Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Återkommer

Kategori: Allmänt

i ett annat liv när jag inte håller på att förgås av trötthet och redig bitchighet mot appjäveln! Puss & kram!

Gräv, gräv och lite mer grävande!

Kategori: Allmänt

Alltså ibland blir jag GALEN på blogg.se!!!! :( Nu funkar det inte att lägga upp bilder överhuvudtaget, appen har strulat i helgen men nu funkar det inte ens via hemsidan....! Ska försöka allt jag kan, så länge får ni hålla tillgodo med att veta att vi har fyllnadsmassa + jord + singel på alla de rätta ställena, grabbarna har slitit som tokar och det blir riktigt bra :) Nu ska jag ta min snickare och dö av i soffan :) Puss & kram!
 

Lyckliga pojkar!

Kategori: Allmänt

Eufori är nog det bästa ordet jag kan komma på för att beskriva stämningen här hemma just nu... Och anledningen till det är ett stycke minigrävare och ett stycke minitraktor!
En VÄLDIGT lycklig storebror!
En VÄLDIGT lycklig sambo!
Teamwork :) Nu ska jag laga lunch till grabbarna grus - hoppas ni alla har en fantastisk lördag! Puss & kram!
 
 
 

Ny soffa!

Kategori: Allmänt

Nu ska vi se om vi kan visa lite stajlade bilder på senaste möbelinköpet :) Fick samtal i onsdags eftermiddag om att soffan var levererad och jag kan ju inte vänta på något så jag och S. drog iväg och hyrde ett släp och hämtade hem på en gång!
Var inga kartonger och tänkte att det var ju skönt, slipper man så mycket skräp... Haha, eller inte! Blev tillräckligt med bara plast och wellpapp också ;)
Monteringsmästaren var snabb som attan på att få ihop den
Och simsalabim så var det klart :) Superbekväm är den och maxihörnet blev sååå bra, var lite rädd att det skulle bli för stort men funka finfint. Köpte den på soffcenter ifall nån undrar! Har inte bestämt mig än vad jag ska göra med bordet, än så länge får det vara kvar... Gamla soffan fick flytta upp och det blev konstigt nog mycket mysigare på en gång ;)
Känns skönt att äntligen fått upp lite dit upp också, varit så tomt! I helgen ska "vi" (J. & S.) roa sig med denna hög
Plus en till som ligger borta på vändplan plus jord som kommer idag... Jag ska sitta i solen och titta på :D Häpp! Puss & kram!

Grrrr!!!!

Kategori: Allmänt

Funkar fortfarande inte med bilder! Blir galen på sånt strul, ska knäppa några bilder imorgon med riktiga kameran och lägga upp :-) Idag har jag lyckats med konststycket att galoppera med bara en stigbygel då jag tappade den ena, spännande värre ;-) Hörs imöra! Puss & kram!

Bildlöst

Kategori: Allmänt

Hej! Just nu funkar det bara att publicera text och inte bild... Enormt störigt eftersom jag hade massa fina bilder att visa - soffan kom idag :-D Plus 6 lass med fyllnadsmassa men det är inte lika fint ;-) Än iaf! Så jag får helt enkelt testa med bilder senare, nu ska vi filminviga soffan :-) Puss & kram!

Test

Kategori: Allmänt

Testinlägg

Tisdagstrubbel

Kategori: Allmänt

Tjohej vad fort den här dagen gick! Kom till jobbet ganska tidigt eftersom jag var borta igår och hade dagen ganska bokad... Trodde jag! Hann inte mer än kolla mailen så var det full rulle med polisuttryckning (ingen fara) och sen gick liksom dagen... Saftigt mör i huvudet nu så jag ska ta en tidig kväll och ladda för lågstadiet imorgon, DÄR är det förhoppningsvis lite lugnare ;-) Och just ja, Kalifornientips tar vi gärna emot! Puss & kram!

Tjooohoooo!!!!

Kategori: Allmänt

Idag är det en sjukt glad tjej här hemma :-D Har inte skrivit om vår plan för semestern i sommar då min älskade S. fyller 30... Inte varit helt spikat men nu, ikväll, bokade vi biljetterna från Stockholm till Los Angeles och vidare upp mot San Francisco med bil, vidare till Las Vegas och sen avslutar vi med att fira födelsedagen i min (och förhoppningsvis S. blivande) ABSOLUTA favvostad av dem alla - New York! :-D Ska bli så sjuuuukt kul, can't wait! Såhär ser reseplanen ut

och jag tror att vi (jag) bestämt mig för alla hotellen, känns skönt. Lite bra är det allt att ligga och resknarka stup i kvarten, då har man ett hum när det väl är dags :-) Nu ska jag plocka ur goodiebagen som jag fick på dagens utbildning, d.v.s material till kidsen om näthat ;-) Puss & kram!

Söndagshäng

Kategori: Allmänt

Hej! Idag fick jag ett rejält ryck att städa så nu har jag fina bilder på köket att visa ;) En får ju passa på när det är städat... Håller ju inte så länge!
Har skrivit om köket tidigare men får frågor om det titt som tätt så vi tar det igen: Det är från Marbodal i luckor Öland med vitvaror från Siemens - supernöjda med alltihop :) Och bra mat lagar det också ;) Bland annat gjorde jag den här superduperenkla laxen häromkvällen:
Plus lite grädde på sidorna, cironskal och salt & peppar
Bre på peston, smula över fetan, peppra, salta, häll på grädde och riv över citronskal! In i ugnen på 200 grader tills laxen är färdig (gå fortare om man skär ner i bitar) och sen är det mat :)
Om nåt produktionsbolag är intresserade av att spela in "Hungrige snickaren" vet jag en kandidat! ;) Hinner knappt få av linsskyddet innan det är färdigätet... Tacksamt är det iaf! Nu ska jag sätta igång med kvällens middag, högst oklart vad det blir förutom kyckling... Jag får hitta på nåt helt enkelt :) Puss & kram!
 
 
 
 
 

Ångande huvudvärk

Kategori: Allmänt

Hej igen! Efter att vi varit på kalas och ätit oss tvärmätta på alla möjliga sorters godsaker (småkakor är underskattat!) svängde vi in på Bauhaus och köpte lite smågrejer för att fixa här hemma. Bland annat kvartsstav till 3 dörröppningar -1 till tvättstugan och så 2 vid altandörrarna

Tog fram bets och körde några lager



Så nu går de ton i ton med golvet :-) Ska sättas dit imorgon. S. hann också foga lite fönstersmygar och måla sista strykningen på dörrkarmarna där uppe, jag fick sån sjuk huvudvärk av betsen så jag pratade i telefon istället ;-) Sen räckte bara orken till detta idag

Och nu blir det film och fortsatt soffläge :-) Puss & kram!

Vårfärger

Kategori: Allmänt

Köpte världens härligaste bukett till lillfia, nu är våren här på riktigt

:-) Hoppas solen lyser på er var ni nu befinner er! Puss & kram!

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Hej! Sen uppdatering idag, har precis kommit hem efter att ha hämtat grabbarna inne i stan efter firmafest :-) Jag och M har roat oss själva med middag och babbel om allt väsentligt här i världen! Och myst med dogsen såklart

Börnie ville väldigt gärna visa att han kan stå på två ben ;-) Fick trängas med grabbarna i baksätet på vägen hem och när vi stannade på donken kunde såklart S. inte hålla sig längre, han var tvungen att mysa med Basse

Vet inte exakt hur impad Basse var däremot ;-) Snön är för övrigt borta (igen) imorse när jag klev ut var det inte riktigt lika krispigt som igår

Nu ska vi sova och ladda för namngivningskalas imorgon :-) Puss & kram!

Fluffigt

Kategori: Allmänt

Titta vad fint det var när jag klev utanför dörren imorse :-)

Nu har det mesta smält bort men en liten stund var det fint! Att beställa fyllnadsmassa till tomten får dock vänta lite nu eftersom det blev så blött och geggigt igen... Höll på att dratta omkull när jag och denna snygging

skulle gå från stallet till ridhuset förut, gled båda två runt i slasket ;-) Men vi klarade oss och sen hade vi en helt magisk lektion! Ska rida imorgon igen, mör är nog bara förnamnet vad jag kommer vara på lördag... Thank god för spikmattan! Nu ska jag sova och ladda för sista arbetsdagen denna veckan, snart är (också) denna termin slut, tjoff vad fort det går :-) Puss & kram!

Håhåjaja

Kategori: Allmänt

Ja.... De ä int lätt nä de ä svårt! Kom lite snö...







Skarpaste ljushuven till ärthjärnor jag nånsin skådat! Det finns en hel parkering att vända på till höger men nä, vi krypvänder i korsningen och lämnar samtidigt en plogvall så att alla stackare som kommer från andra hållet får leta nya underreden på bortskänkesannonserna... Och 2 avåkningar på 20 meter efter det (inga skadade) Alltså VAD GÖÖÖÖR FOLK???!! Hela stan blir ju helt sinnesrubbad på två röda. Äh, nu är vi iaf hemma och ska skotta oss fram till dörrn ;-) Puss & kram!

Liiite nyttigare kakor

Kategori: Allmänt

Hej! Sitter i fåtöljen och FÖRSÖKER verkligen ge "True detective" en chans, går sådär... Inte så värst impad, tror att det är för lite action för min smak ;-) Idag åkte S. hem vid lunch då han blivit superhängig så det var en sjukling som mötte mig här hemma. Och då får man ju önska vad man vill så då blev det såklart chocolate chip cookies ;-) Men jag testade göra dom lite lite nyttigare och det blev jättebra enligt S. så om ni vill testa gör ni bara såhär: Blanda 125 gram smör med 0,5 dl råsocker och 1 ägg. Rör ner 1,5 dl dinkelmjöl och 0,5 dl havregryn tillsammans med 0,5 tsk bakpulver och 0,5 tsk flingsalt. Hacka ner 100 gram mörk choklad och blanda ordentligt. Lägg ut klickar med smet på en plåt och grädda på 180 grader i 10-15 minuter.

Skulle kunna äta bara kaksmeten ;-) Nu ska jag fokusera sista halvtimmen på detta avsnittet så får vi se om det tar sig... Puss & kram!

Gooodaste bullarna

Kategori: Allmänt

Hej! Imorse lämnade vi tillbaks barnen till deras päron och sen har vi haft en skön dag här hemma :) Jag kände för att baka nåt idag och tänkte först göra bullar men kom på att nånstans har jag sett ett recept på s.k philadelphiabullar som jag vela pröva! Förmodligen sist i världen med att baka dessa, verkar vara lika vanligt som kärleksmums :) Och det förstår jag, för fytusan få goda de är! Och snabba att baka, en ynka jäsning så var det klart :) Jag gjorde mina såhär:
 
150 gram smör (lägg undan 150 gram extra till fyllningen)
5 dl gammaldags ohomogeniserad mjölk
50 gram jäst för söta degar
1 dl strösocker
1,5 tsk malen kardemumma
Cirka 10-12 dl vetemjöl
 
Smält smöret och häll i mjölken. Smula jästen i en bunke och häll på blandningen. Häll på socker och kardemumma och mjölet lite i taget. Jag körde min 10 minuter i maskin, går ju lika bra att knåda för hand. Platta sen ut den i en långpanna med bakplåtspapper i botten och låt jäsa 30-45 minuter. Gör fyllningen under tiden:
 
150 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
 
Rör ihop allt till en smidig kräm. (I alla recept jag hittade skulle det vara florsocker i också men för det första hade jag slut på det och för det andra så tycker jag det blir så himla sött, så jag körde min egen variant. Men är du en sweettooth så häller du i nån dl floris också.) "Tumma" degen i ett jämnt mönster och lägg på en klick fyllning i varje hål när degen jäst klart, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda på 200 grader varmluft i cirka 15 min. Klart :)
Satte i oss ett antal rutor men nu har jag slängt in resten i frysen, perfekt att ta fram :)
I övrigt har S. gjort ett målningsryck med våra dörrsmygar
Koncentrationen på topp! :) Nu ropade han precis att det är klart så jag ska gå upp och inspektera ;) Ha en fin söndagskväll allihop! Puss & kram!
 
 
 
 

Playday!

Kategori: Allmänt

Vilken dag! Än är den inte slut men just nu är bara stortjejen vaken och gladiatorerna rullar på tv:n :-) Dagen bjöd på rejält blåsigt väder så det fick bli en tripp till kaatach lekland i Tyresö - vilket ställe!







Alla fyra var rätt möra efter några timmars lek och fikande, hem och fixa hemmagjord pizza till middag

och sen sjönk vi alla ner i soffan med lösgodis :-) 5-åringen var rätt snabbsomnad och jag har en känsla av att vi också kommer bli det ;-) En toppendag helt enkelt! Puss & kram!

Kung Bore

Kategori: Allmänt

inför barnvaktshelg som startar imorgon vid 10! Tänkte åka på siggesta gård men eftersom de hotar med vinterväder siktar vi på lekland istället ;-) Återkommer med resultatet på det! Idag åt vi plockmat till middag men häromdagen svängde jag ihop en snabb korvstroganoff, receptet hittade jag på och den blev riktigt krämig och god :-)
1 falukorv med hög kötthalt
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
5 msk tomatpuré
1 tsk hot sauce
1 msk persilja
2-3 dl grädde
Salt & peppar
Tror knappt jag behöver förklara, tärna korv och lök och fräs, sen i med resten och puttra ihop :-) Körde på ris till, med gurkmeja i vattnet

Vet inte hur nyttigt det faktiskt är men kan ju inte skada iaf :-) Nu ska jag ställa klockan så vi inte försover oss imorgon och ladda upp inför morgondagen... Puss & kram!

Frivarv

Kategori: Allmänt

Hehe, kom just hem från en mycket spännande ridlektion... Tränade galopparbete och hade Ibra igen (han som brutit manken) Stackarn har jättesvårt med högervarv och jag är ju inte precis nån elitryttare så det gick sådär att styra tillbaka honom in på volten... Så vi tog ett frivarv runt hela ridhuset helt enkelt! ;-) Haha ja herregud vilken pulshöjare, hann tänka att "han stannar ju för en annan häst" men nädå, här plöjde vi på i 180! Till slut med coachning av min ridlärare fick jag stopp, sen fick han vackert stå still sista 10 minutrarna... Det ska va lite spännande också ;-) Idag har jag annars försökt suga i mig så mycket vår som möjligt, inte så svårt under dessa omständigheter

:-D Vet att det ska bli kallt men umder tiden går man passa på att gå i converse och vårjacka! Grabbarna har spelkväll så jag roar mig själv med lite serietittande tror jag :-) Puss & kram!

Eldsmästaren

Kategori: Allmänt

Hej! Har precis fått in en rökdoftande sambo efter 3 timmars rishögseldning! Kom på nu att korten är på riktiga kameran så jag får visa de nån annan dag, men ni vet ju alla hur eld ser ut ;-) Jag har varit inne och latat mig, jättebra arbetsfördelning :-) Är supertrött nu så jag säger godnatt och visar roligare bilder imorrn! Puss & kram!

Stelt

Kategori: Allmänt

har det varit idag ;-) Satsar på yogan imorrn istället, var helt slut imorse! Inget värst omvälvande att rapportera idag, helt vanlig tisdag helt enkelt :-) Puss & kram!

Byteshandel

Kategori: Allmänt

Hej! Har precis lagt mig på spikmattan för att åtminstone försöka mjuka upp nacke & rygg efter kvällens "3 år senare måste vi ta tag i vedhögen som ligger på baksidan" ;-) Var bara att dra på sig brallorna och kängor efter middagen och köra!





Var ungefär så stimulerande som det ser ut ;-) Men nu är det mesta bort, det tar sig dag för dag... Igår eftermiddag kom grannen förbi och frågade om han fick ta ved? Självklart fick han ju det och idag kom han förbi med denna

Bra byteshandel! Nu vet jag iofs inte riktigt när den ska drickas men om inte annat kan jag alltid ha den i nån fruktkaka eller nåt ;-) Nu ska jag luta mig tillbaka och låta spikarna göra sitt och hitta ett väldigt utstretchande och väldigt långsamt yogapass till imorrn bitti :-) Puss & kram!

Grannsämja

Kategori: Allmänt

Blev en heldag ute med en motorsåg som gick varm :-) I stort sett alla småträd och ris försvann, tomten känns jättestor och inte så värst insynsskyddad just nu ;-)


Vi har varit i valet och kvalet hur vi ska göra med staket eller häck. Men när vi pratade med grannarna idag kom vi fram till att vi kör på häck, samma som de har på bilden ovanför :-) Tuja ut mot gatan liksom, de ska beställa mer till sig och klä in hela sin tomt så då beställer vi tillsammans och sätter till sommaren! Även asfalt till uppfarterna ska vi nog samköra - döskönt med grannar man trivs så bra med :-) Efter all frisk luft blir det seriematning i soffan, hoppas ni alla haft en skön helg! Puss & kram!

På'et igen bah!

Kategori: Allmänt

Söndagen so far:







Puss & kram!

Tjatmoster

Kategori: Allmänt

Japp, nu ska jag tjöta på er igen! Om ni ännu inte varit på boquerian så måste ni gå! Var där med ett gäng kompisar igårkväll igen innan vi gick på flashdance och den här gången fotade jag faktiskt lite av maten så att ni verkligen ska förstå hur gott det är ;-)

Röding med forellrom och rökt potatissoppa

Pulled pork fritters, äter ALLTID dom!

Biff som smälte i munnen

Deras sandwich till efterätt satt precis där den skulle :-) Kort och gott - rekommenderas :-) Idag har vi ägnat oss åt att flytta ved till containern som vi hyrt... Åhej!







Fortsättning imorgon... :-) Och hörni: nu är det officiellt VÅÅÅÅR!

Puss & kram!

SOOOOL!!!

Kategori: Allmänt

Idag ska vi vara ute hela dagen, fy tusan vilket bra väder det är :-D

Puss & kram!

Sidlinjen

Kategori: Allmänt

Hej! Denna veckan har verkligen sugit musten ur oss båda konstaterade vi alles nyss... Ska bli skönt med lite helg :-) Containern kommer imorgon så på lördag blir det vedhögsförflyttning! Ikväll var jag och mamma i stallet i vanlig ordning, men idag fick vi sitta på sidan och titta på våra instruktörer :-)

Mamma skrev frågor för glatta livet :-)

Som det ska se ut ;-) Mycket bra tips, helst vill man sitta upp på en gång och prova men vi får vänta till nästa vecka... Puss & kram!

Grusiga ögonlock

Kategori: Allmänt

Riktig tröttmössedag idag... Utan anledning, bara varit sjukt trött hela dagen och känt för att blunda konstant! Nu gjorde jag ju självklart inte det ;-) Kom ifrån jobbet lite senare än tänkt och var så nära att köpa en pizza och bara dega men behövde verkligen handla så jag tog mig i kragen och gjorde riktig middag - och mår ju såklart mycket bättre av det... Gjorde laxsallad med fetaost och rödbetor, hittade färska färdigkokta på Ica - supersmidigt!

Slängde lite frusna krutonger i ugnen med olivolja så de blev riktigt krispiga :-) Till kvällsfika blev det som vanligt kesella - idag med färska hallon :-D

Gött! Nu blir det sovning för hela slanten :-) Puss & kram!

Vill ha-nerven!

Kategori: Allmänt

Efter att ha kommit hem sent från jobbet och sen gråtit ögonen ur mig till Jills veranda med Kristian Gidlund kände jag att jag behövde lätta upp sinnet lite... Så jag började drömma mig bort till sommaren och altaninredning :-)





Myyyysiga vill-hagrejer! Men min ultimata all-time skulle slå frivolter om jag hade en är en sån här...

Så pjörskans trevlig! Men sist jag kollade låg en begagnad på blocket för cirka 18.000:- och av nån anledning är det.inte det vi prioriterar här hemma för tillfället ;-) Men drömma är ju gratis... Puss & kram!

Hoffen

Kategori: Allmänt

Idag blev dagen då jag lyckades pricka in detta spektakel...

Phew säger jag bara, gått 10 minuter och jag är redan snurrig :-) Gillar dock att Laila B-W har snygg engelska med bra uttal, inte helt vanligt juh! Hahaha nu visade de precis aerobicsvideon - jag döööör vad roligt :-D Imorgon har jag kvällsmöte igen... Puss & kram!

Staplar

Kategori: Allmänt

Hej! Gjorde ett efterlängtat ryck idag med att få bort lite ditt och datt på tomten, inte länge kvar nu innan det är dags att fylla upp och finplanera :-) När man kommer ut från våra två entréer såg det ut såhär



Mmm, mycket stiligare än så blir det inte ;-) Elskåpet som stått ute i två år blev till slut söndersågat idag - inte en dag för tidigt!

Vår vedhög har vi ju också kvar, blev alldeles full i skratt när jag kom på att "just ja, det här höll vi ju OCKSÅ på med"... Man glömmer fort!





Fy bövelen vad vi staplade! Och inte ska vi ha det till nåt heller! Blir till att hyra en container och stapla i den ;-) Haha såg nu att bilderna jag tagit efter vi röjt är borta, men det blev lite bättre iaf... Fick upp tavlorna i hallen och rullgardinerna i sovrummet också - produktiv dag!



Är lite smått allergisk mot rullgardiner som liksom syns och hänger utanpå fönstret, men det här måttet funkade precis inne i smygen så de syns knappt :-) Nu ska jag laga middag! Puss & kram!

Del 2

Kategori: Allmänt

i detta projekt startar nu... Trädgården!

Long time no see arbetskläderna är på... Let's do it! :-) Puss & kram!