Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Skön dag

Kategori: Allmänt

Hello och happy valborg! Varit på friluftsdag med nollorna och ettorna idag i solen - helt okej arbetsdag :-) Sen hamnade jag i valborgstrafiken, mindre okej...Hoppas ni alla har en skön kväll och en bra start på långhelgen :-) Puss & kram!

Too late

Kategori: Allmänt

Ja hörni, den här dagen försvann ju i ett nafs... Hade föräldraråd på jobbet vilket innebar att jag klev innanför dörren 20:25 så sen var det inte så värst mycket av kvällen kvar :-) Det positiva är att det har regnat = slipper vattna gräsmattan :-D Nu: sova! Puss & kram!

It's like magic

Kategori: Allmänt

Vad gör man.om man har en tvättstuga som har diverse, och då menar jag verkligen diverse(!) skit inneboende..?Man köper skjutdörrar så man slipper se eländet!

Häpp! Superskönt att ha det klart, sorteringen och annat krafs som faller på mig tar jag nån annan dag ;-) Listan med saker att göra minskar hela tiden! Även om S. lät mindre nöjd alldeles nyss när han gick in på lilla toan... Ska skriva upp en ny lampa där och tänkte kolla hur svårt det var... Så nu står kartongen med nya lampan på golvet, inte alls så fint ihopvikt som förut, själva glasdelen ligger i handfatet eftersom jag såg att det var dammigt och spolade av det och fästet hänger liksom på själva glödlampan uppe på väggen... Mitt svar till S. när han frågade om det "gick bra" med en MYCKET sarkastisk ton? "Jag ville inte besvära dig om en skiftnyckel och du kan tvätta händerna i stora badrummet" ;-) Ni hör ju, efter det här kvällspasset är det bara att släcka lampan! :-) Puss & kram!

N.Y-hotell

Kategori: Allmänt

Idag fick jag ändan ur vagnen och bokade hotell i N.Y :) Har förut bott mot västra hållet men nu ska vi bo vid Murray Hill, valet blev Affinia Shelburne :)
Bilder från affinia.com
Blir spännande att bo på en ny sida av stan! Framförallt takterassen vägde tungt ;) S. har roat sig med att skruva ihop garderoben i tvättstugan och jag har städat... Visar resultatet sen :) Puss & kram!

Hedersuppdrag

Kategori: Allmänt

Hej! Idag visade sig vara en väldigt. speciell dag, vi var bjudna hem till kompisar på grillunch i det fina vädret :-) Jag och Sara åkte först på grossistbesök och skulle bara reka inför dopet av deras dotter i juni - swoosh sa det bara så hade mänskan handlat typ allt hon behövde ;-) Sen kom S. ner och mötte upp - grabbarna passade också på att spela lite australiensisk fotboll i solen

M. var väl sådär intresserad men sprang glatt omkring ändå :-)

Och sen kom det bästa av allt: Anledningen till att vi var där var för att de ville fråga oss om vi vill vara gudföräldrar till den här lilla juvelen

:-D Vårt svar var ju självklart JAAAAA!!! med en sideorder av lite tårar (jag) ;-) Galet vilket hedersuppdrag! Så nu går vi mest runt och känner oss stolta här hemma :-) S. drog precis på grillen så nu blir det söndagsmiddag! Puss & kram!

Dränkbar pump

Kategori: Allmänt

Idag kom äntligen gräsfröna i jorden :-) När jag åkte och klippte mig drog S. på Jula och köpte dränkbar pump och slangVattnat har vi gjort till förbannelse och vi lär få vattna en sväng till ikväll, säger som tusan!

Ska bli mycket spännande och se om det tar sig nu :-) Nu är vi (och resten av Stockholm gissar jag) på väg in till stan för att möta upp Vikkinolia och hennes karl för middag och mys - har ju inte klämt på henne sen i julas! ;-) Puss & kram!

Fredag!

Kategori: Allmänt


Banana split = sjukt underskattat! :-) Blir trädgårdsjobb imorgon istället - höra då :-) Puss & kram!

Ännu mera jord

Kategori: Allmänt

Idag kom det ett lass till! Inte fullt lika mycket, "bara" 8 ton ;-) Som S. hade krattat ut när jag kom hem från stalletMin lilla mänskliga maskin, han kan han :-D Planen är att så gräs till helgen, så får vi hoppas på att det tar sig... Kom på häromdagen att vi ju har en brunn på tomten, som enligt grannen ger 11.000 liter vatten/dygn, perfekt att vattna med


Den har ju liksom varit gömd under en tunna i två år, vi ska först och främst fixa en dränkbar pump och sen en fin riktig handpump så att det blir stiligt igen :-) Nu är jag redan så trött att ögonen går i kors så vi hörs imorgon :-) Puss & kram!


Inget vettigt alls

Kategori: Allmänt

Hej! Nä, precis som rubriken lyder har jag inte gjort.så mycket vettigt idag alls... Varit på jobbet såklart och det blev lite senare än vanligt så jag var lite halvmör när jag kom hem! Mötte S. på uppfarten som var ute och skottade ut resterna av singelhögen, fattar inte vad karln är gjord av ibland... Men sen åt han nästan en form med veg. lasagne så han blev pigg igen ;-) Nu har jag precis letat upp ett nytt yogapass till imorgon bitti, måste alltid ha klippet på Youtube klart innan jag somnar för 05:30 finns absolut INGET tålamod att hålla på! ;-) Nu är'e sovtajm som gäller :-) Puss & kram!

Fågelperspektiv

Kategori: Allmänt

Såhär ser tomten ut uppifrån nu :-)

Puss & kram!

Queen Anne

Kategori: Allmänt

Hej! Skönt att det redan är onsdag imorgon :-) Första dagen tillbaka var VARM, har insett att mitt rum ligger där solen går genom glastaket och liksom kokar... Blir sköna veckor fram till avslutningen ;-) Några som trivs bra i värmen och framförallt vårt köksfönster är tomatplantorna

Visst är de söta? :-) Tar sig sakta men säkert! S. har skottat singel idag och jag satte mig med USA-grejer, mycket att tänka på. Gjorde ESTA-ansökan och som tur var så blir vi insläppta

;-) Kommer ihåg första gången jag flög över och man fick fylla i ett kort på planet där slutfrågan var om man var terrorist, höll på att skratta ihjäl mig minns jag! Kryssade självklart nej... Nu gör man det elektroniskt i förväg istället, fast jag har en känsla av att det ändå tar sin lilla tid att komma igenom, brukar liksom göra det! Bokade också hotellet i San Fransisco, valet föll tillslut på Queen Anne :-) Hade spanat på ett annat men det verkade mer vara lägenhetshotell för businessfolk så det föll bort. Gratis frukost, fri parkering och allmänt väldigt nöjda gäster plus ett bra läge gjorde att jag slog till... Nu är det bara hotell i NY och LV kvar + hyrbilen så är vi all set att åka :-) Nu ska jag sova och ladda för.lågstadiet imorgon, har inte varit där på två veckor så jag preppar mig för en fullsmetad dag... Puss & kram!

I mål

Kategori: Allmänt

Excuse my svensk men fyfaaaaan vad trötta vi är idag! Kan, kan ha nåt att göra med att vi skottat ut X antal kärror med jord idag, och vi blev faktiskt klara! :-DPlanen nu är att låta det vara, så gräs och sen slänga på lite mer jord nästa vår när det liksom satt sig ordentligt :-) Nu blir det inga fler knop ikväll - ska bli gööörskönt att åka till jobbet imorrn och vila ;-) Puss & kram!

Med två skottkärror

Kategori: Allmänt

och lite jävlar anamma kommer man långt ;-) Godkväll i stugorna! Har precis kommit in efter en minst sagt hel dag med kroppsarbete... Har inte varit såhär mör i kroppen sen vi höll på med själva byggandet tror jag - jösses alltså vilken träningsvärk vi kommer ha imorrn! Igår fick vi finbesök som stannade på middag och sen frukost och sen lunch så därför det inte blivit nåt bloggande förrns nu :-) Här kommer ett litet axplock av framstegenDräneringsrör och elslang nedgrävt, middagen intogs i farten med påskens enda glas must

;-) Kom in i ett flow med dessa

så vi körde på och fick ut en massa jord till gräsmattan


Ska troligtvis så gräsfrön imorgon kväll om all jord kommer ut imorgon :-) Hoppas ni alla har en fantastisk påskhelg!

Puss & kram!

Möra som små påskkycklingar

Kategori: Allmänt

Har precis dött av i soffan efter en hel dag ute på tomtenHaha inser precis att jag knäppt rätt hjärndöda bilder idag, varit lite i farten tror jag ;-) Ska lägga dräneringsrör och elslang imorgon + singel på gången från vägen. Blir inte många knop mer här ikväll, hörs imorgon :-) Puss & kram!

Påskhelg invigd

Kategori: Allmänt


:-) Puss & kram!

Den som letar skall finna

Kategori: Allmänt

Om ni nångång funderar på hur mycket tonåringar kan skräpa ner så är svaret - mycket!

1/10-del av det som kröp fram i ett av cafébåsen ;-) Snyggt blev det iaf när vi blev färdiga med ommålningen

Skönt att fräscha upp lite :-) Imorgon ska vi proviantera inför helgen och idag kom det mer singel & matjord så jag säger godnatt och på återseende när vi börjat jobba imorgon igen :-) Puss & kram!

Privatlektion

Kategori: Allmänt

Hello i vårvärmen :-) Imorgon är sista arbetsdagen innan påskledigt, ska bli skönt! Iofs byter jag kroppsarbete på jobbet mot kroppsarbete hemma, listan på vad som ska göras är rätt lång ;-) Vi ska försöka hinna med så mycket som möjligt så får vi se hur det går! Idag hade jag en privatlektion med min ridlärare, jösses vilket träningspass... Man kan ju inte smita undan när man är är solo ryttare i ett helt ridhus ;-) Fick träna mycket fattningar och sits och framförallt tränade vi på min sittande trav - far som en vante VARJE gång! Men idag fick jag köra utan stigbyglar och då fick jag in sitsen på ett annat sätt :-) Bara att hoppas att det håller i sig och att jag kommer ihåg "allt"! Nu ska vi fortsätta plöja The good wife, helt hooked :-) Puss & kram!

Krukodling och påsklovsgöra

Kategori: Allmänt

Hej! Idag var första dagen på påsklovet för kidsen och lov innebär alltid att vi hinner med sånt som ALDRIG hinns med annars... Så idag började vi slita upp bänkarna i cafét för slipning och ommålning

Ser ni "sittbräderna"? Usch det är så sunkigt så man skäms! Och eftersom vi alla vet att det tar år och dar innan det händer nåt i kommunal verksamhet så kände vi att vi lika gärna kunde ta tag i det själva :-) Ska fortsätta imorgon! När jag kom satte jag ner små torkade tomatkärnor i en kruka

och ställde i vårt solgassande köksfönster, så får vi se om det tar sig :-) Resten av kvällen ägnades åt detta

och Timells skärgårdskök - skön måndag! Puss & kram!

Småplock

Kategori: Allmänt

I wish att det var mat jag pratade om men nej, jag menar såklart det vi just nu pysslar med ute på tomten :-) Idag tog S. tag i målningen av foder på garaget och jag ägnade mig åt allt annat...Bland annat lyfte jag på alla lastpallar vi haft veden på och krattade bort 7 kilo mossa under... Blir intressant att se om det blir torrare! Sen var det dags att plöja åkern...

Eller rättare sagt - plocka stenar! Lika hjärndött som det låter men fick bort en del iaf :-)

Blir inge bra om den får ligga kvar när man ska så gräsmattan tydligen.. Jag gör helt enkelt som jag blir tillsagd! :-)Äntligen ser garaget också helt färdigt ut, eller det är ju färdigt :-) Resten av kvällen blir lugn, båda är helt slut efter all frisk luft! Puss & kram!

Entrépiff

Kategori: Allmänt

Fick ett ryck idag och köpte med mig lite plantor hem, nu ser vår entré iaf lite piffigare ut :-)

Det är ju faktiskt påsk nästa vecka kom jag på, fick bli två påskliljor! Jag är nog sämst i världen på påskpynt, äger inte en endaste liten kyckling... Fast det är ju som en tjej på jobbet sa: "Man hinner ju inte ta fram skiten innan det ska bort igen" ;-) Näpp, hon äger inte heller några kycklingar... Slängde ner ett gäng penséer i en stor zinkbalja, den lär nog flyttas några gånger innan denna säsong är över men nu får den stå där den står

Gillar blommor som inte är så perfekta, får gärna blomma åt både höger och vänster som en sommaräng typ :-) Hoppas de små tar sig så det blir sådär yvigt :-)

Nu ska vi bara bygga lite trappsteg, nån annan dag... Hoppas ni har en skön lördag! Puss & kram!

Fredagsmiddag

Kategori: Allmänt

Idag intogs den kungligt! Vi konstaterade i veckan att vi behövde åka på både Ikea och Hornbach för att kunna göra klar tvättstugan och garaget plus sätta sista socklarna vid trappen. Och att göra det på en helgdag är helt uteslutet i denna familj så vi drog iväg idag efter jobbet istället - inge folk alls! :-) Och så passade vi självklart på att inta fredagssupé på restaurang

Lyxade till det med en efterätt också, flädercupcake :-D Supergod! Efter att ha fått med oss det vi skulle hittade vi också ett badkar som vi gillade

Får se hur vi gör :-) Nu ska vi slänga oss i soffan och fortsätta fredagshänga :-) Puss & kram!

Så härligt med vår...

Kategori: Allmänt

Allt blir ju så knoppande och grönt...

;-) Happy friday på er! Puss & kram!

Du & jag

Kategori: Allmänt

Manfred, du & jag :-D

Denna lilla pärla alltså! Hade honom för andra gången idag och jag tror faktiskt att han tagit sig upp på prispallen som ny favorit :-) Och där lär han stanna! Mina lår lär vara lagom glada på mig imorgon, eller framförallt på min ridlärare som körde bootcamp lättsits med oss idag... Jeflar alltså, vilken mjölksyra! Nu blir det resterna av glassen från igår och återhämtning ;-) Puss & kram!

Ibland måste man

Kategori: Allmänt

Kvällen har bestått av soffan, film, filt och
Ungefär det orken räckte till ikväll :-) Puss & kram!

Planering och växtinspo

Kategori: Allmänt

Gokväll på er! S. har jobbat sent ikväll så jag har skött mig själv, läst "drömhem och trädgård" och bokat första hotellet i USA - gjort massa nytta med andra ord ;-) Valet föll på Best Western plus sunset plaza Los Angeles (kan man ha ett längre hotellnamn!?) kollade runt med kompisar som kan stan lite och sen slog jag till :-)Ligger på gångavstånd från "allt" enligt beskrivningen men så mycket har jag snappat upp att i L.A KÖR man! Överallt! Blir nog bra :-) I tidningen var det massa fina uppslag på utemöbler och planteringar i krukor och eftersom det ungefär är dit min kompetens sträcker sig passade det mig perfekt ;-)

Tyckte att hon överst på bilden verkade lite bekant och tillslut trillade polletten ner - artikeln var skriven av Sania och Susanna som var med och valde bloggen till vinnare :-) Trädgården blir inte direkt superprioriterad iår, ska försöka få dit gräsmatta och tujahäck innan hösten och det var väl ungefär det budgeten räckte till ;-) USA är som sagt en rätt stor utgiftspost just för tillfället... Och lite krukor och zinkbaljor med blommor ska jag nog lyckas få till :-) Nu vill S. ha paddan så jag säger tack för idag :-) Puss & kram!

Fina möbler

Kategori: Allmänt

Hej! Har just kravlat mig upp ur soffan där jag avverkat matprogram på löpande band :-) Timells skärgårdskök - maj gaaad vilka goda rätter! Började genast drömma om ett utekök... Får prata med snickarn ;-) Idag hittade en kompis en hemsida www.lbm.tudo.se, toppenfina möbler! Just nu köps knappt mat här hemma, vi sparar allt vi kan till USA så att vi kan hitta på det mesta vi vill iaf ;-) I övrigt en vanlig måndag och förhoppningsvis blir det en vanlig tisdag imorgon, gillar vardagslunk! Puss & kram!

Garagefix

Kategori: Allmänt

Idag har S. gjort sista rycket med garaget och fått upp knutbräderna och OSB :-) 
Före:
 
Efter:
Det tar sig! Hoppas ni alla haft en fin helg, vi avslutar med film i soffan :-) Puss & kram!

Depåstopp

Kategori: Allmänt

Sitter just nu och väntar på att grabbarna ska bli klara med virkesihopplockningen på bauhaus, sen ska de fixa altan och vi fruntimmer sitta i solen med kaffe... Lika bra arbetsfördelning som alltid ;-) Hoppas solen lyser på er! Puss & kram!

Reccipept

Kategori: Allmänt

Gokväll i stugorna! Hoppas ni alla har en fin fredagskväll, här har vi kört tema italiano och sen seriematning i soffan :) Har gjort lite grejer i köket på sistone som jag inte visat men bättre sent än aldrig!
Förra helgen gjorde jag de här västerbottenmosformarna
Fick de för några veckor sen på middag hos kompisar och var tvungen att testa själv, supergoda :) Helt enkelt kokt potatis som man blandar med creme fraiche och riven västerbottenost, sen lägger man in formar och strör lite mer ost ovanpå, se gratinerar man det till fin färg. M. hade bakpotatis men jag körde på vanlig, funkar vilket som :) Till efterrätt gjorde jag isad melon och jag tror jag lagt upp det tidigare men strunt samma:
1 melon , cantaloupe eller galia
1 dl socker + 1 dl vatten som kokas ihop till sockerlag
1 msk citronsaft.
Kör allt i matberedare till en slät smet och frys i cirka 2 timmar. Skopa upp i glas och servera!
För att piffa upp det stansade jag ut köpt kladdkaka i hjärtformar och slängde på lite hallon, enkelt och gott :)
Idag kände jag för nåt nytt så valet föll till slut på detta recept som jag haft i min receptpärm i säkert 2,5 år vid det här laget... Den pärmen är förövrigt det första jag skulle rädda om det börjar brinna ;)
Mötte mamma på ICA när vi handlade och hon hade idétorka så hon körde samma recept och sms:et tydde på att hon också tyckte det var så jäääla gott! Det var det verkligen, rekommenderas! Följde faktiskt receptet ganska ordentligt förutom på ruccola (HATAR ruccola) så jag tog bladspenat istället men jag rörde inte ner den. Och 100 gram fläskfärs..? 400 g såklart! Räckte till oss två men då blev det inget över och S. åt typ 3 portioner... Är man 4 vuxna får man nog dubbla.
Och idag blev det också efterrätt! Tog 100 gram 86%-ig choklad och smälte i vattenbad. Hällde på 0,5 dl vispgrädde och ringlade på 1 msk olivolja + lite flingsalt
Sen rör man ihop och ställer i kylen nån timme. Ta ut och skopa upp i små skålar, stek små sockerkakskrutonger (jag körde färdig) och ringla över olivolja  klart!
Och såklart liiite extra salt... Kranskärl, vad är det? ;)  För övrigt så funkar det fortfarande inte att lägga in bilder via appen, det har inget med storleken att göra utan bara att appen är kass för tillfället! Så om det blir lite tokiga inlägg framöver hoppas jag att ni har överseende med det :) Hann med att knäppa av en aktuell bild på huset iaf nu när grabbarna höll på med trädgården förra helgen
Hoppas helgen blir fin :) Puss & kram!
 
 
 
 
 
 
 
 

Begynnande

Kategori: Allmänt

förkylning känns det som att jag har på gång... Antingen vaknar jag upp helt sänkt imorrn eller pigg, hoppas på det senare :-) En helg utan alltför stora planer står för dörren, vore skönt att få skrota runt frisk! S. börjar sjukt tidigt imorgon så vi tar kväll nu och så hörs vi imorgon igen :-) Puss & kram!

Planering!

Kategori: Allmänt

Hejhej! :-) Det här är första året nånsin som jag känner av tidsomställningen, och det gör jag med råge! Har varit helt sinnessjukt trött ända sen i söndags, hoppas råda bot på det nu när jag faktiskt redan (!) gått och lagt mig i sängen... Ska kolla på ett avsnitt hart of dixie först bara :-) Kvällen har annars gått åt till att slösurfa och planera USA-trippen och allt vi skulle vilja göra... Synd att allt ska vara så pjörskans dyrt bara! Man vill ju liksom gå på baseballmatch, flyga över grand canyon, gå på broadway, universal studios och sen ha lite pengar över till att äta också ;-) Sparar pengar är bara förnamnet vad vi gör här hemma nu! Gjorde ett inköp idag och det var gräsfrön :-) Började googla på detta med att så gräsmatta men usch vad jobbigt det verkade med allt möjligt som skulle krattas och vältras och trampas och fan å hans moster ! Så då pratade jag helt enkelt med pappas sambo som är trädgårdsexpert och så var det problemet löst - bara att så :-) Det bli bra det! Och blir det inte det får hon komma upp och peka med hela handen ;-) Nu ska jag ägna mig åt seriekollande och sen somna spädbarnstidigt... Puss & kram!

Lite fler bilder

Kategori: Allmänt

 
 

Bilderna får tala för sig själv!

Kategori: Allmänt

Så less på denna plattform just nu! Men nu hoppas jag att det ska funka med bilderna denna väg