Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Roadtripselfie

Kategori: Allmänt

Hej världen! Igår var det dop och idag styrde jag kosan norrut för kompis och bebismys :-) Passade självklart på att ta en roadtripselfie

Älskar nya vägen, går gööörfort att gasa upp :-) Landade hos J och M och fick finsällskap av H och M och såklart barnen :-)

1 av 2 gostroll (nr. 2 var nere för räkning) Så imorgon blir det kvalitetshäng för hela slanten! :-D Hoppas ni alla har haft en skön helg :-) Puss & kram!

Ärendedag

Kategori: Allmänt

Hej! Idag har jag haft en fullsmetad dag, bra med lite aktiviteter mitt i allt ledigt så att man känner sig levande ;-) Startade dagen med klippning och färg kl 8:00, var snygg och färdig kl 10 :) Då hämtade jag upp Zorro och sen lämnade jag honom hos morfar och Ulla för några dagar, blev bjuden på glass med jordgubbar som satt precis där de skulle! Fick också massa bra trädgårdstips :-) Sen vidare hem till S. för att lämna pajskal inför lördagens dop, blev visst kvar på en kaffe och lite barnmys :-) Och så avrundade jag dagen med häng hos mamma som hade en väninna på besök - bra dag! Imorgon ska jag nog vila mig i form ;-) Nu hörni är det så att jag kommer blogga lite mer sporadiskt några veckor framöver, händer inte gööörmycket med huset nu precis och jag tror att de flesta av er också har lite sommarhjärnor :-) Kommer såklart komma inlägg men inte varje eller ens kanske varannan dag. Så får vi se om jag har några läsare kvar efter det! Vill ni roa er kungligt kan ni ju alltid läsa inläggen från sommaren 2012 ;-) Det var tider det... Huvva vad skönt att det är klart! Puss & kram!

Goda råd

Kategori: Allmänt

Ni ser, vad skulle jag göra utan bloggen!? Hette ju inte alls stormhatt men både den på bilden och riktig stormhatt är tydligen giftiga... Så det går ju fetbort! Tack för tipset Ulla 😘 Puss & kram!

Trädgårssmyg och bad

Kategori: Allmänt

Gokväll! Har precis kommit hem efter att ha spontanvåldgästat mormor och S. på deras kolonilott :-) Jag och mamma fick ett ryck och åkte iväg, och vi lyckades pricka in solen perfekt! Deras lilla plätt är också den snyggaste på området, och det skulle vem som helst tycka - inte bara det något partiske barnbarnet ;-) Fick lite inspiration till trädgården, bland annat har jag närstuderat pioner!



Rabarberpaj jatack!

Beer, flowers... Who cares?

Utsikten från middagsbordet :-) Sen tyckte Zorro att vi var tråkiga så då gick vi en prommis så att han fick bada och jag smygkika på andras trädgårdar... ;-)


Kastade pinnar så det stod härliga till! Hittade den här blomman och fick lära mig att den heter stormhatt

Tyckte den var lite söt :-) Och såklart alla pioner, jasmin och rosbuskar som fanns överallt! Vet iaf vad jag inte ska sätta i trädgården och det är rhododendron, verkar alldeles för krångligt med jord och grejs! Nu ska jag släcka lampan efter denna heldag som även innefattade besök hos prästen inför lördagens dop och en 2-timmars utflykt med Zorro i skogen, han badade såklart då också

:-) Så han hade förtjänat ett grisöra, själv nöjde jag mig med en leverpastejmacka! Imorgon står handling på schemat :-) Puss & kram!

Bitarna börjar falla på plats

Kategori: Allmänt

Hej! Idag har jag varit utanför dörren en lång stund, åkte på bio inne i stan och hostan höll sig faktiskt i schack :) När vi kom hem satte vi oss och bokade hyrbilen till USA, valet föll tillslut på en "Chevrolet Malibu eller liknande"... Det där med liknande ska bli intressant att se ;)
Men cheva känns iaf amerikanskt och bra :) Biljetterna till detta charmiga tillhåll är också bokade
Ska bli häftigt att få se hur det faktiskt ser ut! Måste titta på The Rock någon dag så att man får in lite känsla ;) Har regnat i stort sett hela dagen så det har inte blivit många knop gjorda ute, städat inne istället och det tror jag inte ni behöver nån bild på... :) Nu ska jag kasta mig i soffan och dricka lite honungsvatten - bästa som finns mot rosslig hals! Puss & kram!

Hostar lite till

Kategori: Allmänt

Japp, här hostas det på! Hade tänkt bio idag men kände inte att jag ville utsätta resten av salongen för mina små attacker... ;-) Den här förkylningen däckade mig totalt! Har varit ute en ministund idag och slängt på lite gräsfrön på våra kala fläckar, sen gick jag in igen och fick lägga mig i soffan för återhämtning ;-) Hoppas på att vara piggare till veckan, både hundvaktande, handling och prepp inför dop och klippning står på schemat :-) Nu ska jag återgå till film och stillasittande... Puss & kram!

Midsommardag 2014

Kategori: Allmänt

Godmorgon godmorgon godmorgon! Hoppas ni alla mår toppen denna soliga men likt förbannat kalla och blåsiga midsommardag :-) Här har vi precis ätit frukost och ska nu ha X-men maraton resten av dagen, min förkylning har inte släppt taget ett dugg så det får bli kurering idag :-) Gårdagen var precis som svensk midsommar ska vara: huttrandes i partytält insvepta i filtar ;-) Men vi hann med både sillunch, jordgubbstårta, kransbindning, dans kring stången och 5-kamp :-)

Vi tjejer tittade på medans grabbarna byggde tält och rullade ut dukar - perfekt genusfråga ;-)

Och så självklart det största som hände igår - ETT FRIERI!!!! Alltså inte jag och S. utan ett annat par :-) Jag tror på riktigt att jag grät mer än den blivande bruden :-D Fint som snus var det, och mycket tid hade han lagt ner på att få till det... Resten av den manliga befolkningen på festen var väl sådär glad på honom haha! Återstår att se om han blir bjuden nästa år ;-) Nåt helt annat - vår tvättstuga som S. gjort så snygg har jag ju lovat att visa


Täcksidor, foder, socklar och lister = guds gåva till husbyggare :-) Nu kom S. ner och ska styra upp filmtittandet så på återseende! Puss & kram!

Sommarlov

Kategori: Allmänt

Äntligen!!! Ledigt, ledigt och lite mer ledigt :-) Idaf har det regnat precis hela dagen, hade lovat mamma att gå ut med Zorro så det var bara på med kläderna och dra iväg

Vi gick i ALLA vattenpölarna :-) Nu har det spruckit upp lite så vi får hoppas att det håller i sig till imorgon när det ska hoppas kring stång med grodor och annat svenskt ;-) Hoppas ni alla får en fantastisk midsommar var ni än befinner er! Puss & kram!

Plantering

Kategori: Allmänt

Hehe, eller så kan man ju bara föra över bilderna... Näpp, inte alltid helt lätt att bo i min hjärna! Iaf så hjälpte mamma mig idag med att plantera både äppelträd och krusbärsbuskar som vi fick i present :-)

S. var delaktig i diskussionen kring var den bästa placeringen fanns, sen lockade gymmet mer och den mer moderiktiga i familjen fick ta över

;-) I call it the plantation look! Av nån anledning har jag inte fotat efteråt så det får jag väl fixa imorgon, nu ska jag släcka och hoppas på att min onda hals är len och fin till imorgon... Puss & kram!

Egen tacokrydda

Kategori: Allmänt

Hej hörni! Måste vara avancerad och blogga från två mobiler ikväll, har bilder på både min och S. telefon nämligen ;-) Så det kommer två inlägg efter varann! Först och främst: tacokrydda... jag är kanske sist i matvärlden med att göra egen men skitsamma, ifall nån fler än jag känner att det ibland blir lite väl mycket tillsatser i maten så kan ni ju svänga ihop den här nästa gång det är tacomys, tusen gånger godare och helt ren :-)

Måtten får ni ju självklart justera, beror så på vad man är sugen på juh! Räcker alla gånger till 600 gram färs :-) Återkommer strax med bildbevis på att det arbetats i trädgården idag... Puss & kram!

Snart lov

Kategori: Allmänt

Hej! Igår hade vi avslutning med jobbet och det blev så sent så jag hann aldrig blogga :-) Imorgon jobbar jag sista dagen innan sommarlov, galet skönt!!! Har iofs ett möte på torsdag men jag åker bara in och river av det snabbt, som ett plåster - märks knappt ;-) När kidsen inte är på plats roar sig vissa av oss med mogna aktiviteter...

Som mina kollegor som bestämde sig för att göra en ballongmaskot till mig när jag lämnade mitt rum i 10 minuter... ;-) Idag har jag ägnat mig åt datorn exakt hela dagen

Medans hjärnan har gått på högvarv - alltså finns det något tråkigare än rapporter och planer? Men skrivas ska det, jag kan ju iaf sträcka ut mig i soffan och dra på Spotify hur högt jag vill :-) Imorgon ska jag och mamma förhoppningsvis (om det inte regnar) få ner både äppelträd och krusbärsbuskar i trädgården! Fick de i present i lördags, bra att folk har höga tankar om oss ;-) Hehe! Nu ska jag nog fortsätta soffläget tror jag, riktigt ruggväder ute så det är inte direkt läge för en kvällsprommis... Jättesynd.... :-) Puss & kram!

Invigning

Kategori: Allmänt

Hej på er! Har inte glömt er, bara prioriterat annat denna helg då vi hade kompisar över igår för att fira in huset - ordentligt! :-)

Yours truly innan alla började trilla in,
solen sken exakt hela dagen, sån jäkla röta :-D Lite blåsigt men det gick det å...

Snickarn himself in action :-) En jätterolig kväll med äldre och nyare vänner plus mina kära föräldrar och bror :-) Idag är vi lite sega så jag ska inta soffläge och så hörs vi imorgon :-) Puss & kram!

Fetröj

Kategori: Allmänt

Idag har det kämpats mot klockan här hemma

Rejält ombytligt väder idag! S. har kört med trimmern längs med tomtgränsen





Blev jättebra :-) Imorgon hotar de mer åska, blir till att se om alla väderspåare har rätt... Puss & kram!

Bokslut

Kategori: Allmänt

Hejhej hemskt mycket hej! Har inte glömt er, bara varit och är några fullsmetade dagar med avslutningar (och alla känslor som kommer med det), student och fix med smågrejer. Inte tagit ett enda spännande kort men S. har fixat detaljer i tvättstugan så om jag kommer ihåg visar jag imorgon :-) Ska upp tidigt för min sista avslutning med de små imorgonbitti, efter genrepet idag ska det bli riktigt kul att se de live ;-) Pluttarna! Hörs imorgon :-) Puss & kram!

Fortsatt dutt

Kategori: Allmänt

Hej! Inga fräsiga bilder att visa idag, kan väl säga att jag vattnat typ allt vi äger i växtväg och S. har fortsatt duttmåla :-) Blir faktiskt ett jättefint helhetsintryck, även om vi kanske har lite olika prioriteringar ibland ;-) Nu ska vi försöka komma till ro i värmen, blev ju kanonsommar på två röda! :-) Hörs imorgon... Puss & kram!

Bara man vill så

Kategori: Allmänt

Idag har vi nog gått på ren vilja tror jag... Men mycket blir klart och det är ju huvudsaken :-) Bland annat har tavlorna på lilla toaletten kommit upp + spegel



Och i hallen har denna kommit upp ovanför dörren

Stämmer på pricken! Vad hade allt detta varit värt utan S. liksom? Vi fick också denna snygga hög bortröjd idag



Lite bättre :-) Riktigt vad vi ska göra med den här ytan är vi inte helt hundra på än, snygga till den med sten och sånt såklart men annars har vi lite huvudbry... Vi tar det när andan faller på! S. gjorde också ett ryck på baksidan mot ängen och röjde bort allt skit som legat där sen vi rev stugan...

Riktigt vad han är gjord av vet jag inte, men han är allt bäst i världen min käre karl! Jag gick ner och hjälpte till i 5 minuter efter att jag lagat mat - tills det dök upp en ORMJÄVEL bland allt och sen var det ju liksom kört för lilla mig... Ni som läst bloggen ett tag vet ju om att jag har sjuklig jävla dödsskräck för ormar, ingen liten "fobi"... Ryser bara jag tänker på det! Såg ormar överallt tills jag gick in efter den lilla pulshöjaren... Usch! S. avrundade kvällen med att fylla igen alla dyckerthål med vitfärg

Japp - vi gör sånt i den här familjen! Göööörsnyggt blev det :-) Sen har vi hunnit massa annat trams också, bland annat bokhyllan men det har jag inte fotat. Thomas: LED-slingan är köpt på ebay, sökord LED-strip 220 V. Vår är 50 meter lång och är 4-7 watt per meter, finns olika :-) Hoppas du hittar vad du söker! Nu ska vi sova så att det bara stänker om det - hörs imorgon :-) Puss & kram!

Sneryck på kvällskvisten

Kategori: Allmänt

Gokväll! Precis lagt ner efter att S. gav sig i kast med bokhyllan...

Den som det fattades skruvar och ben och typ allt till! Började mecka nångång runt 22:00, tar det sista imorgon. Behöver få bort kartonger med böcker = får stå i hyllan i rummet som används minst ;-) Nu ligger den på golvet och väntar på orken imorgon

För övrigt känner jag att jag börjar få kläm på det här med blommor

;-) Vi har flyttat upp tv-bänken eftersom hålet i väggen är klart


Ska inte ha högtalarna ståendes, de ska upp på övervåningen de också men vi får ta det lite i taget :-) Men det bästa: hallfönstret är klart!

Nu ska jag sova sådär äckligt tungt som bara vissa personer tydligen kan (aldrig förstått vitsen med att hålla på och vara lättväckt) ;-) och så hörs vi när orken återvänt... Puss & kram!

Foder och utefint

Kategori: Allmänt

Idag har äntligen fodrena på våra hallfönster kommit upp :-)

Startade dagen med att bygga ställning och sen har S. stått där ;-)



Han håller på med sista touchen nu så jag får visa färdigt resultat sen :-) Jag åkte iväg en sväng och fick bland annat med mig två ramar hem

Färdiga att hängas upp :-) Vill egentligen ha någon annan typ av ram men fanns ingenstans så dessa får duga sålänge! Jag har också pysslat lite ute med blommor

Och klippt gräsmattan (igen!), men klipparen dog när jag hade en liten liten plätt kvar - soppatorsk... Så nu håller jag på inne istället med lite duttmålning :-) Hörs senare! Puss & kram!

Ingen bokhylla

Kategori: Allmänt

Näpp, fanns ingen ork till det idag helt enkelt! Kom hem efter stallet och var helt slut så jag tar tag i det nån dag till helgen, nu är det ju liksom ledigt IGEN :-) Puss & kram!

OS-dag och påfyllning

Kategori: Allmänt

Hej! Idag har vi haft hopp och lek på jobbet - OS-dag stod på schemat :-) 4-9 som kör i lag tillsammans

Egengjorda flaggor, ansiktsmålning, hejarramsor, konfetti och isglass, vad mer behöver man en mulen skoldag? ;-) Nu har vi inga direkta traditionella grenar, vi kör hittepå! Jag och kollegan hade enligt kidsen en av de roligaste stationerna med att flytta vatten från en hink till en annan på tid och med hjälp av SMÅ hjälpmedel...

;-) Haha alltså vi garvade oss dubbelvikta! Sen var jag och fick TBE-spruta nr. 2, hoppas på att slippa biverkningarna ssom jag fick förra gången... Imorgon ska jag om orken finns fixa bokhyllan, vi får väl se hur det blir med det.. Puss & kram!

Green fields!

Kategori: Allmänt

Kolla - den är riktigt grön! På sina ställen... ;-)

Har t.o.m premiärklippt den :-)

Fortsätter vattna såklart men på vissa ställen behövs det knappt nu, skönt! S. har gjort klart i hallen så det är supersnyggt

:-) Puss & kram!

Never stop

Kategori: Allmänt

Gokväll i solskenet :-) Idag har vi haft softardag hos kompisar men min snickare har ju ett visst kli i fingrarna så vid hemkomst var det tjoff upp på stegen och sätta täcksida i hallen

:-) Jag har fått med mig de här från mamma idag, har legat där sen vi rev gamla stugan men nu ska de ramas in :-)





Ett stycke svensk historia ;-) Tror de får hänga på lilla toaletten däruppe, men det kan ändras... Hyllorna i badrummet har satt sig ordentligt nu, så jag kunde börja bunkra upp med det nödvändigaste



;-) Nu ska jag gå och dö av i soffan tror jag, det var den långhelgen det! Puss & kram!