Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Lördagsmys

Kategori: Allmänt

Vilken lördag! Vi har inte gjort ett dugg hemma... Konstigt att man väntar på att få flytta upp i nästan ett år men nu när vi får har vi inte så bråttom ;-) Haft annat för oss idag, jag startade dagen med att åka till stallet för att hjälpa en kompis dotter som ville rida, och eftersom mamma är hysteriskt rädd för hästar ryckte jag in :-P Sen hann jag bara hem och byta om innan vi brände ner till M & M, S. skulle hjälpa till med deras takfot. Jag och M. parkerade oss på altanen och coachade från sidlinjen, drack kaffe och myste med hundarna




Börnie hade inte bråttom nånstans

Dessa två sötnosar alltså...! :-) Sen sladdade vi hem och bytte om igen innan vi for till J & E på middag

Mina favvosar stökar på i köket, vankas gourmetmiddag med ankbröst och annat smask :-) Imorrn blir det kanske lite gjort hemma, vi får se vad orken räcker till... Puss & kram!

Knäck bubblet!

Kategori: Allmänt

Goddag! Idag har vi äntligen knäckt bubblet och firat S. nya jobb :-D


Han gjorde sin sista dag på firman idag och börjar nytt på måndag

Han har även hunnit mannekänga sina nya kläder ;-) Glädjens och trötthetens dag här hemma idag, funderade på om vi skulle åka in till stan och fira men orken fanns inte till det! Blir en soft kväll hemma med gomiddag istället, om det blir gott så kanske receptet hamnar här :-) Puss & kram!

Hell yea!!!

Kategori: Allmänt



Äntligen får vi flytta upp!!! :-D Vi är officiellt heeeelt klara! Puss & kram!

Nytta med nöje

Kategori: Allmänt

Hej! Hade ju föräldramöte på jobbet idag men det började inte förrän kl 19, och jag kände att det var ett tag sen jag träffade mormor. Så jag slängde iväg ett sms (japp, jag messar med min mormor) och frågade om jag fick bjuda in mig själv på middag, vilket jag såklart fick :-D Tar bara 15 minuter från jobbet hem till dom, så jag åkte ner och hann sen tillbaka i god tid. Fick hemkokt rabarberkräm med hembakta skorpor - uuuurgott!

Mysigt hade vi, nu ska ju förhoppningsvis livet återgå till det lite mer normala så då kan man ses lite oftare än vad vi kunnat de senaste två åren :-) Hoppas ni alla haft en grym tisdag! Puss & kram!

Slapparkväll

Kategori: Allmänt

Eller? Alltid när jag är ensam hemma tänker jag att jag ska chilla men sen kom jag på att jag måste åka på bibblan med böcker. Och då kunde jag ju lika gärna handla också, eftersom jag inte är hemma tis-tors kväll. Och jag HATAR att småhandla! Så det fick bli så :-)

Handlade ifall kriget kommer ;-) S. kom hem och gav sig iväg på en powerwalk. Fast han kom inte långt innan jag ringde hem honom eftersom frysdörren lossnade!

Så snickaren fick ta fram verktygen igen illa kvickt. S. var hemma när killen från Siemens kom och bytte dörrar för ett tag sen och vi kan väl säga att vi har väntat på att nåt skulle hända...Plattnacke! Men nu är ordningen återställd :-) Imorrn har jag föräldramöte på jobbet så finns risk att det blir gles bloggning. Puss & kram!

Webshop eller krångelshop

Kategori: Allmänt

Haha ja det var frågan förra veckan när jag skulle köpa utesoffan :) Killarna på Bauhaus började till slut också att garva så det är inga hard feelings! Vi hade ju spanat in soffan några veckor tidigare men kände inte att vi hade plats med den just då, men sen när vi bestämde oss för att ha kräftskiva ville vi ha något att softa i. Så jag svängde förbi Bauhaus men då var den ju såklart slut, eventuellt kunde de få ihop ett helt set med reklamerade delar som var felfritt. Men sen ringer de tillbaka och säger att det tyvärr inte heller finns, men att den finns i webshopen.
Sen var det ungefär såhär...
Går in på webshopen och klickar i allting tills jag kommer till betalning där presentkort inte finns som alternativ... Lackar ur lite och ringer dagen efter till kundtjänst som upplyser mig om att då får butiken ta hem den från webshopen eftersom de inte kan "hindra" mig från att handla på presentkortet.
Sen ringer jag till vårt Bauhaus och förklarar läget:
" Nä vi kan inte ta hem den till oss, den är slut och finns bara på webben"
"Jo men..." *förklarar vad kundtjänst sagt*
" Jaha nä det låter konstigt, vänta ska jag kolla med en kollega. *Hör när han pratar med kollegan som säger att jag visst kan betala med presentkort, killen säger då att det inte går varpå jag hör genom luren hur han ringer till ytterligare en kollega*
"Ja tjena, du visst går det att betala med presentkort på webben"
"Nej det går inte"
"Inte? Nähä, det var ju dumt"
*Återkommer till luren och jag säger att jag redan hört*
"Men kan jag hämta den i Järfälla då där webshopen ligger?"
*Frågar kollegan igen* "Kan hon hämta den i webshopen själv?"
"Nej!"
"Nehej... Men hur gör vi dådå, jag vill ju betala med mitt presentkort"
"Eh, ja alltså det vet jag inte... Jag kan kolla om den finns på nåt annat Bauhaus..."
"Ja okej, kan ni skicka emellan varuhusen då?
" Nej det får vi inte göra längre, men den fanns ändå inte"
*Här kommer den andra kollegan tillbaka och muttrar något om att "det var väl själva fan, hur kan de inte ha möjligheten att betala med presentkort på webben?! Jag ringer chefen"*
*Jag väntar lite medan de ringer chefen*
"Ja hallå, det finns ett sätt att lösa det på. Du handlar den på webshopen, betalar med ditt kort, kommer in hit fysiskt med räkningen/kvittot och så reglerar vi det med presentkortet på plats"
"Mmm, men då åker jag ju fortfarande på frakt på nästan 1000:-"
"Jaa.... Den blir tyvärr svår att få bort" *Här nånstans börjar båda killarna skratta lite åt det extremt krångliga i situationen* Vi kan lösa det så, det är det enda sättet*
Sen säger vi mer eller mindre i mun på varandra att "ett annat sätt är ju att ha möjligheten att betala med presentkort på webben" :D
Haha ja vilka I-landsproblem! Men nu är den på plats iaf, lite dyrare än tänkt men det var det värt :)
Puss & kram!
 

Höst?

Kategori: Allmänt

Ja, det ärmycket möjligt att den är på väg nånstans, men inte tusan är det här iaf!

17:35 är det 22 grader varmt och jag sitter i bikini! Kan vänja mig vid det här :-) Idag har vi segat oss, var på visningen tillsammans med 50 andra så nu håller vi alla tummar vi har! Var en vända på tippen på vägen hem och sen har vi legat på altanen, ätit resten, läst bloggar, sovit och allmänt varit väldigt stilla :-) Jag gjorde laxtårta/skagenpaj/räkcheesecake som ett av tillbehören till kräftorna igår. Kärt barn har många namn, såhär gör jag min: Lägg 4 gelatinblad i blöt. Blanda 400 gram skalade räkor med 1 frp pepparrotsost, 3 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, lite hackad rödlök, 2 tsk röd rom och 0,5 dl hackad dill. Salta och peppra. Värm 1 dl creme fraiche och blanda ner gelatinet, blanda alltmed smeten. Tryck ut kavring smulat med smör i en form och häll smeten över. Ställ i kylen minst 6 timmar. Jag brukar garnera med hackad gravad lax och färsk dill

Skar de i små rutor igår, gör man en rund form blir det tårtbitar :-) Nu ska jag fortsätta slappa i solen, hoppas ni också har fint väder var ni är befinner er :-) Puss & kram!

Pimpad altan

Kategori: Allmänt

Hej! Äntligen har vi också utemöbler, bättre sent än aldrig :-) Mitt på dagen såg det ut såhär

S. skruvade ihop grejerna på två röda

Klart! Och jag har hunnit premiärsova den - döskön! ;-) Vid 17 drog vi igång kräftskivan

Lugnet innan stormen :-) Lilleman hade perfekt höjd på bordet för chipsätande

Så mycket att skålen försvann, mamma tyckte det skulle finnas kvar till resten också ;-) Vi hade en jättetrevlig kväll, dock fick vi flytta in till efterrätten för let's face it... Det är september nästa vecka!

Nu blir det till att vila ögat, imorrn ska vi på husvisning med ett par kompisar och som S. sa... "Imorrn gör jag inte många knop" Latsöndag it is :-D Puss & kram!

Sparade bevis

Kategori: Allmänt

Godkväll :-) Idag kom äntligen leveransen!

Utemöbler som väntar på hopmontering :-) Vi kan väl säga att DHL i Växjö lär få en saftig faktura från DHL Västberga... Återigen har det visat sig vara mycket bra att ha alla konversationer och besked sparat på mail! Kort sagt, hade inte S. ringt och dubbelkollat leveransen idag hade vi inte rätt några alls. Växjö hade nämligen inte alls lagt in om någon leverans idag efter att de på eget bevåg avbokat den igår, eftersom vi inte var hemma... Att vi fixade en fullmakt hade de inte tid att vänta på, fast det var drygt en timme tills deadline. Så det var rätt skönt att kunna vidarebefordra alla mail jag hade med Växjö igår till Västberga idag som fixade fram en budbil och körde hem grejerna efter 16:30. Att det jämt ska strula! Men nu är de iaf här och vi räknar med att få dit de imorgon :-) Hoppas ni alla har en skön fredagskväll! Puss & kram!

The pressure!

Kategori: Allmänt

Hej! Alltså idag upplevde jag ren och skär eufori på hästryggen :-D Kommer dit som vanligt och går till tavlan, ser att mina initialer står bredvid Kotte, en häst som aldrig går våra lektioner och knappt nån annans grupp heller... Blev lite fundersam men satte igång att göra iordning honom. En av ridlärarna kommer förbi och då sa jag nånting i stil med att det skulle bli roligt att prova honom eftersom vi aldrig haft honom. "Nä, det är ju jag som rider honom i vanliga fall och han går nästan aldrig lektion men du ska få prova honom idag" Alltså, jeeeeesus - the pressure! Men sen när jag satt upp... Det var som att handen passade i handsken, vilken HÄST! Hela jag blev nog precis sådär som man alltid ska vara men inte alltid kan ;-) Timmen gick alldeles för fort och sen var det dags för feedback. Och jag fick beröm! :-) Grymmaste lektionen hittills tror jag, helt galet att få rida en av ridlärarnas hästar :-) Ja, så det var mitt happy moment idag! Om ni vill ha ett snabbt vardagsrecept på lax så kommer det här, har ju alltid lite bråttom till stallet på torsdagar så då måste det gå undan :-) Häll färdiga potatisklyftor i en form

Krydda på med allt möjligt, jag hade allroundkrydda, olja, citron, salt, peppar, basilika, persilja och oregano. In i ugnen tills det är mjukt. Sen tar ni en annan form och lägger lax i den, salta, peppra och ha även på citronpeppar - den stackars bortglömda kryddan

Har ni knorr fiskkrydda så ta det också! Smula över en fetaost och häll på franska örter

Häll på grädde och skjuts in i ugnen! Då borde potatisen vara klar typ samtidigt, typ en kvart på 200 grader tar det. Har ni barn kan ni ju leka med dom under tiden eller nåt

Sen är det liksom klart! Jag har ju inte tid att vänta på nån fin yta, men det kan man ju göra om man vill :-) Men sänk tempen då för annars får ni äta skosulelax... Nån utemöbel kom aldrig idag! DHL, sikket krångel det jämt ska vara med dom... Ska berätta om det också, har inte glömt men hinner inte allt jag vill. Vi hoppas iaf på att den kommer imorgon :-) Puss & kram!


Happy times!

Kategori: Allmänt

Glad tjej tillbaka :-) Fortfarande trött som stryk men som en klok person i min närhet sa; håller man på i 2 år kanske det tar mer än en vecka innan man är återhämtad... True that! Så idag gjorde jag inte heller nåt vettigt, åkte med mamma till stallet och hon fick min favvo :-)



Finaste Cordobés! Sen har vi degat i soffan framför Dexter och nu ska jag sooova igen :-) Ska uppdatera er med bilder i helgen och så lovade jag ju att berätta om utemöblerbeställningssamtalet... Den kommer imorgon, så nu hoppas vi på soool till helgen :-) Puss & kram!

Gnällkärring!

Kategori: Allmänt

Usch, vilken dag! Varit på krigsstigen på jobbet, inte haft energi till nåt, varmt har det varit hela dagen och supertrött... Vissa dagar alltså, gotta know when to quit! Så när jag kom hem fixade jag middag och la mig sen raklång i soffan där jag låg kvar tills nu. Eller, jag gick en vända till frysen också

:-) Nu har jag förflyttat mig till sängen där jag hoppas på en rejält drogad natts sömn! Och då menar jag inte drogad i den bemärkelsen, utan ni vet när man sover sådär tungt så man knappt vet vad man heter på morgonen ;-) Puss & kram!

Lingonris i blåbärsskogen

Kategori: Allmänt

Hejhej! Ligger helt "friskluftifleratimmar"-utslagen efter blåbärsplockning i skogen med enstaka inslag av lingon :-) Hann hem och packa lite fika innan mamma plockade upp oss, finns flera fina stigar runt oss, traskade på en bit innan vi kom fram till en sjö

som Zorro sekunden senare badade i såklart! Men sen tog S. fram fiskespöt och då var koncentrationen hög på båda

Jag roade mig med att äta och titta på

Så skönt att inte behöva klä upp sig i skogen ;-) Sen satte jag och mamma fart med att plocka, lingonen är dock inte riktigt mogna än... Förstod det när jag provade en à naturel och öronen krullade sig bakåt!


Fick ihop en del iaf, vi var lite sent ute med blåbären men men, man får plocka mer bara :-) Kommer sova som en stock inatt! Idag har jag beställt utemöbler på Bauhaus och den lilla proceduren ska jag berätta om imorgon - jeflar i min låda säger jag bara! Vem har sagt att shopping ska vara enkelt? :-) Puss & kram!

Stylish!

Kategori: Allmänt

Hej! Jodå, det blev städat :-) Har glömt att fota men nu känns det skönt att komma innanför dörren igen! S. har skjutit tillbaka alla golvsocklar också så nu är det så fint så :-) Några bilder från gårdagen kommer däremot här

Slaktade 6 st rosbuketter och la de i en korg som jag sprejmålade vit

och knöt ett vitt sidenband runt :-)

Fäste upp håret med ett spänne - enklast möjliga :-)

Sen hade vi inte tid att fota mer - bråttom till kyrkan fick vi, men mamma knäppte en till i farten

:-) Väldigt fin och trevlig dag, ikväll blir det tidig nattning :-) Puss & kram!

Kaos

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Hann aldrig blogga igår, fixade det sista och sen var det bröllop :-) Och jag grät såklart - I'm such a fjant! Ska visa bilder sen... Vi är lite halvsega idag men det spelar ingen roll, för idag SKA det städas! Alltså vårt hem är som ett skämt just nu... It may look pretty on the outside - men när man kommer in möts man av det här

Utsikten när vi äter

Och vår välorganiserade tvättstuga gör ju att husfrun i en bara längtar dit in

NOT! Återkommer senare med förhoppningsvis ett mer städat resultat ;-) Puss & kram!

Förberedlser

Kategori: Allmänt

Hej! Idag har S. jobbat sin första dag efter semestern - efterlängtat, tro det eller ej ;-) Jag hade en intensiv fredag på jobbet och då har eleverna inte ens börjat än... Tänk att det ska vara vuxna till att krångla till allt ibland! Men sen fick jag åka hem till grillat och de här fina

Fast de är inte långvariga, en kompis till mig gifter sig imorgon och jag är "blomkastareftervigselnansvarig" :-) Har bestämt klänning och skor, ska bara ha lite smycken till så blir det nog bra! Hoppas ni har en skön fredagskväll :-) Puss & kram!

Stolpar

Kategori: Allmänt

Godkväll! Idag har S. haft speedy gonzales-fart här hemma och satt upp alla stolparna på altanen



Vi tänkte göra sektioner med räcket inomhus nu i höst/vinter/vår så att det bara är att sätta dit sen :-) Ikväll har jag haft terminstart på ridskolan, lär kännas imorrn! Nån HLR blev det aldrig, krockade med ett möte på min andra skola som jag var tvungen att prioritera... Så är ni i närheten av mig - sätt inte i halsen eller få en hjärtattack :-) Hett tips bara... Puss & kram!

No luck there

Kategori: Allmänt

Nä, jag fick inte fota innan det var klart, så ni får vänta på de rafflande garagebilderna liiite till :-) Men kolla här, mina orkidéer lever! Och inte bara lever, de BLOMMAR!



Helt sjukt, har aldrig lyckats med det förut... De trivs exceptionellt bra i vårt vardagsrum och badrummet, don't know why men så är det :-) Imorgon ska jag gå HLR-kurs på jobbet, skolsköterskan frågade om jag hade skrivit upp mig och jag sa att "nä, men det kanske vore bra att fräscha upp det lite". "Ja det är alltid bra, när gick du det senast?" "Tjaaaa... jag tror det var i 5:an när vi simmade på sporthallen, de visade nåt med nån docka...." Vi kan väl säga att blicken hon gav mig gav mig en känsla av att hon hellre dog än fick "hjälp" av mig i en nödsituation! Så 8:15 är det uppställning och test av kunskaper... Känns som en dålig re-run av högstadiets fysikprov! Får se om jag återkommer smartare imorrn kväll :-) Puss & kram!

Beroende!

Kategori: Allmänt

Sorry, sorry, sorry! Ni får inte tro att jag glömt bort bloggen, bara den lilla serien Suits som tar all vår lediga vakna tid just nu :-) Fy vad vi plöjer! Men jag lovar att jag ska visa vad fint S. gjort på garaget, han är ju hemma och jobbar på semestern medans jag jobbar ;-) Puss & kram!

JAAAAAAA!!!!!

Kategori: Allmänt

Idag är det ett epic freakin moment här hemma! Har inte berättat att vi hade slutbesiktning idag på huset och vi är GODKÄNDA! :-D:-D:-D Så officiellt är huset nu färdigbyggt, vi väntar bara på pappret med stämpeln på innan vi vågar tro på det, men muntligt har vi fått high-five :-) Så för att fira detta ville S. att vi skulle unna oss nåt rejält som han sa... "Ja självklart älskling, vad tänkte du dig?" "Hmm... En mjukstängande toasits! En riktig kvalitetssits!" Jomen självklart, that's how we roll...!
And what my baby want's, my baby get's... Resultatet av det blev att jag sladdade in på Bauhaus efter jobbet och slantade upp (inte presentkort) 800(!) spänn för denna lilla juvel

Jorå, fira kan vi! ;-) Vi ska väl göra det lite mer rejält när pappret väl finns i vår hand, men nånting säger mig att S. är perfectly happy med nivån på det idag :-) Puss & kram!

Söndagsrace

Kategori: Allmänt

Godkväll! Trött tjej som laddar inför arbetsdag imorgon, dagen har bestått av småfix och besök samt en avdöing i soffan med "Suits". Alltså har ni sett den serien???!!! Vi är HELT hooked! Återkommer imorgon med utförligare uppdatering :-) Puss & kram!

Wrapping it up

Kategori: Allmänt

Hej! Ledsen för dålig bloggning, både gårdagen och denna dag bara försvann... Vi håller på med de sista grejerna på vår lista, sånt där småkrams som måste bli klart, plus att jag varit superhängig idag, plus folk som kommit och gått! Ibland finns inte tiden helt enkelt :-) Köket är iaf återställt med socklar, så nu är det som it never happened... Har inte fotat nånting förutom maten vi åt igår, gjorde kantarelltoast till förrätt

Smörstek surdegsbaguette, fräs lök och svamp, häll på lite sherry och låt det koka in, på med vispgrädde och persilja, salt och peppar, klart! Sen gjorde jag fisksoppan

"Receptet" på den finns här på bloggen, vet bara inte exakt var nånstans just nu... Måste ta tag i lite etikettering nåndag tror jag :-) Nu ska vi sova, imorrn kommer pappa och K. förbi, handledaren ska upp i trappan, stuprören ska monteras på garaget, brandvarnare ska upp och en massa annat. Puss & kram!

Välkommen tillbaka

Kategori: Allmänt

golvet :-)

Nog ingen som är förvånad över att min grymma snickare hade lagt klart allt idag när jag kom hem, vääääldigt skönt att ha ett golv att gå på igen :-D Lite socklar och sånt smått som ska fixas och underskåpet vid diskhon men det är ju liksom småpotatis i sammanhanget :-) Jag är helt slut efter vår kickoff i Gamla stan idag, vi körde "Stadsuppdraget" och det var nog det svettigaste jag gjort på länge! Blev utnämnd till lagledare och maj gaad, the pressure! Men vi fixade nästan alla uppdrag (typ 40 st) och jag tror vi har en bra chans på pallplats, resultatet kommer imorgon... Några av uppgifterna var att hångla upp GB-gubben, våldgästa en korvkiosk och servera kunder, lösa "Hanois pyramid" - som JAG av alla icke logiska människor knäckte, fotas i en polisbil men det fanns ju inte en konstapel så långt ögat nådde, fota en pudel, trä champinjoner på sugrör och typ 30 andra halvt omöjliga saker - störtroligt!!! De stackars turisterna måste ju tänkt en och annan tanke om galna svenskar när jag kommer rusandes ut från Pressbyrån med gårdagens Aftonbladet i hand och skriker till mitt lag "jag har den, jag har den och jag behövde bara flörta litegrann! Nu måste vi skynda oss ner till kajkanten och hoppa i!" Medans min kollega rusar ut från cafét bredvid "jag fick ett blankt kvitto, behövde inte ens köpa nåt!" Tja, taget ur sitt sammanhang kan jag förstå att det lät liiite knäppt :-) Kan verkligen rekommenderas! Imorrn är det arbetsdag för mig, S. fortsätter hemma :-) Puss & kram!

Arbetsmyror

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Glömde helt bort att blogga igår, semesterhjärnan är inte helt av än verkar det som ;-) Sitter på bussen in till stan just nu, uppstart med jobbet inne på Skeppsbron, så nu hinner jag fördriva lite tid :-) Vi åkte och hämtade golvet och underskåpet igår, tänkte lägga det till helgen. Men jag vet inte vad vi lider av för när vi burit in det så kunde vi ändå inte låta bli att börja! Så sagt och gjort





Vardagsrummet är nu ett vardagsrum igen :-) Sen gjorde vi en bit in i köket, en väldigt krånglig bit ligger där så då var det lättare om vi hjälptes åt istället för att S. ska mecka med det själv idag

Såhär såg det ut imorse när jag åkte, blir spännande att se vad som hänt när jag kommer hem :-) Känner jag min käre snickare rätt så har det nog hänt en hel del ;-) Puss & kram!

Vårt lilla paradis

Kategori: Allmänt

Pulsen går ner direkt när vi åker till stugan, som att trycka på en knapp! Vi prickade vädret perfekt och har ägnat dagarna åt att lata oss... Och äta! I kubik :-) Ungefär såhär har det sett ut
























Gjorde inte ont nånstans :-) Några dagar var allt som behövdes för att ladda batterierna, nu är vi på G igen. Jag börjar ju för bövelen jobba på torsdag kom jag på häromdagen, tur jag får en mjukstart ;-) Nu är vi hemma igen, har slängt in första maskinen tvätt och ska åka på Ica och fylla upp kylen... Puss & kram!

Back to life

Kategori: Allmänt

Hej världen! Snart är jag tillbaka som vanligt, uppkopplingen har inte varit den bästa så bilderna har fått stryka på foten... Nu är vi på väg hemåt från stugan, precis ätit frukost hos pappa och har några timmar kvar men vi är vana :-) Visar vad vi haft för oss när vi kommit hem till civilisationen :-) Puss & kram!

Gör absolut

Kategori: Allmänt

INGENTING!!! Och det är fantastiskt :-D
Puss & kram!

Torrt!

Kategori: Allmänt

Och inte bara torrt, kruttorrt är nog ordet :-D Kom en kille och mätte fukten i plattan imorse och det var helt borta, suuuupeerskönt! Så efter detta besked bestämde vi oss faktiskt för att ta några dagars ledigt... Bara vara och varva ner allt vi nånsin kan :-) Detta innebär att även bloggen blir lite mindre uppdaterad, men jag är tillbaka som vanligt om några dagar :-) Puss & kram!