfräschningen ;-)

Hade bord på Bistro Rival för middag med



fantastiskt god mat! Blev carpaccio till förrätt för oss båda och sen skaldjursgryta för mig och ankbröst för mamma :-) Sen var det bara att bänka sig på parkett för denna

Och alltså.... MAAAJ GAAAD!!! Vilken föreställning! Aldrig varit med om något liknande - SE DEN :-D Efter showen tog vi efterrätt

Chokladmousse och päronsorbet - väldigt smaskens :-) Så efter denna lilla kväll blir det snart till att sussa så att vi är pigga imorgon för nya äventyr :-) Puss & kram!

Överraskningshelg

Kategori: Allmänt

Äntligen säger jag bara! Så mycket smussel med denna helg, nu är den iaf inledd :-) Mamma får veta allteftersom, just nu är hon försjunken i soffan på Birkaterminalen

eftersom vi ska inleda helgen med detta

:-) Jag har redan varit hos Lisa och fixat håret så nu är jag fiiin

Om ni vill ha en grymt bra salong tycker jag ni ska bege er till Care Of på Katarina Bangata 38 på södermalm :-) Nu ska vi kliva på och piffa! Puss & kram!

Motsatser

Kategori: Allmänt

Haha ja om förra veckans ridlektion gick åt fanders så var det här totala motsatsen! Kom ganska tidigt och såg att jag fått en av mina två absoluta favvosar - Scherzo :-)

Vände bort huvudet som den lilla diva han är ;-) Gjorde iordning honom och hann gosa lite innan lektionen och sen var det bara fullständig samklang när jag kommit upp! Alltså allt satt... Lättsitsen, galoppen, halterna, ryggningen, traven...! Ni som rider förstår känslan jag försöker beskriva, ni andra - tja ni tycker nog att jag är lite knasig men ja'bju'på'den ;-) Grymt roligt när det klaffar är det iaf! Nu har jag packat klart inför imorgon då jag och mamma ska ut på äventyr, ska försöka uppdatera under helgen så gott det går. S. är hemma och håller ställningarna :-) Puss & kram!

Bugg

Kategori: Allmänt

Hej! Jag glömde er inte igår men appen ville inte vara med och leka... Vi hade en ganska soft kväll med tisdagstacos i Sumpan :-)

Föråt oss litegrann som vanligt! Idag har jag varit i stallet med mamma och sen blev det soffhäng :-) Gjorde torsk till middag som ni ska få receptet på, också en sån tvärsnabb vardagsrätt: Lägg två torskblock i en form och häll vitt vin runt om, rätt ner bara. Sen blandar man det här

till en smet och häller över, inte så noga med måtten! Salta och peppra och pressa lite citron över, sen skjuts in i ugnen och låt den bli klar.

Idag körde jag på hederlig kokt potatis till :-) I övrigt har S. äntligen fått igång vår lilla minipc så att vi enklare kan surfa och så direkt via projektorn

Och den är inte större än ett USB-minne, superbra! Tackar vi storebror för som köpte den i present till oss :-D Nu ska jag fnula på helgens packning och sen gå och lägga mig i tid, skööööönt :-) Puss & kram!

Turbosoppa

Kategori: Allmänt

Hej! Nu kom hösten hörni! Med besked! :-) Haft både gummistövlar och regnjacka idag, ööööste ner i flera timmar... Fast jag tycker det är mysigt :-) Idag gjorde jag min snabbaste soppa till middag och det enda man behöver är det här

Som man skalar och hackar ner i en gryta med typ 1 liter vatten. Inge fräs utan ner i vattnet bara med 2 grönsaksbuljongtärningar och låt koka kraftigt typ 15 minuter. Mixa med stav och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar och släng i en skvätt grädde. Blomkål är ju så bra, den typ reder ju sig själv :-) Sen är det klart! Gjorde ugnsmackor till idag och eftersom vi aldrig kan bestämma oss i den här familjen gjorde jag två olika.. En medmozzarella & soltorkad tomat och en med chorizo & ost + oregano på båda

Har nästan alltid färdigskivat i frysen från sånt färskt Ica-bröd. När vi köper det blir det aldrig uppätet för let's face it - det är himlans massa bröd som inte ens en kolhydratjunkie som jag får i mig. Och eftersom det blir torrt ganska fort så skivar jag det och lägger i frysen och sen är det bara att plocka fram när det behövs :-)

En klick creme fraiche och lite olivolja (naturell, citron, tryffel) är gott på! Blekt men smaskens ;-) I övrigt har vi fått upp lite handdukshängare i badrummet

Ska visa sån där stylad bild nåndag, tills dess får ni hålla tillgodo med "in action" Nu ska jag drömma mig bort en stund med den här lilla raringen

Me löööves me some mattidning! Och det här är den bästa enligt mig :-) Puss & kram!

Kurering

Kategori: Allmänt

Ja, det skulle kunna beskriva den här helgen! Segt som tusan men nu känner jag mig piggare och åtminstone lite redo för ny arbetsvecka :-) Fick ju en fråga i fredags ang. fönster och ska försöka svara så gott jag kan. Vi har SP-fönster Balans Plus i hela huset, även altandörrarna. U-värdet på de ligger på 0,9 vilket är väldigt lågt och gör att vi ibland på mornarna har kondens på alla rutor eftersom det är så tätt. Fönstrena på bilden som jag tog är inte hemma hos oss utan hos kompisar och de fönsterna är köpta utomlands någonstans, lite oklart var. Men för snygga skjutpartier sa S. att man kan kolla Elitfönster, de har snygga tyckte han! Vi valde mellan de och SP. Vi har inga skjutpartier utan i köket har vi två fasta fönster med list emellan

Är cirka 2,20 brett. Så ju lägre U-värde desto tätare fönster, vi störs inte av kondensen men kan vara bra att veta. Såklart har ju väggarna stor betydelse också, vi har cirka 40 cm tjocka så det är tätt, tätt, tätt! Nästan för tätt ibland när solen ligger på :-) Hoppas jag var till lite hjälp iaf, kom ihåg att ni alltid får fråga vad ni vill, sen om jag kan svara är ju en annan femma ;-) Puss & kram!

Testosteron

Kategori: Allmänt

Hej! Har inte glömt bloggen, ska skriva ordentligt ikväll... Just nu är utsikten såhär testosteronfull


Slappar med transformers 2 ;) Puss & kram!

Trött tjej

Kategori: Allmänt

Återkommer imorgon med fönstersvar och förhoppningsvis nya krafter, idag har hastigheten varit lååååg :-( Puss & kram!

Fredagschill

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan med mysisarna och väntar på grillat :-)



Börnie väntar lika mycket som jag tror jag ;-) Puss & kram!

Skavsår

Kategori: Allmänt

Godkväll! Håller på att gå in mina nya skor som jag köpte idag

Och inte är det skönt inte! Men hellre nu än när man ska stå länge i dom :-) Passade på att röja av i köket under tiden, var länge sen jag visade en bild på hur det ser ut i "helhet" och nu när det är någorlunda städat kan ni få se ;-)

Håller väl sisådär 5 minuter... Har fortfarande inte kommit iväg och beställt gardiner! Ska ta tag i det, nåndag... Ridlektionen idag gick åt fanders tackar som frågar! Men men, bara att ta nya tag nästa vecka :-) Nu ska jag släpa mig uppför trappen och kolla på film på paddan, imorrn är det fredag hörni! Oskar Linnros på Grönan eller inte, det är frågan... Puss & kram!

Inget ryck

Kategori: Allmänt

Nä, det blev inget gjort med klädkammaren idag. Var bara hem och bytte om innan jag åkte till stallet med mamma, sen blev det sen middag och serier i soffan :-) Mamma var superduktig idag och travade t.o.m över bommar i lättsitsen

:-)
Imorgon är det min tur att rida så vi får se om det blir något produktivt då... Tveksamt ;-) Puss & kramzz

Officiellt!

Kategori: Allmänt

Ni såg ju att vi drack lite bubbel för nån vecka sen och vi firade inte bara S. nya jobb utan också mitt nya jobb :D Men det var liksom inte riktigt officiellt då så jag har fått hålla på det ett tag... Men den 2/12 börjar jag i Huddinge och får 10 minuter till jobbet bland annat - dööööskönt! :)
Puss & kram!

Organiserar!

Kategori: Allmänt

Hej! Idag gjorde jag ett ryck med klädkammaren och BÖRJADE åtminstone plocka upp saker... Tog mig tid att gå igenom allt ordentligt också = kastahögen växte sig större och större ;-) Men det känns skönt att iaf ha börjat! Vi valde tillslut Algot från Ikea, egentligen ville jag ha deras trälådor och stommar men det funkade inte med våra mått, så det var bara att tänka om. Blev bra ändå

Var förbi biltema på vägen hem och köpte dessa små fynd

Sammetsgalgar i 5-pack för 20 spänn! Tar ingen plats och kläderna sitter som berget :-) Köpte 25 stycken men ska nog införskaffa några till... När jag la ner för dagen hade jag hängt upp lite till vänster typ

Sen blev jag trött och la mig i soffan med en Amelia :-) Får se om jag gör nästa ryck imorgon, vore skönt att bli klar nu... Puss & kram!

Teknikens under

Kategori: Allmänt

Har ju glömt att visa blandarnas discofunktion ;-) Jag använder väldigt sällan min på min sida men ifall man skulle vara fullständigt känsellös så visar färgerna tempen

Kallt

Ljummet

Och varmt! Man måste ha ganska mycket tryck på så därför min sällan används men vid speciella tillfällen så :-) Köpte de direkt från lightinthebox.com! Nu blir'e Dexter och ett nytt försök för S. att sova inatt... Tydligen nåt manligt med "alla nya ljud", killarna på S. jobb förstod exakt vad han menade (?) Själv sov jag som den lilla gris jag är och lär fortsätta med det ;-) Puss & kram!

Vägrar!

Kategori: Allmänt

Nu känner man litegrann i luften att hösten är på G, men det skiter vi högaktningsfullt i! Grill och utemiddag it is :)

Snart så... Hade tänkt handla krokar och andra badrumsattiraljer idag men det var så pjörskans mycket trafik på vägen hem så jag iddes inte. Tänkte åka efter maten men får se om jag hinner/orkar :) Annars får det bli en annan dag... Puss & kram!

Njuter

Kategori: Allmänt

av att äntligen sova i vårt riktiga sovrum! :-D Fick ett ryck idag när jag kom hem och S. hade redan städat ur klädkammaren så det var bara att sätta igång med det roliga :-) Efter mycket bärande och lite strykning av sängklädsel så var det liksom gjort

:-) Nu återstår ju det roliga med att piffa, vi har lite idéer som vi förhoppningsvis får ordning på. Överkastet köpte jag nytt på Ellos, supernöjd! I kvällsmörker gör sig våra spröjslampor riktigt bra

Som sagt, bara njuter och försöker greppa att vi faktiskt är här nu, att vi är klara :-) Nu laddar vi inför en ny vecka med en förhoppningsvis god natts sömn även om vi inte har några mörkläggninggardiner än... Puss & kram!

Sovmonster

Kategori: Allmänt

Alltså jag bara sover! Sov en timme igår kväll, bytte till soffan och kastade in handduken vid 22:00 eftersom jag knappt kunde hålla mig vaken... Somnade ganska snabbt och vaknade nu, 11 timmar senare! Är nog tröttare än vad jag insett ;-) Men nu är det upp & hoppa, brunch väntar :-) Hoppas ni alla får en fantastisk söndag! Puss & kram!

Kväll på bryggan

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Det funkade inte att blogga via appen igårkväll, men jag har inte glömt er :-) Vi surprisade en kompis igår med en utekväll, vi tyckte hon behövde det :-) Så mitt uppdrag var att hämta henne hemma och sen möta upp resten av gänget vid Sickla udde, något som visade sig vara lättare sagt än gjort när fröken A. knappt tänkte åka hem från jobbet innan 22:00! Men till slut så :-) Jag satt i köket när hon kom hem och då var det bara att byta om...

Intog bubbel och jordgubbar vid vattnet först, vilket väder vi har hörni! 6 september och 22 grader kl 18:00 på kvällen :-D Sen gick vi till restaurang Göteborg och käkade, åt en grymt god fiskgryta

Blev en lyckad överraskning och en lyckad kväll, nu ska jag hoppa upp och göra frukost innan jag åker till stallet :-) Sen får vi se vad resten av dagen innehåller.... Puss & kram!

Thursday means pancakes!

Kategori: Allmänt

Hej! Har haft en lite lugnare dag idag, missade ju min läkartid igår och fick en ny idag... 13:45! Men eftersom jag har världens bästa chef så var det nema problems och det gick ganska fort så jag åkte en sväng förbi ett nytt köpcentrum som öppnat :-)
Fick bland annat med mig den här ramen hem

Tyckte det var fina detaljer



Här ska det få sitta bilder från byggtiden i svartvitt... Ska bara välja ut 8 st utav typ 1500 ;-) Och komma på var den ska hänga! Svängde in på Ica efter och ringde S. eftersom jag hade noll inspo till middag. Men det hade han och blixtsnabbt kom "pannkakor!" Och det fick det bli :-) Mitt bästa recept har efter många laggar resulterat i det här: Vispa 2,5 dl vetemjöl special med 3 dl gammaldags mjölk och 1/2 tsk salt. Vispa ner 3 dl mjölk till och tillsätt 3 ägg och 1/2 dl kallt vatten. Låt det stå och svälla 20 min. Stek i smör :-)

Ni kommer inte bli besvikna, men glöm inte smöret när ni steker! Ska man äta pannkakor kan man lika gärna göra det ordentligt och jag vill iaf ha mina kanter såhär

:-) Gjorde av med alla kalorier i stallet tror jag, tränade galoppfattningar så att svetten lackade :-) Puss & kram!

Rusar iväg

Kategori: Allmänt

Denna vecka hann knappt börja innan det liksom blev torsdag imorgon! Hann aldrig blogga igår, var helt slut efter sent föräldramöte. Denna dag har varit helt hysterisk med bland annat ett elevärende som tagit mycket tid med en hel klass, en språngmarsch med kaffeglaset skvimpandes för att stoppa en annan elev från att gå hem i fullständigt raseri, skojbråk som går överstyr med strypgrepp och tårar som följd plus en bortglömd tid hos läkaren som jag kom på mitt i ett viktigt telefonsamtal med en förälder... Och så lite annat jimsjams med annat! Men det är mitt jobb och jag älskar't :-) Sen när jag kom hem satt vi på altanen i full värme (!) och åtmiddag innan jag for till stallet med mamma

Ett rejält bett tog han idag i hennes hand men hon överlevde :-) Blir en tidig kväll idag, ska samla nya krafter inför imorrn då jag ska fortsätta med samma klass, ibland behövs det lite extra... Puss & kram!

Vardag

Kategori: Allmänt

Hej! Inget omvälvande som hänt idag, hann aldrig iväg till gardinaffären... Blev en middag från MAX, kvällspromenad med mamma och sen 2 avsnitt av Orange is the new black, skruvad men bra serie :-) Imorgon har jag föräldramöte igen (!) så vi får se om det finns nåt spännande att blogga om ;-) Puss & kram!

Könsroller intakta

Kategori: Allmänt

Jajjemän, här håller vi hårt på traditionerna! S. har grejat i garaget och jag har putsat fönster och fixat blommor ;-)

Smidigt med vridbara och plättlätt att plocka bort spröjsen!

Ett av våra sovrumfönster... Alltså det var inte lite skitigt! Solen ligger ju på där också, kan nog vara därför det var mer eller mindre inbränt i rutan ;-) Ni ser ju liksom var det vita slutar längst upp... Och det var inte för att det var rent, utan för att det var skugga!

Lite renare blev det iaf, får ta hit nån firma sen som tar alla fönstrena ordentligt! Slängde dit lite blommor också, var på Blomsterlandet och frågade tjejen vad jag skulle ha eftersom solen jämt ligger på där... "Ja, det är ju fetbladsväxter eller kaktus" Jaha du... Inte visste jag vad fetbladsväxt var för nåt men det gjorde inget för hon visade mig alla de hade, den ena fulare än den förra! "Eller så kan du ju ta våreld/höstglöd" Sweet, tack för det! Fick bli två orkidéer också till vardagsrummet med nya krukor



S. har skruvat upp sin arbetsbänk



Snart kan han stå där och mysa heeela tiden! :-) Och middagen igår då? Johodu tack, ankbröst med rotselleripuré och viltsås satt som en smäck!

:-) Hoppas ni alla haft en skön helg, i veckan ska jag förhoppningsvis hinna förbi tygaffärn och måttbeställa gardiner och så kanske vi flyttar upp lite... Puss & kram!