Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Skryt, skryt och lite mer skryt!

Kategori: Allmänt

Goder afton! Varning för skrytigt inlägg... Men alltså ni vet när man blir sådär äckligt nöjd med sig själv? Alltså sådär nöjd så att andra liksom vill skjuta en? Så nöjda är vi nu :) För det första; jag har JULLOV - bara det är ju skönt så det räcker och blir över! Jag älskar ju mitt jobb men att jobba i svensk skola 2014 gör att man ibland behöver ett litet break... Både vi vuxna och kidsen ;) För det andra och tredje och fjärde etc... Är vi klara med alla julklappar, t.o.m slagit in dom, all julhandling är klar (hallå ICA Maxi 19:30 en fredag), julgranen är klädd och piffad och idag har vi gjort de sista förberedelserna på julmaten så att det bara är att fixa fram på dagen D! Plus att jag i torsdags hade bokat hit en städfirma som höll på i 5 timmar och efter ROT kostar 500 spänn... Som hittat - allt är skinande blankt :) Fatta hur skönt det här känns :D S. har varit kökschef hela dagen (med lite sidekickande från mig) och både senap, ribs, rödbetssallad och sill är klart. Sillen gjorde iofs jag eftersom 30-åringen inte alls befattar sig med det ;) Gjorde köttbullar och bakade brödet häromveckan så det är bara att tina :) Usch, nu låter jag sådär pretto men alltså jag sätter ingen prestige i att "göra allt själv", tycker bara att det är såååå mycket godare! Stoppar ju inte korv eller så själv men det mest kritiska vill jag göra själv :) Förutom gravlaxen iår som jag delegerat bort till pappsen - häpp!
Bildbomb på framstegen idag:
Kokar ribs i lag och sen fick S. vara förste skummare! Nu ligger de i marinad i kylen och så bränner jag av de på julafton bara:)
Gjorde en egen sill och har köpt två färdiga :) Körde på citron och "löjrom"sill (eller caviarmix kanske - tackarrr) så får vi se hur den blir :) Rödbetssallad är ju också så enkelt att röra ihop själv, bara lite creme fraiche eller gräddfil. lite dijonsenap, majonnäs och lite lite socker... Hade äpple i förra året och har man det kan man skippa sockret!
Sen var det dags för the mainevent - granklädning! Sökte på "fireplace christmas" på Youtube och fick fram bästa uppfinningen sen skivat bröd tror jag :D Om ni undrar vad som snurrar på väggen :)
Det bästa med att klä granen är att vi får hänga upp en prydnad som vi alltid köper från varje stad vi besöker.. Eller ja, blev ingen från Las Vegas eftersom S. absolut inte orkade leta i 30 graders värme 23:00 på kvällen... Och ingen från New York heller, har slagit sönder min gamla och hann inte köpa nån ny, men det betyder ju bara att vi får köpa två nästa gång ;) Ängeln från Venedig vettetusan var den tagit vägen men några har vi iaf :)
Sausalito:
San Fransisco:
Och L.A
Sen var det dags för kronan på verket som S. alltid sätter upp (och jag tänder belysningen)
Och ett två tre så var det julstämning deluxe här hemma!
Tja, det var det det :) Nu ska jag fixa nåt ätbart - hoppas ni alla ha en fin lördagskväll var ni än befinner er! och just ja. nu har vi beställt trädgårdssten att lägga till våren- byggigt va? ;) Puss & kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: