Voxxela

Husbygge - 192 kvm i lösvirke & allmänt being me!

Veggorullar som blev lasagne

Kategori: Allmänt

Hej!
Vi kör ytterligare ett mattips - det kan man aldrig få för många av :) I fredags gjorde jag ett recept som jag haft i pärmen rätt länge, fast istället för att göra cannellonis och bli arg på att de spricker så gjorde jag lasagne i en form istället. S. åt upp nästan hela formen och sa att det var den godaste lasagen han ätit i hela sitt liv så det var ju ett bra betyg... ;) (ni som hängt med ett tag vet ju att han ofta tycker något är det godaste han ätit)
Följde receptet till punkt och pricka - ibland händer det :) Börja med tomatsåsen! Använd en av mozzarellaostarna till grönsaksröran och den andra till att skiva uppepå.
 
Riv zucchinin (krama ut vätskan) och finhacka svampen. Fräs i lite olja tills all vätska är borta. Häll ner resten av ingredienserna och låt svalna lite.
 
 
Sen gjorde jag en tomatsås på 
300 gram blandade tomater
3 vitlöksklyftor - finhackade
1 gul lök - finhackad
1 dl olivolja
1-2 msk oregano
Lite socker om det behövs.
Låt oljan bli varm och lägg ner löken. Låt det puttra på svag värme cirka 10 minuter och häll sen ner tomaterna. Låt det småkoka cirka 20 minuter (medans du gör grönsaksröran).
Sen är det bara att varva grönsaker med färska eller vanliga lasagneplattor i en form, och sen häller du tomatsåsen uppepå som ett sista lager.
Klart! Väldigt mycket smak och fräscht ;) Puss & kram!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: