Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Ognäll!

Kategori: Allmänt

Godkväll!

En något mer ognällig Alex ikväll… Har hittat ett handfat på kampanjpris, världens bästa mamma rycker in och ska hjälpa mig välja allt till badrummen, allt gips är uppe, vi har uteslutit vissa golv efter att jag tog en näve grus i handen och drog den över för att kolla reptåligheten… Tja, den var NOLL! På mörka golv syns det ju alltid mer men det här var all over the place! Så där fortsätter vi leta ;)

Hade ju som jag skrev en toppenhelg, vad vore livet utan vänner? Och speciellt de där okomplicerade vännerna som liksom kryper ihop med oss i husvagnen, åker med mig på tippen och hjälper till att skruva tak, det är riktig vänskap det! :)

Och nu är det väl dags för lite bilder anar jag att ni tycker, så varsegooooo!

 

Mys på liten yta!
Mina två kärlekar avslutade besöket med ett besök på MAX :)

Vi hann även med en trevlig middag hos J&E, den enda bilden jag lyckades ta var denna på pojkarna pojkers, där vi kvinnfolket i församlingen undrade varför de sitter framför en Ipad när tja.. det finns en ganska stor tv på väggen! Men vi lät de hållas, de såg ut att ha så mysigt ;)

And the house ska jag ju såklart inte glömma, ni får några färska inredningsbilder... Jag har tänkt mycket kalk när jag valt alla färger ;)
Idag fick vi leverans på MDF:en som vi ska ha som fönstersmygar, S. hade beställt 16 mm men vi fick 22 mm! Tunga som stryk men det blir nog bra :)

 


Kapade och redo att sättas upp! Ska såklart måla de vita :)


Och äpplena börjar komma! Man får bara äta på den rosa sidan än så länge men då var det ganska gott :)

Det var alles för idag, ska krama vattnet ur håret och kolla på ett avsnitt Boardwalk Empire nu, har bara sett 1:a avsnittet än så länge men verkar ruggigt bra :)

Och nu hörde jag att J&E köpt båten de tittat på, stort grattis och det ska verkligen bli trevligt att få skjuts i den ;)

Puss & kram!

Gnäll!

Kategori: Allmänt

Ja usch, idag är en sån riktigt skitdag!
Blogglusten/tiden finns inte, just idag känns allt bara motigt... Detta med att bo i husvagn har FULLSTÄNDIGT tappat sin charm, inte för att det nånsin funnits någon men ju börjar det liksom bli... Tja, jobbigt! Kallt, blåsigt, värme som funkar när den vill, en kran som är trasig så jag diskar i duschen, trångt och bara allmänt tradigt.
Sitter och försöker hitta golv, kakel, klinker, handfat, underskåp och lite annat smått och gott som behövs, men det känns just nu bara stressigt och jobbigt... Ville att detta skulle få ta tid och växa fram och halleluja och flower power, nu börjar det dra ihop sig ordentligt och det känns som att inget är klart! Och jag VET INTE VAD JAG VILL HA!!!! Vet vad jag absolut inte vill ha, men badrumskakel - jösses vilka valmöjligheter det finns! I know, I know... Detta är totalt ytliga lyxproblem men jag skriver ytligt ikväll, det bara blev så.

Nu ska jag gå och dra nåt gammalt över mig och hoppas på att morgondagen blir bättre :)

Helgen var iaf super, det kan man leva länge på :D

Puss & kram!

Det blir svårt...

Kategori: Allmänt

att visa bilder när man inte tagit några... ;)
Godkväll! Nä, precis så är det faktiskt, upptäckte att jag inte tagit några nya bilder sen i tisdags... Men jag ska ta lite kort så ni får se framstegen :)
Jag är nyss hemkommen från stallet och luktar också så enligt S. så en dusch står på listan för mig ;) Imorrn är det ju fredag igen och på lördag kommer världens bästa Vickan på besök! Kommer bli en bra helg!
 
För övrigt ÄLSKAR jag Vattenfall för tillfället! Vi behöver ju dra en ny kabel till huset och jag gick in på deras hemsida och tittade runt lite, det kunde kosta allt emellan 50-120000:- att få en nyinkoppling på nybyggda hus så det var med viss bävan jag ringde imorse för att höra mig för mer exakt... Får numret till en snubbe som ska ha koll på såna här grejer, han får fastighetsbeteckningen och knappar lite....
"Ja men du ni har ju ett abonnemang ser jag här"
"Ja, jo hon som ägde innan oss hade en sommarstuga här men nu har vi en kåk på 192kvm så vi måste liksom byta upp oss"
"jaja, okej ja men det här ska inte vara nåt problem, be er elektriker göra en servisändringsanmälan så står vi för kabeln, fast ni får gräva själv!"
"Jaha, ja och vad blir summan då för det lilla kalaset *svettning svettning svettning*"
"Hmm, jag ska kolla..... *mummel i luren* Jo, det blir 3520:-(!)"
"Hahaha va??? Skämtar du? Inte mer?!"
"Äh nu blir jag osäker, ska kolla med kollegan *mera mummel i luren* Nä du det var fel" (mmm tänkte väl det, nu blir det dyyyyrt) "Det är 3525:-"
"Eeh, okej, jag ska nog kunna hosta upp den 5-kronan extra!"
Hahaha ni fattar ju vad bra :D Vi hade ställt in oss på 80.000 efter att surfat runt lite, men once again så visar det sig att vi knipit tomten of tomts!
 
Och så vill jag säga välkommen hem till min älskade mormor som landade imorse 7:05 efter en liten tripp till New York! Min mormor rockar fett, så är det bara :)
 
Ja, så det var en bra dag :) Puss & kram!

Making progress!

Kategori: Allmänt

Hej!
Lite slött med bloggande nu, men det händer saker hela tiden! Jag jobbar ju på dagarna och varje eftermiddag är det som julafton att komma hem ;-) S. gipsar och gipsar och gipsar, vi ska hyra en gipshiss i helgen så vi får upp lite i taket också! Vi satte tak i gästrummet men det hann bli en knäckt skiva och en bula i mois huvud innan det var klart så vi lugnar oss lite där ;-)
S. har även bokat provtryckningen av huset till nästa vecka, då får vi se om all den där tejpen gör nån nytta!
Ska försöka visa bilder imorrn men lovar inget, torsdagar är nämligen fr.o.m förra veckan min stallkväll :-D Getting back in the saddle!

Puss & kram!

Inbyggnad

Kategori: Allmänt

Godkväll! S. kom på den briljanta idén att bygga in våran golvvärmfördelare i tvättstugan så man slipper se mer än öppningen, väldans bra :) Nu ser inte jag bilderna, det är bara kodad text för mig men jag hoppas att den är med där nånstans :) Annars har S. gipsat på idag, vi har isolerat vårt sista tak (!) Finally :D och sista dörröppningen in till tvättstugan har kommit på plats! Vi har även fått ett extreeeemt glädjande besked idag från kommunen som innebär att vi kan vänta med garaget och ändå få flytta in, från början var vi tvungna att göra klart det först men nu har de kommit på andra tankar - do the happydance! Så nu börjar det faktiskt bli dags att välja tapet och färg till vissa rum och kakel till lilla badrummet... Gick mycket snabbare än vad jag trodde :) Fick lite tips i helgen av E. som hade plockat fram massa fina inspirationsbilder på badrum - som absolut INTE ska gå i New England-stil! Huvva! Nä, jag har nån slags idé om en spa-känsla men innan det är klart kan det lika gärna se ut som ett hyresradhus i Säffle... Wish me luck! Ja det var alles för ikväll! Puss & kram!

Skivor i drivor!

Kategori: Allmänt

Vi mäter, sågar, OSB:ar, mäter, skär och gipsar! I den ordningen typ 10 timmar per dag :) Ofta har man gips direkt på reglarna men vi har OSB på alla väggar under gipsen för att det ska bli lätt att skruva upp saker var man vill :) Bildbevis: Nu ska vi kolla på en film och käka Ben & Jerrys, det är ju lööördag :) Puss & kram!

Kvällsgöra!

Kategori: Allmänt

Fredag och första jobbveckan avklarad :-) Vi håller på med skivor, S. jobbar som ett ånglok när jag är på jobbet och nu ikväll gjorde vi några timmar ihop eftermiddagen :-) Visar bilder imorrn! Puss & kram!

Lights, lights, lights

Kategori: Allmänt

Hej!
Inga bilder idag, men grabbarna jobbar på…! Som tusan :)
Väggar och el på övervåningen var uppsmackat idag när jag kom hem från jobbet, jag fick gå direkt in i badrummet och bestämma belysning och uttag så att de kan fortsätta med det imorrn.

Vi kommer ju ha en dusch som man liksom går in i, eller ja, det gör man ju i alla duschar haha! Men iaf så har vi insett att det blir en ganska mörk dusch! Ljuset från fönstrena når liksom inte in dit så vi var tvungna att tänka till med belysningen, men bästa elektrikerkonsulten gjorde allting mycket lättare och det kommer bli jättebra Vi kör på spotar i taket och sen även små på väggen mellan duschblandarna + på varje hyllpan i den inkaklade hylla som vi gör (för alla flaskor och sånt) så ska man nog kunna se :)

Typ den uppdateringen jag hade för kvällen :)
Puss & kram!

"Och hur går det mede huset då?"

Kategori: Allmänt

Haha, har känt mig som en scratchad skiva sista dagarna som fastnat på frasen "jo det går bra, köket kommer idag/kom igår" Blir lika överraskad varje gång någon frågar, väldigt kul är det iaf :) Att ha så många omkring sig som bryr sig är verkligen en ynnest som det så fint heter!
 
Jaja, köket då? Get to the freakin point! Jodå, så här ser det ut nu, det är ju alltså inte klart men stommarna är uppe :D Det blev ett Marbodalkök till slut och vi är väldigt glada över det, grym kvalitet! Luckorna heter Öland (extremt passande tyckte jag:))och färg vit *duh*
 
Är så glad att jag inte gav mig på soffadelen, den fyller sin plats perfekt :) Så nu ska jag bara be min väldigt sykunniga mormor att sy en dyna *blink blink* ;)
Ja, som sagt... Inte riiiiktigt klart men jag är så nöjd med allting så jag skulle nästan kunna nöja mig med det här ;) Har bestämt mig för alla vitvaror nu också och kom hem igår och berättade för S. att det var klart! "Så det kommer bara gå på 74.821:-, skitbra!" S. gav mig en blick som lät mig förstå att tja... han tyckte kanske inte att det var värsta kapet... Så jag skyndar mig att lägga till "Amen då är det tvättmaskin och torktumlare också faktiskt!" Hmm... still not convinced... Men men, jag har ju som ni alla vet vetorätt i dessa frågor så det blir sktibra det dära :)
 
I övrigt så håller S. på med väggarna uppe, vi har flängt runt hela kvällen och bestämt uttag, belysning och allt sånt... Så våra väggar och tak ser mest ut såhär just nu!
 
Nu ska vi kika på en rulle innan sovdags, imorrn är det en ny arbetsdag :)
 
Puss & kram!
 

KÖÖÖK!

Kategori: Allmänt

Ladies and gentlemen, we now have a kitchen! Eller ja, början till ett iaf :-D Grabbarna har jobbat som galningar idag och när jag kom hem var det liksom uppe...! Visar bild imorrn, datorn är nedstängd för tillfället...

Puss & kram!

Jojjomänsan!

Kategori: Allmänt

Det blev gips i köket :D Och tur är väl det, för imorrn kommer det ;)
Blir en tidig kväll på Rönnvägen, jag ska upp till jobbet och S. behöver samla kraft inför köksleveransen, så ni får hålla tillgodo med bilder!
 
Mmm, så fort går det när man har gängat sig med grymmaste snickaren! Fattar ni, gängat? Haha!
Yep, and that's my que att inte blogga mer ikväll ;)
 
Puss & kram!

Kök!

Kategori: Allmänt

Nu börjar OSB-skivorna komma upp i köket, vi räknar med att gipsa klart imorrn :-) Jag smet iväg några timmar idag och handlade kläder inför skolstarten med mamma ;-) Precis som när man har liten... Fast nu jobbar jag ju i skolan så lite skillnad är det nog :-) S. har i stort sett OSB:at klart "vår" del av övervåningen, dvs stora badrummet, klädkammaren och vårt sovrum. En del rum i huset är mindre än vad jag trott och en del känns större... Men inga möbler är ju på plats än så jag får nog vänta med finale verdict! Nöjda är vi iaf :-) Min kära storasyster P. med familj (Ida saknades ju förstås) kom förbi och hälsade på idag, spontant och trevligt :-)

Visar bilder imorrn! Förhoppningsvis på ett färdiggipsat kök :-D
Puss & kram!

El, pump, vattenklosett, gips och bildbevis!

Kategori: Allmänt

Ja ni, nu blir det en salig blandning av allt möjligt! Och det är just för att det händer ALLT möjligt nu :) Vi har gipsat klart två rum, varav ett är lilla badrummet¨plus att vi nästan är klara med stora badrummet där uppe, dragit ut rör ur väggen, elen börjar komma på plats, vår LTA-pump är fr.om. idag installerad vilket innebär att vi har vatten och toa i huset (vääääldigt skönt!), S. har fått sin del till den automatiska gipsskruvdragaren (prova säg det 3 gånger snabbt) vilket gör att skivorna kommer upp i ett huj, vi har dragit klart ventilationen, vattenmätaren är uppsatt och så fanns det tydligen bildbevis på att jag också jobbar ;) Alla de bilderna är väl kanske inte sådär superaktuella, men ändå, det fanns bilder!
 
 Så håll i hatten Kerstin, nu åker vi!
 
 
Och när det finns en stund över googlar jag ihjäl mig på badrumsinredning, kommer på lösningar som jag kanske eller inte kan få - beroende på hur sen jag är med att komma på dem, vi planerar belysning och uttag över hela kåken och fikar lite däremellan ;) Vi ska ärligt erkänna att vi är DYNGTRÖTTA, känns nu att vi inte haft ett break på sex veckor och gått upp senast 7:00 alla dagar... Klagar inte, bara konstaterar! Så imorrn ska vi faktiskt ta oss en liten sovmorgon till typ 8:00 eller nåt, innan vi jobbar vidare. Men inflytten närmar sig hela tiden, så vi orkar nog ända in i kaklet ;)
 
Nu ska jag sno ihop nån sallad till middagen, det var ju visst fredag idag så då får man ju anstränga sig lite med maten har jag hört ;)
 
Puss & kram!
 
 
 
 

I väntan på hamburgarna!

Kategori: Allmänt

S. flippar burgare till lunchen, jag och M. väntar och väntar och väntar... ;-) Kommunen har varit här och det verkar som att pumpen kan komma att kopplas på imorrn, väldans skönt! Då får vi fungerande vatten och avlopp :-) Tipsen sitter uppe i vardagsrummet och gästrummet, och vi får bestämma var all belysning ska sitta, knappar, uttag och allt sånt just nu, lyx! :-D Nu kom min burgare! Puss & kram!

Gips!

Kategori: Allmänt

Äntligen börjar det bli ett hus på riktigt med väggar :) Gipsen har börjat skruvas upp idag och S. håller fortfarande på där ute, vardagsrummet som ska få sig en omgång nu!
 
Skrev ett inlägg igår kväll men det är puts väck.. Iofs gör det inte så mycket eftersom det gick ut på att jag var för trött för att visa några bilder och att jag skulle göra det imorrn ;)
Så här kommer de senaste dagarnas framsteg, eller ja, ett axplock av dem iaf!
 
Och mer blir det :) Ifall någon undrar så jo, jag jobbar också! Och mamma! Men av nån konstig anledning blir det inga kort på det ;)
Imorrn ska vi fortsätta inne, gipshögarna ska vara borta så fort som möjligt :)
 
Puss & kram!
 
 
 

Mellanväggar

Kategori: Allmänt

Godkväll! Blir tyvärr inga bilder ikväll, heeelt slut efter denna dag! Nu har vi iaf börjat få upp mellanväggar och glesen i taket sitter till 99%... Måste köpa lite mer material imorrn så vi kan göra klart :-)S. har även hunnit med att klippa sig ordentligt i tummen med plåtsaxen, vi har blodspår i trappen och längs hela huset... Men det gick bra, fram med första förbandslådan och plåstra om lite så! Och jag min lilla symptatiska flickvän hinner först tänka "stackare" och " fort och hämta lådan" innan nästa tanke är "hoppas inte han behöver sy det här jäkla såret nu, vi har inte tiiid med det!!!" Mmm så mycke medkänsla får man av mig när vi bygger hus ;-) Men det verkar redan läka så vi slapp nog fler sjukhusbesök för tillfället iaf ;-)
Nu ska husbyggarna sova innan det är dags för byggproviantering imorrn 06:30... Any takers? ;-)

Puss & kram!

Ibland...

Kategori: Allmänt

Är det bra att vara på Bauhaus tidigt! Fyndade precis en takdusch för 2195:- till badrummet nere! :-D Ord. pris var 4000:-, nöjd tjej :-) Nu ska vi hem och isolera klart bjälklaget, körde som galningar igår kväll, nästan klara :-) Hoppas ni alla har en skön lördag!

Puss & kram!

Stickor, gles och rör

Kategori: Allmänt

Tjosan! En dag till som jobbats bort ;) Haha nä vi är inte klara än, efter lite grillat så blir det till att isolera bjälklag för hela slanten, S. säger att det ska bli klart ikväll! Därmed basta :) Har jag iofs inget emot, om jag aldrig mer behöver isolera i hela mitt liv så klarar jag mig galant ändå ;)
 
Idag har vi plastat och glesat klart taket på övervåningen, och så fick vi finbesök av M&P, väldans trevligt! S. har även hunnit med att få jättestickan Hubert i sitt finger och så har vi gjort klar avluftningarna till toaletterna :)
 
Ja, typ detta vi sysselsatt oss med :)
Vi hoppas kunna glesa klart nere imorrn och sen börja med innerväggar :D Så håll alla tummar och tår för att vi håller tempo, jag börjar jobba om en vecka så nu börjar det bli lite stressigt känner jag, sen ska ju S. vara här själv på dagarna och då hinner man ju inte lika mycket... Så jag vill verkligen köra så mycket det går nu medans jag är ledig!
 
Puss & kram!
 
 

Eller inte....!

Kategori: Allmänt

Nä, stort stort stort fail på den! Hantverkare alltså... Eller ja, rörmokare! Ska skriva mer detaljer sen men kortfattat; dök upp tre killar, stirrade på ett bjälklag i två timmar, handlade, åt lunch och stirrade lite till... När dagen var slut hade de hunnit med cirka 35% av det de sa att de skulle göra på en dagoch vi är typ 15.000:- fattigare... Så nä, de fick inte komma tillbaka idag! Plattnackar! Så jag och S. samlade ihop oss efter att vi lackat ur totalt och gjorde resten själva på 4 timmar... Så nu är det klart iaf, och vi är helt klara med inhyrt folk! Nu ska jag sova sååå jag är pigg imorrn när det ska reglas tak :-) Bilder kommer imorrn! Puss & kram!

Rör!

Kategori: Allmänt

Tjohoo, rörmokarna är på plats! Alla duschar, handfat och sånt där är utsatt, känns helt galet att vi fått bestämma allt :-) Jag och S. plastar tak under tiden, nu är det näääära innan skivorna kommer upp!
Och hörni, jag är överbevisad, se Batman - the dark knight rises! Superbra film :-)

Puss & kram!