Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

10.000 meter upp i luften

Kategori:

ser jag allt så klart 😉 Eller nä just nu är det bara moln! Premiärbloggar från luften idag så får vi se om detta inlägg kommer iväg... Är på väg hem från ett soligt Marocko där vi latat oss i en vecka, varvat med yoga och träning 😊 Blev dock ingen surfing för nån av oss... Nä hörni drt här funkade sådär, bilderna kan inte laddas upp så jag får ta det när vi kommit hem helt enkelt, landar på Arlanda vid 00:30 inatt och sen blir det raka spåret hem! Hörs imorgon 😊 Puss & kram!

Bra besked

Kategori: Allmänt

Hello! Inte så mycket byggnytt men fick ett positivt ekonomiskt besked häromdagen så i min värld kan vi nu köpa annat för pengarna, S. tänker kanske inte riktigt som jag 😉 Skrev ju för ett tag sen att jag till slut några år försent ska få tandställning, räls alltså 😁 Vid första besöket i höstas så gjorde min tandregleringsspecialist (fint ska det va) en bedömning på att jag behövde ha den i cirka två år och så skulle de dra ut fyra tänder, två uppe och två nere. Och allt detta till det facila priset av 36.000:-... Fick lite hicka först men känner att det behövs nu! Så vi bestämde hemma att det fick vara värt det, och så var jag tillbaka för röntgen, gipsavgjutning och mätning för nån månad sen. Inte bara att sätta in den inte, man lär sig nåt nytt varje dag 😉 Och here comes the fun stuff, när jag var där häromdagen visade alla "tester" att jag bara behöver dra en tand, ha den i max 1,5 år, kanske bara 1 och priset sjönk helt plötsligt till cirka 25.000:- 😁 Fortfarande mycket pengar men ändå sån grymt skönt besked! Om knappt en månad är det dags för överraden och sen fixar de den nedre några veckor efter det... Så nu kan vi köpa massa fint hem istället 😉 Hehe! Eller så blir det till renoveringen av stugan som vi ska dona med till sommaren! Bra besked var det iaf 😊 Hoppas ni alla har en fin sista februari vecka, snart vår hörni 🌸 Puss & kram!

I löve Blocket

Kategori: Allmänt

Hello! Har ju ett konstant misson här hemma att fylla vårt hus med möbler och annat hemmigt och det tar ju lite tid eftersom jag inte vill rusa iväg och handla allt på samma gång. Har varit på jakt efter en byrå till vårt sovrum ett tag och hittat jättemånga fina på Blocket men de har alltid varit för låga, velat ha en som är åtminstone 1.30. Lättare sagt än gjort tydligen. Men så förra helgen hittade jag en annons för en hemnes för 750:- som självklart också var monterad - tackarrr! Är lite ambivalent inför IKEA-möbler, en del som vi haft pallar inte för nånting medans vår säng till exempel är superbra... Just en hemnes hade vi i vår gamla lägenhet i Sundsvall men den slängde vi i flytten då den minst sagt hade gjort sitt...! Hoppas på att den här håller lite bättre och skulle den inte göra det så var den ju ändå inte så dyr. Ska nog byta knoppar på den när jag hittar några fina men de här standard får funka sålänge ;)
Hängde på en ljusslinga också när jag ändå var i farten, den ska jag ha på altanen i sommar men just nu vistas vi ju inte särskilt mycket där ;) Nämen hörni vi hörs helt enkelt! Puss & kram!
 

I hetaste laget!

Kategori:

Hej! Hoppas ni alla fått goda semlor idag 😃 Jag trodde in i det sista att jag skulle få hålla mig frisk, verkade som att S. var på bättringsvägen också... Men igår kväll kom han hem sent och var helt likblek med hög feber och jag hade börjat känna av en begynnande huvudvärk! Så 20:00 kraschade vi i säng och sen sov jag till 9:45 imorse 😉 Litet lagomt sovpass sådär... Så fettisdagen här på bygget har spenderats i soffan och nu börjar jag också få feber... Men men, vad göra liksom? Februari är ju lite som det är minst sagt 😊 Ja nämen det var det tyck lite synd om oss-inlägget det, hörs när vi är på banan igen igen 😊 puss & kram!

Semmelmuffins!

Kategori: Allmänt

Happy fettisdag på er! Här började vi ju med temlor i januari, har klämt några semmelwraps efter det och nu har vi avancerat till semmelmuffins som är så görenkla att vilken köksnovis som helst kan fixa det :) Hittade receptet på ensmaksak.comeback men har som vanligt trixat litegrann med receptet själv!
Till 8 stycken behöver du:
75 gram SMÖR
3/4 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
1 ägg
50 gram riven mandelmassa
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ner resten av ingredienserna, avsluta med ägget, till en jämn smet. Fördela i muffinsfomar och grädda. Servera med vispad grädde och pudra på florsocker! Hajar ni - görenkelt :)
Puss & kram!
 

Veggiebiffar

Kategori: Allmänt

Hejhej! Hur mår ni såhär på söndagen? Ledsen för gles bloggning denna vecka, hinner ha så mycket vardag så det bara går i ett innan det är fredag igen! Har iaf ett recept åt er om ni har dålig fantasi på veggomat :) Vi är ju definitivt inte vegetarianer här hemma men vi har dragit ner på rött kött och nu tycker jag (för det mesta) att det är lite roligt att testa nya recept. Såhär gjorde jag veggiebiffar i veckan - blev cirka 4 port. Du behöver:
Oljan är bara till att steka i. Mixa kikärter, morötter, chili (jag tog halva, dosera som du gillar) två ägg plus salt, peppar och spiskummin i matberedaren. Smula ner fetaosten när det är en jämn massa och doppa i pankoströbröd. Det blir så kletigt att det inte behövs något extra ägg utanpå. Stek i olivolja
tills de är gyllenbruna, går jättebra att hålla varma i ugnen. Blanda en sås/kräm på matyoughurt, saften av en lime eller 1/2 citron, mynta, salt, peppar och olivoilja. Rör runt.
Servera med en matig sallad så är det klart på cirka 20-25 minuter :)
Kommer jag göra fler gånger :) I övrigt har det  varit en ganska soft vecka, S. har åkt på dunderförkylningen from hell så det har varit en lugn helg för herrn. Idag åkte jag och mamma och letade bikini till mig, Marocko närmar sig med stormsteg :) Hittade till slut en inne på Cubus, kan uttrycka det som att det var rätt skralt med utbudet...! Hörs till veckan :) Puss & kram!
 

Sugar och moist

Kategori: Allmänt

Hello i kvällningen! Hoppas ni alla mår bra 😊 Här har det inte hänt så mycket senaste veckan, mest vardag liksom 😊 Men ett litet livstecken måste jag ju ge ifrån mig! Igår var vi på lillfias 1-årskalas, och S. hade bakat till jag vet inte hur många...
Behöver jag säga att jag var liiite sockerhög efter? 😉 Igår köpte vi en luftfuktare eftersom vi på vintern får så sjukt torrt härinne, runt 25-30 % luftfuktighet och det märks på allt trä vi har... Minst sagt! Så nu står den här fräsiga makapären i köket och ångar ur sig fukt 
Och bara sen igår har det gått upp 6 % så det verkar lovande 😊Återkommer till veckan med förhoppningsvis når mer inspirerande 😉 Puss & kram!

That's a wrap!

Kategori: Allmänt

Hello i snö"kaoset" 😉 Detta med Stockholm och snö alltså... Kommer aldrig bli klok på det! Denna skönhet lyckades jag pricka in hela vägen till jobbet imorse 
Och inte plogade han heller... Men fram kom jag! Efter jobbet messade mamma och frågade om jag ville ta en prommis och eftersom denna väntade i kylen 
Kändes det som en ypperlig idé! Så på med kläderna och ut bah...
Jodå - det snöade 😊 Men sen, sen var det äntligen dags för årets nyhet - semmelwrapen 😀 Fast jag tycker den borde heta semmelklämma 👌
Fantastisk god 😋 Och mättande! Blir inte fler knop än så idag. Puss & kram!