Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Glutenfri chokladfondant

Kategori:

Hej! Precis hemkommen från stallet och slog på 4:an där mat-Tina är i Italien :-D Kom på då att jag glömt lägga ut receptet på fondanterna jag brukar göra och som är superlätta att göra glutenfria!
100 gram smör smälts med 100 gram 76 %-ig choklad (odense). Ställ åt sidan och vispa under tiden ihop 2 ägg och 2 äggulor med 3/4 dl råsocker. Häll i smörchokladen och vispa runt. Sikta ner 0,4 dl av Sempers finmix (0,5 dl vetemjöl) och rör allt till en slät smet. Smöra 6 st portionsformar och grädda på 175 grader i cirka 8-10 minuter. Den ska vara lös i mitten men fast i kanterna. Låt stå en stund innan servering, hallonsorbet, grädde eller vanlig glass är gott till. Och något bär så är det klart! Har tyvärr ingen bild men ni klarar det nog ändå ;-) Nu ska jag koncentrera mig på pastalagandet... Puss & kram!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: