Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Say no to snow!

Kategori: Allmänt

Whitney Houston dog inatt, tragiskt men can't say I'm surprised... Kändes som en motorväg rätt ner i tragiken! Så hörni - say no to snow och håll er rena istället, allt blir så mycket bättre då :)

Nämen nu till nåt roligare!

Idag har vi kört en heldag på tomten och i huset igen, 9:30 körde vi igång imorse! Fast vi väntade med motorsågsmassakern till 10:30, det är ju faktiskt söndag! ;)
Idag har vi hunnit: Plocka bort resten av vedhögen som låg kvar och staplat den på vid grannens häck, sågat ner en björk till och kapat grenar och sågat veden, staplat den, hoppat ner rishögen(jag), slagit in elskåpet i presenning så det blev tätt (S.), rivit ut köket med all isolering och samma sak i hallen, plus att vi gjort klart stora rummet och packat all isolering i säckar. Och vi hann äta lunch och fika nötkaka också, viktigt :)


Varit helt fantastiskt väder hela dagen, -2 och strålande sol! :D Björken till höger mötte sin överman idag!


Varje gång vi ska fälla ett träd mantrar jag tyst för mig själv "hoppas den faller på huset, hoppas den faller på huset" ;) men ingen framgång än!


Eftersom J. drog till pappa i helgen var jag förste vinschare denna gång! Pumpade utav bara fasen till jag hör S: "du kan flytta på dig nu, jag puttar ner den..." och det gjorde han!


Landade rätt på sin kompis tvärsöver och vägrade tamejfan att åka ner!


Så S. passade på att kapa bort grenarna medans den var i upprätt läge :)


Efter jag knäppte det här kortet och S. för fjärde gången försökt låtit den falla av sig själv så lackade vi båda ur och drog ner trädskrället!

Sen var det bara för S. att börja "roa" sig med vedkapning och efter att jag slängt upp allt ris på högen som ni ser i bakgrunden på bilen ovan så bestämde jag mig för att hoppa ner den lite då den börjar klättra till månen och det är svårt att kasta upp ris!
Så sagt och gjort, jag hivade mig upp i högen, eller ja, snarare kämpade mig svettig och gled ner ett antal gånger innan jag hittade en gren att stå på så jag kom upp en bit. Hoppar till några gånger tills tjoff! Och det här var min utsikt:


Jodå... Fast som ett skruvstäd satt jag!


Typiskt! S. fick syn på mig och som sig bör så såg han mer ut att tänka "hur i hela H hamnade jag i lag med den där?" istället för "oj, jag ska nog gå bort och hjälpa henne". Han skrattade till och fortsatte sen med sin kapning! Efter lite tjorvande och ålande kom jag tillslut upp iaf :)


I'm the king of the rishög!


Sen fortsatte vi med lite innejobb! Efter att vi ryckt bort en extremt ful skiva som var som stående golv hittade vi den gamla ytterpanelen under och *surprise* isolering! Alltså så mycket isolering som vi packat från detta hus trodde jag inte var möjligt! Men nu är det iaf så gott som soprent och det är bara skalet kvar när vi fått bort golvet, sen är det tigersågen som gäller! Varje steg är ett steg närmare, är det inte så? :)

Idag har vi (jag) också bestämt golvsockel, taklist, dörr/fönsterfoder och sockelklossar som våre käre Kenny på Bygma ska få ta hem offert på och se om det är ekonomiskt möjligt :) Hittat www.listspecialisten.se och bilderna är därifrån, jag hoppas det är okej att jag snor de till bloggen (?) Otherwise, don't shoot me!

Golvsockel:Taklist:Dörr och fönsterfoder:Sen ska vi även troligtvis ha sockelklossar har S. berättat ikväll och när jag såg vad det var så instämde jag :)Kommer nog passa bra in i huset :)

Golv måste vi hitta nåt också, vill ha ett snyggt, inte för mörkt, inte för dyrt och hög kvalitet! Plättlätt va? ;)
Som alltid är det lättare att veta vad man INTE vill ha! Men vi ska nog hitta nåt :)

Kenny ville ju även lämna förslag på kök och det har han gjort nu... Och goddamn vad bra pris vi fick på ett marbodalkök! Vi får se i slutänden men helt klart intressant :) Har hittat ett som jag är väldigt sugen på, framförallt p.g.a vitrinskåpen och dom spröjsen som jag VILL VILL VILL ha! :) Där kan inte KVIK konkurrera...

Bild från www.marbodal.se


Ska åka förbi och kolla på skåpluckorna men snyggt tycker jag iaf att det är, fast med våran planlösning på kök dårå såklart :)

10 minuter innan "tjeeenare mannen" gör sin entré på tv4, gissar att det är fler än vi som ska kolla och jag tror jag tar fram skämskudden redan nu ;D

Puss & kram!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: