Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Regelkapning och sardellpizza!

Kategori: Allmänt

Mixad helg det här... Började kapa reglar till huset igår men sen var lilla Bygma stängt idag så då kunde vi inte köpa mer, då fick vi pyssla med sånt där man helst inte vill men måste... Tippen, deklarera, byta däck på bilen + tvätta densamma både utvändigt och invändigt... Sen fick vi finbesök av M & P som kom förbi med fika och umgicks en stund, väldigt välkommet :)

Nu har det äntligen slutat regna och solen har faktiskt varit framme i 3 dagar (!)


En något mer torr platta!


Vid avloppen är det ju fall och där ville S. plaska runt lite... Why not? ;)

Sen var lyckan total när det ÄNTLIGEN var dags att ta fram sågen och börja kapa!



Med förstärkning :)




Inte helt överens med sågspånet... Och inte helt smart att smörja på läppglans strax innan... Just sayin...!

Sen la vi ner för dagen och åkte hem för lite middag!

Fick ett ryck och gjorde eget smör, skitgott! Suuperlätt - häll 5 dl vispgrädde i en bunke och 1 dl creme fraiche eller 1 dl gräddfil + lite flingsalt och vispa utav bara H! Vispa, vispa och vispa till det börjar komma vatten och är alldeles grynigt - tar 10 minuter ungefär. Häll bort vattnet och kör i iskallt vatten på smöret (ja, PÅ smöret) tryck runt det några gånger och häll av vattnet, upprepa 2 gånger till tills vattnet är klart. Kör i lite extra flingsalt och vispa runt några gånger till - vill man smaksätta kan man såklart göra det.


Inte den snyggaste bilden precis - men gott :) Servera rumsvarmt!

I helgen kunde vi premiäräta i uterummet - very nice!



Och den lilla röda saken ni ser längst ut på bordet ska ni få recept på nu - PROVA!!!! Jag var superskeptisk eftersom den innehåller oliver, sardeller och en massa lök men det var jättegott :) (S. var bjuden men valde att åka in till stan och träffa en kompis - så ni vet ;))

Sydfransk lökpizza - Pissaladiére - 6 port:

Deg:

2 tsk torrjäst
1 tsk socker
350 g vetemjöl
1 tsk salt
2 dl varmt vatten (torrjäst klarar upp till 45-50 grader)
1-2 msk olivolja

Blanda jäst, socker, salt och mjöl i en skål och tillsätt vatten och olivolja - knåda till en deg och jäs till dubbel storlek under bakduk.

Fyllning:

6 msk olivolja
4 stora tunt skivade rödlökar
3 pressade vitlöksklyftor
1 burk (400 g) krossade tomater
1 tsk tomatpuré
2 tsk hackad färsk oregano
2 tsk strösocker
salt
nymald svartpeppar
olja att pensla med
100 gram sardellfiléer i olja - avrunna
svarta oliver

Värm olja i en panna, rör ner lök och vitlök och stek på svag värme i 15-20 minuter så det blir mycket mjukt. Tillsätt tomaterna x 2 och oreganon och sjud 5 min. Tillsätt sen socker, salt och peppar och låt koka ihop. Den kan stå på låg värme på spisen ganska länge, ska bli krämigt.

Ta upp degen och knåda lite lätt - dela i 2 delar och kavla ut två pizzor - pensla med lite olja och lägg på varsin plåt.
Grilla bottnarna på grillen - 2-3 minuter - lägg tillbaka på plåten, fördela fyllningen på bottnarna och lägg ut oliver och sardeller - lägg tillbaka på grillen och låt ligga 4-6 minuter tills kanterna är frasiga!


Skär i bitar och ät ljummen - MUMS!!!! :D

Några vårtecken har också börjat poppa upp :)


Vitsippor på tomten


Och några blå rackare hos mamma :)
Nu känner man faktiskt att det äntligen är på G med sommar och värme - väääldigt skönt efter allt detta regnande!

Nu har S. tänt grillen och mamma städat ur frysen "Oj, här hade vi ju massa oxfilé vi kan grilla" ;)
Så det ska nog gå ner :)

Hoppas ni alla har en skön söndagskväll!

Puss & kram!