Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Bilder

Kategori: Allmänt

I know, I know... Dåligt med bilder på slutet men nuså!

Detta har vi sysslat med senaste veckan :)


Vuxenpusslet fortsätter...


Osså fram med spaden och hoppas att vi är någotsånär rätt ;) Hehe nejdå, vi har ju såklart en ritning!


Tätas och skarvas och allt sånt där viktigt för att det ska bli tätt!


Eftersom vi lagt till en toa på övervåningen så fick S. fundera lite på hur vi bäst skulle få upp rören, han som gjort ritningen tyckte vi skulle dra genom varje golvås men det tyckte inte rörisen och S.


Såsisådär blev det :) Sen är det några meter kvar men vi tar det en bit i taget :)

Igår när S. kom hem så gjorde vi ett ryck och åkte bort och eldade bort stora rishögen, det var perfekt eldväder med duggregn och tvärsurt i marken eftersom det regnat nonstop i 5 dagar... ;)


Micke hjälpte till :)
Åh hjälp det brinner!!!! :)


Och det brann snabbt kan jag lova, jag hade ställt in mig på att det skulle ta 4-5 timmar men på med diesel och Mickes erfarna eldningskunskaper så sa det bara fräs! På en timme var allt det stora nedbrunnet...


Rökmonster!

Fick brinna lite till innan vi kunde åka hem och duscha!
Har nog aldrig varit så skitig som jag/vi var igår kväll... Mickes glasögon luktade rök!


Byxorna åkte rätt in i tvättmaskinen ;) Och allt annat!

Idag när vi vaknade var det full snöstorm (?!) Detta aprilväder alltså... Så just nu har vi en inneförmiddag och gör lite budget och får ordning på lite papper så hoppas vi att det lättar snart så vi kan fara bort och fortsätta med avloppet :)

Kommunen då? Bygglovschefen ringde igår eftermiddag och summa summarum så får vi fortsätta med bygget, men taket på altanen är för långt ut... Så vi har tre alternativ: Dra in taket och låta altanen vara som den är, dra in både altan och tak (båda dessa är kostnadsfria) eller låta det vara som det är men då ansöka om ändring av bygglov för en extra avgift som vi inte vet vad det är än, skulle få besked om det efter helgen... Allt detta för 96 cm... Så ja, "lite" suckande blev det här hemma igår. Grymt irriterade båda två men på nåt sätt löser vi det, vi har liksom inget val! Läxor man lär sig helt enkelt...

Puss & kram!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: