Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Vingligt

Kategori: Allmänt

Hej! Planen för dagen var att fixa fodrena i hallen

Lite motljus men ni fattar :-) S. drog in ställningen

Men hur vi än donade med stegar och allt så kändes det allt annat än bra, så vi blåste av det! Får fixa en riktig ställning istället :-) Så då blev det fix med socklar och annat

Klädkammaren före

Och efter :-) Helt galet vad det gör med lite socklar! Nu håller S. på med det här lilla utrymmet

och sätter små hyllor

Blir 4 stycken allt som allt :-) Nu ska vi snart svida om och åka på 30-årskalas! Hörs imorgon :-) Puss & kram!

Regnig innedag

Kategori: Allmänt

Regnet har stått som spön i backen idag så det fick bli pyssel inne :-) S. har grejat med hålet i väggen och sladden till duken, det börjar ta sig riktigt bra :-)






Jag har grejat med massa smått, bland annat försökt få tag på.skruv till vår bokhylla som ligger i bitar

Men just den storleken jag behöver finns såklart bara på IKEA...Och att åka dit finns inte på världskartan just nu! Plus att jag för en stund sen fick ett metallrör på min stortå och det gör så ont så jag vet inte var jag ska ta vägen...! S. trodde först att jag brutit den men jag kan vicka på den så den är nog vara rejält blåslagen... Tagit en värktablett och har den i högläge så får vi hoppas att.det släpper :-) Nu ska jag fortsätta ligga still i soffan... Puss & kram!

Kräkvarning

Kategori: Allmänt

Alltså... jag är så spyle på att måla nu så jag vet inte vad!

Min andra hälft idag ;-)


Fram och bak och på sidan målar vi! 3 gånger om, nu är det lite kvar sista vändan så det känns överjordiskt skönt!!! Och ja, ibland kräks jag på dötrista grejer, betyder inte att jag är otacksam eller oödmjuk, bara så in i helskotta less på pensel och färg! S. har donat på med trappen utanför tvättstugan plus lite med handledare och avslut på stolparna, blev jättefint :-)

Liksom följt med hela vägen ner så att det blir inklätt istället för bara stolpe

Tog en närbild på slingan också, det är alltså utfräst och sen använde S. smältlim för att fästa den

Sitter som berget! :-) Nu ska jag fixa tortillas eller enchiladas eller vad det nu heter och sen ska vi inte lyfta ett finger mer ikväll :-) Puss & kram!

Varde ljus

Kategori: Allmänt

Vi kan ha gjort piloterna som har luftrummet ovanför oss som inflygningszon en tjänst idag... ;-) LED-slingan lyser :-D



Vi är supernöjda! Blir nog ännu mer effekt när det är riktigt mörkt, men just nu är det ju liksom ljust nästan jämt :-) Imorgon ska vi fortsätta med allt vi donar på med, hörs då! Puss & kram!

Tröttast i stan

Kategori: Allmänt

Hej! Idag fick jag sånt tröttsjunk så det bidde ingen målning... S. fixade slingan och hotar med att väcka mig sen för att visa när det är mörkt, tror han kommit på bättre tankar när jag stillsamt förklarat att jag då "inte skulle bli så glad" ;-) Får kolla nån kväll när jag orkar vara uppe lite längre :-) Puss & kram!

Svänger i lingonskogen

Kategori: Allmänt

Nä, det är nog inte heller nåt talesätt förutom i mitt huvud, men shit vilket väderomslag! Igår vid den här tiden låg jag och flöt bort av värmeslag, nu ikväll fick jag gå in för jag frös så mycket att jag mådde illa... Behövde inte vattna gräsmattan så mycket iaf :-) Vi har grejat på med altanräcket (vad annars?) men nu börjar vi faktiskt se ljuset i tunneln! Jag hann stryka på första lagret riktig färg på större delen och S. har lagt på handledaren, blev tokbra!

Jag har målat... Alltså i flera timmar... Bara att det inte syns så bra ;-) S. slängde ihop sista sektionen med staket också, skönt att veta att allt är säkert :-)

Den ska också målas, vid tillfälle... Hehe! Ja, så mycket mer än så blev det inte ikväll, ska bli spännande att se LED-slingan imorgon :-) Puss & kram!

Belysningsfix

Kategori: Allmänt

Happy söndag på er! :-) Här har vi haft kanonväder och hjälp av M. hela dagen med lite småfix med belysning både inne och ute :-) Bland annat kom badrumslampan upp i vårt badrum

Jätteskönt! Klädkammaren fick också ordentlig belysning + förrådet vid tvättstugan. Ute satte killarna upp spottarna i takfoten på garaget

och riggade för LED-listen som ska gå runt altanen, de fick proffshjälp till det...

Klart man vill va där det händer! ;-) Jag och S. roade oss med barnen och jag klämde halvt ihjäl mig på lilltjoppan som nu börjar bli "rätt" stabil

Hehe! Michelingubbens bättre hälft ;-) Sen fixade vi grillat och en supersnabb morsdagstårta

Marängbotten,chokladglass, Marängbotten, grädde och sist bär - plättlätt :-) Nu säger vi godnatt från bygget och hörs imorgon :-) Puss & kram!

VARM dag!

Kategori: Allmänt

Godkväll! Njuter just nu av den här strålande utsikten

Och väntar på skjuts hem av min schyrring till sambo :-) Spenderat kvällen på Snaps med en tjejkompis, dock dansade vi inte vidare ut i natten utan inser att det är en dag imorgon också... ;-) Målat och målat lite till idag i nån form av värmerekord, visar imorgon vad fint det börjar bli! Puss & kram!

Hejvilt!

Kategori: Allmänt

Att gräs behöver jord för att växa verkar inte stämma helt... Tappade gräsfrön på singlet när vi skulle så och det har blivit en liten gräsklutt där :-)

Gölligt värre! S. har framförallt ägnat kvällen åt att fräsa handledarna på undersidan



För idag kom LED-listen som han beställt och som ska lysa upp altanräcket, bråttom är det att få till det och testa ;-) Jag har roat mig med att städa och vattna såklart!

Vet inte hur många tusen liter vi vattnat vid det här laget, men det tar sig hela tiden :-)

Nu säger vi godkväll här från bygget, smält inte bort i värmen - njut :-) Puss & kram!

Svettig häst

Kategori: Allmänt

Hej! Dagen har gått i ett, åkte direkt till stallet efter jobbet och tränade hoppning idag igen på denna svettiga skönhet



Fick svampa av honom rätt rejält efter, den här värmen tar på dom! :-) Hann bara hem och vattna gräsmattan innan det var dags att åka in och hämta grabbarna i stan

Jättefin kväll och massa folk ute, speciellt på övergångsställen (!) Varför fattar inte folk att det inte gör ont på bilarna, men desto mer på dom..?? Aja, nu ska vi sova och sen var det visst fredag igen ja ;-) Puss & kram!

Kontraster

Kategori: Allmänt

Gokväll! Kvällen har återigen bestått av vattning av gräsmattan, sommaren håller liksom i sig med besked :-) S. har lagt klart trallen

och jag har bland annat bytt knoppar på vår gästsäng, dessa var det allt annat än snyggkänsla på...

Så med några skruvningar var det bytt & klart!

:-) I övrigt har jag haft en händelserik dag på jobbet som ändå faktiskt resulterade i att idag, åtminstone en gång, så funkade systemet. Där skola, polis, socialtjänst & sjukvård samarbetar och ikväll är iaf ett barn i trygghet. En sten lättare från hjärtat såna dagar, även om jag vet att fortsättningen brukar bli allt annat än en dans på rosor. Men ändå. Det finns kedjor som fungerar som det är tänkt - skyddar barnen. Nu = sängen! Puss & kram!

Kvällssol

Kategori: Allmänt

Såg nu att inlägget från igårkväll är puts väck! Störigt men innehöll inga världsomvälvande händelser - jag grundade klart, S. byggde trall och grannen fällde träd så att vi fått ännu mer sol ;-)





Och så vattnade jag självklart gräsmattan - det blev ju liksom sommar över en natt så det är kruttorrt! Men den tar sig varje dag iaf vilket är skönt :-) Nu ska jag göra mig klar och åka till jobbet... Ha en fin onsdag! Puss & kram!

Steg

Kategori: Allmänt

Såhär fint blev det :-)

Puss & kram!

Framsteg

Kategori: Allmänt

Hej! Har helt glömt bort att fota ikväll, gick av bara farten... S. har fixat trappstegen till farstukvisten och jag tog tag i ett av våra sovrum som mest funkat som förvaring, nu fick sängen ben på sig och en annan placering plus allmän uppfräschning av vår lilla garderob som sammanbinder sovrummen :-) Man hinner mycket på en kväll! Nu ska jag sova och ladda för träning imorgon, Jillian Michaels - den kvinnan kommer bli min död... ;-) Puss & kram! 😘

A promise

Kategori: Allmänt

is a promise... Glömde ju gräsmattan! Sakta men säkert har den börjat ta sig

:-) Inte kubbvänlig än men om några veckor så! Nu ska jag återgå till att leka död sill i soffan, känns som normaltillståndet några veckor framöver kommer vara psykostrött... Så ni vet om inläggen är mindre inspirerande än vanligt ;-) Puss & kram!

Grundat till förbannelse!

Kategori: Allmänt

Syns knappt att jag gjort nåt idag, men det har grundats till tusen här idag...! Boring som tusan men skönt att det börjar bli klart :-) Har varit dåligt med fotande, har varit så vit om händerna trots handskar så mobilen har mest legat inne, men en liten sneakpeek finns det

Två strykningar kvar så slänger vi penslarna åt fanders sen :-) Det var den helgen det, ska bli skönt att åka till jobbet och vila imorgon ;-) Puss & kram!

HELT SLUT

Kategori: Allmänt

Herregud vilken produktiv lördag! Trodde aldrig vi skulle hinna så mycket som vi gjort men ibland går det av bara farten :-) J. var här med både hembakta bullar och muskelförstärkning, bra med familj som gillar att hänga här fast vi är som små illrar ;-) Sen sist:



Varenda bit är kvistlackad... på VARJE kvist... 2 gånger! Vitt lack visade sig vara den bästa uppfinningen typ nånsin :-) Jag har också hunnit grundmåla i stort sett allt men av nån anledning har jag inte fotat det... Och det finns inte på världskartan att jag reser mig upp från soffan och gör det nu! ;-) Visar imorgon och då ska ni få se gräsmattan också, idag har vi typ kunnat se hur den växt - helt galet! Skulle tro att jag somnar om cirka 5 minuter så jag säger tack och hej och så hörs vi imöra :-) Puss & kram!

Sunshine

Kategori: Allmänt

Den kom tillbaka med besked hörni - SOLEN! Hade gärna ridit ute igår på den bästa jag vet

men vi höll oss inne i ridhuset och tränade hoppning - så jäääääla roligt!
Gräsmattan har gått bananas och växer som bara den :-D

Syns såklart dåligt på bild men ni få la tro på mig ;-) Vi har använt weibulls villa classic till hela, plus lite gödsel som vi blandade med från start! Igår kom S.hem från ytterligare en vända i södra delen av landet så han är hemma idag och fixar räcke



Ska bli kul och se hur långt han kommit :-) Nu ska jag gå och slänga i mig en smoothie :-) Puss & kram!

Gråtfest!

Kategori: Allmänt

Godkväll! Precis torkat bort snoret ur ögonen, har treatat mig själv med gråtfest här ikväll... The lost valentine stod på menyn - herrreeeeguuuud vilken tjejfilm!!! I klass med Dagboken :-) Så mycket mer än det räckte inte orken till idag, nya tag imorgon och då är det stallet som vanligt och hoppning igen - can't wait :-D Puss & kram!

Green fingers

Kategori: Allmänt

Nu händer det gröna grejer här på bygget! :-D Syns inte jättebra på bild men nu har gräset verkligen börjat ta sig, är som en luden matta på vissa ställen ;-)


Sen var jag tvungen att kalla in förstärkning - de här små liven

har också växt som galna och det var (tydligen) dags att plantera om de i större krukor :-) Så mamma kom hit!


Gick som en dans, jag lär mig liksom lite i taget hur saker ska skötas :-)

Nu hoppas vi på lite sol så att de kan växa ordentligt! Zorro var lagom intresserad, skötte sig själv från utsiktsplatsen

:-)
Satte den här också

fick den av en mäklarfirma på Öland, varje vår kommer det fjäsk ifall man ska sälja huset... Det kan de ju glömma men fjäsket tar jag gärna ;-) Riktigt var de ska stå ute sen vettetusan men det finns nog nåt bra ställe :-) Först ska vi se att den tar sig... Och så har hängmattan kommit :-D

Som en smällkaramell! Den blir soft i sommar, har två perfekta träd att hänga den emellan :-) Puss & kram!

Känner oss liiite träffade

Kategori: Allmänt

Hehe, satt och bläddrade i DI's resebilaga...

Japp - jag skriver under på den! :-) Längtar så jag spricker snart, vill åka nu :-D Puss & kram!

Gräs!

Kategori: Allmänt

Titta - det börjar ta sig

Liiite liiite men ändå nåt :-) Nu när det regnat så mycket har jorden sjunkit ihop och all småsten kommit fram, blir kul att plocka ihop sen ;-) I övrigt har vi ägnat dagen åt framförallt kvistlackering, alltså skjut mig vad mycket vi lackat!



Man måste liksom göra det två gånger... Men det kommer vara värt det när slutresultatet håller :-) Lite tvättstugesortering har vi också hunnit med, vikt in och omstrukturerat lite i garderoben

Plus att S. skjutit fast socklar under trappen, ni vet en sån sak som släpat ett tag... ;-)

Och medans han gjorde det roade jag mig bland annat med att fixa tvätten

Vi tävlar i vem som kan stapla högst här hemma - S. har disk och jag tvätt ;-) Produktiv söndag med andra ord, nu sitter jag och suktar efter glass men vi har ingen så det får väl bli kvarg med frukt - jippididoo... ;-) Hoppas ni alla haft en skön söndag :-) Puss & kram!

Bananchoklad mä kokos!

Kategori: Allmänt

Hej hopp! Det var längesen det dök upp nåt i matväg här på bloggen, och idag svängde jag ihop tamejfan en av de godaste kakorna jag gjort tror jag så självklart ska den upp här :-) Ta fram ert bästa recept på sockerkaka, jag använde Leilas. Sätt ugnen på 175 grader, helst varmluft. Gör smeten enligt receptet och dela sen upp i två bunkar. Häll 3 tsk kakao i den ena smeten

och mosa sen typ 3 små eller 2 normalstora trötta (övermogma) bananer till ett klet

och släng i den andra bunken

blanda ihop! Sen smörar du en form men istället för ströbröd tar du rejält med kokos

och sen i med båda bunkarna, blanda runt lite och så skjuts in i ugnen cirka 25-30 minuter :-)

Alltså ärligt talat: sjukt god! :-) I övrigt har vi ägnat oss åt att olja och kvistlacka det här

plus det härö

plus lika mycket till.. vi fortsätter imorgon :-) Puss & kram!

Evighetsgöra...

Kategori: Allmänt

Osså var altanräckestillverkningen igång

Jorå, snart så! ;-) Hehe, ni vet var ni hittar oss i helgen :-) Puss & kram!

Älskar!

Kategori: Allmänt

Alltså jag älskar denna serie!!!

De är ju helt hysteriskt roliga :-D Carina och Christine är mina nya idoler :-) I övrigt har jag haft ett magiskt ridpass med små hinder och Manfred = eufori! Nu är S. hemma efter en jobbsväng i Skåne, oerhört skönt att ordningen är återställd :-) Puss & kram!

Biverkningar

Kategori: Allmänt

Blir mest ett livstecken-inlägg idag, åkte hem från jobbet efter lunch då jag varit superhängig idag. Fick TBE-spruta igår och min kollega sjuksköterskan tror att det är biverkningarna av den som spökar. Vaknade inatt med feber och har haft utomkroppslig känsla hela dagen... Gick upp på ren reflex imorse och tränade men kände liksom inte att det fanns nåt pulver! ;-) Trodde det skulle ge sig under förmiddagen men icke... Så nu ska jag tanka sömn och ladda för löpande band med kids imorgon, gäller att vara pigg :-) Puss & kram!

Räserdag

Kategori: Allmänt

What a day! Hunnit med allt och lite till tror jag :-) Satt på möte hela dagen och fick fina applåder för min presentation, havskräftorna höll sig borta ;-) Direkt efter det stod bibblan på tur, och när jag kom ut därifrån såg jag vaccinföretag som hade drop-in för TBE. Så jag gick dit och fick första sprutan, har tänkt göra det i säkert 5 år... Kan inte skylla på spruträdsla (inte ett dugg) utan bara lathet! Men nu så :-) Sen drog jag direkt ner till M. för påfyllnad av kaffedos och mys med småttingarna

;-) Och sen satte jag fart mot min älskade morfar som fyllde år idag! Åt frukttårta tills det sprutade ut genom öronen på mig - jag älskar tårta :-D Så efter den här dagen ska jag försöka hålla mig vaken genom ett avsnitt Hart of Dixie... Joråsatte... Puss & kram!

Vattnat gräsmatta

Kategori: Allmänt

i vinterjacka idag - that's a first! ;-) Var ute på prommis med mamma och det var allt annat än varmt så det fick bli tjocka jackan, maj månad eller inte... S. är borta på annat så då passade jag på att äta finmiddag för en

:-D Älskar fiskbullar i dillsås! Men det gör inte min käre sambo av någon konstig anledning så jag passar på när han inte är hemma :-) Efter pw:n ägnade jag mig 50/50 åt Timells skärgårdskök och en presentation jag ska hålla imorgon

Kan finnas en risk att det står havskräfta nånstans i powerpointen ;-) Puss & kram!

Grödor

Kategori: Allmänt

Nä, får nog ta tillbaka vad jag sa om att flytta med solen... kom hem till snöblandat regn! Men vad gör det, slipper vattna gräsmattan ;-) Och mina tomater växer så det knakar

:-D En bit kvar men ändå :-) Nu väntar jag bara på torktumlaren och sen är det sova för hela slanten... Puss & kram!

Flytta med vädret

Kategori: Allmänt

Hello världen! :-) Nu är vi på väg hem efter några fantastiska dagar i stugan, haft riktigt kanonväder hela helgen medan jag hörde att det regnar och snöat hemma... Vi håller oss där solen är helt enkelt :-)





Vi har mest ägnat oss åt riseldning och S. har fixat fint med fönster och annat :-) I höstas när vi åkte hem såg det ut såhär



Efter lite slit och eldning:

Under presenningen ligger virke till altan som vi ska smacka dit vid tillfälle :-)

Och sen var det bara aska kvar

:-) Några timmar kvar i bilen, hörs när vi är hemma igen! Ska bli spännande att se hur gräsmattan ser ut... Puss & kram!

Egen brasa

Kategori: Allmänt

Kanske inte så stor och kanske en dag försent men vad gör det? :-)

Puss & kram!