Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Middag och lampor everywhere!

Kategori: Allmänt

Godkväll :)
Igår kom alltså utebelysningen upp, 9 lampor allt som allt är det runt om huset - bara en liten rackare som inte ville lysa på baksidan men det ordnar vi nån annan dag :) M. satte också upp lamporna i alla öppningar och i fönstersmygarna - finfint blev det!
Bildkvalitén är lite sådär, hade bara mobilkameran igår but U get the picture :)
Väldigt skönt med lite lyse nu när det helt plötsligt blev sådär mörkt igen som det liksom alltid blir den här tiden men ändå blir jag lika förvånad :)
 
Middagen då? Jodå, den blev god :)
Började med småplock istället för förrätt, har snöat in lite på det för tillfället... Och eftersom jag fick en fråga på telefon vad exakt det var som jag hade för småplock så var det igår:
Inlagd fetaost i olja och kryddor, levainbröd i kuber, milanosalami i suuupertunna skivor, serranoskinka, kalamataoliver och tomat/mozzarella/basilika-petare. Och så olivolja i små skålar - gott! Glömde bort att fota och kom på det halvvägs, därför det ser lite tomt ut ;)
Sen gjorde jag nyårsmaten! Alla ni som nångång har firat nyår med oss har ätit det.
Jättenkelt att göra!
Igår körde jag på rostas istället för oxfilé, tycker det blir riktigt bra om man kör det på låg temp. Annars är jag inget fan av rostas men ugnsstekt är det jättegott :) Körde det på 125 grader tills innertempen var 62 grader.
Moset gör man bara på kokt potatis som man pressar, sen rör man ner smör, äggula, salt, svartpeppar, vitlök och färsk basilika. Man får smaka sig fram :) Sen en skiva getost uppepå och in i ugnen på 225 grader i 20 minuter typ. Såsen gör jag på balsamvinäger, strösocker, rödvin och kalvfond som får koka ihop. Kanske 2 msk vinäger till ½ flaska rödvin - det ska inte sticka i halsen! Sen smakar man av med smör och rör ner lite maizena utrört i vatten så att den tjockar på sig. Lite saltade haricot verts till så är man hemma :)
 
Sen gjorde jag vitchokladpannacotta till efterrätt, var jättelängesen vi åt det - tvärsugen!
Så då tar man
5 dl grädde
3/4 dl strösocker
100 g vit choklad
2 gelatinblad
1 vaniljstång
 
Snitta vaniljstången och koka upp allt utom gelatinbladen som måste ligga i kallt vatten i 10 minuter.
Rör ner gelatinet och häll upp - receptet räcker till fyra när jag fyller mina cocktailglas.
Jag brukar köra hallon på toppen och hyvla lite vit choklad över!
Och drickat då???
Jodå - det hade vi också :)
Körde på detta igår, gott!
Nu ska jag börja med kvällens middag - kyckling :)
Vi har tömt lite ur förrådet idag också och varit på tippen, så vi äter inte jämt ;)
 
Puss & kram!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: