Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Till en stackars tentapluggande svägerska! :-)t

Kategori: Allmänt

Musfällor ;-)S. snygga finish uppe vid nock :-)Lite knutbräder på det här så! ;-)Städningen tar vi en annan dag!

Ännu mer panel! :-)

Kategori: Allmänt

Here we go!

Kategori: Allmänt

Äntligen folks! (framförallt morfar) ;) Nu kommer bilder i en salig blandning, S. har haft datorn i husvagnen i 2 veckor och fotat med sin mobil, så nu blir det lite bakåt med bilderna men killarna har varit så duktiga så det SKA visas :) Stombygget senaste två veckorna as never before seen:


Kvällsvila ;)Efter det här hade killarna förtjänat en taklagsöl på Texas!

Janne har nu lämnat oss och åkt hem till de norra delarna av landet, otroligt tacksamma för all hjälp är vi! :)

Panelen har nu börjat spikas upp, vi har valt liggande 145 mm panel:


Mest skugga på baksidan så början blev där ;)

LinLin-bygg har idag jobbat ihop igen för första gången på två veckor...


"Ja hålle ja så såga du"


"Jag vill oxå lära mig hammarkonster"


"Håll rakt nu, pass på!"

:) Otroligt många fina hjälpsamma människor har vi runt oss - det är ett som är säkert!

Jag ägnade mig åt lite målning i skuggan, helt brutalt hett i solen! Och upptäckte att vi har ett till äppelträd... Om trädgården fortsätter sköta sig såhär så kan nog t.o.m. jag lyckas ;)
Min alles egna lilla målarlund!

Nu vankas fiskpaket på grillen och sen en lugn hemmakväll, imorrn är det jobbvecka igen men bara tills på torsdag! På fredag tar nämligen mosters stortjej Ida studenten! :)

Ha en skön söndagskväll :)

Puss & kram!...

Kategori: Allmänt

Japp, så känns det! Båda har blåst av planerna för kvällen - finns absolut ingen energi kvar! Lovar att uppdatera med bilder så snart orken återvänt men nu är det vertikalt läge som gäller... Puss & kram

Alltså nä...

Kategori: Allmänt

Av nån anledning tittar jag på semifinalen i det dära spektaklet från Baku och den ena galna bruden efter den andra kliver ut och skriker fram nåt lite skitnödigt...! What??' Ja hejja på Loreen ja! :-D Förhoppningsvis bilder imorrn :-) Puss & kram

Hej!

Kategori: Allmänt

Flashig rubrik va?? ;-) Snabbt kvällsinlägg innan lampan släcks, killarna jobbar på som galningar med huset och imorrn ska panelen förhoppningsvis börja komma upp! Fick leverans idag och den var tydligen jättefin i kvalitén sa S. :-) Visar bilder så fort jag kan, nu är det sussa som gäller! Puss & kram!

Klättertarzan!

Kategori: Allmänt

Och där kom sommaren som en pil rätt i ballongen! Kylan försvann på ett nafs och idag har det varit nära på högsommarvärme där jag stått och målat, för att inte tala om värmen på taket som killarna varit på....
Grabbarna grus har jobbat som galningar dessa två dagar och nu har vi TAK!!! :)


Ena halvan som de la igår kväll!


Klättertarzan a.k.a mr S.... Eftersom vi inte kan ha ett fyrkantigt hus som normala personer så innebär ju det att vi inte ha någon ställning där huset putar ut liksom... Så då hoppar S. upp som den lilla Pippi Långstrump han alltid velat vara ;)


Halva lagt :)

 
Vår eminenta ställning!


Uppe vid nock har jag inte vågat krypa upp än, kommer tids nog!


Osså på väg ner.... Sakta men säkert!


Funderade på att ha kvar springan för den där halleluja-kyrkeffekten men nä... Satsar nog på ett tätt tak, känns säkrast i längden ;)


Här står jag ungefär där trappen kommer vara i hallen och fotar upp mot fönstrena på övervåningen, vi kommer att ha öppet där så vi får in lite ljus :)


Nu börjar man verkligen känna att det är ett hus med väggar och tak, liiiten känsla inuti kan man också få :)

Och om ni undrade om jag bara gick runt och fotade så kan ni vara lugna... Jag har även grundmålat 1,8 km virke och stått för markservicen med mat! Hungriga pojkar det där ;)

Nu blir det film i soffan innan det är dags för den sista hela arbetsveckan denna termin, störtskönt juh! :D

För övrigt: Läs Janne Schaffers nyutkomna bok, gudars vad jag plöjer!

Puss & kram!

Jag har varit på andra våningen!!! :-)

Kategori: Allmänt

Takstolar!

Kategori: Allmänt

Idag var dagen D... Eller T om man så vill, det var dags att lyfta upp takstolarna!
6:45 började killarna imorse, jag kom 7:01... Inte riktigt kommit in i detta med byggtider än men det kommer väl ;) Det var lite knixigt med lyften eftersom stolarna var för tunga tillsammans, så de var tvungen att lyfta upp de 1 och 1... Yours truly var uppbackningsansvarig och det slutade såklart med att hela skiten välte och 4 takstolar låg på backen på 2 röda...! Men men, ingen skada skedd :)


Hade en grymt duktig kille som kom och lossade :)


Nice and easy....


Första försöket!


Janne säger till mig att "håll lite koll Alex så du inte står under nåt bara om det skulle lossna..." Absolut! Men hur jag än vände och vred på mig hade jag antingen takstolarna eller en gipspall á cirka 200 kilo som svajade oroväckande rätt ovanför huvet!
Skönt att slippa bära upp det på övervåningen ;)

När vi skulle lyfta paket som på bilden ovan så fick Lelle, chauffören hoppa upp på ställningen för att kunna se, så jag erbjöd mig att lasta på släpet så han skulle slippa klättra upp och ner... Sagt och gjort - lilla stumpan hoppar upp där och fäster alllt så fint så!


När han sen kör iväg med lilla paketet känner jag hur bilen fullkomligen lyfter från marken där bak där jag står! Hold on lilla vän... Får till svar sen att "ja, bara jag har ett hjulpar kvar i marken är det lugnt..." Jaså, du säger det? :) Haha!
It's beginning to look a lot like a house :)

Jag hann även med att grunda lite bräder som nu ligger på torkning! En väldigt bra dag tycker jag :)

Hoppas ni alla får en skön fredagskväll :)

Puss & kram!

Inpackning och oljning

Kategori: Allmänt

Godkväll :) Hoppas solen har skinit på er denna jesus flygare-dag!
Här började dagen lite molnigt men sen så :) Stod i bara linne och oljade bräder, fantastiskt skönt med lite värme!

Grabbarna har jobbat på som tusan idag också, och hej vad det går nu vill jag lova :)


Entrésidan med ställningen monterad precis så effekten försvinner... Men jag ANTAR att säkerheten måste gå först ;)


Dags att börja spika västkustskivor!
Har haft lite svårt att förstå det här med skivorna, de ser nämligen ut som isolering men är pressad glasull... Igår frågade jag om den inte expanderar om det kommer vatten (regn) på den - får till svar att "nä, det gör den inte" och eftersom jag fortfarande tror att det är isolering så måste jag fråga idag igen... "Men alltså, kan den verkligen sitta uppe utan skydd, blir det liksom inte så att det expanderar?" svar: "Nä! Om du lägger pantflaskor i vatten - tycker du att de blir större eller? Nä just det!" Nänä, okej då!!! Ska sluta fråga nu ;)


Gaveln som det kommer att vara groventré och vårt första lilla sovrum mot!

Och ett tu tre sa det så var det såhär:Klart och betart! Lite utsiktslöst kanske men det får jag leva med ;) Här är baksidan mot ängen med vardagsrum och kök.


Världens bästa kille!

Själv roade jag mig med att olja lite trä till fönsterfoder, innertak på verandan och knutbräder... Sen ska det grundmålas och målas vitt! Panelen har vi beställt oljad + grundad så den ska "bara" målas ;)
 
Och när jag står och oljar tänker jag på att det var länge sen morfar var förbi och hälsade på, tänkte att jag får väl ringa honom sen... 20 sekunder senare hör jag att en bil kommer och vem var det om inte lilla morfar? :) Ibland så är det nästan lite läskigt!

Och häromdagen fick jag återigen visa prov på min bimbohet! Har i flera dagar gått och varit helt salig över alla träd som börjar slå ut i vitt och rosa, och sagt till alla här hemma att jag verkligen vill plantera såna för gud vad fint det skulle vara och mysigt och so on and so on....

Mmm, Alex! Sök och du skall finna... På din egen tomt!

 
Står ett stort fint mitt framför näsan på dig + 3 jättefina träd i rosa vid diket... Såatte... Nevermind! Nöjd är jag iaf :D Vi såg ju tomten i augusti men inte så mycket och det är jättekul nu när våren kommer och man upptäcker vilken fantastiskt lummig tomt vi har :) Även om jag kapade ner en sån där grön torr taggig sak idag som hade knäckts, men den tillförde ändå inget!

Nu blir det en tidig kväll, ska vara uppställd 07:00 imorgon bitti ready to report for duty! Takstolarna ska levereras och sen har jag ju bräder att måla för sjuttsingen!

Kom ihåg att ni alltid är välkomna förbi :)

Puss & kram!

Bildlöst!

Kategori: Allmänt

Skandal... Har jättemånga fina bilder i S. telefon som han knäppt senaste dagarna men datorn är i husvagnen så det får jag visa en annan gång :) Men MYCKET har hänt när pojkarna jobbat, varje dag är som att öppna ett litet paket när jag svänger in på vår lilla vägstump :)

Våning två är så gott som klar när det gäller reglar och golvbjälklaget är lagt, lovar att visa bilder så fort jag kan :)

Nu ska jag hoppa i säng efter en lååång dag, imorrn är sista jobbdagen innan fyra dagars ledigt igen :) Älskar våren!

Puss & kram!

Full fart framåt :-) Bilder från i helgen!

Kategori: Allmänt

Ställning!

Kategori: Allmänt

Tjopp!

Ställningen monteras as I write, två STORA leveranser har kommit idag, S. har gått på sin tjänstledighet och behöver inte ens tänka på jobb förrän 1/11, husvagnen ska hämtas imorgon då mister Janne kommer från Sundsvallet och ska hjälpa till i två veckor och solen skiner!!!
Livet leker med andra ord :D

Nu blir det en rejäl plankstek för att fira att värmen äntligen har kommit :)

Hoppas ni alla har en skön fredagskväll :)

Puss & kram!

Undervåningens reglar är uppe :-)

Kategori: Allmänt

Reglar och en "dagens outfit"

Kategori: Allmänt

Vill uppmärksamma läsare som har svårt för ironi att hämta nån som kan hjälpa er med sånt då en del i detta inlägg är... "smått" ironiskt ;)


Tjo vad det går! På två dagar tycker iaf jag att vi hunnit mycket, sen är väl allt relativt ;) Men S. höll faktiskt med mig och vi ligger före tidsplanen vilket är väldans skönt!

Helgen har sett ut såhär:


Borrar hål rätt ner i betongen... Några gånger innan jag verkligen vågade köra blev det...! Men sen var det som jag aldrig gjort annat ;)


Kontemplation... :)


Vår fyllnadsmassa har stelnat till en regelrätt Sahara-öken... Såhär ser det ut på hela framsidan! Hoppas på att nån trädgårdskunnig kommer och hjälper oss sen :)


LinLin-Bygg!


Nånstans här började reglarna ta slut... Typiskt!


J. riktar upp måttet :) Stora hålet är för att det ska vara ett fönster där, inte för att vi räknat fel... Ifall nån blev nervös nu ;)

Vi hann en liten bit till och sen körde S. på ett tag till medans jag fixade krubb! Har sagt det förut och säger det igen - har VÄRLDENS bästa kille! Han har f*n koll på allt!

Och äntligen kommer nu det som ni alla väntat på! Jag har ju förstått att alla stora bloggerskor lägger ut dagens outfit - blondinbella, kissie, hon lilla schuterman och diverse andra bruttor... Det hör liksom till och inte vill lilla jag vara sämre! Så varsågoda folks; Today's outfit:Skor: Asics - 8 år gamla

Strumpor: H&M

Byxor: Jula

Tröja: Nån julklapp från jobbet

Handskar: Tegera

Solisar: Statoil

Keps: "Billabong" S. hittade den i Vaxholm på ett jobb, nån plåtslagare hade glömt den, troligtvis härstammar den från Thailand eller nåt...

Hörselkåpor: Peltor

Cirkelsåg: Makita

Jag blir inte sur om ni kopar! :P

Nä, om man skulle sluta fjorta sig och slänga sig i soffan - S. går in på sin sista arbetsvecka imorgon :)

Puss & kram!Epic freakin moment!!!

Kategori: Allmänt

Blåbärssymfoni!

Kategori: Allmänt

Hallå ja!

18:48 och + 16 grader i skuggan, I like! :D

Har en vilkväll från bygget, jag måste sätta mig och rodda ihop pris på kök från IKEA för att se vad vi landar på, vi har ju funderat på ett Marbodalkök men nu när lilla kampanjen är slut så åkte priset upp 40-50%... Och eftersom jag inte hittade en miljon under sängen imorse heller så blir det nog IKEA, eller KVIK, vi få la se!

På valborg så snodde jag ihop en sjukt enkel dessert som ni ska få recept på, nu hade jag frysta blåbär och det funkade men det blir definitivt snyggare med färska.

Blåbärssymfoni:

2 färdigköpta marängbottnar
(självklart får ni göra egna om ni känner för det men det receptet orkar jag inte skriva så det får ni googla, jag övervägde inte ens att göra egna den här gången - nån måtta får det vara! ;))

Lägg ut en marängbotten på ett fat med lite mascarpone under så glider det inte runt.

Gör en kräm på:

2 dl vispgrädde (blir det 3 är inte det så noga)
1 burk mascarpone
Saften av 0,5-1 citron (smaka) och skalet av hela citronen
250 g blåbär (spara 50 g till garnering)
1 dl socker 

Vispa grädden och joxa ihop allt till en smet, bre på på första lagret och sen på med andra marängbotten och på med resten av smeten runt om. Garnera med blåbär och riven choklad - vit eller mörk spelar ingen roll!


Klart - plättlätt och väldigt gott :)


Nu ska jag gå en rond mot IKEA köksplaneringsprogram, känns som att jag börjar behärska det vid det här laget ;)

Puss & kram!

1:a maj!

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Idag ska det kapas reglar så det står härliga till, hämtade allt vi behövde igår så att det ska gå som på löpande band :-) Hörs sen! Puss & kram!