Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Överraskad

Kategori:

Tjohej! Hur mår ni i efterdyningarna av knäck och vörtbröd? Jag har precis ätit liiite för mycket dessertost igen, maxar ut tills nyår ;-) Har haft fantastiska dagar, inte minst min födelsedag igår som började med sång på morgonen innan jag fick sätta mig i bilen och sen gled jag runt i denna resten av dagen
Yasuragi alltså - vicket ställe! Efter några timmar fick jag instruktioner om att svida om så det var bara att dra på sig sminket och civilkläderna
In i bilen och efter mycket om och men åker vi in på vår gata hemma, ser en kompis bil och fattade lite att det var nåt på G... Men att mötas av så många favoriter i dörren samtidigt som de sjunger ja må hon leva, se att hela huset är pyntat och i nästa sekund se Vickan som kört ner hela vägen från Sundsvall gjorde att det brast litegrann ;-) Ska visa fler bilder någon annandag, min käre far (med viss assistans) hade fixat buffé för hela gänget och jag behövde inte LYFTA ETT FINGER! M. hade fixat världens lek som mitt lag självklart vann och kvällen slutade som den bör
Med dansuppvisning ;-) Helt galet vilka fina människor jag har omkring mig! Hörs mer en annan dag, nu ska jag ägna mig åt S. och V. som ska vara kvar här i några dagar 😍 Puss & kram!

Dan före dan!

Kategori:

Hej på er! Julstressade much? Jag är så äckligt nöjd med oss, att vi förberett allt innan, kön in till Ica maxi alldeles nyss var som taget ur en skräckfilm... Kan bara tänka mig hur det är inne på butiken! Står och väntar på lillfisen som ska fira jul med oss, eller ja, hon är ju 17,5 nu så så värst liten är hon väl inte iofs :-) Sen ska vi åka hem och spaa oss fina till tomten ;-) Hörs när vi hörs - GOD JUL :-D Puss &kram!

Skryt, skryt och lite mer skryt!

Kategori: Allmänt

Goder afton! Varning för skrytigt inlägg... Men alltså ni vet när man blir sådär äckligt nöjd med sig själv? Alltså sådär nöjd så att andra liksom vill skjuta en? Så nöjda är vi nu :) För det första; jag har JULLOV - bara det är ju skönt så det räcker och blir över! Jag älskar ju mitt jobb men att jobba i svensk skola 2014 gör att man ibland behöver ett litet break... Både vi vuxna och kidsen ;) För det andra och tredje och fjärde etc... Är vi klara med alla julklappar, t.o.m slagit in dom, all julhandling är klar (hallå ICA Maxi 19:30 en fredag), julgranen är klädd och piffad och idag har vi gjort de sista förberedelserna på julmaten så att det bara är att fixa fram på dagen D! Plus att jag i torsdags hade bokat hit en städfirma som höll på i 5 timmar och efter ROT kostar 500 spänn... Som hittat - allt är skinande blankt :) Fatta hur skönt det här känns :D S. har varit kökschef hela dagen (med lite sidekickande från mig) och både senap, ribs, rödbetssallad och sill är klart. Sillen gjorde iofs jag eftersom 30-åringen inte alls befattar sig med det ;) Gjorde köttbullar och bakade brödet häromveckan så det är bara att tina :) Usch, nu låter jag sådär pretto men alltså jag sätter ingen prestige i att "göra allt själv", tycker bara att det är såååå mycket godare! Stoppar ju inte korv eller så själv men det mest kritiska vill jag göra själv :) Förutom gravlaxen iår som jag delegerat bort till pappsen - häpp!
Bildbomb på framstegen idag:
Kokar ribs i lag och sen fick S. vara förste skummare! Nu ligger de i marinad i kylen och så bränner jag av de på julafton bara:)
Gjorde en egen sill och har köpt två färdiga :) Körde på citron och "löjrom"sill (eller caviarmix kanske - tackarrr) så får vi se hur den blir :) Rödbetssallad är ju också så enkelt att röra ihop själv, bara lite creme fraiche eller gräddfil. lite dijonsenap, majonnäs och lite lite socker... Hade äpple i förra året och har man det kan man skippa sockret!
Sen var det dags för the mainevent - granklädning! Sökte på "fireplace christmas" på Youtube och fick fram bästa uppfinningen sen skivat bröd tror jag :D Om ni undrar vad som snurrar på väggen :)
Det bästa med att klä granen är att vi får hänga upp en prydnad som vi alltid köper från varje stad vi besöker.. Eller ja, blev ingen från Las Vegas eftersom S. absolut inte orkade leta i 30 graders värme 23:00 på kvällen... Och ingen från New York heller, har slagit sönder min gamla och hann inte köpa nån ny, men det betyder ju bara att vi får köpa två nästa gång ;) Ängeln från Venedig vettetusan var den tagit vägen men några har vi iaf :)
Sausalito:
San Fransisco:
Och L.A
Sen var det dags för kronan på verket som S. alltid sätter upp (och jag tänder belysningen)
Och ett två tre så var det julstämning deluxe här hemma!
Tja, det var det det :) Nu ska jag fixa nåt ätbart - hoppas ni alla ha en fin lördagskväll var ni än befinner er! och just ja. nu har vi beställt trädgårdssten att lägga till våren- byggigt va? ;) Puss & kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillslut så!

Kategori:

Äntligen kom den!
Imorse när jag åkte till jobbet var det sådär perfekt krispigt och vitt :-) 
Nu spöregnar det så underbart är kort men fint var det :-) Puss & kram!

Adventsbrunch

Kategori: Allmänt

Hej i adventsmyset! Hoppas ni har en fin och snöig söndag ;-) Själv sitter jag på pendeln på väg hem från adventsbrunch i stan - MÄTT I KUBIK! Var på Nordic light, de har jättebra brunch och jag var smart hela vägen och undvek kolhydraterna... Till sista 10 minuterna då jag gick bananas på dessertbordet ;-) 
Efter första två portionerna satte vi igång julklappsracet - dödligt allvar ;-) Jag gick hem med designad disktrasa, två reseluddisar och en hjärtstans - helnöjd! Vi köpte 3 klappar för 25:- styck
Vann först klippisen men bytte det mot disktrasan, en kompis ville verkligen ha klippisen ;-) Nu ska jag hem och kolla hur det går för grabbarna, S. gick över till grannen imorse och hjälpte till att mura grund till deras utbyggnad... Puss & kram!